praegune kellaaeg 19.06.2025 00:38:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
karla01
HV vaatleja
|
25.10.2009 02:24:48
triple boot: win7, XP ja ubuntu |
|
|
Tere
Mul siis niiviisi, et alguses oli masinas win7 ja ubuntu, viimase kustutasin ära koos partitsiooniga ja jäi win7, bootloader jäi alles ja igal startupil näitas ühte valikut, win7-t, nüüd läks aga XP-d vaja ning tegin eraldi partitsiooni ja lasin ta sinna peale, enam ma win7 ülesse buutida ei saa, seejärel tegin weel eraldi ext3 parti ja sinna installisin ubuntu kõige uuema versiooni, töötab, ning GRUB näitab ubuntut ja Windows Vistat (loader) - kui viimane valida siis buudib ta XP ülesse.
Ehk siis, C-kettal on Win7(20GB), D-kettal XP(20GB), siis on 90 giga eraldi tühi partitsioon, siis tuleb ext3(20 giga) kus on ubuntu koos swap tsooniga(giga) , et siis küsimus oleks kuidas ma masina ka win7 buutima saaks?
EDIT:
Korras juba, aga kuidas nii teha, win7-t kasutades xp D-ketast näha ei oleks ja vastupidi ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
25.10.2009 17:34:04
|
|
|
Computer Management - paremklikk partitsioonil - Change drive letter.... - Remove
W7 all siis sellel partitsioonil millel XP ja XP all (pole kindel kas seal üldse nii teha saab a võid proovida) W7 omal.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
karla01
HV vaatleja
|
26.10.2009 12:42:30
|
|
|
xp all saab ka nii teha jah, aga nüüd selline probleem, et kui vistabootPro-ga vaadata buudivad mõlemad C-kettalt, win7 on pandud C-le ja XP D-le, aga kui muuta ära, et XP buudiks D-lt ja sinna bootloader installida, sis ei buudi enam üldse XP-d, XP disk manage näitab, et C on system drive, ja D on boot drive, niisis mai saa aru, kuidas nii saab olla. Ennem ma kettaid OS-de eest ära ei saa peita, kui XP tunnistab oma system Drive-na D-ketast, muidu Win7 all sain ilusti D ära peita. Pudru ja Kapsad
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|