Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kaun
HV kasutaja

|
16.10.2009 17:27:13
Mailserver: linux + squirrelmail + vqadmin + qmail(admin) |
|
|
tere,
selline probleem. olen seda jamanud juba 2 päeva
olen suht algaja linuxiga (käsurega saan hakkama normaalselt)
on vaja panna kokku uus mail server (sest eelmine suri maha peale aastaid teenistust nii et taastada on raske (st raha ei taha suurt raha maksta selle eest))
eelmine jooksis debian lennyga... aga ma panin peale Ubuntu server (kõige viimane ver.)
suht algse tasemega sai peale pandud. panin ka GUI peale sest mulle vahepeal meeldib visuaalselt ka asju vaadata ja ma saan ka weebis infot otsida samal ajal kui terminali näpin.
lisa pakkidena tõmbasin juurde:
MySQL
Postfix
SASL
Courier
ClamAV
Amavis
SpamAssassin
postgrey
SquirrelMail
phpMyAdmin
ShoreWall
ma sain enamvähem püsti süsteemi tänu http://flurdy.com/docs/postfix/ siin olevale infole. (peab veel testima... telnetiga nata näppisin aga 100% mitte kõike)
nüüd sooviks panna vqadmini ja qmailadmini ka peale aga siiamaani pole neid absoluutselt peale saand. kuna eelmisel serveril olid need peale ja need tegid elu lihtsaks
eelmine tüüp kes tegeles ei läinud just heade tunnetega minema siit, niiet temalt infi küsimine on out
kas keegi oskab äkki suuna kust rohkem infi veel koguda et see süsteem tööle saada
PS: kui see teema on vales kohas... vabandan
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
16.10.2009 19:11:41
|
|
|
Vabandan offtopicu eest aga mis firma see on kust eelmine tüüp siis ära läks?
Küsin sest Eesti on väike.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaun
HV kasutaja

|
16.10.2009 20:47:46
|
|
|
kurask kirjutas: |
Vabandan offtopicu eest aga mis firma see on kust eelmine tüüp siis ära läks?
Küsin sest Eesti on väike. |
ehee.. see jääb salduseks mis firma aga niipalju võin yelda et see tyyp ei tööta ITs enam
|
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
17.10.2009 12:05:13
|
|
|
vqadmin ja qmailadmin on QMAIL-i jaoks ja qmail on saatanast.
Postfixi jaoks on teised tööriistad nagu postfixadmin, kuid oma funktsionaalsuse tasemelt on nad erinevad.
Väga palju sõltub, kuidas sa kasutad oma virtuaaldomeeni ja kontosid - kas storetakse andmed failides või mysql/postgresql-is. Pmst 1:1 analoogset funktsionaalsust sa ei saa lihtsalt postfixadminiga, kuid imo pole see ka probleem - sa ei pea mitte nägema kõikide meilikontode paroole
Erinevate võimalike tööriistade nimistu asub siin : http://www.postfix.org/addon.html
Sektsioon : Run/Configuration/Queue/User management
d.
_________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel- |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaun
HV kasutaja

|
19.10.2009 10:26:39
|
|
|
panin peale postfix admini.
enamus settinguid sain tehtud aga ei suuda lahendade 2 asja:
Warning: Depends on: IMAP functions - NOT FOUND
To install IMAP support, install php5-imap
Without IMAP support, you won't be able to create subfolders when creating mailboxes.
ja
ma ei saa teha superadminni isegi.. lihtsalt ytleb: Admin is not a valid email address!(lahendatud... ei saanud oma domeeni nimega emaili panna, panin oma gmaili adre... pärast saab ära vahetada kui vaja(loodan et saab))
oskab keegi suunata
muudatus:
ja vahetevahel viskab üles punaselt:
Invalid domain minu.domeen, and/or not discoverable in DNS
minu.domeen on muudetud lihtsalt selleks et ma ei taha oma domeeni nime reklaamida see pole uus domeen ja see on aastaid juba weebi ja maili serveerinud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
19.10.2009 10:48:48
|
|
|
Esimese vea puhul oleks loogiline et küsimus defineerib ka vastuse:
Lase peale php-imap pakk nt. apt-get'ga
apt-get install php5-imap |
Superadmini said siis tekitada peale installi sellelt lehelt:
http://<your_hostname.tld>/postfixadmin/setup.php
Mõistlik oleks siis pidada seda sama domeeni piires ja arusaadava nimega - nt. postmaster/hostmaster
DNS-i vea kohalt ei oska soovitada enne midagi, kui oled kontrollinud, et kas
a)hostname on õige
b)dns-is on nimekirjed korras
d.
_________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel- |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaun
HV kasutaja

|
19.10.2009 11:20:28
|
|
|
tänud kiire vastuse eest
php5-imapi lasin peale juba ennem kui küsisin ja ikka oli tal probleeme, aga ma pole rebooti teinud(tagant järgi mõeldes) ja vb sellepärast ta tööle pole hakanud.
domeeni ma sain nüüd tööle (pidin panema mail.minudomeen.ee hoopis mitte lihtsalt minudomeen.ee)
ma vist nüüd pean otsima võimaluse et mu mail ei oleks kasutaja@mail.minudomeen.ee vaid kasutaja@minudomeen.ee . ja kui ma õigesti arvan siis pean minema aliaste kallale vist?
_________________ PC: Planetside 2, Warframe
xbox tag: Plat0nius |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
19.10.2009 14:06:36
|
|
|
Kaun kirjutas: |
php5-imapi lasin peale juba ennem kui küsisin ja ikka oli tal probleeme, aga ma pole rebooti teinud(tagant järgi möeldes) ja vb sellepärast ta tööle pole hakanud. |
tõenäoliselt vist sudo /etc/init.d/apache2 restart
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaun
HV kasutaja

|
20.10.2009 16:07:01
|
|
|
sander85, yep, see aitas
nüüd pean aint selle domeeni nime jura korda saama
postfixi adminni setup failis saab maha keerata selle et ta ei kontrolli DNSist järgi domeeni nime, kui teed uut kontot... aga eks ma mängin selle asjaga natuke ja vaatan mis saab
edit:
eilne õhtu ja tänane hommik läksid mööda ja ikka ei suuda lahendade seda probleemi. ei tea kas see enam selle teema alla niiväga käibki aga ei taha ka uut teemat niisama teha.
probleem selline:
eelime server jooksid mailid sisse kasutaja@minudomeen.ee ja välja ka.
pannes uut serverit peale... saab ma millegipärast ainult kasutaja@mail.minudomeen.ee teha
loomulikult ma saan ka eelnevaid teha kui ma võtan maha DNS checki... aga ma pole kindel veel kas see nii töötab.
äkki keegi oskab aidata või suunata kuhugi kust saab ise lugeda
|
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
28.10.2009 13:13:21
|
|
|
kas sa ikka õige virtuaalse domeeni tekitasid ?
Spoiler 
d.
|
tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
31.10.2009 00:31:13
|
|
|
PostfixAdmin confis saab öelda, et e-posti aadresside korral domeeni olemasolu DNS süsteemis ei kontrollitaks.
Siis võid panna lisada suvalise domeeni.
viimati muutis sadamson 02.12.2009 02:49:57, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|