Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  SpeedTouch 716v5 + DynDNS märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Wauchy
HV vaatleja

sõnum 29.10.2009 17:57:01 SpeedTouch 716v5 + DynDNS vasta tsitaadiga

Minu mure on siis selline, et minu eesmärk on 3 selline, et sooviksin ome IP ruuterist ära "päästa". On mul siis elioni digiTV kodulahenduse pakett ja kasutan ruuterit SpeedTouch716v5 tarkvara versiooniga 6.2.17.4.
Mul oleks soov kasutada sellist dünaamilise IP teenust nagu seda on DNS ja tegin omale konto DynDNS.com aadressil. Ruuteris sättisin DNS-i paika, aga nüüd kui ma oma aadressi sisestan, siis tuleb ette ruuteri leht. Aga ma tahaksin, et saaks ühendust kindla seadmega, mis on ruuteri taga. Mul on siis selline lisaarvuti, mida proovin serverina üles paigutada. Leidsin mingi sellise võimaluse nagu DMZ, et ip suunata kindlasse seadmesse, aga kui seal ruuteri konfis on see Assign IP to device, siis seda ma teha ei saa, kuna see ei leia ühtegi seadet (Assign the public IP address of a connection to a LAN device - No compatible connection found.). Kas ma olen muidu migit pidigi õigel teel? Aga jah sinna taha see jääb ...

Teine asi mida proovisin oli see, et proovisin ruuterit ümber teha bridge-iks, siis IP läks kenasti sinna arvutisse edasi, kui pärast seda ei saanud ma tööle digiTV-d ja noh tegelikult kui see bridge toimima hakkas, ei saanudki ma enam üldse ruuteri lehele ligi.
Kas on võimalik ruuter teha sedasi bridge-iks, et ta annab internetti edasi kaabliga, jagab wifi-t (see toimis ka, kui korra seda tegin) ja samas oleks ka üks pesa digibox-i jaoks, et see mulle digiTV-d edastaks? Ja kuidas seda teha, kui see on võimalik? Et siis sooviksin seda konfi või neid telneti käske ...

Tänud
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 29.10.2009 21:35:25 vasta tsitaadiga

Lihtsalt porti suunata ei anna (toda mille otsa sa oma serverisofti istutasid), oleks tsipa turvalisem kui DMZ kasutamine?
Bridge kogu mõte oli IIRC IPdega mässamisest hoidumine seega kui sulle ekstra teenusepakkuja poolt mitut IPd ei anta siis ei saagi sa kõike toimima.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Wauchy
HV vaatleja

sõnum 30.10.2009 01:07:49 vasta tsitaadiga

Okei, aga millele ma täpselt pordi suunama siis peaksin?

Aga olgu, server praegu serveriks ... Aga kui ma tahaks lihtsalt, et välisvõrgust oleks võimalik minu arvutiga ühendust saada, siis mismoodi peaksin ma selle ruuteri seadistama, sest jah siiski jääb see IP sinna taha kinni ning ma ei oska sealt enam midagi edasi teha ...
tagasi üles
Lemmy
Kreisi kasutaja

sõnum 30.10.2009 02:01:16 vasta tsitaadiga

Pead suunama (port forwarding) oma sisevõrgu masina IP'le vastava teenuse porti, mida tahad väljast näha.
Näiteks -> 192.168.0.2:80 - web, :21 - ftp, :22 - ssh, :3389 - rdp jne. Sõltub just parasjagu, mis teenust tahad juurde pääsetavaks teha. Arvuti IP oli toodud samuti näitena, tolle paned ikka selle, mis sul.

rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2009 06:41:58 vasta tsitaadiga

Game & Application Sharing on spiidtatsil koht, kust pordisuunamist otsida. Ühtteist on seal juba template'idena valmis, nii et saad lihtsalt vastava device'i valida ja ongi olemas. HTTP, FTP, RDP on kindlasti nii olemas.

NAT on tõesti ikkagi pisut turvalisem kui DMZ ja bridge ning ruuter on kaks suht vastandlikku seadet. Bridge on läbipaistev ehk ei oma ega anna ise IP-d, ruuter seevastu omab välist IP-d ja jagab ise sisevõrku vastavaid IP-sid. Samuti jagab vastavalt pakettide liikumist sisse-välja erinevate sise- ja välisvõrgu seadmete vahel.

DNS ei ole dünaamilise IP teenus. DNS on üldine nimede lahendamise teenus, mis enamjaolt on just vastupidi staatilise IP põhine. Dynamic DNS on dünaamiline. Kui sa registreeritud DynDNS hosti kasutades ruuterini jõuad, ongi see ilmselt juba õigesti seadistatud.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Wauchy
HV vaatleja

sõnum 30.10.2009 14:05:55 vasta tsitaadiga

Aga, kui ma nüüd pordi õigesti suunan, siis ongi põhimõtteliselt välisvõrgus oleval seadmel võimalus minuga ühendus saada?
tagasi üles
Lemmy
Kreisi kasutaja

sõnum 30.10.2009 18:21:42 vasta tsitaadiga

Jah.
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.10.2009 18:58:58 vasta tsitaadiga

Nii palju veel, et määra ära, et see serverarvuti alati sama sise-IP saaks:

Home Network > valid device'i > ülevalt configure > linnuke "Always use the same IP address".
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  SpeedTouch 716v5 + DynDNS
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.