Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
08.10.2009 02:51:30
Nvidia CUDA põhine Antiviirus |
|
|
OMG see oleks tõsiselt võimas kui see ära tehtaks :
Nvidia working on CUDA-based anti-virus
http://www.bit-tech.net/news/bits/2009/10/07/nvidia-working-on-cuda-based-anti-virus/1
Mõelda vaid.NOD32 skänniks kogu masina 5 minutiga üle .Ainuüksi mõte sellest paneb ila jooksma.Nt hetkel full scan teha siis minul läheb veidi üle 2 tunni ja skännitakse üle 2 miljoni üksiku faili
Lisaks on CPU kasutus suht kõrgel ja midagi muud CPU intensiivset eriti teha ei taha
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
08.10.2009 03:10:09
|
|
|
Nu ma ei tea ,mul MSE ja full skänn ei sega isegi mängu mängimist ning ca. 600GB läbi järada erienvat stuffi võtab 20min.
Profiili kast siis.
Tundub et kõik asjad tahetakse viimasel ajal ajada sinna GPU peale,milleks CPU , et pilti näidata
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.10.2009 03:18:35
|
|
|
wanawoll kirjutas: |
Nu ma ei tea ,mul MSE ja full skänn ei sega isegi mängu mängimist ning ca. 600GB läbi järada erienvat stuffi võtab 20min.
Profiili kast siis.
Tundub et kõik asjad tahetakse viimasel ajal ajada sinna GPU peale,milleks CPU , et pilti näidata  |
Nujah eks see sõltub skännist.NOD32 full skänn kõige karmimate sätetega 20 min ei tee kuidagi ära.Endal ligi 750GB andmeid masinas
Muidugi mul aeglane ja vana prose kah ja 2xGTS kaardid seisavad idle ja ei tee midagi seega mul oleks suur kasu sellest
GPU peale sellised asjad panna on eelis selles, et idles kui sa ei mängi just, siis GPU(d) seisavad niisama ja kogu koormus on prose peal
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
omgwtf
HV Guru

|
08.10.2009 06:20:45
|
|
|
MUl scani ajal küll pole eriti märgata CPU kasutust 1-10% vahel kõigub..
Asi kinni puhtalt kõvakettas ikka mitte proses Prosega pole seal miskit scannida..
|
|
Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
08.10.2009 07:25:39
|
|
|
Kõlab huvitava lahendusena, kuigi hetkel pole CUDA enda kasulikkust minu jaoks vähemalt veel näidanud, vb too anti-virus idee ongi siis esimene. KUI nad selle ära teevad, kunagi.
Igatahes märk maha teemasse, vaatab kuhu see jõuab omadega.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil14
HV Guru

|
08.10.2009 14:17:49
|
|
|
Ootaks ja vaataks isegi huviga.
|
|
Kommentaarid: 222 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
10.10.2009 22:55:03
|
|
|
Kas signatuuride võrdlemise olulisus vaikselt kadumas ole? Heuristilist kontrolli või lausa emuleerimist mida näiteks dekrüptorite/pakkijate lahtitegemiseks kasutatakse CUDA vahendusel vaevalt teostada saab. Ning üleüldse - kas kogu skännimise kitsaskoht pole tänapäeval mitte HDlt andmete lugemise kiirus (mida GPU kasutamine mitte üks gramm ei mõjuta)?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
10.10.2009 23:09:16
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Ning üleüldse - kas kogu skännimise kitsaskoht pole tänapäeval mitte HDlt andmete lugemise kiirus (mida GPU kasutamine mitte üks gramm ei mõjuta)? |
Vot ei tea
Hiljuti vaatasin kui kiire Internet mul olema peaks, et HDD jänni jääks.Tuli välja, et see jäi vahemikku 400-650Mbit/s
Siiski kahtlen,et HDD väga jalgu jääb, kuna lugemiskiirus endal sõltuvad lugemise tüübist jääb vahemikku 35-80MB/s.Võibolla tõesti kui alla 4kb suuruseid pisikesi faile palju on siis jääb jalgu aga jällegi endal on masinas keskmine failisuurus 2 MB ehk siis keskmine lugemise kiirus 50MB/s kanti
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
loser
HV kasutaja
|
10.10.2009 23:46:59
|
|
|
www.av-comparatives.org Please link only to our main site www.av-comparatives.org.]
Sealt leiab populaarsete antiviiruste testid, muuseas ka scani kiiruse numbrid. Etterutates ütlen ära et kiirused jäid vahemikku 4,2-17,4 MB/sec. Miks nii?
viimati muutis loser 11.10.2009 01:55:12, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
11.10.2009 00:25:51
|
|
|
Antiviiruste vastik omadus ongi selles, et istub vahele ressursile mida on kõige raskem juurde tekitada, nimelt ketta I/O-le. Kui muud parameetrid tõusevad aasta paariga kordades, siis ketta perfomance tõuseb näruselt vähe
nii 10-15%, kui sedagi.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
11.10.2009 00:38:51
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Antiviiruste vastik omadus ongi selles, et istub vahele ressursile mida on kõige raskem juurde tekitada, nimelt ketta I/O-le. Kui muud parameetrid tõusevad aasta paariga kordades, siis ketta perfomance tõuseb näruselt vähe
nii 10-15%, kui sedagi. |
Tahtsin enne ka I/O'st kirjutada. Tõsi ta on. RAMi võib viirustõrje vähe kulutada (nähtavalt) aga samas I/O'd kulutab meeletult.
Eks ta ole. Juba liigutakse cloud antiviiruste poole, mis on kiiremad kui nende eelkäijad. Seda sellepärast, et faile ei kontrollita arvuti sees, vaid "pilves" ehk serveris. Sellega kulub vähem arvuti ressursse.
Ise kasutan samal meetodil põhinevat Prevx 3.0'i.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.10.2009 01:19:22
|
|
|
loser kirjutas: |
Sealt leiab populaarsete antiviiruste testid, muuseas ka scani kiiruse numbrid. Etterutates ütlen ära et kiirused jäid vahemikku 4,2-17,4 MB/sec. Miks nii? |
Link veidi mööda.
See oleks parem: http://www.av-comparatives.org - Comparatives - Performance Tests
Hea näha, et minu usk ESET-i pole asjata
//
AV-Comparatives ei luba linke otse postitada
Lord Ami
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
11.10.2009 10:22:58
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
loser kirjutas: |
Sealt leiab populaarsete antiviiruste testid, muuseas ka scani kiiruse numbrid. Etterutates ütlen ära et kiirused jäid vahemikku 4,2-17,4 MB/sec. Miks nii? |
Link veidi mööda.
See oleks parem: http://www.av-comparatives.org
Hea näha, et minu usk ESET-i pole asjata  |
Nagu näha siis isegi õige valiku teinud ESETi kasuks
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
11.10.2009 11:45:15
|
|
|
See test on oma aasta aega vana ja praeguseks on olukord mõnevõrra muutunud, kuigi jah, ESET on endiselt kiire, nagu ka mõned teised.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
11.10.2009 11:48:25
|
|
|
hea näha et loetakse aasta vanust testi ja kilgatakse,missest et enamusel AV-dest on uus versioon väljas või vähemalt build
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
11.10.2009 13:06:38
|
|
|
Lord Ami kirjutas: |
sukelduja kirjutas: |
nii 10-15%, kui sedagi. |
Tahtsin enne ka I/O'st kirjutada. Tõsi ta on. RAMi võib viirustõrje vähe kulutada (nähtavalt) aga samas I/O'd kulutab meeletult.
Eks ta ole. Juba liigutakse cloud antiviiruste poole, mis on kiiremad kui nende eelkäijad. Seda sellepärast, et faile ei kontrollita arvuti sees, vaid "pilves" ehk serveris. Sellega kulub vähem arvuti ressursse.
Ise kasutan samal meetodil põhinevat Prevx 3.0'i. |
Praktiliselt on serverimaailmas ketta I/O veel suurem probleem kui tavakasutajatel. Suured kettamassiivid on toredad asjad, aga on meeletult kallid, keerulised hallata ja "pudelikael" ketta ja mälu vahel on ikkagi olemas, mida rohkem andmeid, seda suurem. Minuarvates on "pilv" järjekordne moesõna mis mõne asja jaoks sobib ja väga paljude asjade jaoks üldse mitte.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
11.10.2009 13:09:20
|
|
|
... ja mina mõtlesin, et kreisid kasutajad ja gurud ei vaja viireusetõrjet - viirusetõrjet kompenseerib neil tooli ja klaviatuurivaheline tihend õige, see teema ei räägi viiruste tõrjumisest vaid sellest kui kiiresti kellelgi kiirendab, kes näitab foori all teistele tagatulesid - see on eksistentsiaalne küsimus vist eriti arvestades kui kaheksast tuumast võib viirusetõrje ühte koormata 2% - tõenäoliselt seeläbi töö kannatab, mäng jätab kaadreid vahele, veebi lehitsemise võtab jõnksutama ja teadmine, et arvuti on antiik viib une ...
Tõenäoliselt mu nõuded viirusetõrje tarkvarale ei ole nii kriitilised.
Kasutasin ka ESET'it paar aastat, aga kuna tahavad raha oma töö eest siis masutingimustes läksin Avasti peale üle ja pole senini mitte mingit vahet võrreldes ESET-ga märganud. Teises arvutis on AVG Free ja tundub tükki tüütum - ma ei ole osanud (pole sünenenudki) seda AVG'd automaatseid uuendusi tegema panna või teeb ta neid liiga harva, igaljuhul käsitsi tehes on alati midagi uuendada, lisaks vahest viskab mingit hüüumärki kui arvuti on käivitunud.
Avast seevastu on selline mittetüütav - toimetab omi tegemisi ja ei nõua niipalju fookust - milleks maksta rohkem...
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
11.10.2009 15:40:02
|
|
|
H_K kirjutas: |
... ja mina mõtlesin, et kreisid kasutajad ja gurud ei vaja viireusetõrjet - viirusetõrjet kompenseerib neil tooli ja klaviatuurivaheline tihend õige, see teema ei räägi viiruste tõrjumisest vaid sellest kui kiiresti kellelgi kiirendab, kes näitab foori all teistele tagatulesid - see on eksistentsiaalne küsimus vist eriti arvestades kui kaheksast tuumast võib viirusetõrje ühte koormata 2% - tõenäoliselt seeläbi töö kannatab, mäng jätab kaadreid vahele, veebi lehitsemise võtab jõnksutama ja teadmine, et arvuti on antiik viib une ...
Tõenäoliselt mu nõuded viirusetõrje tarkvarale ei ole nii kriitilised.
Kasutasin ka ESET'it paar aastat, aga kuna tahavad raha oma töö eest siis masutingimustes läksin Avasti peale üle ja pole senini mitte mingit vahet võrreldes ESET-ga märganud. Teises arvutis on AVG Free ja tundub tükki tüütum - ma ei ole osanud (pole sünenenudki) seda AVG'd automaatseid uuendusi tegema panna või teeb ta neid liiga harva, igaljuhul käsitsi tehes on alati midagi uuendada, lisaks vahest viskab mingit hüüumärki kui arvuti on käivitunud.
Avast seevastu on selline mittetüütav - toimetab omi tegemisi ja ei nõua niipalju fookust - milleks maksta rohkem... |
Ajad on muutunud, usu mind
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
11.10.2009 17:13:42
|
|
|
H_K kirjutas: |
... ja mina mõtlesin, et kreisid kasutajad ja gurud ei vaja viireusetõrjet - viirusetõrjet kompenseerib neil tooli ja klaviatuurivaheline tihend õige, see teema ei räägi viiruste tõrjumisest vaid sellest kui kiiresti kellelgi kiirendab, kes näitab foori all teistele tagatulesid - see on eksistentsiaalne küsimus vist eriti arvestades kui kaheksast tuumast võib viirusetõrje ühte koormata 2% - tõenäoliselt seeläbi töö kannatab, mäng jätab kaadreid vahele, veebi lehitsemise võtab jõnksutama ja teadmine, et arvuti on antiik viib une ...  |
Ei vajagi, aga it-pro olemine ei ole paljude jaoks vaid hobi, vaid ka töö. Ja maailm on täis kliente, kes vajavad viirusetõrjet näiteks sellepärast, et keegi on kehtestanud sellised sisekorra eeskirjad või andmekaitse eeskirjad või mõni inimene lihtsal armastab adminnina võrgust porri otsida... mul on tunne et enesehävitustung on inimesesse kõige sügavamasse koodi sisse programmeeritud.
2% protsessorist pole just suurem probleem, aga kõik need cored istuvad sama mälu ja sama ketta otsas. Ja kui neile kõikidele coredele pole andmeid ette anda, siis need istuvad ja teevad mitte midagi. Arvuti on täpselt nii kiire kui kiire on kõige aeglasem lüli ahelas andmekandjast(sisend/väljundseadmest) protsessorini ja tagasi. Mõtle natuke selle peale, palju etappe peab läbima 2 baiti, mis on vaja omavahel kokku liita, kui nad juhuslikult asuvad ketta eri osades või eri ketastel.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
11.10.2009 17:21:07
|
|
|
MA ei räägi ainult esetist vaid üldises plaanis
Milleks muidu teha neid kokkuvõtvaid tabeleid kui iga-aastase buildi, versiooni tulemus oleks sama
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.10.2009 17:25:45
|
|
|
wanawoll kirjutas: |
MA ei räägi ainult esetist vaid üldises plaanis
Milleks muidu teha neid kokkuvõtvaid tabeleid kui iga-aastase buildi, versiooni tulemus oleks sama  |
No kes sul viitsib ülipõhjalikke teste iga kuu ja iga versiooniga jooksutama hakata?
2x aastas enam kui piisav
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.10.2009 21:06:11
|
|
|
Miks te sellist "kiviaegset" tõrje- ja skänni-tehnoloogiat kasutate.
Uuema aja tehnoloogiad ei tegele mitte mingi info "tagantjärgi skännimisega", vaid hoopis skännitakse / analüüsitakse info juba enne arvutile ligipääsu ära. Ning kui tegemist on mõne "pahalasega, siis selle ligipääs blokeeritakse koheselt ette automaatselt ära.
Samuti, nagu ka päris elus, kus on palju kasulikum haigus ette ära vältida, kui seda hiljem tablettide ja süstidega ravida.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.10.2009 21:09:41
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Miks te sellist "kiviaegset" tõrje- ja skänni-tehnoloogiat kasutate.
Uuema aja tehnoloogiad ei tegele mitte mingi info "tagantjärgi skännimisega", vaid hoopis skännitakse / analüüsitakse info juba enne arvutile ligipääsu ära. Ning kui tegemist on mõne "pahalasega, siis selle ligipääs blokeeritakse koheselt ette automaatselt ära.
Samuti, nagu ka päris elus, kus on palju kasulikum haigus ette ära vältida, kui seda hiljem tablettide ja süstidega ravida.  |
See eeldab, et antiviirus jookseb 24/7
Aga kui paned paariks päevaks kinni ja pärast hakkab kripeldama?.Siis on vaja teha üldine skänn jälle
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|