Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
gollum
HV kasutaja

|
11.09.2009 12:14:40
ntsc ja pal |
|
|
Neid teemasid on siin juba küll aga küsin siiski uuesti, et asi saaks selgeks. On olemas ntsc kaamera ja lõpptulemus vaja saada pal'iks. Olen proovinud erinevate tarkvaradega, aga kõigiga jääb pal'i keeramise tulemus nö. "jõnksutama", ehk liikumine ei ole sujuv. Samas telekast ntsc-kodeeringuga filmi vaadates on liikumise ajal horisontaalsed triibud, aga jõnksutamist pole.. ja nüüd küsin:
- mis on parim tarkvaraline vahend ntsc-st pal'i keeramiseks?
- kui eelnevat asja polegi, siis kas ainus ülalnimetatud probleemi lahendus on pal'i salvestav kaamera?
tänud kes viitsivad vastata
_________________ Maailm on kõik millega on tegu. |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.09.2009 17:23:36
|
|
|
Üks küsimus - miks seda üldse PAL-iks on vaja ajada? Telekad jm seadmed peaks tänapäeval suht automaatselt ka NTSC ära tundma ja adekvaatselt seda näitama. Igasugu konvertimistega on alati seotud kvaliteedikadu.
Pigem on küsimus selles, et miks su telekas NTSC triibuliseks ajab. Millisest seadmest sa selle NTSC signaali telekasse saadad?
Ma ise olen NTSC kodeeringus videot arvutist telekasse saatnud ja pole pildil mingeid triipe. Võib-olla konvertis videokaart video nii hästi PAL-i, et vahet polnud näha - videokaardi väljund on seatud PAL-iks. Kui see on nii, siis on küsimus seadmes, millest sa videosignaali telekasse saadad.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
gollum
HV kasutaja

|
11.09.2009 18:05:34
|
|
|
seade millest signaal telekasse läheb on Philips DVDR3480, ehk siis philipsi dvd-mängija-kirjutaja...videokaardist ei ole proovinud ajada pilti telekasse, vbla peaks proovima, aga praegu see dvd-mängija teema aktuaalne
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.09.2009 22:50:32
|
|
|
Võiksid mõne teise teleka taha sama seadme pista ja siis NTSC-d proovida. Saaks selgeks, kas viga on telekas või dvd-seadmes. Muidugi võiks ka vastupidist proovida - mõnd muud sarnast dvd-pleierit sama teleka taga NTSC-d maha mängima.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
gollum
HV kasutaja

|
11.09.2009 23:20:00
|
|
|
nojah, pole neid seadmeid nii jalaga segada, aga see selleks. ma ajaks natuke ka oma jonni - mulle on siiani jäänud selline mulje, et telekad on need mis on kas PAL või NTSC, ma natuke kahtlen kas saab mõlemad olla... ma jätsin ennist täpsustamata et mul on klassikaline kineskoop-telekas. võib-olla lcd-telekatel on tõesti mõlemad võimalikud. igatahes mulle tundub et küsimuse koht on hoopis see et miks ntsc-pal'i konverteeritud film "jõnksutab" ja kui oleks kohe filmitud pal'is, kas siis ei jõnksutaks? et kas see on nö konverteri ehk softi teema või on see midagi fundamentaalset - et võin oma ntsc-kaamera kannaga puruks litsuda ja poodi uue järele minna...
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
11.09.2009 23:40:20
|
|
|
tsitaat: |
telekad on need mis on kas PAL või NTSC, ma natuke kahtlen kas saab mõlemad olla... ma jätsin ennist täpsustamata et mul on klassikaline kineskoop-telekas.
|
Mul oli, õigemini on ka praegu, suvekodus Philips'i kineskoop telekas mis oskab nii Pal kui Ntsc signaali näidata. Vaata enda oma manualist järgi, kas toetab Ntsc signaali (reeglina kui ei toeta, siis pilt mustvalge või värvid paigast ära)... Kas sa oled endale ikka Pal ja Ntsc erinevused selgeks teinud (alates kaadrite arvust sekundis, field'ide erinevused jne.)
P.S ma pole küll ühtegi vabavaralist soft'i kohanud, mis probleemideta Ntsc Pal'iks konverteeriks.
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
12.09.2009 21:29:15
|
|
|
gollum kirjutas: |
nojah, pole neid seadmeid nii jalaga segada, aga see selleks. ma ajaks natuke ka oma jonni - mulle on siiani jäänud selline mulje, et telekad on need mis on kas PAL või NTSC, ma natuke kahtlen kas saab mõlemad olla |
Saab ilusti, minul 3 CRT telekat (eelmine sajand/uue sajandi alguses ostetud) suudavad vabalt näidata nii PALi kui ka NTSC. Ma küll silmaga mingit vahet ei suuda teha kumba ma vaatan.
DVD mängijal ei saa kuskilt valida PAL, NTSC, Auto?
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
gollum
HV kasutaja

|
12.09.2009 22:12:28
|
|
|
vaatasin järgi - kummalgi ei saa valida, telekal tegelt peaks olema, manuaali järgi auto, pal, ntsc, aga mitte minu mudelil, on mingi odavaim samsungi variant. millegipärast ei lase üldse valida menüüs seda setupi kohta... dvd-mängijal menüüs küll midagi valida ei saa, ainuke koht kus sellest juttu tuleb on manuaal kus vigade sektsioonis "kui pilt ei ole õige või on mustvalge - plaat ei vasta teleka värvisüsteemile (pal/ntsc)", ma saan sellest aru et mängija toetab mõlemat aga telekas võib siis kala olla...
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.09.2009 22:34:01
|
|
|
Ta"napa"evastes telekates toimub konventeerimine yhes skeemiosas automaatselt, nii et a"ra na"e vaeva mingite lylitite tagaotsimisega.
Ainus kontrollivariant on see, et paned selle DVD-ma"ngija m6ne teise telekaga to"ole. Ma ei usu, et Su suguv6sas pole kellelgi rohkem mitte yhtegi telekat. T6ena"oliselt on igayhel 2-3 telekat.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
gollum
HV kasutaja

|
14.09.2009 23:11:41
|
|
|
suguvõsas on küll jah erinevaid pildikaste, aga suguvõsa kaugel - eestimaa teise äärekese peal... aga ma jõudsin ise ka selle järelduseni et enne teada ei saa kui mõne teise teleka taga ei proovi ära...
nüüd kuidagi järsku oluliseks muutus see tilluke nüanss, siiamaani ei saanud arugi (kaamera ca 2 aastat) et mingi selline kamm on, arvutist vaadates ei saa ju aru...
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|