Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
r2d2
HV vaatleja
|
03.09.2009 17:05:43
Milleks VPS'i kasutate? |
|
|
Õngitseks natukene kollektiivses ajus. Paistab, et siin on hulk arendajaid, adminne jne, kes oma tegemisteks ka virtuaalseid privaatservereid ehk VPS'e tarvitavad. Miks just VPS sobilikuks on osutunud ja mida huvitavat te VPS'iga näiteks teete?
_________________ Vältige odavaid koopiaid. Eriti telefonitsi tegutsevaid. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Innu-
HV kasutaja
|
04.09.2009 00:25:34
|
|
|
Väikest railsi projekti hoian üleval. Irc bouncerit hostin. Rohkem on vps hetkel küll lihtsalt liivakast
Muidu VPS ikka sellistele lahendustele mida mujale ülesse ei pane ja dedicated server on liiga suur ja kallis.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
04.09.2009 13:47:03
|
|
|
-Innu- kirjutas: |
Muidu VPS ikka sellistele lahendustele mida mujale ülesse ei pane ja dedicated server on liiga suur ja kallis. |
No võtad paar sõpra juurde ja pole see dedicated servu nii kallis miskit.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
04.09.2009 15:46:28
|
|
|
Peamiselt, nii naljakas kui see ka ei tundu, isiklikus VPSis ssh+screen+irssi kombo ja voip server. Ning oma ja sõprade kodulehekesed, e-mail forward ning väikene failihoidla kiireks jagamiseks. Vahepeal ka IceCast striim ning siis testin igast softi küll ruubil ja püütonil ja P-happel ja that's about it.
Kahju, et Eestis VPS pakkujaid vähe on. Üsna niššitoode, kuid kurat hetkel oleks ilgelt vaja ühele teisele projektile vps-hostingut. Dedicated on liiast, ei tarbi kõike ära. Peale kummalise Veebimajutus.ee ja Tantumi käki nagu muud polegi. Muidu olen VPSi tarbinud veel USAs pikalt ühe suurema projekti tarbeks ning täiesti piisas ja hind oli tunduvalt soodsam kui dedicated masina rent. Aga kuna too projekt oli USA turule, siis ei olnud kiirus Eestiga oluline. Hetkel aga on ja lood on hapud.
Ja tegelikult ma tean küll, et r2d2 on ühest ettevõttest ja teeb taustauuringut.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
4 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
04.09.2009 15:55:45
|
|
|
ander kirjutas: |
Kahju, et Eestis VPS pakkujaid vähe on. |
Sellepärast on vähe, et siinmail pole eriti selle teenuse tarbijaid.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
04.09.2009 15:58:35
|
|
|
Arusaadav, kuid pakuks need pakkujad siis paindlikumaid pakette ja oleks ka natukene korralikumad, siis ei nuriseks üldse.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
04.09.2009 16:09:23
|
|
|
Arusaadav, kuid pakuks need pakkujad siis paindlikumaid pakette ja oleks ka natukene korralikumad, siis ei nuriseks üldse. |
Milliste andmetega siis sulle sobilik oleks.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
r2d2
HV vaatleja
|
04.09.2009 16:26:21
|
|
|
Ega see saladus pole jah, et ma juba 10 aastat Zonega kokku käin nagu sukk ja saabas
Virtualiseerimine on juba kord selline mõnus lai teema, mille ümber on tore ise heietada ja teiste heietusi lugeda. Eelkõige huvitavad mind siin teemas aga elust enesest pärit VPS kasutusmallid.
Kuna meite leib on eelkõige hallatud teenused, siis meile pakub virtualiseerimine palju eelkõige infrastuktuuri võimaluste laiendamise seisukohalt. Oma klientuuri juures oleme seni nö "tühja konteineri" järgi nõudlust näinud harva ja enamasti on tegu arendajate ja poweruseritega. Seega on just siin hea koht, kust võimalike selliste teenuste use-case'de kohta pärida.
_________________ Vältige odavaid koopiaid. Eriti telefonitsi tegutsevaid. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
07.09.2009 10:00:46
|
|
|
Arusaadav, kuid pakuks need pakkujad siis paindlikumaid pakette ja oleks ka natukene korralikumad, siis ei nuriseks üldse. |
aga võta elkdataga ühendust ja uuri paindlikuse kohta, ma usun, et nendega on võimalik ses suhtes mingile kaubale saada..
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
07.09.2009 13:02:35
|
|
|
r2d2 kirjutas: |
Oma klientuuri juures oleme seni nö "tühja konteineri" järgi nõudlust näinud harva ja enamasti on tegu arendajate ja poweruseritega. |
Aga VPS ongi selline niššikas ja iga suva Juhan sellega tõesti midagi peale ei oska hakata.
Rääkides oma vajadustest (uuesti, sest vana posti lasin maha, kuna see oli liiga nutulaul), siis 256 rammu koos 10-15 giksi kettaga.
Probleem tekib aga bandwidthiga, sest seda võib mõni kuu kenasti terabait ära tulla. Ütlen veel ära, et hostingut vajab Kohviradio. Olen vaadanud veidi ka piiritaha. UK ei tule kõnealla, sest seal on bandwidth kallis ja legal teemad keerulised. Mõistlikuid pakkumisi leidsin Rootsist, kuid ma pole sugugi kindel, et netiraadiotel väga vabalt lastakse elada isegi siis, kui iga eetris oleva loo jaoks on luba olemas. Oma isiklik VPS tiksub BitFolkis ja see on UK-s ning olen väga rahul. Kohviradiot sinna aga ei pane.
Igatahes on asjaga kiire, sest viimased 6+ aastat on Kohviradio tiksunud kuskil Viljandi korteris, eriti kehva riistvara peal, kus Elioni powerühendus taga. Nüüd aga lahkub masina haldaja Elionist ja meil on vesi ahjus.
Ühesõnaga, kui keegi teab soovitada VPS-pakkujaid Eesti lähikonnast, siis andke aga teada. Bändvi** võiks olla võimalikult soodne, sest me väga ei soovi, et hobikorras tehtav asi liiga kalliks maksma läheb.
Mis puutub Elkdatasse, siis nemad võtavad lisa 25 giksi eest 25 eeq. Aga kuna olen juba Elkdata kohta kuulnud nii mõndagi huvitavat, siis ma esialgu neid ei valiks.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqusss
HV vaatleja
|
08.10.2009 17:04:53
|
|
|
Välja toodud hind pärineb Veebimajutus.ee (Elkdata) lehelt, kuid hoopis Virtuaalserverite hinnakirjast.
VPS teenuse puhul on üldiselt tegemist erilahendustega ning asjale tuleb läheneda personaalselt.
Uue VPS teenusega on kliendid rahul ning alati oleme huvitatud igasugusest tagasisidest või kuuldustest.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
08.10.2009 17:21:56
|
|
|
Selline vastus tuli mulle meili peale : )
Aga tore kuulda, et Elkdata on üks neist vähestest, kes läheneb igale kliendile erinevalt.
Teistele ka infoks, et Kohviradio kolis lõpuks Elkdatasse. Oleme teenusega rahul, kuid nagu ühes teises teemas mainisin, siis arenguruumi on.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|