praegune kellaaeg 23.06.2025 15:11:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Plondiin
HV kasutaja

|
24.09.2009 11:35:59
kuidas säilitada videosid aastakümneteks |
|
|
Kuidas säilitada videosid, et ka nt 30 aasta pärast saaks neid sama kvaliteetselt vaadata?
Minu kaamera kasutab filmimisele mini DV kassette.
Kas mul on mõistlik:
1. jättagi videod sinna kassettidele
või
2. tõmmata arvutisse aviks ja panna välisele kõvakettale
või
3. panna avid DVD plaatidele
Ma olen mures, et äkki 30 aasta pärast ei olegi enam kaamerat olemas mis mini DV kassettidega töötaks- kuidas ma siis filmi kätte saan?
Võibolla mini DV kassettidel oleva video kvaliteet langeb niivõrd, et 30 a pärast pole sealt enam midagi maha võtta?
Äkki väline kõvaketas amortiseerub selle ajaga?
Äkki DVD plaadid pole ka 30 a pärast enam sellisel kujul kasutusel ja pole lugejat kuhu neid toppida ja äkki DVD-l filmi kvaliteet samuti kaob?
Mis oleks tark lahendus?
|
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
24.09.2009 12:08:11
|
|
|
säilitad kassetid koos kaamera ja telekaga
võibolla pole 30 aasta pärast enam telekatki Sama jutt kõvaketta kohta, polegi seda võibolla tulevikus kuhugi külge pista.
Minidv peal on info digitaalne 0 võ 1
Kuni 0 ja 1 on eristatavad seni kvaliteedikadu ei ole. Kui juhtubki mingi koht lindil halvasti loetav olema, siis on vahepeal ruudud ja järgmisest keyframest läheb kõik jälle kvaliteetselt edasi Vhs oli see, kus lindil analoogsignaal, mis aegamööda tuhmus.
väikesed vead vist parandatakse.
Mina igatahes säilitan kassette Ka monteeritud videod lasen tagasi kassetile aj panen sahtlisse
dvd on igapäevaseks kasutamiseks hea, aga säilitamiseks suht jama. Võib muidugi proovida osta mingid säilitamiseks mõeldud plaadid ja neid siis korra paari aasta tagant checkkida. Ja mingi aja tagant uutele meediatele ümber kirjutada.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
24.09.2009 15:09:12
|
|
|
Aitäh, nii ma teengi
vallo kirjutas: |
säilitad kassetid koos kaamera ja telekaga
võibolla pole 30 aasta pärast enam telekatki Sama jutt kõvaketta kohta, polegi seda võibolla tulevikus kuhugi külge pista.
Minidv peal on info digitaalne 0 võ 1
Kuni 0 ja 1 on eristatavad seni kvaliteedikadu ei ole. Kui juhtubki mingi koht lindil halvasti loetav olema, siis on vahepeal ruudud ja järgmisest keyframest läheb kõik jälle kvaliteetselt edasi Vhs oli see, kus lindil analoogsignaal, mis aegamööda tuhmus.
väikesed vead vist parandatakse.
Mina igatahes säilitan kassette Ka monteeritud videod lasen tagasi kassetile aj panen sahtlisse
dvd on igapäevaseks kasutamiseks hea, aga säilitamiseks suht jama. Võib muidugi proovida osta mingid säilitamiseks mõeldud plaadid ja neid siis korra paari aasta tagant checkkida. Ja mingi aja tagant uutele meediatele ümber kirjutada. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|