Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Probleem Wifiga (Elion DTV) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Masochist
HV vaatleja
Masochist

sõnum 12.08.2009 19:30:11 Probleem Wifiga (Elion DTV) vasta tsitaadiga

Tere!
Eile sai hangitud Elioni digiTV. Pilt on ees ja kõik justkui töötab. Ruuterist käivitasin ka wifi, kuid peale seda ilmnes probleem.
Majapidamises on kasutusel kaks läpakat - HP ja Dell. HP läpakaga toimib Wifi väga ilusti, mitte mingisuguseid probleeme ei ole. Delli läpakaga on aga niimoodi, et iga aja tagant katkeb Wifi ühendus ning taasühendamine on arvuti arvates võimatu (peale katkemist tomib ainult kohtvõrk). Mingit konkreetset põhjust nagu ei olegi. Ühendus lihtsalt katkeb ning taaskäivitamisest ei ole ka midagi kasu. Taaskäivitamise tulemusena juhtub lihtsalt nii:

Ainukene asi, mis aitab on arvutile restardi tegemine. Kui restart tehtud, siis Dell ühendab ennast jällegi ilusti Wifi võrku ning kõik on korras. Ja seda kuni järgmise umbkaudse täistunnini. Kui ühendus arvuti ja wifi vahel katkeb, siis levi ei kao kuskile. Levi tugevus on endiselt stabiilsed 3-4 posti.
Siiski aina rohkem hakkab tunduma, et ühenduse katkemine põhjuseks ei ole aeg, vaid sissetulev andmemaht. Jätsin ööseks arvuti käima. Mitte miski ei tirinud ning internetiraadio ei mänginud. Hommikul vaadates oli ühendus ikka veel olemas. Lülitasin netiraadio sisse ning jõudsin 10 minutit internetis ringi kolada, kui täpselt sama pull hakkas jälle otsast peale.
Kogu jama sai alguse siis, kui peal olid Win7 enda "draiverid?". Igal juhul lasin peale Vista omad, seis ikka täpselt sama, rääkimata XP draiveritest.
Minu Delli mudeliks on "Inspiron 1501." HP mudelinimi on "Pavilion dv5 (1155)" Internet pärineb Elioni digiTV kodulahenduselt ning Wifit levitavaks ruuteriks on Thomson TG 784."

Dellil on olemas ka väikene tarkvara, mis teeb võrguühendusele diagnostika. Tulemus peale selle tegemist on selline:

Pilt ja diagnostika on tehtud hetkel, mil ma olin ühendunud wifi võrku (arvuti väidab, et antud hetkel oleks netisolek pidanud olema võimatu). Ma ei oska öelda, kas see on otseselt seotud probleemiga, kuid loodetavasti on ta siiski abiks.

Ise ma aeg-ajalt googeldan ja üritan näppida siit-sealt. Kas oskab keegi veel miskit tarka soovitada?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kfl
HV Guru

sõnum 12.08.2009 19:44:26 Re: Probleem Wifiga (Elion DTV) vasta tsitaadiga

Kas see teine arvuti saab wifisse kui esimest taga pole?
Allow multicast from Broadband Network: Yes icon_rolleyes.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ArturTT
HV veteran
ArturTT

sõnum 12.08.2009 19:50:45 vasta tsitaadiga

Võin küll mööda panna aga vist vista probleem rohkem thumbs_down.gif Mul vistaga läpakal samalaadne probleem (kasutanud erinevaid ühendusi).Mingi aja tagant katkestab ühenduse ära ja hakkab audiot jõnksutama.Kui masinale kaabliga ühendus panna,siis kõik töötab.
kui googeldada siis leiab samalaadseid probleeme hulgim....

Masochist
HV vaatleja
Masochist

sõnum 12.08.2009 20:10:54 vasta tsitaadiga

kfl: "Allow multicast from Broadband Network'i" järel on linnuke, seega on see lubatud. Ja vahet ei ole, kas HP on võrgus või mitte, Dell jupsib ikka täpselt samamoodi edasi. Täielik müstika.
ArturTT: Sorry, ma ei kirjutanud täpselt välja, millise OP süsteemiga on tegu (kuigi kaudselt võib selle teemast välja lugeda). Süsteemiks siis 7, mitte siinkohal mainitud Vista.

Olen oma Delliga ka teistes Wifi võrkudes käinud, senimaani on see toiminud ilma igasuguste probleemita.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Probleem Wifiga (Elion DTV)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.