Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Andium
HV veteran
|
02.08.2009 21:44:16
Miks tehakse ikka arvuteid ja läppareid, millele on ainult võimalik lisada paar GB. |
|
|
Tere
Hinge ajab küll täis. Kui vaadata praegu olemas olevaid mäludevalikuid, hindu ning võimalust.
Samuti rakendused vajavad rohkem mälu töötamiseks aga arvutitootjad ikka koonderdavad
mälu slotide ja mälumahu aksepteerimisega.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaitsevaim
HV kasutaja
|
03.08.2009 00:29:09
|
|
|
kuule, kas sa siis ei tea, et arendajad tahavad enne oma vanast pasast lahti saada, enne kui uue mudeli turule lasevad. Sama oli näiteks digifotokatega. Need olid ammu enne olemas kui turule lasti, ainult et analoogfotokad pidid enne piisavas koguses maha müüdud saama, enne kui uus toode sai turule tulla.
Arendustegevus sammub ikka sammu või paar kiiremini kui turundustegevus.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
2 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.08.2009 00:35:23
|
|
|
Ja neid, kellel vaja oleks, on ka k6vasti va"hemuses.
Mul on la"pparitel maksimaalmahuks yhel 1 ja teisel 2 giga, aga m6lemad jooksevad 512 mega ma"luga, kuna pole rakendusi, mis suuremat mahtu vajaksid.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaitsevaim
HV kasutaja
|
03.08.2009 00:53:25
|
|
|
no leiab ka selliseid rakendusi, eelkõige mänge, mille jaoks pole veel sobilikku/optimaalset raudvara tehtud või kui on, siis need on röögatu hinnaga tippklassi videokaardid antud juhul, lisaks pole neile kaartidele vajalikku põhja kergesti saada. Mingid uuemad reaalaja võrgu RPG-d või GTA4 vms. Nii et jah... arendajad loovad pilvelosse ja käesoleva situatsiooniga ei suuda/taha hästi sammu pidada.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
03.08.2009 04:45:06
|
|
|
kaitsevaim, No ma ei tea. Minu teada on palju uusi emaplaate, millel on 2 mälu pesa ning max 4 Gb. Uued läpparid on ka kus on max 2Gb või heal juhul 4GB. Mõned sünnitused tulevad isegi 512MB sisseehitatud ning max lisa 1GB.
Võtke ükskõik mis uus läppar.
Või see on mingi spessial värk, hinna poliitikute poolt tehtud. Et kui soovin suuremat hulka mälu kasutada siis pean 50X kallima värgi valima. nagu mingit vahepealset värki polegi.
Mul on inspiron 6000 ning 2GB ning ossin suure hooga ka lisa 2Gb ning tuli välja et ei aagi. Muidugi läppar on vana. Mõtlesin, et võiks uut läpparit valima hakata aga võta näpust pole targem kui praegune. Ikka 2Gb ja heal juhul 4GB-
Ega see hoopis BIOS-st kinni pole. sest läpparil on 2 sloti ning mõlematesse saab panna 2GB mälu. Aga paraku kui lisan ühe veel juurde siis ei lähe käima.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.08.2009 07:54:26
|
|
|
Aga la"pparite ma"lud ongi kogu aeg kallid olnud. Ning see on ka yks p6hjus, miks ma oma la"pparitele pole viitsinud suuremaid ma"lusid osta. Ja sama raha eest, mis ma"ludele kuluks, saaks juba osta ja"rgmise ja kiirema, kasutatud la"ptopi.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
03.08.2009 08:42:32
|
|
|
Norm uued läpakad toetavad ju enamik 2 x 4GB.
Aga saada eri slottides käima eri tootjate mälud... See on kohati õnnemäng.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaitsevaim
HV kasutaja
|
03.08.2009 15:59:23
|
|
|
Andium kirjutas: |
kaitsevaim, No ma ei tea. Minu teada on palju uusi emaplaate, millel on 2 mälu pesa ning max 4 Gb. Uued läpparid on ka kus on max 2Gb või heal juhul 4GB. Mõned sünnitused tulevad isegi 512MB sisseehitatud ning max lisa 1GB.
Võtke ükskõik mis uus läppar.
Ega see hoopis BIOS-st kinni pole. sest läpparil on 2 sloti ning mõlematesse saab panna 2GB mälu. Aga paraku kui lisan ühe veel juurde siis ei lähe käima. |
Eks ta nii ole jah. 32 bit osid, esmalt xp minu teada ei toetagi rohkemat kui 4 GB mälu. 64 bit Vistaga võib muidugi teine lugu olla. Ma arvan, et eks sellepärast suuremaid mälukoguseid ei olegi mõttekas panna, sest ega pole just palju neid x64 arhitektuuris tehtud emaplaate ja protsessoreid kellelegi vaja. Mingid suurte arvutusmahtudega katselaborid ehk ainult, kus on terabaitides mälusid vaja kasutada.
BIOS ütleb sulle ainult seda, mis sul emaplaadil on ja mida võimaldab. Basic Input Output System lahti kirjutatult peaks vist kõik ütlema. Arendajad teevadki enamus asju kõige tüüpilisemale kodukasutajale, kes ööd ega mütsi ei jaga mingitest arendusprojektidest, vaid lihtsalt surfab netis, kuulab muusikat ja vaatab filme. Ehk ka midagi peenemat muusika töötlejatele. Kui asi läheb professionaalseks ja arendaja kasutada või millekski ebatavaliseks, siis läheb kohe summa suuremaks.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
03.08.2009 22:47:59
|
|
|
Draqula kirjutas: |
Aga saada eri slottides käima eri tootjate mälud... See on kohati õnnemäng. |
Tegelt see enamik on vähemik.
See, et 32bit OS ei võimalda, see on juba kliendi mure mis OS ta valib. aga hea oleks kui riistavaral oleks ikka uuendamis võimalust ning iga aasta ei peaks uut läpparit ostma. Paraku, see ongi nende idee vist, et inimesed ostaksid tihti uue arvuti.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
03.08.2009 22:49:26
|
|
|
Võtke ükskõik mis uus läppar. |
Vähe räme üldistus pole, või mis?
Mingid odavad lauaarvutite emmed võivad 2 slotti omada aga need on pigem erandid. "Uued" kui viimase 2 aasta jooksul toodetud Inteli Santa Rosa platvormi läpparid kõik toetavad ametlikult 4GB mälu. Veel uuemad Centrino 2 / Montevina platvormi masinad 8GB.
Draqula kirjutas: |
Aga saada eri slottides käima eri tootjate mälud... See on kohati õnnemäng. |
Tegelt see enamik on vähemik.
|
Mis siis tõestuseks on tuua?
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
03.08.2009 22:53:25
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Aga la"pparite ma"lud ongi kogu aeg kallid olnud. Ning see on ka yks p6hjus, miks ma oma la"pparitele pole viitsinud suuremaid ma"lusid osta. Ja sama raha eest, mis ma"ludele kuluks, saaks juba osta ja"rgmise ja kiirema, kasutatud la"ptopi.
Postitatud mobile device |
ah ole kuss, mine HV ärifoorumi ja vali sealt ei maksa sa elu sees läpaka hinda.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |