Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Probleem uuele sülearvutile OS'i installimisega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kuulpahe
HV vaatleja

sõnum 30.07.2009 22:51:52 Probleem uuele sülearvutile OS'i installimisega vasta tsitaadiga

Tervist

Tänan tähelepanu eest ja selle teema vastu huvi tundmise eest.
Esmalt ütlen ära, et olen üritanud netist ja siit foorumist selle probleemi vastu rohtu leida, aga tulutult.

Ordi Enduro 3262D - tutikas
konfiguratsioonis on kirjas, et peaks olema DVDRW aga BIOS'is näitab mulle imelikult..
Primary IDE Master Not Detected
Second IDE Master Samsung HM160H

ehk siis ei leia DVD romi?..
kui ma valin Primart IDE Master ja pane sealt Type CDROM, siis kuvab ta kohe alguses kirja, et Primary Master Drive ATAPI Incompatible Press F1 to Resume.

Muidu plaat sisse ja ajab ringi küll.. kuigi ma ise kartsin, et äkki on tavaline CDROM ja katsetan nüüd Windows XP SP2 plaadiga, muidu oli plaan Windows 7 RC peale panna.

Järgisin selle foorumi õpetust, kuidas mälupulgalt Windows 7 installida, aga see ei toimi ja kuvab kirja:
Pen Drive Without Operating System. Remove Pen Drive and Reboot.
Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Oleksin tänulik igasuguste vihjete eest, mis ei saada mind kellegi "spetsialisti" juurde või poodi teenindusse.

Ette tänades..
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
siLc
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.07.2009 23:00:57 vasta tsitaadiga

Kas siis hakkab plaadilt buutima? Miks teenindusse minna ei taha? Kui ei ja BIOS-s kohe esimesel ekraanil kõvaketta peal optilist seadet ei näita (Not Detected), siis optiline seade vigane ja arvatavasti vaja ringi vahetada.

Muidu, see masin on ehitatud ASUS Z62H barebone peale - masin, mille käetoe eesmised pealmised nurgad kipuvad ära mõranema nii umbes aastase kasutusega. Kui soovid masinale korpusele pikaealisust, siis tasub sellega arvestada.
tagasi üles
kuulpahe
HV vaatleja

sõnum 30.07.2009 23:03:16 vasta tsitaadiga

plaati ajab ringi, aga ikkagi kiri, et :
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Nii, et ma siis ei olegi hull, kui arvan, et see arvuti juba ostes katkine?
Ei, mul pole teeninduse vastu muud midagi, kui et ei taha mõttetult linna sõita ja kui veel mingi oma viga, siis selle eest maksta ka.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.07.2009 23:06:01 vasta tsitaadiga

rom või ide kanal on vigane. USB seade kah abiks.
kuulpahe
HV vaatleja

sõnum 30.07.2009 23:14:52 vasta tsitaadiga

Tänud, nüüd selge, et viin arvuti poodi tagasi ja nõuan uut või siis selle kiiret korda tegemist.
Aga uudishimust ajaks teemat edasi icon_smile.gif

USB seade..? mõtled mingit välist ketast vms?
Aga minu väikene 4gb mälupulk? Huvitav, miks ka see ei toiminud? Tegin kõigepealt talle kiire formati ja siis xcopisin töötava plaadipealt kõik failid sinna. Aga kirjutas ikka, et ei ole OS'i seal peal
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 01.08.2009 10:42:03 vasta tsitaadiga

sul on vaja pulk buutivaks teha. lihtsalt installika kopeerimine ei aita.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Probleem uuele sülearvutile OS'i installimisega
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.