praegune kellaaeg 18.06.2025 11:25:57
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
maru
HV vaatleja
|
01.08.2009 18:44:05
XP UpDate räägib kahte keelt. |
|
|
Arvutiks on HP Compaq nx6125. Windows XP Home.
Tegumiribal turvalisuskeskuse ikoon on punane ehk Automatic Update on selle järgi välja lülitatud.Aktiveerides jutumulli, pakub Win turvakeskus „lülita automaatvärskendused sisse“, kuid seda aktiveerides viskab ette teate, et kahjuks ei saa sätteid muuta ja käsitsi muutmiseks minge juhtpaneelikausta Süsteem. Olles siis automaatvärskenduste suvandil, on aga selgelt näha et automatic update on sisse lülitatud.
Ma ei saa aru kuidas selline ebakõla võimalik saab olla.Kuid üks on kindel, automaatne värskendus siis reaalselt ei toimi.Olen proovinud mida olen osand, kuid tulutult.Kas oskab keegi juhendada kuidas autom update taas toimima saaks…Aitäh
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.08.2009 19:33:13
|
|
|
Seadistus seadistuseks, aga kas teenus iseenesest töötab? Kui näiteks mõni viirus või failide riknemine on wuauserv teenuse käivitumise blokeerinud, siis peakski security center mölisema hakkama.
Teenuse töötamist saad kontrollida teenuste paneelist (services.msc) - kas "Automatic Updates" teenus töötab.
Või siis CMD aknast:
sc query wuauserv | findstr /C:"STATE" |
Vastus peaks olema STATE: 4 RUNNING
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
maru
HV vaatleja
|
01.08.2009 19:51:30
|
|
|
Service alt ei leidnudki "autom update" nimelist teenust ja cmd- ei oska ma vist õieti kasutada.Trükkisin antud texti sisse aga midagi ei juhtunud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.08.2009 21:38:55
|
|
|
Kui teenus on päris kadunud, siis see käsk vastust ei annagi - findstr laseb läbi ainult STATE sõna sisaldava rea. Igaks juhuks võid proovida sama käsku ilma "toru" ja filtrita:
ja selle trükkimise asemel võid ta siit kopeerida - siis ei lähe midagi valesti.
Oled kindel, et teenuste hulgas seda teenust pole? On teenused nime järgi ikka järjestatud (klõps esimese tulba päisel). Kui ei ole, siis on raske otsida.
Spoiler 
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
maru
HV vaatleja
|
02.08.2009 20:26:05
|
|
|
Aitäh nõuande eest, aga ma ei tea mis asi see "toru" ja filter on ja kuidas seda käsku ilma nendeta sisestada.Teenused services on tähestikulises järjekorras ja raske oleks automupdate mitte leida.Ma üritasin cmd kaudu selle viimase käsu sisestada, aga vastus oli umbes et:OpenService Failed 1060 ja et sellist servist ei eksisteerigi.Jalutas ära?
Oskab siis keegi öelda kuidas AutomUpdate saaks tagasi service teenustesse lülitada?Ja jätkuvalt on imelik, et juhtpaneelikausta süsteem näitab et värskendused ON sisselülitatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.08.2009 14:28:08
|
|
|
maru kirjutas: |
Aitäh nõuande eest, aga ma ei tea mis asi see "toru" ja filter on ja kuidas seda käsku ilma nendeta sisestada. |
toru on "|" (ingl.k pipe) ja seda kasutatakse ühe programmi või käsu väljundi suunamiseks teise sisendisse, filtriks oli sellele järgnev findstr. Käsu ilma nendeta juba andsin ja seda sa ka kasutasid ning vastuseks saidki, nagu ma kahtlustasin, et sellist teenust sinu arvutis enam ei olegi. Seega ei saa ka Windows Update töötada, ükskõik kuidas seda seadistad.
tsitaat: |
Teenused services on tähestikulises järjekorras ja raske oleks automupdate mitte leida.Ma üritasin cmd kaudu selle viimase käsu sisestada, aga vastus oli umbes et:OpenService Failed 1060 ja et sellist servist ei eksisteerigi.Jalutas ära? |
Suure tõenäosusega tegi mingi viirus Windows Update-le 1:0. Näiteks Virtumonde ehk teise nimega Vundo.
Oskab siis keegi öelda kuidas AutomUpdate saaks tagasi service teenustesse lülitada? |
Jah, ja võid seda proovida. Kui Windows Update teenuste hulka korraks ilmub ja siis uuesti kaob või ei ilmugi, siis võib arvata, et viirus tegutseb edasi.
%SystemRoot%\System32\rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection AutoUpdate 132 %SystemRoot%\inf\au.inf |
Kopeeri see "Start -> Run:" reale ja klõpsa OK. Kui pärast seda services.msc avad, peaks Automatic Updates juba näha olema ning sealt peaksid saama seda ka käivitada. Kui pole, tee restart ja vaata uuesti.
Üldse oleks mõistlik süsteemile korralik offline kontroll teha - st ühendada kõvaketas teise arvutisse ja siis mõne asjaliku antiviirusega üle skännida või kui ei taha või saa ketast ümber kolida, siis kasutada mõnd liveCD-d, millel muu träni hulgas ka antiviirus peal.
Samuti võid proovida VundoFix-i. Kui see on Vundo, siis ehk äkki saadki lahti...
Ja jätkuvalt on imelik, et juhtpaneelikausta süsteem näitab et värskendused ON sisselülitatud. |
Lülitit võid klõpsutada sisse-välja, aga kui lambil pole enam pirni pesas, siis tuli ju põlema ei hakka
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
maru
HV vaatleja
|
03.08.2009 18:54:40
|
|
|
See update funktsiooni puudumine arvutil on kestnud iseenesest juba mitu kuud.Kopeerisin su antud valemi run-i ja tegin restardi, ning pärast kindluse mõttes kordasin protseduuri, kuid midagi ei muutund.Viisin läbi ka VundoFix kontrolli mis teatas et kõik on jees.(Tänud lingi eest)Mul neid viirusetõrjeid päris mitu arvutis, aga pole järelikult tõhusad.Aga kas selline asi on põhimõtteliselt võimalik, et ma ise kogenematusest võisin arvutil mingi elutähtsa faili vms ära kustutada/muutnud pahasti mõnd sätet?Kuidas oleks uue xp installiga viimases hädas?
Võid sa öelda mis on asjalik antiviirus?Omal on Avira, spybot, Win Defender, kohalik tulemüür, Anti-Malware. Ma üritan siiski sinu pakutud "run" meetodit veel mõnda aega, kuni leidub ehk veel midagi päästvamat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.08.2009 20:12:46
|
|
|
Services nimekirjast saab Automatic Updates puududa vaid juhul, kui registrist on kaduma läinud HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv
Kuna selle taastamine ei õnnestu, siis tähendab see, et miski takistab seda. Tõenäoliselt viirus. Ma vaid arvasin, et see võib olla Vundo (kuna see on võrdlemisi levinud), aga vabalt võib olla ka miski muu ja sel juhul pole VundoFix-ist mingit abi.
Nagu ma ütlesin, peaks ketast kontrollima offline - st. et mingi mitte sellelt kettalt töötava süsteemi küljes. Oma arvutis saad sellise olukorra saavutada mingi muu op-süsteemi jooksutamisel CD-lt või mälupulgalt (midagi Windows PE-l põhinevat), aga olenevalt olukorrast võib olla lihtsam ketta ühendamine teise, kindlalt puhta ja korraliku antiviirusega masina külge ja siis ketas üle kontrollida.
Tasuta antiviirustest on Avira vist suhteliselt viisakas. Samas vist on Avast! Home populaarsem, kuigi võib-olla Avirast ehk parem mitte. Avast omab samuti rootkiti vastast kaitset, aga erinevalt Avirast puudub heuristiline analüsaator, nii et viiruste andmebaasist puuduvaid viiruseid pole lootustki avastada.
Mul endal on kehtiv NOD32 litsents ja ei näe põhjust sellest loobuda (kui see peaks huvitama).
Muidugi, kui on häda käes nagu sul, siis võid ju ka selle Avira maha installida ja kuuks ajaks paigaldada kas Kaspersky (eestikeelne) või NOD32 (ingliskeelne) 30 päeva töötav prooviversioon ning sellega üritada masinat puhastada. Aga aktiivsest op-süsteemist sinna pesa teinud paharetti välja ajada võib olla olenemata kasutatavast tõrjeprogrammist väga raske või lausa võimatu. Parim oleks kontroll teha teisest süsteemist, nn offline, nagu eelnevalt kirjeldasin. See oleks kõige kindlam meetod.
Lord Ami tegeleb siin peamiselt igasugu arvutipahalaste eksortsismiga, mina pole "elusa" arvutiviirusega kokku puutunud juba aastaid, kuna kõiki võõraid masinaid kontrollingi esmalt offline ja nii olen ka näputäie vähem ohtlikke pahalasi eemaldanud. Keeruliste juhtumitega pole ammu kokku puutunud.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
03.08.2009 22:26:27
|
|
|
Anti-Malware.
Kas see on Malwarebytesi oma? Kontrollinud oled?
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
Tõmba CF. Veendu, et kõik programmid on kinni ning viirustõrjed jms on kinni keeratud (kas siis pause peal või midagi sellesugust)
Kui CF käivitub, jälgi juhiseid. Töötamise ajal ära kliki kuhugi ega tegele muude asjadega samal ajal (kui CF jookseb)
Internet võib korraks katkeda, kui CF skännib. Ära lase ennast sellel häirida
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
maru
HV vaatleja
|
04.08.2009 18:14:52
|
|
|
Tõmbasin Kaspersky 1 kuuse prooviversiooni arvuti.Tegin ka full scanni.
Näitab teadet: „teie arvuti turvalisus on ohus“ kogu aja.Kui klikin „paranda“ toob esile avastatud ohud „tüüp haavatavus“--mida on 12 ja mis on hinnatud „väga ohtlik“ ja üks koguni „erakordselt ohtlik“. Ma tegelt ei tea mis selle infoga peale hakata.Avira disablesin Services alt kinni, et Kasperskyle ruumi teha.Arvuti on Kasperskyga paraku aeglasemaks läind.
Käisin ka Registry editoris seda HKEY asja otsimas, ja jõudsin kaustani Services ilusti välja, aga sellel alt juba puudus see viimane „wuaserv“.Mida see küll öelda võiks?
Järgmine etapp siis offline kontroll, annan teada kui selle ära teen- teise raali otsimine võtab natuke aega.
Tänud Lordile, see on Malwarebytesi oma.Tegin ComboF läbi ja ainus mis „ettekandes“ muu hulgas silma jäi oli selline text:
WARNING -THIS MACHINE DOES NOT HAVE THE RECOVERY CONSOLE INSTALLED !!Jube lugu kui see midagi halba peaks tähendama.
Viirused-no good.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
04.08.2009 22:02:32
|
|
|
maru kirjutas: |
Tõmbasin Kaspersky 1 kuuse prooviversiooni arvuti.Tegin ka full scanni.
Näitab teadet: „teie arvuti turvalisus on ohus“ kogu aja.Kui klikin „paranda“ toob esile avastatud ohud „tüüp haavatavus“--mida on 12 ja mis on hinnatud „väga ohtlik“ ja üks koguni „erakordselt ohtlik“. Ma tegelt ei tea mis selle infoga peale hakata.Avira disablesin Services alt kinni, et Kasperskyle ruumi teha.Arvuti on Kasperskyga paraku aeglasemaks läind.
Käisin ka Registry editoris seda HKEY asja otsimas, ja jõudsin kaustani Services ilusti välja, aga sellel alt juba puudus see viimane „wuaserv“.Mida see küll öelda võiks?
Järgmine etapp siis offline kontroll, annan teada kui selle ära teen- teise raali otsimine võtab natuke aega.
Tänud Lordile, see on Malwarebytesi oma.Tegin ComboF läbi ja ainus mis „ettekandes“ muu hulgas silma jäi oli selline text:
WARNING -THIS MACHINE DOES NOT HAVE THE RECOVERY CONSOLE INSTALLED !!Jube lugu kui see midagi halba peaks tähendama.
Viirused-no good. |
WARNING -THIS MACHINE DOES NOT HAVE THE RECOVERY CONSOLE INSTALLED
Kui pahavara on süsteemi ära räsinud, on ilma selleta tema taastamine raskem. Ei tasuks eriti tähelepanu pöörata.
Btw, MBAM ja CF tegid midagi ära ka (loe "korda)?
Kaspersky haavatavus, ehk vulnerability = http://en.wikipedia.org/wiki/Vulnerability_%28computing%29
Põhimõtteliselt on programm(id) vanad ja haavatavad turvaaukude kaudu.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|