praegune kellaaeg 22.06.2025 17:08:51
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Pihv
HV veteran

|
01.08.2009 18:40:29
Arvuti piniseb ja suriseb, toide ok. |
|
|
Tere,
Kuna enda mõistus otsas ja garantiist abi pole veel saanud küsin teie käest. Ehk mõni jagab matsu lahti mis toimub.
Arvuti profiilis.
Võib vast öelda, et probleem sai alguse alljärgnevast. Või siis probleem tekitas alljärgneva.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=418676&highlight=
Kuna uue toiteplokiga on asi veel ebameeldivam, hakkan juba kalduma selles suunas, et vana toide oli täiesti korras ja probleem on hoopis nt. emaplaadis, nagu üks tuttav mulle ka mainis.
Probleem Nr. 1:
Ükskõik millise toiteploki ühendamisel arvutiga hakkavad need pinisema. Ja pinisevad ka siis kui arvuti on välja lülitatud kuid emaplaadis vool sees.
See pinin ongi üks peamiseid probleeme sest seda välja kannatada on suht rakse. Käib pealuust läbi see pinin.
Testitud toiteplokid. Uus Zalman 600W-HP, Uus Fortron Everest 800W, Chieftec 620W. Kõik käituvad täpselt sama moodi kuid teiste arvutite taga on täiesti vait, nii nagu peab.
Minu enda toide Zalman 600W-HP käis testis ja on täiesti korras ja vait nagu uuelt toitelt ootakski.
Probleem Nr.2:
Kui panna tööle 3d rakendus hakkab tulema päris tugevat surinat arvutist. Minu Anteci kastist kostab üle ventide see surin. Võrdlemisi raske on aru saada kus kohast täpselt. Kui kasutasin Fortron Everest toiteplokki siis tundus, et tuleb videokaardi juurest (selline kondekate surin, tugev, meenutab sellist häält nagu oleks mingi juhe kuskil vendi vahel) [Siin kohal mainin ka ära, et ükski vent seda häält ei tee], kui kasutan Zalmani toidet tuleb hääl toiteplokist, kuid nagu ütlesin väga raske on kindlaks teha kus kohast täpselt. Fortron Everest kohta ka veel nii palju, et vent töötas suht kõvasti ka idle olekus miskipärast. Kordades kõvemini kui minu zalman ja ka kõvasti kõvemini kui mõni muu toide.
Kui käivitan 3dmark 06 siis tuleb videokaardist selline umbes 1,5sec kestev kriuks (tugev heli) ja siis hakkab see surin. Mängude puhul seda ei ole, vast seepärast, et 3d mark koormab oluliselt rohkem.
EDIT: Kui video kellad downclockida siis seda kriuksu ei ole ja ka surin tundub väiksem.
Nii emaplaat kui videokaart on ostetud Arvutikeskusest ja sinna ma ka viisin algul videokaardi ja hiljem kogu arvuti, ja sealt väitis noormees, et kõik on ok. Ei heida talle midagi ette sest ma pole ise ka päris loll selles valdkonnas ja ka viga üles ei leia, kuid väita et kõik on ok...njah. Nende sõnul uued arvutijupid teevadki sellist häält ja et Fortroni toited ei sobi minu arvutile (ka Zalman on FSP groupi poolt tehtud). See on muidugi täiesti loll jutt. Kuna olen töötanud firmas kus 95% letimasinatest olid Fortroni toidetega ja ei teinud neist ükski sellist häält. Pealegi töötas minu komplekt 6 kuud täiesti vaikselt, ei mingit pininat ega kriuksumist. Naljakas on ka see, et garantii lehel oli märgitud, et kliendi jahutusega läheb videokaart kuumaks. 3d mark ajal on GPU max 68c ja VDDC 80 mis on kõvasti jahedam kui stock jahutus. Räkimatta sellest et mängudes võib 10c veel maha võtta. aga see selleks.
Olen proovinud erinevaid video drivereid, teinud mobo BIOS uuenduse. Kui video pesast välja võtta piniseb arvuti ikkagi, seega tundub, et kogu kala on emaplaadis.
Mida peaksin tegema, et see mul ringi vahetataks? Hõõruma vastu kampsunit?
Kardan seda, et mul lihtsalt sureb mõni muu jupp ära selle vigase plaadi peal töötades, kuna üks toide juba läks , ja enam garantiid pole toitel.
Overclock ei mängi mingit rolli, kuna default kelladel on täpselt sama, ja kogu kast on töötanud default voltidel ka overclocki puhul.
Videot ülekellanud ei ole.
Stabiilsusega probleem pole siiani olnud, testid teeb ilusti ära ja probleeme ei ole esinenud, veel.
Kui keegi tunneb, et on spetsialist ja soovib kogu komplekti testida tasu eest siis palun võtke ühendust.
Ivo
5270746
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
01.08.2009 18:48:08
Re: Arvuti piniseb ja suriseb, toide ok. |
|
|
Soovitaks mõõta toiteplokist tulevates juhtmetes voolu ja võrrelda seda korras arvutiga, kuhugi läheb seda ehk liiga palju (siis esmalt väljalülitatud olekus ja pistik seinas). Igal endast lugupidaval elektrikul peaks ampertangid olemas olema, siis sellised DC võimelised.
P.S. Ennast vabatahtlikuks ei paku, ei ela sobiliku koha peal.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.08.2009 19:05:01
|
|
|
Tere.
Aga ma juba ütlesin Sulle, et ma annan Sulle nii videokaardi kui ka emaplaadi. Teed "rist-vahetust" ja saadki teada, et kas:
A) Sinu emaplaat + asendusvideo = "vaikus" või mitte.
B) Sinu videokaart + asendusemaplaat = "vaikus" või mitte.
Mina usun küll endiselt, et see on Sul emaplaadi viga, millel mingi videokiirendusele lisatoitet andev toiteahel on kutu.
Aga seda saad ikkagi kontrollida ainult vahetuse teel.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|