Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  AMD AM3 / Corsair DDR3 1600 MHz probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Priit Pavelson
Kreisi kasutaja

sõnum 30.06.2009 12:03:38 AMD AM3 / Corsair DDR3 1600 MHz probleem vasta tsitaadiga

Sai kokku pandud selline komplekt:
Emaplaat: Asrock M3A780GXH/128M
Protsessor: AMD PHENOM™ II X2 550 BLACK EDITION
Mälu: 2x2GB Corsair 1600 MHz
Toiteplokk: Chieftec 400W 80plus
Video: Nvidia 7900GT
HDD: 2xRaid0 WD Raptor 10000rpm, 2xRAID1 160GB (WD, Seagate)

Kuidagi ei õnnestu aga 64bit-st OP-süstemi installida (proovinud olen Win7-t ja kubuntu 9.04, GRML64). 32bit estobuntu Live versioon plaadilt käivitub kenasti. 32bit opsüsteemidest ei käivitu ka teised (Knoppix, SLAX, DSL, Puppy), Memtest ei käivitu, Windowsi mälutest hangub millalgi. Kuna mälumoodulid on soetatud HV-foorumist kasutatuna, siis kahtlustan et need võivad olla vigased - viimaste testimiseks mul aga võimalus puudub. Mälumooduleid olen katsetanud ka ühekaupa (nii 1600MHz 9-9-9-24 kui ka madalamal sagedusel). Emaplaadi BIOS-i värskendasin, kuid ka see ei aita.

Väga viis oleks, kui kellelgi oleks Tartus võimalik mälumoodulid ära testida (i7-ga olevat müüja memtestiga testinud). Proovisin ka ACC triki ära teha ja neli tuuma sai tööle (tulemusi OP-süsteemi all pole näinud).

Kui võimalik, siis võiks nõu anda mida edasi teha ja kuidas masina tööle saaks (ka Ordisse viimine on üks variantidest).

viimati muutis Priit Pavelson 30.06.2009 19:14:37, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 84
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Flavius
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.06.2009 12:07:58 vasta tsitaadiga

emaplaat ja mälud ei saa läbi ilmselt
või ehk mälud tahavad volti saada?
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
Priit Pavelson
Kreisi kasutaja

sõnum 30.06.2009 19:07:03 vasta tsitaadiga

Flavius kirjutas:
emaplaat ja mälud ei saa läbi ilmselt
või ehk mälud tahavad volti saada?
Võimalik, kuid olen ka kaks korda madalamal sagedusel proovinud - ka nende timingutega, mis emaplaat sobivaks on pidanud. Sama mälu Nvidia edition (tootekoodi lõpus NV) on emaplaadi toetatud mälude nimekirjas küll olemas..
EDIT: Tõstsin mälu voldi 1,83 peale, kuid sellest pole kasu. Proovisin ka timinguid, mis on tootja poolt ette nähtud: 9-9-9-24-2T Trc 35 - ka see ei aita.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 84
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 30.06.2009 21:03:42 vasta tsitaadiga

Mu mäletamistmööda oli kasutajal wanawoll ka probleeme AM3 prose puhul, et DDR3 mälud pirtsutasid.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 30.06.2009 21:45:57 Re: AMD AM3 / Corsair DDR3 1600 MHz probleem vasta tsitaadiga

Priit Pavelson kirjutas:
Sai kokku pandud selline komplekt:
Emaplaat: Asrock M3A780GXH/128M
Protsessor: AMD PHENOM™ II X2 550 BLACK EDITION
Mälu: 2x2GB Corsair 1600 MHz
Toiteplokk: Chieftec 400W 80plus
Video: Nvidia 7900GT
HDD: 2xRaid0 WD Raptor 10000rpm, 2xRAID1 160GB (WD, Seagate)

Kuidagi ei õnnestu aga 64bit-st OP-süstemi installida (proovinud olen Win7-t ja kubuntu 9.04, GRML64). 32bit estobuntu Live versioon plaadilt käivitub kenasti. 32bit opsüsteemidest ei käivitu ka teised (Knoppix, SLAX, DSL, Puppy), Memtest ei käivitu, Windowsi mälutest hangub millalgi. Kuna mälumoodulid on soetatud HV-foorumist kasutatuna, siis kahtlustan et need võivad olla vigased - viimaste testimiseks mul aga võimalus puudub. Mälumooduleid olen katsetanud ka ühekaupa (nii 1600MHz 9-9-9-24 kui ka madalamal sagedusel). Emaplaadi BIOS-i värskendasin, kuid ka see ei aita.

Väga viis oleks, kui kellelgi oleks Tartus võimalik mälumoodulid ära testida (i7-ga olevat müüja memtestiga testinud). Proovisin ka ACC triki ära teha ja neli tuuma sai tööle (tulemusi OP-süsteemi all pole näinud).

Kui võimalik, siis võiks nõu anda mida edasi teha ja kuidas masina tööle saaks (ka Ordisse viimine on üks variantidest).

kas sul oc tehtud või jookeb def sagedusel prose?
mul on q9550 ja dx38bt ei saanud kuidagi tööle neid mälusid. Lõpuks panin yhe kaupa sisse 2,4 GHz peal ja vähendasin mälu kiirust 800 peale, muidu lihtsalt ei hakanud tööle. Siis panin teise pulga veel juurde ja asi hakkas järsku toimima icon_biggrin.gif tõstsin takti 1500 mhz peale ja nagu miilinkid liiguvad nüüd (prose hetkel 3,9 GHz). Samas võib ka asi olla dx38bt emaplaadis, see väga ebastabiilne uute asjade suhtes icon_mad.gif

äkki tõmbad biosis cpu downclocki ja samas ka mälud. vaata kas hakkab tööle, muud ma soovitada ei oska kahjuks icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  AMD AM3 / Corsair DDR3 1600 MHz probleem
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.