Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Offsite Backup märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tattoomees
HV kasutaja

sõnum 23.06.2009 17:19:20 Offsite Backup vasta tsitaadiga

Otsin sellist lahendust soovitavalt open source
on olemas paar klienti kes ei taha omale riistvara soetada backupi tarbeks ja seega olen sunnitud ehitama serveri mis siis mu kontorisse yle interneti teeks backupi.
K6ik soovitused ja n2ited on teretulnud.
T2nan TM
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 23.06.2009 20:30:38 vasta tsitaadiga

RSYNC? *NIXi peal niikuinii olemas ja kui kliendid Winni peal elavad siis lased neil DeltaCopy installida - too on piisavalt lihtne et kliendid saavad ta ise konfitud kui vaja.
Lihtsalt omapoolsed 5 senti.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.06.2009 23:47:01 vasta tsitaadiga

Aga pane parem siis nii, et see dokument kohe salvestatakse kohe serverisse. Ja dokumendi avamine toimub ka sel juhul serverist.

V6i variant, et kohustad korralduse v6i lepinguga to"o"taja seda koopiat tegema. Ja kui seda kohustust ei ta"ida, siis vallandamine ja kogu lugu.

Postitatud mobile device
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.06.2009 01:23:44 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Aga pane parem siis nii, et see dokument kohe salvestatakse kohe serverisse. Ja dokumendi avamine toimub ka sel juhul serverist.

V6i variant, et kohustad korralduse v6i lepinguga to"o"taja seda koopiat tegema. Ja kui seda kohustust ei ta"ida, siis vallandamine ja kogu lugu.

Postitatud mobile device

Missioonikriitilisus suureneb tunduvalt. Serverisse salvestatavat dokumenti tuleks samuti arhiveerida ja ka koopiaid teha.

Lepinguga võib igasugu asju kohustada, kuid vallandamine on ulme. Kohustusi ei ole mõtet mitte suurendada, vaid tuleb kasutada tehnilisi lahendusi, mis töö ära teevad.

Angrist
HV kasutaja

sõnum 25.06.2009 08:15:51 vasta tsitaadiga

WTF ulme lahendust sa ehitama hakkad icon_smile.gif Mingisuguse DSL yhenduse korral sikutad backupi terve öö või isegi kaks, ning taastamine on ulme haige kui teed incrementalit või differentialit icon_smile.gif

Pane neile NAS teise kontori nurka, ja ütle, et ei ole olemas töötava lahendust selle hinna ja vajaduse (OFFSITE) juures.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.06.2009 08:41:18 vasta tsitaadiga

Rasmus: Terminal-lahenduste korral salvestatakse jooksvalt kogu aeg dokumendid serverisse ja siis Back-Upitakse hoopis serverite andmebaase ja selle to"o" eest saavad administraatorid palka.

Ja igas to"o"kohas on olemas reeglid, juhised ja korraldused, mida peab to"o"taja vastuvaidlematult ta"itma ning mida ta on kinnitanud ka oma to"o"lepinguga. Ja kui to"o"taja seda lepingut ta"ita ei taha, siis ongi vallandamine. Ning asemele v6etakse to"o"taja, kes tahab to"o"ylesandeid ta"ita ja kes ei veereta niisama to"o"pa"eva 6htusse...

Postitatud mobile device
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 25.06.2009 11:09:42 Re: Offsite Backup vasta tsitaadiga

tattoomees kirjutas:
on olemas paar klienti kes ei taha omale riistvara soetada backupi tarbeks ja seega olen sunnitud ehitama serveri mis siis mu kontorisse yle interneti teeks backupi.

Aga las maksavad natuke raha ja kasutavad Mozy, Carbonite, Jungle disk, Egnyte, jne taolist teenust. Saad endalt ühe asja kaelast ära.
Kui aga siiski omale serverit kontorisse teha tahad, siis võta suvaline varukoopia programm, Amanda, Bacula, BackupPC jne ning vaata, mis nendega teha saab. Põhimureks jääb kliendimasinate ja serveri omavahelise ühenduse loomine. Kui korralik ühendus on olemas mingil moel, nfs, windowsi mäpitud kettad, mingi muu variant, siis saad ka ise rsynci, robocopy, ftp või muu taolise asjaga faile tööjaamast serverisse saata.
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 26.06.2009 14:15:03 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Rasmus: Terminal-lahenduste korral salvestatakse jooksvalt kogu aeg dokumendid serverisse ja siis Back-Upitakse hoopis serverite andmebaase ja selle to"o" eest saavad administraatorid palka.

Ja igas to"o"kohas on olemas reeglid, juhised ja korraldused, mida peab to"o"taja vastuvaidlematult ta"itma ning mida ta on kinnitanud ka oma to"o"lepinguga. Ja kui to"o"taja seda lepingut ta"ita ei taha, siis ongi vallandamine. Ning asemele v6etakse to"o"taja, kes tahab to"o"ylesandeid ta"ita ja kes ei veereta niisama to"o"pa"eva 6htusse...

Postitatud mobile device

Terminalilahenduste koopialahendustega olen väga hästi kursis ja backupi jaoks on tarkvara, mis oma eesmärki kenasti täidab.

Loomulikult võib alati pilli lõhki ajada igasugu juhiste ja eeskirjade täitmisega, kuid fakt on see, et kui on reaalne situatsioon, siis väga paljudel juhtudel on andmekadu märksa suurema väärtusega, kui töötaja vallandamine vms tegevused. Seega on mõistlikum andmete säilimiseks välja töötada tehniline lahendus, mitte panna töötajat vastutama. Töötaja võib ju vastutama panna, aga kui ametialase lohakuse tõttu koopiad on tegemata ja neid vaja, siis ei ole enam vahet - andmed on kadunud ja see on fakt. Töötaja karistamine andmeid tagasi ei too.

kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 29.06.2009 08:20:17 vasta tsitaadiga

Kui üldse mitte mõelda siis mina kasutaks vpni + ntbackup (vb/bat).

Kui tahaks ikka natukene mõelda ja tahaks, et oleks vähem kadusid ja probleeme siis kasutaks mingisugust crc (svf/md5) kontrolli, esimene asi mis jällegi pähe tuleb oleks kasutada warezepoiste ftp lahendusi mis su andmeid 15 või 50 mega kaupa liigutaks, neid ise pakiks ja crc arvutaks, active mode ftp ei nõua ruuterilt palju osavust (hetkel ei tule meelde konkreetsed warezes kasutatavate tarkvarade nimetused aga huvi korral saan järgi küsida).

google andis esimese asjana näiteks
http://www.g6ftpserver.com/
+
http://www.robo-ftp.com/google-automated-ftp-2?WT.srch=1&gclid=CNCzufTcrpsCFYMw3goddBO0Cg

linnumees
HV kasutaja

sõnum 29.06.2009 16:55:57 vasta tsitaadiga

rdiff-backup
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 17.07.2009 19:32:18 Re: Offsite Backup vasta tsitaadiga

tattoomees kirjutas:
K6ik soovitused ja n2ited on teretulnud.
T2nan TM

Aga kui juba jalgratast leiutada, siis miks mitte ka "täie tõsidusega", ega topelt ei kärise. Isetehtud asi on alati armsam. Nende kahe pildi põhjal peaks tekkima ideid:

tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 05.11.2011 02:35:43 vasta tsitaadiga

*bump

pakkuge nüüd nimetusi vabavaralisi ja mittevabavaralisi, millega olete ise rahul või mida muidu võiks soovitada

eesmärk on täis OS (2003/2008) varundada üle võrgu1 riistvarast vmware esxisse2

1võrgu osale ei pea rõhuma tegelt st see ei pea olema varundustarkvaras sees
2esxi asemel võib ka xen/.. mingi olla aga kuna ma nendest midagi ei tea eriti siis kirjutage võimalikutl täpselt NING ei pea olema esxI, st nagu öeldud ka mittevabavaralised vmware ja teiste firmade tooted võivad olla.

edit: näiteks käisin uurimas vana sõpra acronist, ja linnukeste järgi tundub funktsionaalne - http://www.acronis.com/enterprise/products/vmprotect/ - testin seda pisut kui trial saadetase
see jäi ka silma > http://www.zmanda.com/disaster-recovery.html

peacemaki
HV kasutaja

sõnum 08.11.2011 16:56:40 vasta tsitaadiga

Cobianiga saab teha failidest koopiat ftp serverisse. Nii jooksvates failidest. Kuid koopia tegemist tasuks pidevalt jälgida. Mõnikord ta ei suuda teatud pikkusega faile või hieroklüüfe kopeerida.
Läbi FTP kopeerimisel võib probleem tekkida, et keegi sniffib parooli välja. Ise seaks kopeerimise üle VPNi kusagile teise kontorisse.

Acronis pakub sellist teenust, et saab pilve koopiat teha. Upload võiks vähemalt 10 Mbps olla, olenevalt failide hulgast. Kuigi selle hind on suht kirves.
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 09.11.2011 20:02:24 vasta tsitaadiga

Cobian varundab mul juba FAILE, antud juhul mul on vaja midagi clonezilla-acronise laadset, mis varundaks OSi image, seda OSi shutdownimata. Ja nagu mainisin, siis see, kuidas ma asju üle võrgu liigutan ei ole hetkel teema, see toimub niiehknaa üle vpni, iseasi millist transfer protokolli kasutades.
See pilve asi langeb kohe ära, see ongi kogu mõte et mina pakun seda teenust st olen pilv.

mahno
HV kasutaja

sõnum 24.11.2011 15:32:17 vasta tsitaadiga

Kui sa os image tasemel varundadada tahad siis unusta oma riistvaral jooksev server ära ja koli ta vmware või xen või minupärast hyper-v peal jooksvasse virtuaalmasinasse. Kasvõi sama raua peal > käib hüperviisor > käib sinu os. Saad oma image tasemel backupid, snapshotid, koolenud riistvara asendamise suva teise raua peale kolimise teel (mis füüsilise raua peal jooksva windowsi puhul on loterii). Maksad väikese jõudluse kaoga.

VMware esxi on kõige lihtsam, samas kui graafilisi toole tahad siis ka kõige kallim. Nõuab toetatud riistvara. Kui raidi tahad siis riistvaralist raidikontrat.
Xen...kui linuxi kompentents on olemas, siis way to go. Vastasel korral parem mitte. Käib suht iga 64bit raua peal.
Hyper-V server (või litsentsi olemasolul full server või core). Käib suht iga 64bit raua peal. Vajab windowsi kompetentsi, sh command linet. Või haldad full masinast üle võrgu.

Aga muidu, backup pole kohustuslik. Kui selle eest ei taheta maksta ja klient teab et asju ei varundata (sest ta ei taha selle eest maksta) ja taasteplaan on uue server install + uute dokumentide tekitamine nullist (tasulie teenusena), siis see on ka optsioon.
Arvesta et kui sa selle süsteemi üles ehitad per tööjaam, siis saabub sulle ikaldus nimega selle varunduse monitoorimine ja troubleshootimine x+1 tööjaama peal. Ja siis oled juba sina süüdi kui andmekadu tekib.

Ironmountain pakub näiteks tasulist üsna pädevat teenust.
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 24.11.2011 18:25:42 vasta tsitaadiga

tähendab kui mul juba oleks kõik esxi peal siis ma ei küsiks tegelikult;)

ongi vaja nimelt acronise laadset riistvara>esxi convereter/backupi.

mahno
HV kasutaja

sõnum 04.12.2011 19:20:29 vasta tsitaadiga

ESXi jaoks on ju konverter olemas by vmware. Kas see ei päde?

link
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 04.12.2011 22:13:27 vasta tsitaadiga

minu meelest see polnud automaatne, aga ma uurin veits.
mahno
HV kasutaja

sõnum 09.12.2011 16:26:17 vasta tsitaadiga

Ma arvan et sa tahad põhimõtteliselt teha valet asja icon_smile.gif Esimese sammuna teedki selle manuaalse konverteriga füüsilisest masinast virtuaalse. Füüsilise masina saadad teenitud puhkusele. Kasutajad hakkavad kasutama virtuaalmasinat. Edasi teed oma virtuaalmasinast backuppi selleks ette nähtud vahendiga. Füüsilisest masinast igaöiselt mingit tõmmist treida on minumeelest ebamõistlik.
Vähemalt nii oleks mõistlik teha, kui sa tahad nö "pilv" olla.

Füüsilisest masinast lased ntbackupiga või 2008 oma vahendiga kas ühendatud usb kettale või kuskile võrgustorage peale varukoopia ja kärab küll. Iga asja jaoks ikka need vahendid mis on ette nähtud.
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 09.12.2011 16:37:15 vasta tsitaadiga

ei taha pilv olla, tahan, et käivitamata koopia kliendi serverist lamab minu kettapinna peal, kust teda automaatika vajadusel 15 minutiga käivitab ja dnsid suunab.
terat
HV kasutaja

sõnum 09.12.2011 18:33:27 vasta tsitaadiga

mahno kirjutas:
Ma arvan et sa tahad põhimõtteliselt teha valet asja icon_smile.gif Esimese sammuna teedki selle manuaalse konverteriga füüsilisest masinast virtuaalse. Füüsilise masina saadad teenitud puhkusele. Kasutajad hakkavad kasutama virtuaalmasinat. Edasi teed oma virtuaalmasinast backuppi selleks ette nähtud vahendiga. Füüsilisest masinast igaöiselt mingit tõmmist treida on minumeelest ebamõistlik.
Vähemalt nii oleks mõistlik teha, kui sa tahad nö "pilv" olla.

Füüsilisest masinast lased ntbackupiga või 2008 oma vahendiga kas ühendatud usb kettale või kuskile võrgustorage peale varukoopia ja kärab küll. Iga asja jaoks ikka need vahendid mis on ette nähtud.

Convertimise P2V puhul ei toeta ei vmware kui MS DC'de convertimist mis hoiab FSMO rolle. Ise komistasin selle reha otsa ja ägedad anomaaliad hakkasid juhtuma. Toimib normaalselt kui pärast convertimist teed demote ja siis promote.
tagasi üles
mahno
HV kasutaja

sõnum 13.12.2011 10:48:16 vasta tsitaadiga

FSMO rollid saad ju minema kolida mõne teise DC peale konvertimise ajaks. Samas kui sul puhas DC on, siis ma ei näe erilist mõted temaga P2V jännata. Lihtsam on virtuaalse raua peale uus panna ja vana demoteda.

Mis aga puudutab seltsimees/härra kuraskit...me mõtleme liig erinevalt vist, või on tartu vaim me vahel icon_smile.gif Ma ei saa aru, miks olemasolevat serverit ei võiks virtualiseerida ja pärast seda temast koopiaid, kloone, snapshotte jne teha, vaid miks on läbi halli kivi vaja füüsilisest masinast virtualiseeritud imaget teha. Kuna virtualiseeritud riistvara on erinev füüsilisest, siis windows paneb sellist kolimist suuremal või vähemal määral pahaks. Kõige valusam on kettakontrolleri muutus.

Aga edu icon_smile.gif
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 18.12.2011 23:44:46 vasta tsitaadiga

Tähendab, ega sa ju ei taasta virtuaalset imaget füüsilise masina peale anikeiss, ehk siis sinu taasteprotsess hakkab sisaldama lisaks veel virtuaalse hypervisori installatsiooni.
Samamoodi nagu Batkagi ei saa ma aru milleks selline veider lahendus.
Samas miks NTbackup või linuxi puhul mõni linusi default toode ei sobi juhul kui sa tahad niikuinii teda mingiks failiks backupida ?
tagasi üles
gooligan
HV vaatleja

sõnum 28.03.2012 15:39:51 vasta tsitaadiga

Symantec System Recovery on selline toode, mis teeb image serverist, siirdab üle FTP teise saiti, teeb imagest vmdk. Kui serveriga midagi juhtub, siis vaid start esxi kaudu ja asi käib. Ei ole eriti kallis ka aga downtime on minimaalne
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 29.03.2012 02:27:11 vasta tsitaadiga

ohoh peab uurima
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Offsite Backup mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.