praegune kellaaeg 23.06.2025 15:12:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Silwer
HV kasutaja
|
16.06.2009 12:09:05
Viskab sinist ekraani, mälu probleemid? |
|
|
Arvuti siis selline nagu profiilis kirjas. Keskmiselt korra ööpäevas viskab sinist ekraani ja teeb restarti. Tavaliselt mingit asjalikku veateadet ei anna aga nüüd ühe korra näitas et midagi nagu mäluga seotud.
Võtsin ja downloadisin programmi MemTest86, kirjutasin selle plaadi peale ja lasin enne windowsi plaadilt tööle. Testi suudab teha vaid mõned sekundid ja siis viskab ekraani siniseks ja teeb restarti.
Mul on arvutis kaks korda 2gb 800mhz mälud. Kui võtan ühe pulga välja siis teisega teeb testi kenasti, olen lasknud öö läbi progel joosta ja ei mingit probleemi. Kusjuures, vahet pole kumba mälupulgaga või millist pesa ma emaplaadil kasutan - ühe pulgaga käib nagu kellavärk. Niipea aga kui panen kaks pulka sisse teeb mälutesti progega restarte. Ja ka siin ei ole vahet milliseid kahte pesa ma võimalikust neljast kasutan - iga kord sama jama.
Nüüd on arvuti mul töötanud juba kaks ööpäeva windowsis ühe mälupulgaga. Restarti teinud ei ole aga korra viskas mingit teadet et windows oli sunnitud tõstma virtuaalmälu hulka aga midagi nagu ära ei hangunud.
On kellelgi mingeid mõtteid mis seal tegelikult võib jamada? Mälud, emaplaat või midagi muud? Rover arvutisalong kus see kast sai aasta alguses komplekteeritud pakub et tooksin arvuti nende juurde testimisele aga ma ei ole nagu väga vaimustatud arvuti nende juurde viimisest - siis pean kogu privaatse info sealt välja rookima ja krt seda teab kaua nad seda arvutit seal plaanivad testida...
* arvutil on peal värske windows XP install (SP3) ja driverid on kontrollitud ning uusimad võimalikud.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.06.2009 12:13:46
|
|
|
See Sinu Chieftec on täiesti võimeline sellist viga tegema, muide. Nii, et kui on mõni teine, täiesti korra toide käepärast, siis võiksid prooviks ära vahetada.
Ja kui Chieftec on selliseks poolpiduseks muutunud, ega siis pole ka mõtet pikalt vahtida, kuna sellised poolpidused Chief-id oskavad (vahetevahel) ka emaplaate maha tappa.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
18.06.2009 13:05:29
|
|
|
Juba mitu ööpeva toimib arvuti ilma mingite probleemideta kui vaid üks mälu sees. Kellasin arvuti ja mälu ka mõnuga üle - ikka mitte mingeid probleeme. Kahe mäluga on probleemid endised...
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|