praegune kellaaeg 12.08.2025 04:23:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
09.06.2009 17:54:26
Rahvusmustrites Elisa rüperaaliga laulu- ja tantsupeole |
|
|
link :: Elisa

PRESSITEADE 9. juuni 2009 - Laulu- ja tantsupeo eel on Elisa oma esindustesse toonud rahvusmustriga rüperaalid, et anda mobiilsele arvutifännile võimalus võtta rahvusmustrid kaasaegsesse kasutusse ka arvuti kaanel. Eesti Rahva Muuseumi teaduri Reet Piiri sõnul pole ilusaid ja häid asju kunagi liiga palju, eriti kui need toetuvad traditsioonidele. Elisa sülearvutite kaanekujunduses on kasutatud igale eestlasele äratuntavaid sümboleid - triibuseelikut ja vöökirja kaheksaharulist õnnetähte. Arvan, et laulu- ja tantsupiduline võib päris uhkusega avada väikese Lenovo sülearvuti rahvusmustriga kaane, jäädvustada peomuljed veebi, klõpsuga kaane sulgeda
Ja jätta kõrvalseisjad tõdema, et nii palju kui laulupeol neid triibuseelikuid ja vöökirju ka ei ole, pole see arvutikaanel olev sugugi liiast, sõnas Reet Piiri.
Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on laulu- ja tantsupeo aastal seni rahvarõivaraamatutest teada olevad rahvarõivamustrid mitmel pool aktiivselt kasutusse võetud ning seeläbi taas ellu äratatud. Kui praeguseks on Eesti ajaloolised rahvusmustrid kaunistamas sokke ja tenniseid, siis Elisal on mobiilsetele arvutifännidele varuks võimalus soetada endale rahvusmustriga sülearvuti, lausus Andrus Hiiepuu. Rüperaaliga on hea laulu- ja tantsupeo ajal nii esinejal kui ka pealtvaatajal oma peoelamusi veebi jäädvustada ning teistega jagada.
Miniraali fännidel on võimalus väikese Lenovo sülearvuti kaanele valida kas Kanepi kihelkonna stiliseeritud vöökiri, Kihnu kördi või Urvaste kihelkonna seeliku triibustik. Muster kantakse rüperaali kaanele erilise kilega, mis on soovi korral ka kergesti eemaldatav.
Sülearvuti ja nutitelefoni vahelisse tootevahemikku jäävate minisülearvutite ehk netbook`ide müüki alustas Elisa juba eelmise aasta novembris. Tegemist on väikese ja kerge miniarvutiga, mis ei maksa suurele mobiilsusele sugugi lõivu oma tehniliste näitajate ja varustatuse osas. Lenovo IdeapadS10 sülearvuti aku peab vastu 6 tundi ning kaalub kõigest 1,3 kilogrammi.
Täissidelahenduse pakkujana on Elisa praeguseks Interneti püsiühenduse kas kaabli või õhu kaudu taganud pea kõigis Eesti nurkades ning taskukohase hinnaga minisülearvuti aitab paljudel ületada viimast takistust internetiteenuse tarbimisel. Elisa pakub oma M-Interneti 549 paketi korral kliendile Lenovo IdeapadS10 sülearvutit kõigest 990 krooniga. Lisaks on Vodafone Huawei K3715 netipulk 0 krooniga ning Elisa M-internet 349 pakett tasuta.
Elisa (www.elisa.ee) on Eesti esimene täissideoperaator, mis pakub mobiili-, tavatelefoni ja internetiteenuseid terves riigis. Elisa teenuseid saab kasutada nii kodus, kontoris kui ka liikvel olles. Elisa pakub Interneti püsiühendust kogu Eestis - Elisa WiMAXi traadita internetivõrk jõuab 80% Eesti elanikest ning DSL2+ standardil põhineva kiire kodu- ja kontoriinternetiga on Elisa katnud Tallinna, osa Harjumaast ja Pärnu linna. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 1,65 miljardit krooni ning tegevuskasum 614,6 miljonit krooni.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
xecroy
HV kasutaja

|
09.06.2009 21:30:56
|
|
|
Ei tea kas neid kleepse eraldi ka müüakse? Uut sülearvuti pole nüüd küll vist kleepsu pärast küll mõtet ostma tormama minna.
_________________ Kõige suurem pidur on alati ketas. Naudi inimväärset elu, osta SSD! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
10.06.2009 08:28:48
|
|
|
Mõne aja pärast on see kleeps nagunii ära räbaldunud kuna kõik kleepsud mis rüperaalil on olnud ,need on märduma ja narmendama hakkand !
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
6 :: |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
10.06.2009 11:11:53
|
|
|
xecroy kirjutas: |
Ei tea kas neid kleepse eraldi ka müüakse? Uut sülearvuti pole nüüd küll vist kleepsu pärast küll mõtet ostma tormama minna. |
Mingid ajad tagasi oli üks asutus mis pakkus selliste kleepsude tegemist vastavalt enda soovile. Pole aga nimi meeles. Muidu prooviks lasta enda lenovolegi selline asi teha.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
10.06.2009 11:18:39
|
|
|
PCman kirjutas: |
Mingid ajad tagasi oli üks asutus mis pakkus selliste kleepsude tegemist vastavalt enda soovile. Pole aga nimi meeles. |
Happyskins'i mõtled? See pani uksed kinni.
Siiski leidub ka teisigi, nt. http://www.kodudesign.com

viimati muutis Anna tooli 10.06.2009 11:26:09, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 362 loe/lisa |
   |
298 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
10.06.2009 11:24:40
|
|
|
Mis möllad, kirjutas: |
Happyskins'i mõtled? See pani uksed kinni. |
Jep. Seesamune oligi. Ega neid vast rohkem polegi kes sedamoodi teenust pakuvad nagu Happyskins oli?
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
AKE
HV kasutaja
|
10.06.2009 12:52:59
|
|
|
PCman kirjutas: |
Ega neid vast rohkem polegi kes sedamoodi teenust pakuvad nagu Happyskins oli? |
põlveotsas kindlasti kuskil tehakse, müüakse neid aga igas normaalsemas sülearvutite müügikohas, näiteks photopointis jne link:
Elisa rahvuslikud skinnid on küll väga kenad, triibumuster eriti. Mingeid neoonreklaame ja mängumonstereid elus arvutikaanele ei kleebiks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
10.06.2009 21:02:08
|
|
|
Huvitav palju siis see otsa plekib? Päris oksele ajasid need nn. "eesti" ketsid. Mõne meelest on eestlane kui inimene juba täielikult ajud minetanud ja loomastunud rämps - situ kaussi, pane vahukooretutt otsa ja rämps sööb ning matsutab mõnuga.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
wari
Kreisi kasutaja
|
11.06.2009 01:23:37
|
|
|
margus1000 kirjutas: |
Päris oksele ajasid need nn. "eesti" ketsid. Mõne meelest on eestlane kui inimene juba täielikult ajud minetanud ja loomastunud rämps - situ kaussi, pane vahukooretutt otsa ja rämps sööb ning matsutab mõnuga. |
Mis neil siis viga oli? oleksin endale kindlasti ka tellinud kui minu jalanumbrit oleks olnud võimalik saada.
(P.S. ainult ühed ketsid olid seal valikus - ja need olid tõesti magedad, ülejäänud olid tennised, ja neist oleksin igast disainist paari ostnud.)
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
11.06.2009 09:51:49
|
|
|
tsitaat: |
Mis neil siis viga oli? oleksin endale kindlasti ka tellinud kui minu jalanumbrit oleks olnud võimalik saada.
(P.S. ainult ühed ketsid olid seal valikus - ja need olid tõesti magedad, ülejäänud olid tennised, ja neist oleksin igast disainist paari ostnud.) |
Sinu mõtlemine just oksele ajabki. Taganrogis tehtud eesti vorst. Lätis valmistatud Kalevi kommid. Rõve konsumerism mis välistab absoluutselt ajud. Eesti sussid oleksid mulle peale läinud isegi veel juhul kui nad oleksid hiina ketsid, kuid muster on eestis tikitud. EI. Kõik oli hiinas tehtud. Mingi vend sai aru, et eestlane on olemuselt tarbimise ori, pane mulgi muster peale ja ta rahvustunne ongi juba sügatud, loll loom on rahul ja elu läheb edasi. Aga susside sisse oli tootjaks märgitud So Sui Mai Hui Peng. Minul on kodus paar ilusat eesti asja ja need on tehtud eestis, tehtud eestlaste poolt, veidi kallimad, aga ehtsad. Kui rahvustunne peale tuleb, siis peenraha eest hiina kola ostmine on odav ja seetõttu rõve. RÕVE RÕVE RÕVE ja näitab inimese mentaliteeti. Osta käpikud, mille on teinud tädi Maali. Ta koob sinna sisse ka kevadpäikese ja pika vastlaliu. Ükski hiinlane seda ei oska. Need sussid olid odavad iPodi kloonid ja sellisest asjast peaks mõtlev inimene ikka oskama hoiduda.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
AKE
HV kasutaja
|
11.06.2009 11:01:26
|
|
|
iseenesest margustuhande mõttega nõus. Eesti asju tehtagu Eestis (suure algustähega ikka) ja hiina kräpile Muhu motiivide plätserdamine on eestlust solvav ja mage.
Aga miks sa nii õudse sõnavaraga esined? "Sööd ka selle suuga?", nagu käpikukuduja vanaema Maali ikka küsib?
|
|
tagasi üles |
|
 |
SOS
Kreisi kasutaja

|
11.06.2009 11:09:37
|
|
|
No aga krt ei ole ju müügil Eestis tehtud "papusid". Ainuke valik on hiina oma. Rahvusmustriga asju aga kanda ja omada tahaks. Käsitööna tädi Maalilt (no ei tunne ühtegi ja avalikult ka keegi ei reklaami end) tellides tuleks rohkem kui 2x hind tõenäoliselt.
Ma saaks aru, et kritiseeritakse juhul kui on valikus (mõistlikult kallim) nii Eesti kui ka hiina oma ja siis võetakse neid hiinakaid, aga hetkel on ju ainult 1 valik ja ikka hakatakse hüppama kui keegi üritab oma rahvustunnet ka visuaalselt välja näidata, mitte ei ainult anna oma raha tuima näoga Eesti ettevõtetele (mis poleks ka halb), kust suurem osa ikkagi välismaale liigub tooraine ostmiseks.
teemasse: kahjuks latitudile d-seeriale eriti ei sobi kleeps, aga tumedale vostrole paneks küll teisaldatava kleepsu peale.
|
|
Kommentaarid: 193 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
11.06.2009 12:14:32
|
|
|
oi SOS, sa ajad kiruma - siit vastus AKE-le kust selline sõnavara pärit.
Mis oled sa ära teinud, et ütled, ei ole müügil. Oled sa käinud, oled sa otsinud ? Ei ole ju. Ei tunne, ei saa, ei oska, tulge ja toppige mulle kurku. No konsumerism kuubis - lollus, laiskus, mõtlemisvõime absoluutne puudumine ja kindlasti puudlikust kasvatusest tingitud väärastunud rahvustunde avaldus. Kas häbi ei ole siia sellist asja kirja panna ?
OK - kirutud sai. Nüüd puust ja punaseks. Tahtsin mina endale kuus (6!) aastat tagasi kampsunit talveks. Käisin Nõmme turul, käisin keskturul, seal miski ei meeldinud, seal ei meeldinud. Läksin Balti jaama turule. Seal istus tädi Grete, selline tore vanamemm, kellel olid just ilusad mustrid ja puha. Kampsunid maksid keskeltläbi 500.- krooni, kõik hoole ja armastusega tehtud aga sellist mis mulle selga istuks ei olnud. Mõtlesin mina, kui mingile õhukesele kaltsule on Armani peale löödud, maksab see kilo ja keegi ei imesta. Sain mammiga jutule rääkisin ära, mis tahan ja lubasin 700.-. Üks nädal ja saingi kätte. Täpselt minu järgi tehtud, siidpehme vill, linased tikandid, uhke ja rahvuslik. Asi oli nii kena, et andsin Gretele 800.-. Tädi hakkas nutma. Vill oli pehme ja hingas, ei ole palav, ei ole külm. Tädi ütles et pani koerakarva sisse ja seda ma usun. Neli aastat kandsin ise, siis kinkisin ära sõbrale ja see kannab iga talv siiamaani. Väsimuse märki ka ei ole asjal, pesed ära, paned rätiku peale kuivama ja asi tõmbab ennast ilusti algsesse mõõtu tagasi. Ei kulu, värvid on kirkad nagu eile tehtud, see kampsun teenib veel väga kaua. Vot see on EESTI asi ja raha sai õige asja peale kulutatud nii materiaalses kui tegelikult ka selles mõttes, et raha läks sellele kes selle ära oli teeninud ning ostetud asi on aus.
Tahad Eesti papusid? Oled sa kindel et tahad? Siis tee nii. Ära tolkne ainult Prismas või Rimis. Rahvuslikku asja saab sealt kus rahvas on. Ka see on lihtsaks tehtud ja kätte toodud. Turud. Kingsepad. Ma olen küll siin-seal pastlaid ja muud sellist müügil näinud. Leia koht kus müügil enam-vähem sulle meeldivad asjad ja kus müüjaks meistrimees ise. Mine juurde, räägi ära mis tahad ja lepi õiglane hind kokku. Korralik kingsepp nokitseb sulle sellised papud, et kõik lähevad kadedusest lõhki ja sa tallad nendega uhkelt kümme aastat ringi. Ja kui selline ettevõtmine raske tundub, siis sa lihtsalt ei taha. Või ei viitsi mõelda ja lased ainult reklaamidel enda eest mõelda. Kui inimene on loll, siis mõtlevadki tema eest need kes on targad ja tirivad tal igasuguse saasta eest raha taskust välja. Ja siis ei tasu ka pahandada kui Hiinas tehtud pseudorahvuslike asjade kandmise eest mõnitatakse. Õigusega mõnitatakse, peabki mõnitama. Kui inimene on peast saabas, ei ole midagi hullu selles kui seda talle kasvõi näkku öelda. Mõtlemisvõime eraldab looma inimesest ja kes ainult reklaamil enda eest mõelda laseb - on loom.
Vabandan kui natuke liiga järsult ütlesin, aga minu soovitus on - mõtle natuke oma peaga ka. Kui tõesti isu midagi rahvuslikku või lihtsalt kvaliteetset muretseda, vaata lahtiste silmadega ringi. Neid kohti kus neid muretseda saab, on rohkem kui arvatakse, lihtsalt vaeva on natuke rohkem. Kui otsida ei viitsi, siis eladki odava hiina saasta otsas, aga süüdistada saad AINULT iseennast.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.06.2009 12:40:07
|
|
|
margus1000, eks see depressioon on vist kole asi küll või mis?
Jutus on sul muidugi iva (mitte et sa sellel tädi Gretel ka selle 800 EEKise hinnaga nahka üle kõrvade ei tõmmanud - kas sina oleksid nõus nädal aega tööd vihuma, et paarsada krooni teenida?), aga väljendusstiil ja elunägemus on küll väga masendavad.
Mis Hiina ketsidesse (jah, peab küll suure tähega kirjutama) puutub, siis kus kuradima kohas need siis ikka peaks tehtud olema kui mitte Hiinas Ja noh pasteldel ja ketsidel on kandmise osas ikka veidi erinev eesmärk.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
11.06.2009 12:49:35
|
|
|
Margusega nõus. Paratamatult tekib halb tunne, kui leian Eesti kaubamärgi Montoni poest kaupu, millel on "made in china" või mõni muu odava tööjõuga riik ning seda ma ei ostagi. Kõik Montoni ja muude eesti märkide toodang on valitud vaid need, mis on toodetud Eestis, sest tunne jääb halb ja vastiks sisse.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
11.06.2009 13:24:32
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Jutus on sul muidugi iva (mitte et sa sellel tädi Gretel ka selle 800 EEKise hinnaga nahka üle kõrvade ei tõmmanud - kas sina oleksid nõus nädal aega tööd vihuma, et paarsada krooni teenida?), aga väljendusstiil ja elunägemus on küll väga masendavad.
Mis Hiina ketsidesse (jah, peab küll suure tähega kirjutama) puutub, siis kus kuradima kohas need siis ikka peaks tehtud olema kui mitte Hiinas Ja noh pasteldel ja ketsidel on kandmise osas ikka veidi erinev eesmärk. |
Väga huvitav sellist arvamust lugeda. Ma loodan, et raskepärasest väljendusstiilist hoolimata kutsusin ma üles ikkagi oma peaga mõtlema. Kas mõtlev inimene on kohe depressiivne või varjutasid minu sõnad selle mis ma öelda tahtsin? Ja stiilist endast - kui püksid täis lasta, siis haisust ei päästa ka kõige säravam naeratus Asjad on nagu on ja nii tuleb neid ka välja öelda. Ära unusta, ka silmakirjalikkus on patt.
Ja rahvusmustriga Lenovo või Hiina ketsid on silmakirjalikkus. Mis Eestil neist või neil Eestist ? Aga minu 800.- krooni oli Gretele ilus pensionilisa ja tänu suuremale summale kui ta ise turul oma toodete eest küsis ka arvatavasti tunnustus tema tööle. See raha aitas kasvõi natukene, aga siiski, kena Eesti vanamemme ja iga selline liigutus on rohkem väärt ning rohkem rahvuslik kui ükskõik millise väljamaa saasta pähemäärimine, olgu sel või presidendi pilt Eesti lipu taustal. Seega kutsu mind depressiivseks või kelleks tahad, kuid oma peaga mõtlemine on minu meelest väärtus mida ma ise järgida püüan ning ka teistes hindan.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
SOS
Kreisi kasutaja

|
11.06.2009 13:47:49
|
|
|
margus1000, ma ei vaidlusta su mõtteid, vaid üritan pisut teise nurga alt nägemust ka esitada. Probleem ongi selles, et päris Eesti asju on tarvis tikutulega turupealt otsida ja/või otse meistrilt paluda. Võid ju käia turupeal ja linnast väljas kasvõi 5 korda, aga kui ikka kogemata mõnele sama tublile tädile/onule nagu Grete peale ei satu, siis ei olegi ju saada antud toodet linnavurlele?
Mugavusel/laiskusel on ka mingi väärtus ja hiinakate puhul koosneb see 3 klikist ja 3 nädala pärast ukse tagant paki korjamisega.
Hiina saab ju niikuinii praktiliselt ainult toormaterjali hinna ja mõne sendi töötajatele, transa tuleb ka suurte koguste korral marginaalne ning ülejäänud summa(kasum) läheb ju ikkagi Eesti firmale, kes neid siin müüb?
|
|
Kommentaarid: 193 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.06.2009 14:08:53
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Mis Hiina ketsidesse (jah, peab küll suure tähega kirjutama) puutub, siis kus kuradima kohas need siis ikka peaks tehtud olema kui mitte Hiinas Ja noh pasteldel ja ketsidel on kandmise osas ikka veidi erinev eesmärk. |
Väga huvitav sellist arvamust lugeda. Ma loodan, et raskepärasest väljendusstiilist hoolimata kutsusin ma üles ikkagi oma peaga mõtlema. Kas mõtlev inimene on kohe depressiivne või varjutasid minu sõnad selle mis ma öelda tahtsin? Ja stiilist endast - kui püksid täis lasta, siis haisust ei päästa ka kõige säravam naeratus Asjad on nagu on ja nii tuleb neid ka välja öelda. Ära unusta, ka silmakirjalikkus on patt.
Ja rahvusmustriga Lenovo või Hiina ketsid on silmakirjalikkus. Mis Eestil neist või neil Eestist ? Aga minu 800.- krooni oli Gretele ilus pensionilisa ja tänu suuremale summale kui ta ise turul oma toodete eest küsis ka arvatavasti tunnustus tema tööle. See raha aitas kasvõi natukene, aga siiski, kena Eesti vanamemme ja iga selline liigutus on rohkem väärt ning rohkem rahvuslik kui ükskõik millise väljamaa saasta pähemäärimine, olgu sel või presidendi pilt Eesti lipu taustal. Seega kutsu mind depressiivseks või kelleks tahad, kuid oma peaga mõtlemine on minu meelest väärtus mida ma ise järgida püüan ning ka teistes hindan. |
Oma peaga mõtlemise vastu pole mul küll miskit. Pigem tundub, et sina jätad mõnele asjale mõtlemata ja sellest lähtuvalt pritsid sappi ka asja heade külgede peale.
IMO on äärmiselt tobe vastandus juba pastlad VS ketsid. Kas sa tõesti arvad, et keegi võtabki neid hiinakaid nagu rahvariide aksessuaare või? Vaevalt. Aga kui ketsid osta, siis miks mitte sellised. Nagunii on kõik kusagil Hiinas tehtud. Mis konkreetselt nendes siis halba on? Mul näiteks ei ole neid rahvusmustritega ketse ja peamiselt just sellel põhjusel, et neid ei müüda üheski poes. Jalanõusid ei hakka ma never kusagilt netist tellima.
Või on su viha tingitud sellest, et selline kasutus kuidagi rüvetab rahvusliku sümboolikat? Jällegi täiesti vaieldav teema. Et pühalikult kusagil muuseumikeldris tohib neid mustreid ainult piilumas käia või? Jah, tõepoolest on asjaga kaasnenud veidi haipi ja kohati ka äkki liiale läinud asi ning liiga pühalikuks mingite ketsidega seoses mindud, aga mingi rüvetusega nüüd küll tegu ei tohiks olla.
Ja veelkord tagasi tulles tädi Grete teema juurde - on sul üldse õrnagi aimu käsitöö tegelikust hinnast? Materjali- ja ajakulust? Paistab, et mitte. Mul natuke on. Ja närused 800EEKi kampsuni eest on tegelikult räme käsitöö alaväärtustamine ning sisult täiesti võrreldav nende Hiina ketside valmistajatele makstavate sandikopikatega... Ainult, et Eesti patrioodina oleks sellisel juhul kasulikum osta need ketsid, sest nii toetad majandust rohkem ja samas ei kahjusta kultuuripärandit. Ostes alla omahinna Eesti käsitööd kaobki see lõpuks täitsa ära, sest nii ainult süvendatakse arvamust, et tegu peabki ilgelt odava asjaga olema.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
11.06.2009 14:39:57
|
|
|
SOS-ile Hea, et sa ei pahandanud vaid suutsid sõnade taga mõtet näha. Ometigi on point muus. Mul ei ole midagi Hiina toodete vastu. Ketsid on kihvtid kui kossu mängida ja korralik Lenovo on hea arvuti. Paha on see kui neid asju hakatakse just sellise pseudorahvuslikkusega pähe määrima. Ka mina olen linnavurle ja täpselt samamoodi hindan mugavust/laiskust ometigi suudan ma neil asjadel vahet teha. Kui tõesti tahad just rahvustunnet välja näidata või midagi rahvuslikku omada, siis peab natuke ka vaeva nägema. Muide usu mind, käi kõik Tallinna turud läbi ja sa leiad kohe kindlasti sellise mehe kes suudab teha selle mida sa tahad. Sa panid mullegi mõtte pähe, tahaks selliseid pealt nagu pastlamoodi asju ja ruunimärkide ja mustriga, aga tald peaks selline olema, millega saab igapäevaselt käia. Ma arvan et mingil nädalavahetusel võtan ühe päeva ja pühendun sellele. Ma olen kindel, ei ole korralikud meistrid Eestist otsa saanud ja kui aus hind kokku leppida, siis saabki ausa asja. Ja killukese südamerahu, see raha läheb õigesse kohta.
Aga need rahvuslikud Lenovod, no ei, see on labastamine ja kommerts. Rahvuslik saab olla ainult asi mis on selle rahva poolt tehtud, soovitavalt saab töö tegija ka otse tasu. Siis ei ole see odav poosetamine vaid kandja-kasutaja on selle kasutamisõiguse välja teeninud. Kallim? Kindlasti, kuid siin peabki vahet tegema, kas sul on vaja vaid asja kasutada või on sellel rahvuslikkusel ka mingi väärtus mille eest oled nõus peale maksma? Muide sellised asjad kipuvad paremad olema ja kauem kestma, nii et pikas perspektiivis on ka majanduslik kasu sees.
Muide kuus aastat tagasi oli 800.- EEK-i korralik raha. Ka nüüdki on selline pensionilisa vanainimesele tegelikult päris märgatav. Ja eks iga töö on seda väärt millega meister ise rahul on ja tööd hingega teeb. Ja vot ei ole niimoodi. Grete kampsuniost oli etem tegu kui kogu see ketsivärk ja muu taoline kit kokku. Aeg-ajalt peab selliseid asju ikka tegema, maailma muuta üksi ei saa, kuid iseendast pihtahakkamine peaks kõigile konti mööda olema. Teed ühe targa teo, teed teise ja näed kuidas nii mõnelgi Gretel on veidi vähem murekortse näos.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
11.06.2009 21:37:37
|
|
|
Ja rahvusmustriga Lenovo või Hiina ketsid on silmakirjalikkus. Mis Eestil neist või neil Eestist ? |
margus1000, Lenovo arvutist ja hiina ketsidest on kasu eestile väga palju. Pole mitte mingit kuradi vahet mis muster seal peal on.
Ketse ja läpakaid saab sisse osta, neid müüa ja raha teenida (mis on vajalik asi).
Läpakat saab kasutada raha teenimiseks, õppimiseks, porno vaatamiseks jne.
Ketsid käivad jalga, siis ei määri ega lõhu jalgu ära. Minuarust üpris vajalik asi ühele Eestlasele, kurat teab mille võib jalga astuda.
Ketse, läpakaid, kampsuneid jms on odavam teha hiinas, sellepärast tehaksegi neid hiinas mitte eestis.
Kui me kõik nii lollid oleksime, et ketse, läpakaid ja kampsuneid ainult eestis toodaks siis jääks eesti õige muster Must Leib söömata.
Iga mõtlev inimene peaks sellest aru saama.
Ja kui nagunii kõike hiinas tehakse siis miks kurat ei või neile siniseid täppe peale teha ja öelda, et eesti vanamutid nii kunagi riideid kaunistasid? Kutsugem siis seda rahvusmustriks.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
12.06.2009 08:06:24
|
|
|
Noname kirjutas: |
Ja rahvusmustriga Lenovo või Hiina ketsid on silmakirjalikkus. Mis Eestil neist või neil Eestist ? |
margus1000, Lenovo arvutist ja hiina ketsidest on kasu eestile väga palju. Pole mitte mingit kuradi vahet mis muster seal peal on.
Ketse ja läpakaid saab sisse osta, neid müüa ja raha teenida (mis on vajalik asi).
Läpakat saab kasutada raha teenimiseks, õppimiseks, porno vaatamiseks jne.
Ketsid käivad jalga, siis ei määri ega lõhu jalgu ära. Minuarust üpris vajalik asi ühele Eestlasele, kurat teab mille võib jalga astuda.
Ketse, läpakaid, kampsuneid jms on odavam teha hiinas, sellepärast tehaksegi neid hiinas mitte eestis.
Kui me kõik nii lollid oleksime, et ketse, läpakaid ja kampsuneid ainult eestis toodaks siis jääks eesti õige muster Must Leib söömata.
Iga mõtlev inimene peaks sellest aru saama.
Ja kui nagunii kõike hiinas tehakse siis miks kurat ei või neile siniseid täppe peale teha ja öelda, et eesti vanamutid nii kunagi riideid kaunistasid? Kutsugem siis seda rahvusmustriks. |
No näed kui tore. Veel keegi mõtleb. Mitte küll eriti jätkusuutlikult (nagunii tehakse kõik seal, me oleme nii väikesed, me ei saa, me ei oska, ostame kõik sisse jne.), aga ikkagi. Ainus asi, sellisel juhul need Eesti "vanamutid" närivad muru. Ma ei ütle, et kõik peaks ise tehtud olema, lihtsalt arvan, et kampsunit ja käpikut teeb tädi Maali paremini ja püüan aeg-ajalt ka "vanamuttidele" töövõimalust anda. Ja läpakat või ketse eestluse sildi all pähe määrida - läpakas on läpakas, ketsid on ketsid, kummalgi neist ei ole rahvuslikkusega mitte mingisugust pistmist, seega minu seisukoht on tauniv. Ma ei arva midagi seisukohast "niikuinii on nii, nagunii ei saa, seega las olla". Jama. Ise saan ma ikka otsuseid teha ja seda saab igaüks.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
12.06.2009 08:41:38
|
|
|
margus1000, njaa, nüüd viimast vastust lugedes jääb mul ikkagi arusaamatuks, mis see probleemiallikas sinu ikkagi täpselt on. Kas tädi maalid valmistavad siis põlve otsas ketse ja arvuteid ka, et neil sellega kuidagi leib ära võetakse. Pigem ju vastupidi. Ka noored (kes ilmselt on rohkem sihtgrupiks) teadvustavad enda jaoks rahvuslike eripärasid ning äkki ostavad järgmine kord läpaka juurde sobivad sokid ka. Või umbes nii.
Ma saaks aru kui sa närveldad kusagil viru nurgal turistidele pähe määritavate käpikute ja kampsikute üle, mida reklaamitakse kui eestimaist käsitööd, kuid tegelikult on masinkootud kes teab kus.
Ning järjekindlalt ignoreerid sa mu süüdistusi tädi Gretel naha üle kõrvade tõmbamisest Sest tegelikult ju kultiveerid sa usinalt laialt levinud väärarvamust, et ainult mingid penskaritest vanamutid tegelevad käsitööga. Ning nendele ju polegi tarvis õiglast hinda maksta, peavad iga koidule üle õnnelikud olema ning ongi rahvuskultuuripärand päästetud ja saab endale vastu rinda tagudes uhkust tunda. Vot selline suhtumine on reaalsuses tõsiselt jätkusuutmatu.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
12.06.2009 09:17:46
|
|
|
Ja läpakat või ketse eestluse sildi all pähe määrida - läpakas on läpakas, ketsid on ketsid, kummalgi neist ei ole rahvuslikkusega mitte mingisugust pistmist, seega minu seisukoht on tauniv. |
Peaks olema lihtne ja selge.
Ning järjekindlalt ignoreerid sa mu süüdistusi tädi Gretel naha üle kõrvade tõmbamisest icon_lol.gif |
Ei ignoreeri. Ja ma arvan, et ei tõmmanud. Me leppisime hinnas kokku ja see on sellistel puhkudel alati kokkuleppe küsimus. Nagu kord juba mainitud, pensionäri jaoks on iga Koidula tähtis. Kui sa seda eitad või ei tea, siis on mõista tõepoolest raske. Läbi kõikide vastuste peaks olema selge, ma ei püüa maailma parandada, lihtsalt teen aeg-ajalt mõne väikese teo mida õigeks pean. Ja kuna minu meelest ei ole muhu mustriga ketsid või triibuseelikuseelikuga läpakad rahvuskultuuri kandjad, vaid just see tädi Maali oma näpu vahel tehtud ja traditsioonidest kantud asjadega, siis mõne Koidula ma aeg-ajalt leian. Soovitan teistelegi.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
12.06.2009 10:49:05
|
|
|
Ja läpakat või ketse eestluse sildi all pähe määrida - läpakas on läpakas, ketsid on ketsid, kummalgi neist ei ole rahvuslikkusega mitte mingisugust pistmist, seega minu seisukoht on tauniv. |
Peaks olema lihtne ja selge.
|
aga vat ei ole. Muidugi on läpakas läpakas ja ketsid on ketsid. Kuidas ja kellele neil kujutatud rahvusmuster paha teeb, jääb endiselt arusaamatuks.
Ning järjekindlalt ignoreerid sa mu süüdistusi tädi Gretel naha üle kõrvade tõmbamisest icon_lol.gif |
Ei ignoreeri. Ja ma arvan, et ei tõmmanud. Me leppisime hinnas kokku ja see on sellistel puhkudel alati kokkuleppe küsimus. Nagu kord juba mainitud, pensionäri jaoks on iga Koidula tähtis. Kui sa seda eitad või ei tea, siis on mõista tõepoolest raske. Läbi kõikide vastuste peaks olema selge, ma ei püüa maailma parandada, lihtsalt teen aeg-ajalt mõne väikese teo mida õigeks pean. Ja kuna minu meelest ei ole muhu mustriga ketsid või triibuseelikuseelikuga läpakad rahvuskultuuri kandjad, vaid just see tädi Maali oma näpu vahel tehtud ja traditsioonidest kantud asjadega, siis mõne Koidula ma aeg-ajalt leian. Soovitan teistelegi. |
Jätkusuutlikus, jätkusuutlikus... ise sa selle aspekti sisse tõid. Kui see pensionär kes oli nõus saja krooni eesti kampsuni kuduma ära sureb, siis kedagi tema asemele ei tule, sest nooremad inimesed ei ole asjaga tegelemist otstarbekaks pidanud. Ja miks? Sest turg on solgitud ja ostuotsuse tegemisel eeldataksegi käsitöö ülimadalat hind, sest "tädi Grete käest ju sai". Anna see koidula tädile siis parem juba niisama, teed teene tulevikule. Jajah, vaba turumajandus ja mis kõik veel, aga katsu asja laiemalt vaadata. Eriti kui ise tõstad kisa ja esitad ennast karmi patrioodina. Patriotism ongi kallis.
Ma ei ole oma elus väga palju mütse ega kindaid poest pidanud ostma (v.a. eriotstarbelised) ning tänu sellele tean ma nende tegemiseks kulutatud aega ja vaeva ja arvan, et olen üsna kursis selle suure vahega, mis on reaalsete hindade ja tegeliku väärtuse vahel.
Aga tegelikult järele mõeldes, las see jääb, ei vii see vaidlus vist eriti kuhugi nagunii. Eks igaühele oma. Kes leiab rahvuskultuuri ketsidest, kes turu odavast kampsunist ja kes mingist kolmandast kohast. Kui mul on poes valida kas osta tavalised ketsid või rahvusmustriga (juhul kui on mulle sobiv ja meeldiv muster), siis miks mitte rahvusmustriga versiooni eelistada. Ja ei usu, et keegi sellist ketsiostu nüüd mingiks kultuurisündmuseks ka peab.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
12.06.2009 12:23:47
|
|
|
Mõttetu vaidlus tõesti. Nagu juba mainitud, me vaatame asju erineva nurga alt. Kui Grete müüs kampsuneid 500.- EEK-i tükk, me leppisime eritellimuse eest kokku 700.- ja ma andsin 100.- lisaks, siis tähendas see talle vast midagi paremat õhtul lauale või mõnd rohtu või midagi muud sellist väikest ja inimlikku. Ei tema ega mina ei mõelnud turu solkimisele, rahvusliku temaatikaga asjade tööstuse arenguprotsesside pidurdumisele, selle ostu mõjule makroökonoomikale või konvulsiivsete protsesside võimalikkusele globaalsel finantsturul. Need asjad hakkavad mängima kui robot Hiinas ketsidele muhu mustri selga lööb ja mingi vend käsi hõõrub - sellega saab Eestist rohkem raha välja meelitada. Ja järgmine laar tuleb Läti mustriga, ehk need lähevad ka õnge ja nii edasi. Rahvuslikkus ei saa olla kommerts, see on meie igapäevane suhtlus ja mõtteviis.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|