praegune kellaaeg 17.06.2025 20:46:26
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Probleem
HV kasutaja
|
09.06.2009 21:17:48
Sülearvuti jookseb kokku bootimisel |
|
|
Probleem siis järgmine, et teatuid mänge mängides jooksis videodraiveris midagi kokku ja tuli blue screen - niimoodi mitmeid päevi ja muud ta ei teinud kui restarte.
Kuid eile päeval tuli taas bluescreen ja kui ta restarti tegi, siis ütles uuesti arvutit lahti tehes, et arvuti ei läinud viimane kord korralikult kinni ja küsis, kas start normally või safe mode vms. - proovisin aga kõiki erinevaid ning iga kord kui üht vajutasin sealt, jooksis arvuti kokku.
Kuni tänaseni palju teha ei saanud ja hankisin endale Windows XP recovery cd ja buutisin seda - laadis kõik kenasti ära ja siis tuli selline teade:
tsitaat: |
STOP: 0x0000007E (0x0000005, 0xF853C0BF, 0xF894C208, 0xF894BF08)
pci.sys - Address F8534C0BF base at F8535000, DateStamp 3b7855c |
Selle peale proovisin järgmisi variante:
Võtsin kõvaketta ära ja proovisin uuesti buutida - ütles ikka pci.sys errorit recovery diskilt.
Võtsin nii kõvaketta kui ühe 2GB RAMi ära - ikka sama jura ning nõnda ka kui panin esimese 2GB RAMi tagasi ning võtsin teise 2GB RAMi ära.
Lõpuks ka siis proovisin teise RAMiga ja ilma kõvakettata - kõik korrad ütles ikka seda pci.sys jama või siis jooksis kokku üritades kõvakettalt buutidest.
Ei mina mõista mis toimub - kangesti tahaks kasutada arvutit ja kuna alles kuu aega tagasi sai soetatud, siis võiks küll garantiisse viia, aga viibin Põhja-Norras veel tükk aega ja seeläbi garantiivõimalus jääb ära.
Arvutiks on Dell Inspiron 1720 - nVidia GeForce 8600M GT, Dual Core 1,86GHz, 4GB RAM, Windows XP.
Loodan, et ehk on teil aimu milles probleem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.06.2009 21:24:17
|
|
|
Suur sisekuumus on selle läppari kõvakettale liiga teinud. Ja nüüd on see Windows kettal vigane. Muud ei midagi.
Nii, et kopeeri oma tähtsad failid ära ja siis kontrolli ka mõne ketta utiliidiga ketas üle, et kas ka ketas ise on segi või on sassis ainult Windows.
Olen kohanud Dellides kuumusesurma läinud kõvakettaid. Seetõttu ka see kontrollimise soovitus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
09.06.2009 21:28:44
|
|
|
mõni mälupulk või väline ketas järgi pole? plaat rommis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
09.06.2009 21:31:14
|
|
|
tahanteada, kust ma selle ketta utiili saan, et seda buutida saaks - pre-boot diagnostics ütleb, et kõik on korras.
lokuta, väline ketas oli sel hetkel küll järgi kui jama alguse sai, kuid mõned korrad peale restardi tegemist, võtsin tagant ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
09.06.2009 21:32:34
|
|
|
varund afailid ära, vaheta winn ja vaata mis juhtub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
09.06.2009 21:33:54
|
|
|
lokuta kirjutas: |
varund afailid ära, vaheta winn ja vaata mis juhtub. |
Millega ma failid varundan - välisele kõvakettale saan seda teha küll, kuid ma ei tea millega seda teha ja kuis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
09.06.2009 21:37:23
|
|
|
Esimese asjana pakun, et lase memtest86+´i - pci.sys sinine viitab katkistele mäludele.
Lase arvuti Ubuntu liinuka plaadilt ülesse, buutides on memtesti valik ka. See oleks paslik esimesena ära lasta.
Kui arvuti on kõigest kuu aega vana, siis mingit meeletut tolmu selles vaevalt on ja kettad ka tavaliselt nii kiiresti üles ei ütle, mälud see-eest võivad seda väga edukalt teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
09.06.2009 21:41:20
|
|
|
siLc kirjutas: |
Esimese asjana pakun, et lase memtest86+´i - pci.sys sinine viitab katkistele mäludele.
Lase arvuti Ubuntu liinuka plaadilt ülesse, buutides on memtesti valik ka. See oleks paslik esimesena ära lasta.
Kui arvuti on kõigest kuu aega vana, siis mingit meeletut tolmu selles vaevalt on ja kettad ka tavaliselt nii kiiresti üles ei ütle, mälud see-eest võivad seda väga edukalt teha. |
Kuna olen Norras, kodust mitu tuhat kilomeetrit, siis kõik Ubuntu, windowsi ja muud plaadid Eestis - üks 700megane toorik maksab juba 30-40 krooni siin.
See diagnostic tegi kõik testid ära - nii video, kõvaketta, mälude ning kõik oli selle järgi korras kuigi kuulsin, et see alati ei leiagi viga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.06.2009 21:49:12
|
|
|
Probleem: Karta on, et oskasid mingil kasutamisel läppari ventialtsiooniavad kinni katta. Sel juhul piisab täiesti sellest ühest kalendrikuust, et see "kõvaketas või windows ära keeta".
Käitumine on üsna sarnane nendele, millel olen kas Windowsi üle installinud või siis kutu ketta välja vahetanud.
Ja Delli garantiiremont on ülemaailmselt olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
09.06.2009 22:08:28
|
|
|
Kui Norra Delli esindusse asja viia vahemaa ei võimalda, siis paraku kaasnevad väljaminekud omal käel tegutsemisele.
See Delli pre-boot diagnostika jookseb mu teada kõvakettalt (enda D630-l oli kettal vastav partitsioon), seega kui see ometigi käima läheb ja arvestades fakti, et XP on üsna tundlik vigastele mäludele ja käima ei lähe, siis hetkel veel ketta vea välistaks. Arvan, et ürita mõnest muust masinast Ubuntu 9.04 plaat ära kriblada - kui memtest punast pilduma ei hakka, saab vähemalt süsteemi LiveCD kujul üles ning kettal asuvale kamale ligi.
Memtesti jooksutamiseks jaoks on alternatiiv USB mälupulk kah: Tee üks pulk buutivaks vastavalt sellele teemale ja pista mt211.exe sinna peale. Kui arvuti käivitamisel Delli logo ilmub, sõtku F12 ja vali buutivaks seadmeks USB pulk/seade. Kribla ilmunud käsureale mt211 ja sõtku enter. Oota kuni memtest paar-kolm tiiru ära laseb. Kui kohe hakkab punaseid ridu pilduma, siis on asi selge.
Muidugi saab ka kettadiagnostika utiliidi memtestile lisaks pulgale tõsta. Mis tootja ketas masinas on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
10.06.2009 14:37:10
|
|
|
tahanteada, tegelikult olen mina selline inimene, kes suutis k6igile neljale otsale panna alla karbid, et arvuti oleks maast k6rgemal ja ventilaatorid kindlasti 6hku saaksid - arvuti ei saanud yle kuumeneda, kuid jah, tean, et Delli garantii on ylemaailmne, aga hetkeliselt asun sellises kohas, et peaksin v2hemalt 1500 krooni edasi-tagasi s6idu peale kulutama, et paar-kolmsada kilomeetrit suuremasse linna sattuma ja sel pole m6tet.
siLc, WesternDigital on k6vaketta firma ja sai ka eile 6htul 2ra tehtud memtest - lasin tal 2 tundi ja 40 minutit teha - m6istmatuks j2i küll fakt, et vahepeal j6udis mitmeid kordi 100% peale j6uda ja siis j2lle algusest alustada, aga alla tuli kiri, et k6ik on korras ja mina kordagi punast ei n2inud.
Ma ei m6ista mille p2rast peab olema ubuntu n6nda m6tetult suur - siis oleks mul vaja ubuntu jaoks toorikut, et see peale panna ja siis teist toorikut, et win xp peale panna, sest kui yritasin win xp live cd-d buutida, siis mitte miski kirjutamisega ei m6junud ega hakanud installima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.06.2009 15:02:42
|
|
|
Probleem: Tiri oma läpparisse NHC ja vaata millise prosa või HDD temperatuuri juures asi "kokku lendab".
http://www.pbus-167.com/
Ja siis ka programm HD Tune:
http://www.hdtune.com/
Või variant 2: Otsi mõni Burn-In programm ja küta sellega prosa 80-90 kraadi tuliseks ja kõvaketas a 60-70 kraadi tuliseks ja vaata, kummaga kinni lendab.
Kuid - selle kontolli ajaks pane NHC-le seaded selliselt, et arvuti pannakse kinni:
Prosa temperatuuril a 90 kraadi
HDD temperatuuril 70 kraadi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
10.06.2009 15:13:04
|
|
|
Kuidas ma neid peaks tegema kui ma arvutile ligi ei saa?
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
10.06.2009 16:03:54
|
|
|
Kui memtest on ühe tsükli ära teinud, siis muidugi alustab ta otsast peale kuni lõpmatuseni. Hetkel näib, et mälud katki pole aga lase memtestil joosta üle öö, siis võib täiesti kindel olla.
Kui ketas WD, siis lase WD diagnostikautliidiga DOSis ketas üle...aga ei leia hetkel linki, kus on variant, mida saab sarnaselt memtestile otse pulgalt lasta
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|