praegune kellaaeg 19.06.2025 00:39:54
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HacaX
HV Guru

|
15.05.2009 02:11:27
Mencoderi kasutamine |
|
|
Olen man lehte lugenud ja ka Googlet piinanud, aga selgust pole asjas päris saanud, seega loodan et mõni kaasvõitleja on selle programmijupi toimimisega paremini kursis.
Probleemiks on see, et FreeBSD all ei õnnestu Mencoderiga 2-pass XVIDi kodeerides kuidagi soovitud failisuurusi saavutada. Olen proovinud filtreid (crop, scale) kasutada nii vaid 2. kui mõlema passi puhul, negatiivset bitrate'i (mis peaks Mencoderi mani väitel sundima sobiva bitrate'i ise arvutama), XviDi zone'e nii ainult 2. kui mõlema passi puhul. Tulemuseks on ikka täiesti ettearvamatu failisuurus mis vahel on see mille ma omal käel eelnevalt valmis arvutasin, vahel jälle ei ole. Negatiivne bitrate on veel eriti huvitav: programm ütleb 2. passi ajal küll "size: XXX KB" (vastupidiselt positiivse suuruse "bitrate: XXX kbit"), aga AVI lõppsuurus on on sellest täiesti erinev, näiteks "-1000" tekitas 10MBse faili, "-2000" andis sama algmaterjali peale 26MBse, jne.
Ka on veider probleem, et Mencoderiga tuleb enamuse ajast klipi algusesse glitch. Pildi rikkumine on minimaalne, aga ei Gordian Knoti, Auto Gordian Knoti ega VirtualDubModiga kodeerides pole sellist efekti varem silma sattunud (kusjuures vähemalt korra on kodeerimiseks kasutusel olnud sama algmaterjal - AGK ei tekitanud pilti mingeid erroreid).
Graafiliste liideste kasutamine pole lahenduseks, kuna antud masinal GUI puudub. Mencoder on portsist kompileeritud, mitte valmispakina tiritud.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
terric
HV kasutaja

|
23.05.2009 12:28:55
|
|
|
Tere,
kui teed 1-pass'i siis ära määra üldse andmevoogu.
mencode -oac copy -ovc xvid -xvidencopts pass=1 -o /dev/null INPUT_VIDEO_FILE
mencode -oac copy -ovc xvid -xvidencopts pass=2:bitrate=-10000 -o OUTPUT_VIDEO_FILE INPUT_VIDEO_FILE
|
Crop ja scale nagu rohkem INPUT file videopildi akna määramiseks (määrad ära, mis kasti seest video encodid, segane seletus aga saad pihta kindlasti)
mplayer -vf cropdetect INPUT_VIDEO_FILE
mencode -oac copy -ovc xvid -xvidencopts pass=1 -o /dev/null INPUT_VIDEO_FILE -vf crop=xxx:yyy:zz:qq
mencode -oac copy -ovc xvid -xvidencopts pass=2:bitrate=-10000 -o OUTPUT_VIDEO_FILE INPUT_VIDEO_FILE -vf crop=xxx:yyy:zz:qq
|
Scalet kohta ei oska midagi tarka öelda.
Ja üldiselt olen ise ennem bitrate välja arvutanud, googlest leiad weebipõhiseid kalkulaatoreid.
Edu.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
24.05.2009 15:09:08
|
|
|
Mu küsimus on pigem selles kas 2. pass saab täpsemad andmed siis kui anda 1. passile kogu pilt kontrollida (nii nagu ta VOBides on) või ainult see osa pildist mis lõpuks AVIsse maandub (äralõigatud äärte jagu väiksemana ja kohandatud resolutsiooniga). Ja kas XviDi zone´id (s.o. et lõputiitrite kodeerimiseks määrata näiteks 10% põhifilmi bitrate´ist) kah kuidagi asja mõjutavad. Loogiliselt võttes peaks zone´idest savi olema, filtrite kasutamine 1. passi ajal aga täpsema tulemuse andma. Aga kas see ka praktikas nii on?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|