Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  domeen kahes serveris - DNSi jagamisega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 07:46:31 domeen kahes serveris - DNSi jagamisega vasta tsitaadiga

Hakkas huvitama selline virtuaalserveri lahenduse võimalus, kus DNS kirjed viitaksid erinevate teenusepakkujate serveritele. Vajadus selle järgi tekkis eile ilmnenud asjaolust, et keskpäeval oli lehekülje kättesaadavus meeletult aeglane, sest asub välismaal. See võis tuleneda muidugi ka minu interneti ühendusest aga mul ei ole kindlust selles suhtes.
Kas kellelgi on kogemusi taolise asjaga, kus DNS1 asub ühe firma serveris ja DNS2 hoopis teise firma juures. Kas see oleks kooskõlas EENeti võimalustega? Vähemalt idee poolest peaks saama ka DNS3 ja DNS4 lisada.
Kuidas sellisel juhul toimuks külastajate ümber suunamine ehk millise aja jooksul läheks ta sekundaarse serveri lehele? Muidugi saab olema paras peavalu kahes serveris identse sisu hoidmine aga selle suudaksin tõenäoliselt lahendada.
Kuidas peaks siis aga seadistama e-posti kontod? Kas ka mõlema serveri juures?
Või peaks lihtsalt otsima sellise firma, mis ei oleks keskpäeval koomas ühendusega?

Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 13.05.2009 08:08:13 vasta tsitaadiga

DNS jääb päris pikaks ajaks cachesse ja enne, kui seda uuendatakse on serveritõrge juba kõrvaldatud.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 08:38:46 vasta tsitaadiga

Kas see oli arvamus, et domeeni ei peaks jagama kahe serveri vahel?
aimar9999
HV kasutaja
aimar9999

sõnum 13.05.2009 09:00:41 vasta tsitaadiga

montez, Täpselt nii ta mõtles icon_wink.gif.
Pole ju mõtet neid kahe serveri vahel jagada, ennem vaheta tõesti firmat, kus oma asju hoiad.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 0 :: 29
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 09:14:01 vasta tsitaadiga

Ma natuke täpsustan siia juurde, et ma mõtlesin kohe alguses kahe erineva firma DNS-i sisestada ehk siis primaarse kättesaamatuks osutumisel pöörduks brauser sekundaarse DNS-i peale. Kas keegi teab öelda millise ajavahe jooksul proovib brauser siis sekundaarsee IP peale pöörduda?
aimar9999
HV kasutaja
aimar9999

sõnum 13.05.2009 09:17:19 vasta tsitaadiga

montez, ma usun, et see on sekundite küsimus. Aga pead panti ei pane, kuigi mis mõte sellel oleks ? Uuendad sa siis tõesti kodulehte kord kuus, et oleks nii savi muuta mõlemat serverit koguaeg ?
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 09:58:56 vasta tsitaadiga

ikka mitu korda kuus või lausa isegi nädalas. Samas ei tahaks ma riskida võimalusega, et võimalik külastaja jääb lehe laadimist ootama ja siis loobub. Minu mõte oli talle anda siis kasvõi natuke vanema sisuga leht aga vähemalt mingisugunegi sisu.
aimar9999
HV kasutaja
aimar9999

sõnum 13.05.2009 10:02:36 vasta tsitaadiga

montez, No ma ei tea, see muidugi sinu enda teha. Aga mina igastahes ei teeks nii, vaid vahetaks oma teenuspakkujat ja elaks rahulikult edasi icon_smile.gif.
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 10:10:25 vasta tsitaadiga

See oli hea soovitus aga mul oleks vahetamisega üsna suur töö teha ja muidu olen praegusega nagu ära harjunud ja ka rahul.
Eks ma siis hoian oma lehtede kättesaadavusel rohkem silma peal ja probleemide korral siis otsin uue firma. Kuigi ega neid häid ülesse leida polegi nii lihtne.

aimar9999
HV kasutaja
aimar9999

sõnum 13.05.2009 10:27:08 vasta tsitaadiga

montez, No seleta nüüd natukene 'Tumbale' icon_lol.gif inimesele ka ära, et mis vahet seal on kas ma regan endale teise serveri juurde, kuhu ma peaksin enivei tõstma kõik need samad failid mis vanas serveris või siis regangi kuskil uue serveri, tõstan sinna failid ja korras.
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 11:26:02 vasta tsitaadiga

kaldume teemast kõrvale. Ma arvan, et ka kõige parematel teenuse pakkujatel esineb probleemseid aegu ja just sellisteks juhtumiteks tahangi, et oleks võimalus varuserveri peale külastaja suunata. Seejuures võib seal täiesti vabalt olla natuke vanem info või lausa märkus, et tegemist on varuserveriga.
Ärgem vaielgem riskide hajutamise mõttekuse üle. Üritagem jääda teema juurde ehk ühele domeenile vastavatele erinevate firmade virtuaalserveritele.

indrek11
HV vaatleja

sõnum 13.05.2009 11:51:35 vasta tsitaadiga

ehk oleks sul abi Round Robin DNS teenusest:
Support for Round Robin DNS
You can specify several different IP addresses to handle requests for a specific host and we will cycle through the list as requests for that
host come in.

Vähemalt mõned kasutajad päästaksid ära.
http://www.easydns.com/ peaks seda teenust pakkuma
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
aimar9999
HV kasutaja
aimar9999

sõnum 13.05.2009 11:53:58 vasta tsitaadiga

montez, No kui sa nii ütled.
Ma ainult avaldasin oma arvamust. icon_smile.gif
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 12:01:17 vasta tsitaadiga

Vabanda aimar9999 aga ma otsisin tõesti natuke suuremas mõõtkavas lahendust kui vaid teenuse pakkuja vahetamine. Nimelt kriitilise tähtsusega süsteemidest tehakse ka geograafiliselt erinevatesse asukohtadesse koopiaid ja ma mõtlesin siis oma lehed ka paigutada kodu- ja välismaa vahel, et kui näiteks Eesti ühendus välisilmaga peaks katkema (nord-stream plahvatab tallinn-helsingi kaabli kohal) siis vähemalt välismaal asuva lehe info jääks kättesaadavaks.
Niipalju kui esmapilgul sain aru sellest Round Robin DNS teenusest siis ümber suunamine toimuks ikkagi nende juures. Aga kui neil ruuter läbi kõrbeb, siis ole ka kusagile mujale pöörduda? Selle pärast mõtlesingi, et DNS1 võiks minna siis ühe teenusepakkuja juurde ja kui sellega ei saada ühendust, siis võetakse loogiliselt DNS2 ja see oleks geograafiliselt hoopis teise firma juures.

indrek11
HV vaatleja

sõnum 13.05.2009 12:07:56 vasta tsitaadiga

nujah, eks mingi kõrbemise võimalus jääb alati.

Üks sarnase teenuse pakkuja veel:
http://www.zoneedit.com/ kasutan ise juba 10a ja pole nagu tõrkeid täheldanud.

Pakub sellist asja:
How does your failover service work?

Failover monitoring service works when you have two or more web servers running the same (or similar) web site.
First, you need the IP address for your domain, and get it working - then you add the failover monitor.
The failover monitor watches your web server(s) by hitting a URL you specify and looking for text in the results.
When the system detects that one of them is having an error, and the others aren't, it pulls the IP address out of the list.
If none of the IP's are responding and you have a failure IP/URL defined, then it points the site to the failure IP/URL.
If the system can't get to all of the IP's then it assumes that the fault is it's own connection - and it takes no action.
If any of your IP's come back online they are restored
This effectively and safely keeps your site online - even if one of your web servers is down.

The average failure detection time is 10 minutes. This time varies depending on the speed of your site and the nature of the failure. Recovery times are faster, averaging 5 minutes.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.05.2009 16:14:28 vasta tsitaadiga

Noh, üldiselt on nii, et primaarsena kajastatakse sinu domeeninimega seotud kirjed teenusepakkuja nimeserveris, kus need siis sõltuvalt asukohast levivad teistesse avalikesse serveritesse ajavahemikul 2-48 tundi. Seega muutub sinu poolt soovitud tegevus vägagi mõttetuks.

Sina võid ju erinevaid DNS-i servereid kasutada, kuid kas seda ka kodulehe külastajad teevad, sina ei tea.

montez
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2009 20:42:18 vasta tsitaadiga

Ma ei tea kas te kõik jätate lugemata selle koha, et ma kavatsen kohe algusest kahe erineva firma serveri DNS-e kasutada ja mitte neid alles probleemide ilmnemisel kuidagi "aktiveerima ja levitama" hakata. Minu meelest ei tohiks probleemi tekkida kui esimesena on kirjas eesti aadress ja selle kättesaamatuks osutudes võetakse sekundaarne ehk siis välismaa aadress. Seejuures ei ole sekundaarse serveri sisu kaasaegsus sedavõrd olulinegi, sest ma ju eeldan enamasti primaarse toimimist ja ainult selle katkestuse korral suunduks külastaja välismaisele varulehele.
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 14.05.2009 15:37:21 vasta tsitaadiga

"Lehekülje kättesaadavus" vaevalt DNSiga seotud on, pigem hoopis serveri koormuse ja/või läbilaskevõimega. Neid aga ei saa brauser kuidagi DNSi kättesaamise kiirusest tuletada (DNSi saab ta oma teenusepakkuja DNS-serverist, või lausa oma masinas jooksvast DNS-cacheist, kus võib see sissekanne juba x aega olemas olla, ja alles seejärel pöördub serveri enda poole ning avastab et leheküljed ronivad kohale kiirusega 2B/s).
Mida vaja läheb on pigem midagi lehe kättesaadavuse kontrolli sarnast, a'la SiteUptime, mis kontrollib ja annab teada kui leht tema jaoks kättesaadav pole. Selle peale suunad domeeni varuserveri IP peale et kasutajad sinna satuksid. Et asi ka reaalselt tulemust annaks siis pead tõenäoliselt DNSiis TTL (või kuidas iganes seda väärtust nimetati mis määras kui kaua domeeni cache'ida võis) väikeseks sättima.

Samas idee tasandil võiks kahte DNSi kasutada siis kui üks neist on otseselt lehe kättesaadavausega seotud (a'la nad paiknevad ühes masinas ja DNSi maasolek tähendab automaatselt ka lehe maasolekut, ja vastupidi), siis peaks, vähemalt teoorias, piisama sellestsamast TTL väljast (kui piisavalt lühike panna siis käiakse sagedamini originaalse DNSipakkuja käest uurimas kas see domeen ikka vastab sellele IPle).

viimati muutis HacaX 14.05.2009 15:45:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
airm
HV Guru

sõnum 14.05.2009 15:45:18 vasta tsitaadiga

Sina sisestad brauserisse www.jukumarilkylas.ee
brauser saab teada, et sellisele domainile vastab üks kindel ip-aadress.
ja hakkab sinna poole pöörduma.
Kusagile mujale brauser ei pöördu. Tema teab, et vaja sinna pöörduda ja ootab vastus.
Ja kui ei saa vastust, siis näitab defaulterrorit, et püüa uuesti.

Ja sedasi ongi.
Kui sa tahad teistmoodi, nagu sa tahtsid, et suunamine teisele aadressile,
siis kes seda peab tegema? brauser seda ei tee. Seda ei tee ka "töötav IP-aadress", kuhu sa pöördud, aga ei vasta sellel hetkel.

Lahendus on miski vahekiht, aga ma ei tea, kas need töötavad.
Pole om silmaga näinud. Domaini kirjed sind siin ei aita.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 50
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 14.05.2009 16:17:37 vasta tsitaadiga

Kaks viimast postitust olid asjalikud ja ilmselt tulebki nende järgi toimida: panna programm kättesaadavust proovima ja siis vajadusel vahetada majutust.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  domeen kahes serveris - DNSi jagamisega
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.