Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 01:43:04
Kehvemate näitajatega arvuti on kiirem!? |
|
|
Ma ei tea kas see läheb teemasse, aga proovin ikkagi siit abi saada.
Mul on kaks dell läpakat
1) inspiration, millel on core2duo 1,8 GHz prode, 2 gb ram ja sisseehitatud graafikakaart. Arvuti on aasta vana.
2) vostro, millel on core 2duo 2,0 GHz prose, 4 gb ram ja 128 eraldiseisev graafikakaart. ostetud on 3 päeva tagasi.
Probleem siis selles, et vanem ja poole kehvemate näitajatega arvuti on uuest 3 korda kiirem. Kuidas selline asi võimalik on? Kas viga võib olla mingite valede draiveritega? Paaril korral on esinenud mälu probleemile viitavaid veateateid ja ükskord viskas blueskriini ette. Kahjuks ei jõidnud teksti lugeda, aga nii palju hakkas silma, et probleem physical memoryga. Kas viga saab ka kuidagi tuvastada, või aitab format c?
|
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
05.04.2009 01:44:40
|
|
|
Driverid on vanad/valed. Vaata ka startup üle (start-run-msconfig)
Vigu näed Event Viewerist. (Control panel - administrative tools - event viewer)
|
|
Kommentaarid: 122 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.04.2009 01:48:54
|
|
|
Võiks ära mainida mis operatsiooni süsteem kummalgi jookseb. Kui vanal on xp peal ja uuel vista siis viga võib täitsa valalt vistas olla. Endal masin kah nLite'iga tehtud XP'ga kiirem kõasti kui vista käkkiga. Selleks et teada saada mis ta sulle sinise ekraaniga ütleb võta ära auto reboot. Ehk siis my comp peal properties -> advanced .- >settings -> automatically restart. Kasuks tuleb ka kui ütled mida täpsemalt tegid kui sinist viskas ja kas ta seda teinud tihti.
Kui soovid mälu testida siis tõmba endale alla selline asi nagu ultimatebootcd. Kõrveta iso ära bootivana ja boodi sellega arvuti ülesse. Ja lase käima seal menüüdes leitav memtest86 + ja las see jookseb öökese (sageli ei leita viga enne ülesse, omad kogemused). Või kui soovid kiiremat testi siis lase OCCT stabiilsus test läbi (see tavaline mis testib kogu süsteemi).
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 01:53:50
|
|
|
iDemon kirjutas: |
Driverid on vanad/valed. Vaata ka startup üle (start-run-msconfig)
Vigu näed Event Viewerist. (Control panel - administrative tools - event viewer) |
sealt event wiewerist ei oska ma nüüd küll midagi vaadata, aga kust ma näen, millised driverid valed?
Mõlemal arvuti peal vista ühel home (vanemal) uuemal aga (bussiness) Ma ise arvan, et probleem tuli sisse siis, kui hakkasin drivereid installima ja kui kaasasolevalt plaadilt midagi ei leidnud, siis kasutasin mingit nõmedat programmi, mis ise puuduolevad driverid tuvastab ja installib. Ma kardan et niimoodi sai palju drivereid topelt installitud Igatahes ma arvan, et minu taseme jaoks on lihtasam ilmselt formatt teaha ja seekord õiged driverid kaasasolevalt plaadilt peale lasta.
viimati muutis pähklike 05.04.2009 02:06:14, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.04.2009 02:02:35
|
|
|
kui poest ostsid läppari ja win oli peale pandud siis vaevalt et valed drverid peale pandud. vastasel korral ei töötaks osad asjad korralikult etc. Ehk siis wifi ei töötaks, võrkar ei töötaks jms asjad + device manageri all oleks ! märgid.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 02:13:57
|
|
|
angel kirjutas: |
kui poest ostsid läppari ja win oli peale pandud siis vaevalt et valed drverid peale pandud. vastasel korral ei töötaks osad asjad korralikult etc. Ehk siis wifi ei töötaks, võrkar ei töötaks jms asjad + device manageri all oleks ! märgid. |
peal oli xp ja kaasas oli vista plaat ning arvuti all olev litsents on mõeldud mõlemale. Siin ma tegingi saatusliku vea ja otsustasin, et panen peale edevama OP süsteemi (vista) ja kui selle panin siis lasin xp maha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.04.2009 02:48:14
|
|
|
nu kui ise asja kokku "käkerdasid" siis soovitan sul anda asja kellelegi kes asja jagab ja las laseb korralikult asjad peale. Või siis võta oma läppari mudel ja otsi Dell'i lehelt ülesse vajalikud driverid. Vaata täpselt järgi mis sul seal sees on ja lase driverid peale vaiklselt. Ehk siis format ja otsast peale.
Vista on nagunii XP'st mingi % aeglasem kohati ükskõik kui palju mingid fänboy'd kellel "uuem alati parem ükskõik kui pask uus on" reegel kehtib. Ise olen mitme masina peal visat torkinud ja võrreldes "minu" xp'ga on asi ikka kuramuse läägine.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 11:44:24
|
|
|
tegin formati ära ja eraldi oli vaja installida grafika ja võrgukaardi driverid, mille ma insatllisin kaasasolevalt plaadilt. Kuid problem on endine. Kui mingi install käib, siis on arvuti jummala aeglane, hakib täiega. Samas kui vana arvuti suudab korraga mitme toiminguga toime tulla ja samal ajal on võimalik ka arvutit kasutada. Panin mõlemasse arvutisse 50 mb faili, alustasin mõlemas arvutis üheaegselt selle faili kokkupakkimist ja vana pakkis faili 3 korda kiiremini. Pakkimise ajal vaatsin mõlema arvuti cpu ja mälu hõivatust ja uuemal olid näitajad madalamad CPU hõivatus oli 85-95 ja mälu oli 1,04 gb.
Mis asi seda arvutit mul piinata võib?
viimati muutis pähklike 05.04.2009 11:51:06, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
05.04.2009 11:48:33
|
|
|
pähklike kirjutas: |
tegin formati ära ja eraldi oli vaja installida grafika ja võrgukaardi driverid, mille ma insatllisin kaasasolevalt plaadilt. |
Et siis nagu emaplaadi kiibistiku draivereid ei läinudki vaja vä?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 11:52:44
|
|
|
A.S. kirjutas: |
pähklike kirjutas: |
tegin formati ära ja eraldi oli vaja installida grafika ja võrgukaardi driverid, mille ma insatllisin kaasasolevalt plaadilt. |
Et siis nagu emaplaadi kiibistiku draivereid ei läinudki vaja vä?
|
devise manageri alt vaadates ei ole küll näha, et mingi driver puudu oleks ja mina seda ei ole installinud ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
05.04.2009 11:55:37
|
|
|
Ega ta seal emaplaati ei näita jah, lihtsalt kui draiverid installimata, siis USB on tavaliselt mitte 2.0 vaid 1.1.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 12:28:18
|
|
|
Installisin ära ja võrdlesin arvutite kiirusi, kuid kahjuks on ta ikka poole aeglasem. Kui vana arvuti pakkimise lõpetas oli uus jõudnud ära teha 49%. Kas selle järgi saab öelda mis asi mul arvutis korralikult ei tööta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 13:11:35
|
|
|
Vana arvuti kõvaketas on toshiba mk2546gsx 250 kb ja näitab keskmiseks 43 mb/sek
uue arvuti kõvaketas on wdcwd2500bevt-75zct2 250 kb ja keskmiseks 45 mb/sek
Avastasin imeliku asja, nimelt peale formatti on mul arvutis endiselt vanad driverid, millega enda arvates arvuti ära käkerdasingi. Kuidas see võimalik on? Mingi Vista eripäera või?
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.04.2009 15:36:48
|
|
|
vii asi kellegi kätte kes siis korda teeb....
peale FULL formati ja vanade partitsioonide kustutamist ei ole sul seal mingeid vanu drivereid enam alles. Delete'i vanad partitsioonid maha. Tee kettale format ja lase uuesti Windows XP peale. Lase SP3 peale. Siis chipseti driverid, video driver, võrgu driver jne. JA nagu ÜTLESIN siis tõmba driverid tootja lehelt ehk on uuemad. Dell'il ju kenasti leht olemas kus kõik drivud välja toodud vastavalt sellele mis läppar sul on. Seda mis seade su arvutis on loed kas ostu paprilt kui sinna kirja pandud või everest vms programmi abil mis näitab arvuti riistvaralist sisu.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
05.04.2009 15:42:32
|
|
|
Nii, sama probleem, Core Duo 1,6GHz VS Core 2 2,10GHz. 1,6GHz läpakal Samsungi ketas ja on kiirem, just multitasking ja install, isegi neti raadio jäi vait sellel ajal kui Photoshop installis Core 2 läpparile. 2,10GHz - ketas wdcwd1600bevs Enne selle teema nägemist arvasin, et mälud, kuna üks mälu töötab ainult ülemises pesas, kui alumisse pista siis läpakas jääb peale seda 'RAM passed.....' testi seisma ja ei buudi, samas mälupesa ise korras, testisin teise mäluga ja ei mingit probleemi. Et siis need WD kettad võib prükkari viia hoopis või mis
viimati muutis 2 trini 05.04.2009 16:47:40, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.04.2009 15:46:07
|
|
|
HDTach testiga laske ketas üle ja näete kohe ära mis jõudlust ta omab.
Kasuks tuleb ka driverite peale panek ja arvuti puhtana hoidmine igasugu viirustest jms jamast. Ja ei ole see windowsi install midagi nii "next next next, finish" ja w00t ma oskan nüüd kõike. Kõige arukam on arvutit enne mitte võrku lasta kui viirustõrje peal (tulemüür võib winnni enda oma olla, kärab kah).
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
05.04.2009 15:54:00
|
|
|
Clean install tehtud just OEM plaadilt, mitte sellelt recovery plaadilt kus igasugu sodi peale lastakse, vahet pole kas draiverid on installitud või mitte, sama jama. Samuti ACHI välja lülitamine BIOS-es ei muutnud midagi. Proovin seda testi kohe.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 21:08:53
|
|
|
vii asi kellegi kätte kes siis korda teeb....
peale FULL formati ja vanade partitsioonide kustutamist ei ole sul seal mingeid vanu drivereid enam alles. Delete'i vanad partitsioonid maha. Tee kettale format ja lase uuesti Windows XP peale. Lase SP3 peale. Siis chipseti driverid, video driver, võrgu driver jne. JA nagu ÜTLESIN siis tõmba driverid tootja lehelt ehk on uuemad. Dell'il ju kenasti leht olemas kus kõik drivud välja toodud vastavalt sellele mis läppar sul on. Seda mis seade su arvutis on loed kas ostu paprilt kui sinna kirja pandud või everest vms programmi abil mis näitab arvuti riistvaralist sisu. |
Paraku on küll vanad driverid alles. tegin formatti öösel kell kolm ja esimest korda vistale. Formati ajal, peale seda kui olin partitsiooni valinud oli mingi valik küll, kus sai määrata koha kust driverid paika saaks panna. Sisestasin driverite plaadi, aga millegipärast ei lugenud arvuti sealt midagi välja ja läksin niisama asjaga edasi. Võimalik, et jäi mingi seadistus tegemata ja ta jättis vanad driverid alles. See on aga kindel, et vanad driverid on alles, kuna kausta driverid tegin uusi kaustu Näit "hiir" ja see kaust oli sel alles.
Igatahes proovin nüüd xp peale panna ja eks siis ole näha, kas asi tarkvaras või midagi rauas katki.
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.04.2009 21:36:42
|
|
|
oeh... DELETE'i need vanad partitsioonid siis ära kui sul seal midagi vajaliku ei ole ja hakka 0'ist pihta
Seda ma üritangi korrutada 10x juba. Sa lihtsalt "repairid" vist oma windowsi muud midagi. Ja suur võimalus on et kui hakkad XP'd peale laskma ütleb ta sulle et "kõvaketast ei leita" ja selle vastu aitab kas biosis achi mode'i muutmine ide modi või siis nLite vms proge abil sata controlleri driverite integreerimine plaadile.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
pähklike
HV vaatleja
|
05.04.2009 21:45:46
|
|
|
oeh... DELETE'i need vanad partitsioonid siis ära kui sul seal midagi vajaliku ei ole ja hakka 0'ist pihta
Seda ma üritangi korrutada 10x juba. Sa lihtsalt "repairid" vist oma windowsi muud midagi. Ja suur võimalus on et kui hakkad XP'd peale laskma ütleb ta sulle et "kõvaketast ei leita" ja selle vastu aitab kas biosis achi mode'i muutmine ide modi või siis nLite vms proge abil sata controlleri driverite integreerimine plaadile. |
Ei repeirinud. Seal oli valida kahe valiku vahel. 1) kas jätan vanad failid alles ehk siis repair ja 2) puhas koopia. Valisin variandi nr.2. Vaatasin et driverite kaust ei ole ainus mis alles jäi. C kettal on mitu kausta, millel modifed kuupäevaks 2, 3 aprill, aga formati tegin 5 aprill.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nax
HV kasutaja

|
05.04.2009 22:00:40
|
|
|
Lase ikka enne paritsoon "maha", kasvõi spets live plaadiga...lase kavõi linux peale ja siis proovi win peale lasta.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
05.04.2009 22:06:59
|
|
|
pähklike, sa ei teinud formatit, vaid lasid uue windows'i vana kõrvale lihtsalt. buudid ikka plaadilt või tegid installi windows'i all?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|