Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Peale Vista installi ei tööta enam WiFi kaart. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 21.03.2009 12:16:12 Peale Vista installi ei tööta enam WiFi kaart. vasta tsitaadiga

Sai siis läpakale Windows XP Media Center asemele installitud Windows Vista Ultimate. Kõik muu sai Vista all kenasti tööle aga integreeritud WiFi kaarti mitte. Ometi näitab Device Manager et "This device is working properly" samuti on driver installitud. Arvutiks on Medion MD 97900, emaplaat sellel Mobile Intel Calistoga-GM i945GM kiibistikuga. WiFi kaart ise on Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection ja sellele leidsin siis Inteli kodulehelt vastava tarkvara: Intel® PROSet/Wireless Software (täpset versiooni ei mäleta). Peale pikka installi ei ilmu aga ikooni sinna alla kella kõrvale nagu peaks ja üldse on arvutis sellest programmist nähtav vaid Intel(R) PROSet/Wireless Tools (Juhtpaneelis) ja Start menüüs kaust nimega Intel PROSet Wireless ja sellele klikkides tulevad valikud: Advanced Statistics ja Manual Diagnostics. Neist kumbastki pole kasu et WIFI adapterit tööle lülitada. Just sellesama Manual Diagnostics'i testi abil veendusin et riistvara ja driver on korras aga Radio test ütleb et Hardware radio is OFF. Kuskilt seda sisse ka lülitada ei anna. Läpakal on WIFI sisse-väljalülitamise nupp ka klaviatuuri kohal olemas kuid sellele vajutamine ei tee midagi (XP all see nupp töötas). Samas lugesin et seda WIFI adapterit peaks saama sisse lülitada ka tarkvaraliselt, kuid ma ei leia kohta kus seda teha saaks. Kui lähen juhtpaneeli ja sealt valin Mobiilarvuti ja selle all valin Kohanda üldkasutatavaid mobiilsussätteid sisi seal on teiste valikute seas ka nupp kus saab raadiovõrku sisse lülitada kuid see nupp pole aktiivne. Nuta või naera, mul on pea tühi, milles võib asi olla? Ma ei saa aru et see WIFI kaardi tarkvara nii kummaliselt käitub ja nagu poolikuna mul arvutis on ja sinna Systeem traysse seda ikooni ei ilmu kus saaks seda muu seas ka sisse-välja lülitada nagu ma XP puhul sain. BIOS'is ei ole ka muid valikuid wireless kaardi jaoks kui vaid "disabled" ja "last state", sellist varianti nagu "enabled" seal pole. Praegu on mul BIOSis pandud valik "last state" kuid asi ikka ei tööta.
Kas on kellelgi sarnaseid kogemusi või teab mõni milles võib asi olla? Praegu pean selle läpakaga netis käimiseks kasutama võrgukaablit, kuid see on tülikas.
Installiks Windows XP tagasi kui kindel oleks et see probleemi lahendaks kuid XP-d ei lase ka enam tagasi installida sest tuleb kiri et ei leia kõvaketast jne...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 21.03.2009 12:48:54 vasta tsitaadiga

Seda tarkvara ära peale lase, pane ainult draiver. Ja tarkvaraliselt sisse/välja lülitamiseks kasutan mina sama kaardiga sellist asja nagu 'wireless console 3' ,selle tõmbasin Asuse lehelt, pole aimugi mis läpakas see Medion MD on icon_rolleyes.gif Aga emaplaat on mul sama, võimalik et see wireless console sul ei hakka tööle ja vajad mingit muud programmi
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
SOS
Kreisi kasutaja
SOS

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.03.2009 12:49:34 vasta tsitaadiga

XP jaoks on vaja, et ketas oleks biosis ATA mitte AHCI.
Kas sa nii saad proovida, et mitte ei lase vistat maha, vaid teed endale dualboot.
Küsin veel, et ega xp's ei olnud wifi (tarkvaraliselt) välja lülitatud kui sa vistat hakkasid peale panema? Mul endal on Bluetoothiga sedasi, et XP all saan tarkvaraliselt välja lülitada ning kui teen restardi siis Vistas ei ole võimalik enam bluetoothi kasutada, peab minema tagasi XP'sse sealt panema enable ja siis on võimalik vista all kasutada (vähemalt mina ei ole suutnud seda XP softi Vista jaoks leida)

Sinu puhul vist ei kehti, aga vahel kui wifi nagu töötaks aga mitte ühtegi võrku ei leia, siis aitab mõnikord kui teha network centerist see diagnose/repair, kus ta võib pakkuda ise valikut switch wireless on, millele klikates hakkab paarikümne sekundi pärast kõik tööle icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 192 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 174
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 21.03.2009 14:35:05 vasta tsitaadiga

to 2 trini: kahjuks ei leidnud ma Asuse lehelt seda "wireless console 3", kui mäletad täpset linki kust selle said, äkki panekid selle lingi ka siia foorumisse. selle Medioni läpaka ostsin 2,5 aastat tagasi välismaalt (väga rumal tegu tagantjärele mõeldes), ega jah siin Eestis neid Medioni läpakaid väga ei liigugi. aga jah paljud komponendid on samad kui siin levinud läpakatel.
to SOS: enne Vista installimist ma seda Wirelessi välja ei lülitanud, see oli mul kogu aeg sisse lülitatud, BIOSis ma sellist kohta ei leidnudki kus saab seda kõvaketta ACHI lülitada ATA peale, vist seda muuta ei saagi.
tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 21.03.2009 17:53:44 vasta tsitaadiga

DarkSky, vaata seal kui lähed Download sektsiooni ja siis Notebook - Apps - Wireless_console ,otselinki ei saa panna sealt vist, või ma ei oskand icon_redface.gif
ACHI/ATA'ga on nii, et osadel läpakatel muutub see nähtavaks alles peale DVD seadme eemaldamist ja siis BIOS'isse buutimist.
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 21.03.2009 21:17:08 vasta tsitaadiga

Kahjuks ei leidnud ma seal Asuse lehel seda Wireless Console üles, pealegi ol see Asuse leht väga aeglane ja lõpuks ei saanud ma enam üldse seda lehekülge lahti sest Firefox väidab et "Connection Interrupted" ja IE aga ütleb et veebilehte ei saa avada. Mujale saan netis aga probleemideta sisse, seega nende enda kodulehe viga.
Küsiks et kas otsin ikka seda tarkvara õigest kohast: http://support.asus.com/faq/faq.aspx
No ja seda ACHI/ATA värki ei leidnud ma BIOSist ikka üles ka peale seda kui CD/DVD seadme bootimisjärjekorrast eemaldasin (mujal ei olnud seda võimalik eemaldada). Tegin nii et eemaldasin selle optilise seadme, siis salvestasin selle muudatuse ja väljusin BIOSist ja läksin peale uut restarti uuesti BIOSisse, kuid ei midagi.
tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 21.03.2009 23:47:33 vasta tsitaadiga

DarkSky, see seade tuleb arvuti küljest lahti võtta, seda mõtlesin. vähemalt minu läpakal on alles siis võimalik seda achi/ata valikut näppida. aga võid teha nLite -ga enda xp installika, kuhu vajaliku draiveri sisse integreerid, siis pole vaja seda maha võtta icon_wink.gif siin foorumis õpetused ka olemas.
kas siis kui wifi tarkvara maha lasid ja ainult draiveri peale, ei hakanud tööle? mul sama kaart ja kõik töötas tegelikult ka default draiveritega kohe vistas. missugune see wifi nupp sul on? minul hakkab see alles siis tööle, kui vajalik draiver installida, muidu võib seda nuppu plõksida, kasu ei miskit. samas teisel läpakal draiverit pole vaja.
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 21.03.2009 23:48:56 vasta tsitaadiga

DarkSky, oleme me proovinud Medioni kodulehelt draivereid ja Launch Manageri tõmmata? AHCI draiveri leiab ka sealt...

http://www.medion.co.uk/ -> Service & Support -> MD/LT- kasti trüki 97900.
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 185
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.03.2009 12:03:22 vasta tsitaadiga

2 trini proovisin ka nii et tarkvara installitud polnud kuid siis ei reageerinud ka see WIFI nupulevajutamine mitte kuidagi. See nupp on mu läpakal kohe sisselülituse nupu kõrval ja sellel on punkike ja selle kohal 2 kaart, alumine lühem, ülemine pikem. XP-ga töötas see nupp ilusti. Isegi vastav LED on WIFI jaoks olemas ja see põles kui asi toimis XP-ga, nüüd muidugi mitte. Samuti tarkvara toimis kenasti. Probleemid algasid kui installisin Vista. Tundub küll et tuleb vist hakata seda XP-d tagasi siia aretama.
Aitäh, siLc selle Medioni lingi eest, olen ka varem seal lehel käinud kuid ma ei osanud seal eriti navigeerida.
Eks üritan nüüd hakata seda Windows XP-d siia tagasi sokutama. Enne küsiks veel selle dualbooti kohta kas teise operatsioonisüsteemi installimiseks on kindlasti vaja ka eraldi partisioon teha?
tagasi üles
SOS
Kreisi kasutaja
SOS

sõnum 22.03.2009 12:21:22 vasta tsitaadiga

jah, ma teeks mingi ~10gb pardi (pärast saad suurusi muuta) ja lükka sinna peale xp. Arvatavasti kaob vistasse bootimise võimalus alguses ära, see tuleb siis boot.ini' failis käsitsi taastada.
Kommentaarid: 192 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 174
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 22.03.2009 17:25:06 vasta tsitaadiga

Ikkagi see nupp tahab draiverit ma arvan. Kas sul Ubuntu Live CD-d pole? Võiksid sellega proovida, et kas wifi töötab. Bluetooth'iga on küll mul nii, et kui selle Ubuntu all sisse lülitan, siis on ka Vista all sees automaatselt, kuigi muidu vista all välja lülitatud. Ehk saad nii wifi tööle...
Pärast XP installi võib lihtsalt Vista plaadilt üles buutida ja teha boot failidele repair, boot.ini modimine minu teada ei funka. Vista alt saab boot faile muuta Vista Boot Pro nimelise progega (pole kindel kas see XP all töötab).
Ja kui tahad, et mõlemad op. süsteemid neisse buutides oleksid C: ,siis tuleb enne XP installi see uus partitsioon muuta 'active' ,siis peale installi muudad uuesti Vista partitsiooni 'active' tagasi, buudid Vistasse, ja lisad Vista Boot Pro'ga XP boot faili.
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.03.2009 18:39:19 vasta tsitaadiga

See Ubuntu live-CD on mul täitsa olemas, bootisingi siis arvuti sellelt ja broovisin siis selle all seda WIFI nuppu vajutada aga ikkagi ei midagi. Muidu sealne Device Manager muidu näitas et see FIFI kaart on ilusti olemas aga midagi polnud selelga ka seal ikkagi peale hakata.
Kahjuks avastasin et see Windows XP plaat on ka kriimu saanud ja andmeid sealt lugeda enam ei saa. Seega tundub et tuleb ka sellest XP installi mõttest loobuda ja ka WIFI kasutamise mõttest. Tülikas see on võrgukaablit pidevalt järel hoida aga vähemalt saan siiski ka läpakaga netis käia.
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 22.03.2009 18:44:37 vasta tsitaadiga

Kui arvutil on litsents all olemas, siis pole ju mingi probleem kelletki XP MCE 2005 plaate laenata või netist otsida.
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 185
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 04.04.2009 14:34:37 vasta tsitaadiga

Kahjuks see litsentsi number juba läpaka all ära kulunud. 2,5 aastat ikkagi ju kasutatud seda ja iga päev. Tark oleks muidugi olnud see number kuhugi üles kirjutada aga mis see tagantjärele tarkus ikka enam loeb icon_biggrin.gif
EDIT: Mul õnnestus hankida Win. XP PRO ja ühe tuttava abiga sai ka sobivad kõvaketta draiverid sellele külge poogitud ja arvutisse installitud ja nüüd XP keskkonnas töötab ka WIFI kaart taas. Seega võib selle teema kinni panna.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Peale Vista installi ei tööta enam WiFi kaart.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.