praegune kellaaeg 21.06.2025 08:51:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
silk
HV vaatleja
|
28.03.2009 17:42:44
Läpakas on pilditu |
|
|
Ma ei tea, kas sai õigesse alafoorumisse, aga jah...
Arvutiks on Asus X50N, OS Windows Vista Home Basic, rohkem ma temast rääkida ei oska. Juhtus nii, et üks mäng oli lahti, mis mingil hetkel hakkas hakkima ja aeglaselt jooksma, pärast seda tuli blue-screen error (lugeda ei jõudnud) ja tegi restardi. Restart nägi välja selline, et näitas alguses ära kõik Asuse kirjad, aga Windows'i pilti ette ei tulnud. Proovisin sisse-välja lülitada, aga ei midagi. Jätsin arvuti sinnapaika, proovisin hommikul uuesti ja enam ei võta üldse pilti ette, lihtsalt must ekraan, ükski tuli ei vligu ja häält ei tee. See ka veel, et juba uuest pärast on arvuti temperatuurid olnud kõrgemad kui võiks 60-70 kraadi juures, mängides kuskil ~80.
Ilmselt on mingi jupp ülekuumenenud ja vajab väljavahetamist? Kui suure summaga ma arvestada võiks, kui ma läpaka remonti suvatsen viia?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Absona
Lõuapoolik

|
|
tagasi üles |
|
 |
undead
HV Guru
|
28.03.2009 19:50:45
|
|
|
silk, sul on arvatavasti liiga kõrgest temeratuurist tulenevalt emaplaadilt midagi lahti suland ja lühistanud. Alguse kirjde järgi arvaks et sulas video üles, aga kui hommikul sul üldse tulesid järg ei võta ja midagi ei tee kui käimalõlitad siis on emaplaadil ikka midagi kapitaalselt pees. No kui remonti viid läpaka kuskile ärilisse ettevõttesse, siis 95% tõenäosusega võib väita et selle emaplaadi vahetus läheb rohkem maksma kui uus arvuti, sest tavalislet nad lihtsalt telliad uue emaplaadi ja vahetadavad ära. Kus sa muidu täpsemalt asud?
_________________ www.raja.ee
Macbook air ning pro hooldus ja remont.
Veo- ja kolimisteenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
silk
HV vaatleja
|
28.03.2009 21:20:59
|
|
|
Nüüd peale mõningast proovimist viskab korraks tuled ette, aga päris käima ikkagi ei lähe.
Läpakas on Enterist pärit, kui ma selle sinna viin, siis nad ise ei remondi, vaid saadavad ... kuhu? Kuidas sealt mu failide kättesaamisega on - täiesti lootusetu (need on kahel eraldi kettal)?
Tallinnas asun.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
28.03.2009 21:32:51
|
|
|
Eeldatavasti saadavad edasi Servisa ICT`sse. Enne viimist võta eeldatavasti SATA liidesega kõvaketas arvutist lihtsalt välja, osta või laena USB SATA 2,5" ketast sööv kettakarp, ühenda mõne teise arvutiga ja peaksid oma andmed kätte saama. Odavam/lihtsam alternatiiv oleks ketas otse ühendada SATA liidest omavasse lauaarvutisse.
Servisa ICT | Mustamäe 44, korpus C, Tallinn | tel. 6671796 | info@servisaict.ee
|
|
tagasi üles |
|
 |
silk
HV vaatleja
|
28.03.2009 23:54:00
|
|
|
siLc kirjutas: |
Eeldatavasti saadavad edasi Servisa ICT`sse. Enne viimist võta eeldatavasti SATA liidesega kõvaketas arvutist lihtsalt välja, osta või laena USB SATA 2,5" ketast sööv kettakarp, ühenda mõne teise arvutiga ja peaksid oma andmed kätte saama. Odavam/lihtsam alternatiiv oleks ketas otse ühendada SATA liidest omavasse lauaarvutisse. |
Arvutite siseelu ma ei tunne nii palju, et sellega hakkama saada...
Remondis on kindel värk, et midagi andmetest alles ei jää?
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
29.03.2009 13:05:28
|
|
|
Kindel on siis, kui sa suud lahti ei tee ja/või selle lisatöö eest maksta ei soovi (sõltuvalt kahjustusest võib hind olla väga erinev...).
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.03.2009 14:24:41
|
|
|
Üldiselt on kõikides kohtades olemas reegel / eeskiri, mis ütleb üheselt, et: "Omanik peab ise vastutama oma kettal olevate andmete säilimise eest" Ning firmapoolne Back-Up-koopia tegemine on hinnakirjas eraldi teenusena.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|