Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pp1000
HV kasutaja
|
03.03.2009 14:45:00
Sülearvuti ei taha wi-fi-ga connectitud püsida |
|
|
IBM T40 sülearvuti püsib mõnes wi-fi levialas päris hästi internetis, aga kodus püsib väga halvasti: pidevalt disconnected ja limited or no connectivity. Teised arvutid püsivad kodus hästi wi-figa internetis.
Mul nt 30min-2hmin saab teha, siis pead juhtme taha lükkama.
Olen kuulnud, et mõned seadmed ei sobi omavahel lihtsalt väga hästi?
Mõtlesin, et äkki peaks selle wi-fi seadme sülearvuti sees mõne parema vastu vahetama. Hetkel on arvutis Dual-Band Wi-Fi Wireless Mini PCI adapter.
On see võimalik, mõistlik mõte ja palju see maksma läheks? Millise uue peaksin ostma
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
03.03.2009 15:00:26
WiFi segadus |
|
|
Alustuseks piilu mitu muud WiFi võrku selles toas levib? Paneelmaja korteris leidub sageli 20-30 erinevat traadita kiirgusallikat.
Seadista oma WiFi adapter viisil, et see õigest saatjast kinni hoiab, ega lase teistel tööd segada.
_________________ WiFi/WiMax.ee traadita Interneti levialad
WiFi oskusteave: http://wiki.wifi.ee/index.php/Esileht
Roosikrantsi 9. Tallinn EMail: veljo(at)wifi.ee |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
03.03.2009 17:22:17
|
|
|
2-3 ühendust on siin.
Vaatasin seadeid üle ja ma ei leidnud sealt, mida peaks sealt ümber seadistama.
Proovisin korra wi-fid jälle, ikka katkes ära ja oli ebapüsiv (10 minutit oli püsiv ainult). Väga imelik on ka see, et ta näitab signaali tugevust vahel 4-5 pügalat, vahel 2 pügalat ainult.
Mida peaksin sätetes muutma?
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
03.03.2009 17:29:56
|
|
|
kui kõrvalt levivad wifid SInu omaga samal kanalil (või kõrvalkanalil) pole, siis proovi, kas ühendus katkeb ka ilma võrgulukuta (WPA)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
04.03.2009 13:49:46
|
|
|
seadistasin ruuteri nüüd kanalile 3, network mode B (on sellest üldse mingit kasu?), parooli võtsin maha.
Hetkel tundub kõik natuke parem: signaali tugevus on parem, kummalisel kombel leidis eilsele 2le wifi võrgule veel 3tk. Aga seda ma ei saa veel väita, et nüüd kõik jääb stabiilseks, pealegi parool on vaja nagunii peagi peale tagasi panna.
Tekkis paar küsimust.
Kuidas järgnevad mu laptopi ja ruuteri vahelise ühenduse stabiilsusele mõjuvad:
- channel - saan aru, et kui kõik ruuterid on ühel kanalil, siis nad segavad üksteist ja ühenduse kvaliteet langeb?
- network mode - kuidas see mõjutab ühenduse stabiilsust?
- parool ja selle tüüp: kuuldavasti ebaturvaline WEP, WPA1, WPA2 ja sealt AES või TKIP vms - kuidas need mõjutavad? Varem oli mul WPA2 krüpteering (AES tüüp vist).
- sülearvuti enda poolt ma küll midagi eriti paremaks seadistada ei osanud, minu arust pole eriti sealt sätetest võimalik palju muuta midagi.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
04.03.2009 14:16:52
|
|
|
pp1000 kirjutas: |
Kuidas järgnevad mu laptopi ja ruuteri vahelise ühenduse stabiilsusele mõjuvad:
- channel - saan aru, et kui kõik ruuterid on ühel kanalil, siis nad segavad üksteist ja ühenduse kvaliteet langeb? |
tabasid ära, lisaks võiavd häirida ka tugeva signaaliga kõrvalkanalitel olevad ruuterid
- network mode - kuidas see mõjutab ühenduse stabiilsust? |
no ütleme siis labaselt nii, et kui on lubatud suuremad kiirused, siis toimub pidev hüplemine ühelt kokkulepitult kiiruselt teisele (suurematel kiirustel saatmiseks peab olema signaal parem)
- parool ja selle tüüp: kuuldavasti ebaturvaline WEP, WPA1, WPA2 ja sealt AES või TKIP vms - kuidas need mõjutavad? Varem oli mul WPA2 krüpteering (AES tüüp vist). |
no üks probleem on selles, et krüptimine võtab oma ressursi. Teine ja oluliselt suurem probleem on sellles, et paljude sedmete WPA tugi on kummaline, mistõttu erinevad seadmed omavahel ei pruugi korralikult toimida
- sülearvuti enda poolt ma küll midagi eriti paremaks seadistada ei osanud, minu arust pole eriti sealt sätetest võimalik palju muuta midagi. |
muuta ikka kannatab, kuid seda tasuks teha siis, kui tead, mida teed ning konkreetse juhtumi puhul. üks asi, mis on paaril korraljebimisi tekitanud, on wifi kaardi sätetes olev "power management". Nimelt olen saanud paaril korral jamadest lahti, kui olen selle automaatika ära keelanud.
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
04.03.2009 14:25:03
|
|
|
pp1000, arvatav lahendus no1 - kaardi draiveri uuendus. On lahendanud probleeme lugematutel kordadel.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
06.03.2009 09:33:42
|
|
|
Olen nüüd katsetanud nii WEP, WPA krüpteeringut ja erinevaid channeleid.
Üldpilt on selline: mida kauem laptop wifi-ga peab end internetis hoidma (nt esimesed 3h on ilusti sees, siis 1h pärast katkeb, siis 30min pärast katkeb, siis 20min pärast katkeb jne), seda sagedamini hakkab disconnecte tegema ja tavaliselt tipneb kõik sellega, et tuleb limited or no connectivity.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
06.03.2009 09:58:37
WiFi katkeb |
|
|
Mis operatsioonisüsteemis madin toimub?
Laena sõbralt muu WiFi adapter ja proovi kas selle abil arvuti püsib võrgus.
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
06.03.2009 10:49:41
|
|
|
kudagi nagu tundub, et wifikaart on siiski tuksis
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
27.03.2009 13:56:39
|
|
|
lisainfoks veel niipalju:
Helistasin kernelisse ja ka küsisin, kas viga võib kaartis olla või milleski muus. Sealt pakuti kohe, et antenni pistikud võivad lahti/halvasti koos olla.
Kas neid saab ise ka lihtsalt ühendada või peab selleks kogu arvuti lahti lõhkuma?
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
27.03.2009 17:23:41
WiFi klient |
|
|
arvutis olev WiFi adapter toimib kenasti samas ruumis oleva WiFi saatjaga, kuid teenuse hankimiseks kasutatakse eraldi seadet.
Pildil hangib antenn WiFi bensiinijaamast ja toas on kordaja.
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.03.2009 21:33:55
|
|
|
lisainfoks veel niipalju:
Helistasin kernelisse ja ka küsisin, kas viga võib kaartis olla või milleski muus. Sealt pakuti kohe, et antenni pistikud võivad lahti/halvasti koos olla.
Kas neid saab ise ka lihtsalt ühendada või peab selleks kogu arvuti lahti lõhkuma? |
no ütlen nii, et kui need pistikud on tehases ühendatud ja senini toiminud ja vahepeal pole lahti ühendatud, siis pole see väide tõene.
tõsi ta on , et u.fl pistikud ei kannata kehvasti kinnitamist ning mitmeid taasühendamisi- klemme koos hoidev plastrõngas deformeerub lihtsalt.
t seeria kaardile ligipääsemiseks tuleb läpaka korpus avada
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
28.03.2009 15:21:13
|
|
|
laptop on emaplaadi vahetuse läbi teinud, see vahetati kernelis. Seega on vähene tõenäosus küll, et need pistikud on halvasti kinnitatud.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
bean
HV vaatleja
|
29.03.2009 14:05:49
|
|
|
proovi mõne välise wifi seadmega - laena mõnelt tuttavalt üheks õhtuks ja asi korras. Vaata netstumbleri nimelise programmiga (kui pole win vista) ümbruses toimuvat -mis kanalid kasutuses - nali naljaks aga kindla ühenduse saad, kui lähemal kui 2 kanalit pole kedagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
03.04.2009 19:21:57
|
|
|
Üha müstilisemaks see probleem läheb. Minu ruuter on ainus sellel channelil olev seade siin.
Proovisin samas võrgus oleva lauaarvuti wi-fi pulgaga, mis seal töötab ideaalselt. Installeerisin läptopile softi ja korra isegi connectis ja enam ei midagi. Seadistasin wifi ruuteriga samale channelile, aga ikka ei midagi. Levi on muidugi väga hea, aga ühendust ei saa. Sätted peaks korras olema.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.04.2009 19:48:40
|
|
|
Tundub, et see kaart on ise "kutu". Võid veel nii proovida, et asenda automaatne kiirusevalik käsitsi määratavaga ja pane prooviks kiirus 1-2 megabitti. Kui selliselt püsib, siis on see kaardi viga, kuna kaart hakkab suurematel kiirustel Erroreid loopima" ja siis ei suudetagi ühendust ei luua ega seda hoida.
Samalaadne nähtus, nagu või kohata ka LAN-kaartide juures. Näiteks 100 megase ühenduse korral on Errorid ja katkemised, kuid aeglasemal kiirusel 10 megabitti töötab korralikult.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mudil
HV vaatleja
|
05.04.2009 23:10:43
|
|
|
Üha müstilisemaks see probleem läheb. Minu ruuter on ainus sellel channelil olev seade siin.
Proovisin samas võrgus oleva lauaarvuti wi-fi pulgaga, mis seal töötab ideaalselt. Installeerisin läptopile softi ja korra isegi connectis ja enam ei midagi. Seadistasin wifi ruuteriga samale channelile, aga ikka ei midagi. Levi on muidugi väga hea, aga ühendust ei saa. Sätted peaks korras olema. |
Proovi kas see aitab:
start-settings-network connections-wireless...-support-repair
Korra olin ka sellega hädas, et ei ühendanud automaatselt ruuteriga ära. Minu puhul aitas see, et panin ruuterile UPS-i vahele - ja ei ühtegi katkestust enam. Võib aidata ka ruuteri toiteka vahetamine.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
06.04.2009 07:03:32
|
|
|
Mudil kirjutas: |
..
Proovi kas see aitab:
start-settings-network connections-wireless...-support-repair
Korra olin ka sellega hädas, et ei ühendanud automaatselt ruuteriga ära. Minu puhul aitas see, et panin ruuterile UPS-i vahele - ja ei ühtegi katkestust enam. Võib aidata ka ruuteri toiteka vahetamine. |
kodanikul ju teise kalkulaatoriga probleeme pole ja jamad kestavad ka kaarti vahetades.
kui viirusetõrjujad sõnavarasse ei mahu ja kõik maine omast arust ära proovitud, siis siiski soovistaks mõne plaadilt bootiva linuxiga oma teste jätkata- sellega saab üpris kergelt ellimineerida kõik softist/pahalastest tekkivad vead
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
pp1000
HV kasutaja
|
06.04.2009 09:07:05
|
|
|
ma olen viiruste osas korralik olnud ja windows xp reinstall oli paar kuud tagasi (eelmise kõvaketta koormasin üle), eelmise ja ka selle seadistusega oli probleeme.
probleem on väga imelik:
- ruuter on wrt54gl, mis peaks korralik ruuter olema - lisaks on seal 2 arvutit veel wi-fi kaudu ühenduses ja nendega probleeme pole (varem oli üks teine odav ruuter, millega oli ka jamasid, aga õnneks too läks katki)
- minu laptopiga algab see imelik probleem:
1) nüüd kui tegin ruuterile reseti ja wifi on koodivaba, siis püsib minu enda arvuti ka päris hästi internetis, aga kui varasemaid kogemusi vaadata, siis üha lühemaks jäävad ühenduses olemise ajad kuni lõpuks on pidevalt limited or no connectivity
2) seda wifi kaardi pistikute juttu ei tahaks uskuda, sest praegu püsib mu arvuti päris ilusti internetis, samas kindel ei saa olla.
3) kõige imelikum on see, et wifi pulgaga ei toiminud ühendus minu ruuteriga. See pulga soft ei connectinud hästi kuskil ja imelik oli see, et connectimisel channelid seal koguaeg muutusid ja ühendust ei saavutatud.
4) ja veel imelikum on see, et Tartu Ülikooli hoonete võrkudes püsib minu arvuti connectituna väga hästi ja connectimine on väga hea ning kiire - nii laptopi wifi kaardiga kui ka pulgaga
5) suva võrkudesse connectimisel (igasugu vabad võrgud) ei suuda arvuti ühendust saavutada enamasti - nii pulga kui ka sisemise wifi kaardiga.
6) Viga on ruuteris? - samas levi on hea ja teiste arvutitega kõik töötab väga hästi. Minu arvuti töötab pärast reseti mingi aja hästi kuni kasutan jälle võrgukaablit
Olen mõelnud, et äkki seadistus on kuskilt vale, aga see tundub jabur, sest vahel töötab kõik laitmatult. Võtke nüüd kinni
Tänan kõiki, kes teemat kommenteerisid ja nõu andsid.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.04.2009 09:19:19
|
|
|
pp1000: See "limited ja mitteconnectimine" näitab seda, et WiFi-kaart ja ruuter ei suuda "Waiting Time" jooksul leida sobivat, veavaba ühenduskiirust. Ja kui "Waiting Time" on möödas, siis visataksegi Sinu ühendus maha. Ja mitte ükski ühendus ei seisa selles mõttes lõputult üleval.
Nii, et otsi seadistusest üles koht, kuskohast saad käsitsi kiirust muuta. Ja asenda Auto mõne aeglasemaga - a 1-2 megabitti esmaseks katseks.
Kasutan ise ka WiFi-t, mis läbi õhu naabermajast tuleb ning kehvemate levide korral asendan tihti automaatse kiirusevaliku käsistsi paika panduga.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
06.04.2009 11:44:05
|
|
|
ja me jõuame täpselt teema algusesse tagasi..
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|