Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
nek
HV vaatleja
|
08.04.2008 13:48:52
Dell laadijad lähevad järjest katki |
|
|
mul kolm latitude d600 läpakat pere peale ja kahel on laadijad lakanud töötamast. roheline tuli läheb korra põlema ja siis kustub kohe ära (nagu lülitaks ennast välja). viimane, mis veel korras tegi väga kuumast peast ka paar korda nii, aga nüüd ok.
ongi keegi sellise probleemiga kokku kokku puutunud?
saab neid kuidagi parandada või on ainuke lahendus uue ost (suht kallid on)?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.04.2008 13:56:28
|
|
|
Aga kas need toited surid "ühe ja sama läppari taga". Kui jah, siis tasuks Sul uurida, et mis sellel läpparis (emaplaadil või akus) lühises või lekkes on, et toiteplokid on "ära keedetud" 8)
Muidu on sellised akulaadijad "laialilammutatavad (lõhutavad) küll". Ja seesolevad ülekeenud elemendid on asendatavad.
Tõenäoliselt on lennanud kas silumiskondensaatorid või siis ka alaldusdiood(id)...
|
|
tagasi üles |
|
 |
nek
HV vaatleja
|
08.04.2008 14:18:33
|
|
|
ei ole ühe ja sama läppari taga olnud. isegi erinevates korterites on olnud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
duplex
Kreisi kasutaja

|
10.04.2008 13:21:09
|
|
|
Mul on D510 omal ajal uuena poest ostetud ja mingeid probleeme pole kunagi laadijaga olnud! Arvuti on olnud laadija taga vahel isegi ööd ja päevad! Usun, et laadijad peaks enam vähem samad olema. Vähemalt minu D510 on täpselt sama laadija mis D610-nel Naiseõde rebis samal ajal kui mina D610-ne ja pole ka laadijaga mingit jama olnud selle aja jooksul olnud. Ma kaldun ka arvama, et ühes läpparis on lühis ja suretab laadijad ära. Kuna laadisite nüüd teise läppari laadijaga seda lühises olevat masinat siis põles ka too laadija vaikselt läbi!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
10.04.2008 13:36:54
|
|
|
Asutuses kus töötan on D seeria läpakaid kuskil 30-40 ringis ja ainus probleem mida olen täheldanud, et üks laadija andis miskipärast häiret (hästi vaikne väike pinin) saali helisüsteemi, kui vooluvõrku ühendada saalis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
zzzzz
HV kasutaja

|
11.04.2008 09:32:58
|
|
|
Eelmises töökohas oli u. 150 Delli erineva seeria arvutit, kõigil 2 adapterit. Laadija lagunes neist ainult ühel ja see ka puhtalt juhtme viga.
Vahetati garantii korras välja. Kui arvutitel veel garantii kehtib siis võta ühendust masina müüjaga. Minult küsiti arvuti Service tag ja asi ants.
LOCAL
Laadijatel on ainult võimsuse vahe.
Doki taga on tarvis 90W ja ilma dokita 65W laadija.(95W sobib ka ilma dokita laadimiseks)
_________________ -puudub- |
|
tagasi üles |
|
 |
shizny
HV kasutaja

|
11.04.2008 09:45:36
|
|
|
laadijatest rääkides.. mul on selline huvitav probleem.. et kui laadijat seinakontakti hakkad lükkama, siis kontakte puutudes käib sähvakas ära ja kusjuures igakord see ei juhtu.
Korteris on vanad elektrijuhtmed (2-soonelised) ja ei tahaks nagu uskuda et see ongi probleemi tekitajaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.04.2008 14:31:46
|
|
|
shizny: Täiesti loomulik nähtus selline "keevitus-kaarleek" ühendamisel või lahutamisel. Ja mida rohkem on pesa kontaktid oksüdeerunud (või ka kõrbenud), seda suuremat kaarleeki võid kohata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jaakennuste
HV kasutaja
|
23.05.2008 10:02:49
|
|
|
Delli D-seeria läpparite laadija purunemine on minu kogemuse järgi harv probleem. ShopIT on minuteada müünud tuhatkond D-seeria laadijat, garantiikorras vahetanud mõned, aga see number on olnud mittemärkimisväärne. Paar tükki on akut ülelaadinud, mis kõrvu on jäänud. Akude tööiga sellga lühikeseks jäänud. Probleeme on esinenud ka laadija läbi dock'i konfiguratsioonis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
PitBull
HV kasutaja
|
23.05.2008 20:29:55
|
|
|
jaakennust kirjutas: |
... Paar tükki on akut ülelaadinud, mis kõrvu on jäänud. Akude tööiga sellga lühikeseks jäänud. ... |
Aku üle laadimine ei tohiks küll selle nn laadija proleem olla.
Kui me ikka peame selle nn laadija all silmas seda sülearvuti välist alaldit/laadijat või kuidas seda nimetada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
06.04.2009 11:04:49
|
|
|
Mul tekkinud ka probleem Dell Latitude D531-ga, nimelt viskab nüüd ette järgmise hoiatuse:
tsitaat: |
Quickset
The AC power adapter type cannot be determined. Your system will
operate slower and the battery will not charge. Please connect a Dell
65W AC adapter or higher for best system operation. |
Aku 9-celline
Ning tõesti Vista jube aeglaseks jäänud. Mõnikord jällegi töötab kiiresti ega viska seda veateadet ette aga juba enamik ajast tuleb see teade juba ette küll.
Uurisin ka veidikene netiavarusi. Tuleb välja, et see antud mudeli järgmiseks tüüpveaks?? Ventilaator, hinged ja nüüd siis laadija.
Kas antud probleemile saab lahenduse uue laadija ostmisega, või peaks garantiisse saatma (1,5a vana, garantii 3a), või on hoopis läbi emaplaadil see laadija pesa/auk? Eriti nagu juhtme ots seal augus küll ei loksu. Samas laadija ka üle elanud paar kukkumist. Äkki asi selles? Aga kui osta ise uus laadija, siis milline? Kas 65W nagu öeldud, või võib ka kasutada 90W laadijat? Probleeme ei teki või mida "suurem" laadija teeb? Laeb akut kiiremini täis?
Täiesti nõutu, ei oskagi nagu midagi peale hakata...
Väike OT küsimus, aga palju maksab näiteks ka sellele mudelile emaplaat? Pole nagu hinda netist leidnud....
-e-
Selline pull läks täielikult garantii alla. Vahetati palju kobedama laadija vastu välja 8)
viimati muutis anduke88 16.04.2009 17:37:35, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
weasel
HV Guru

|
06.04.2009 11:05:56
|
|
|
Mul naise arvutil ka hiljuti ütles laadija üles - xps m1330.
_________________ PSN: weaselEST |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
weasel
HV Guru

|
06.04.2009 11:30:09
|
|
|
laurx kirjutas: |
max i teeninuds on mõistlik, enne siia postitamist võiks sinna helistada ja mure ära kurta. |
On küll. Vahetasid välja väga viisakalt. Ma lihtsalt andsin teada, et nende laadijatega on midagi lahti küll.
_________________ PSN: weaselEST |
|
tagasi üles |
|
 |
v2hja
HV Guru

|
07.04.2009 13:59:46
|
|
|
shizny kirjutas: |
laadijatest rääkides.. mul on selline huvitav probleem.. et kui laadijat seinakontakti hakkad lükkama, siis kontakte puutudes käib sähvakas ära ja kusjuures igakord see ei juhtu.
Korteris on vanad elektrijuhtmed (2-soonelised) ja ei tahaks nagu uskuda et see ongi probleemi tekitajaks. |
imho enamus kodutehnika (k.a. arvutid) garantii tingimustes on kirjas et kui pole maandust seinas pole ka enam garantiid. (esimest korda mäletan seda teksti ca aasta 2000 kanti ordi arvutiga kaasa tulnud lugemismaterjalist)
_________________ www.ninjatune.net
RIP Monkey Radio |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
28.04.2009 17:22:50
|
|
|
Asutuses kus on ~50 delli läpakat on olnud mõnede laadijatega probleem. Enamasti põhjus selles, et juhet on liiga palju väänatud ja seetõttu ka (sealt kust alalisvoolu juhe hakkab) lühisesse läinud. 220V juhe on ilusasti 90kraadi all. Alaldatud juhe aga mitte. Juhe (data) on muidu varjestatud (+19,5v) ja siis veel omakorda varjestatud (-19,5V) seetõttu kui näiteks kass seda hammustab siis läheb kergesti lühisesse. Seljuhul adapter lülitab ennast lihtsalt välja ja jääb terveks.
Osadel D seeria läpakatel ei ole maandust. Alguses oli, siis ei olnud ja nüüd jälle on. Nendel uutel õhukestel kandilistel ka on. Ilma maanduseta meeldib mulle rohkem, sest see võtab kotis vähem ruumi, on peenem ja kergem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|