Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
05.03.2009 12:12:11
Küsimus Raptori HDD kohta |
|
|
Heips!
Serveri raidi-massiivi üks ketas andis otsad. Hankisin uued, kaasaegsemad kettad, taastasin servu-süsteemi ja otsustasin teise vana Raptor'i oma masinasse süsteemi-kettaks panna. Parameetrid selleks ju Raptoril suht kobedad - 10k RPM, 4,6/5,2ms seek ja 16M puhver. Maht on küll nadi-võitu(36GB) ja liideseks ka aint SATA1, kuid XP süsteemi jaoks peaks kärama ning "muu pahn" asub 750GB kettal, mida on küllaga ka mitmeks järgnevaks aastaks.
Mõeldud-tehtud, kuid... kasse paganama Raptor ongi selline "häälekalt krõbisev" või peaksin sellegi juba eos viskama nii kaugele, kui jaksan? Enne, kui seegi töölepingu üles ütleb, kuna vanust on tal piisavalt(buy date 28.aug 2006). Kuna kõnealune Raptor asus serverikapis ning igapäevaselt ei käinud kuulamas, mis häält ta seal teeb, häirib praegune ragistamine vaikses kabinetis laua all mind üpriski tõsiselt ja muret-tekitavalt. Eelmist DiamondMax 21 süsteemiketast polnud kuuldagi ja kuna olen praeguse masina saanud pea hääletuks, siis käib see krõbin jubedalt närvidele. Süsteemi kiiruslikud omadused paranesid küll pisut, kuid... saaks selle Raptori ragistamise ka kudagi vagasemaks. Tootja sõnul olevat tegu siiski üpriski vagase isendiga(~36dB) või saan ma millestki väga valesti aru?
Ärge nüüd tormake - see häälekas krõbin ei meenuta raha krabinat ning ei tähenda müügipakkumist
EDIT: muutsin pealkirja. Eelnenu võis mõtted mõnele "teisele lainele" juhtida. Mina pean silmas siiski Western Digital'i konkreetset toodet. Vabandan
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
05.03.2009 12:27:34
|
|
|
See on normaalne, et krõbiseb.
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
05.03.2009 13:13:38
|
|
|
hashi, pisut saab AAM parameetri näppimisega paremaks.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
05.03.2009 13:35:26
|
|
|
virks kirjutas: |
See on normaalne, et krõbiseb. |
krt mul 2x75gb seisavad lahtlis, arvasin et katkised et krabisevad
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
06.03.2009 13:01:03
|
|
|
Tänud senistele vastanutele
Lase raip siis krabiseb. Ei viitsi prääga hakata süsteemi mõne vagurama ketta pääle kloonima. Tulevikus halveneb ealiste iseärasuste tõttu kuulmine nii-ku-nii ja siis pole teema enam aktuaalne
Acoustic Managmendi kohta niipalju, et WD Support'i väitel konkreetne isend(ja vist enamus nende toodangust) seda ei toeta. Soovitati Intel Application Accelerator'it kasutada, kuid... see ei toeta jällegi emaplate platvormi(Q35 chipset), kuigi omab ka 82801 "lõuna-silda". Ilmselt on tegu mingi uuema versiooniga(ICH9DH) ja IAA ei oska sellega miskit peale hakata. See selleks...
Veelkordsed tänud kaasa-elajatele ja loeksin teema lõpetatuks... kui kellelgi rohkem midagi öelda pole
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
06.03.2009 14:44:17
|
|
|
hashi, pole küll konkreetse Raptoriga kokku puutunud kui uued VelociRaptorid ning minu näpitud suuremad Enterprise kettad on kenasti reageerinud AAM muutmisele.
IAA on üks suhteliselt mõttetu tükk. Kui tahad AAM parameetrit muuta, oli selle jaoks näiteks Ultimate Boot CD peal üks tööriist, mille nimi kahjuks ei meenu.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
06.03.2009 14:55:02
|
|
|
wicked, ei. Tegemist oli käsurealise tööriistaga, mida ma hetkel isegi UBCD kodukalt ei leidnud.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|