Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
iDemon
HV Guru

|
23.02.2009 15:27:45
Arvuti ei käivitu. |
|
|
Kui arvuti ei käivitu, nagu ei reageeri üldse peale nupule vajutust siis on arvatavasti toiteplokk läbi, eks?
Ei mingeid piikse, lihtsalt ei reageeri enam. Vool on pistikupesas olemas, seda testisin.
|
|
Kommentaarid: 122 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.02.2009 16:24:46
|
|
|
Kui toiteplokk ise on ikka sisse lülitatud, siis võib olla küll. ...Võib.
Aga plokis sees on ka sulavkaitse ja kui kõik korraga tummaks jääb (st mingit pinget mingist otsast ei tule), siis võib just see kaitse olla läbi põlenud.
Kaitse läbipõlemisel on aga tavaliselt ikka ka mingi põhjus, kui pole just tegemist Codegen-i või mingi muu säästutoitega - nendel läheb kaitse vahel ilma nähtava põhjuseta ja plokk töötab pärast kaitsme vahetust veel aastaid.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
23.02.2009 17:04:20
|
|
|
Hm, korraks lähevad ventikad tööle, kuid seda nii sekundiks siis jääb kõik seisma. Ning see on ka alles siis, kui lasta arvutil seista nii circa 15 minutit, et kui klõpsida seda nuppu siis ei reageeri, aga kord veerand tunni jooksul üritab nagu miskit.
Vool tuleb, aga ei jää arvutisse .. selline mulje on. Tegemist on mingi circa 4 aastat vana ML'iga, varem pole sellega probeelme olnud. Omanik rääkis et veel eile töötas kõik korralikult.
|
|
   |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.02.2009 17:12:18
|
|
|
Proovi korras toiteplokiga. Mul on sellises vanuses kahel Microlinki masinal kahest toide küpsenud. Mingi tuvastamatu noname-plokk oli nendel sees. Sama vanad ja vanemad Ordi ja K-salongi säästumasinad vurisevad edasi.
Kui veab, pole toide emaplaati kaasa võtnud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
25.02.2009 09:12:15
|
|
|
Kõlab väga jah, toiteka moodi. Mul oli ühel masinal samalaadne case, toite vahetus lahendas mure.Odavama otsa PSU-dest julgeksin soovitada Chiefteci.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.02.2009 17:38:30
|
|
|
Kuna mul endal on just sama vanade ML masinate toited küpsenud hiljaaegu (viimase 12 kuu jooksul), siis kõhutunde järgi oletasin, et see võib olla PSU viga (ML nähtavasti ülimalt kokkuhoidlik olnud ja kasutanud lühikese elueaga noname PSU-sid). Enne korras PSU-ga katsetamist seda aga kindlalt öelda pole võimalik, võib ka emaplaat vigane olla. Või mõlemad.
Uusi juppe selle jaoks osta pole enne mõtet, kui vigane detail on välja selgitatud.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
25.02.2009 18:45:24
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Uusi juppe selle jaoks osta pole enne mõtet, kui vigane detail on välja selgitatud. |
On ideid kuidas kontrollida, mis on läbi ja mis mitte?
Plaanis muidu talle uus toietaks ära tellida ja alguses sellega vaadata.
|
|
   |
104 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.02.2009 19:08:42
|
|
|
Miucrolink kasutab väga massiliselt selliseid toiteid, mis vaikselt surevad ja siis enam rohkem ei suuda arvutit tööle vedada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
26.02.2009 13:33:25
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Kuna mul endal on just sama vanade ML masinate toited küpsenud hiljaaegu (viimase 12 kuu jooksul), siis kõhutunde järgi oletasin, et see võib olla PSU viga (ML nähtavasti ülimalt kokkuhoidlik olnud ja kasutanud lühikese elueaga noname PSU-sid). Enne korras PSU-ga katsetamist seda aga kindlalt öelda pole võimalik, võib ka emaplaat vigane olla. Või mõlemad.
Uusi juppe selle jaoks osta pole enne mõtet, kui vigane detail on välja selgitatud. |
Kui ma nüüd järgi mõtlesin, siis mul oli ka tegu ML 2,4 GHz Celluga, mis peaks kah iDemoni toodud ajavahemikku mahtuma. Siis tõenäoliselt toide ongi puuksus.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
iDemon
HV Guru

|
27.02.2009 23:23:31
|
|
|
Igatahes toide see oligi.
Sai uus Fortron asemele ostetud ja asi töötab.
|
|
   |
104 |
|
tagasi üles |
|