Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  HTML väljundi kuvamine tekstikastis?; NB! inf tähemärgitabelitest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Vananematu
HV veteran
Vananematu

sõnum 12.02.2009 11:40:49 vasta tsitaadiga

Ütleme nii, et avastasin php-s ühe ääretult olulise funktsiooni tähemärgitabelite valdkonnas. Õigemini funktsioon on ise tuntud nagu kurat, kuid üks parameeter on kahe silma vahele jäänud.

Ma ei tea, ma olen kõik toimingud teinud - UTF 8-ks kõik ümber kodeerinud, seadnud, isegi klaviatuur on üks suur UTF-8, kuid naljakal kombel asi ikka ei toiminud saate aru!!! icon_biggrin.gif Ma tean, et kõik töötas mingi aeg, kui samuti kõik UTF-8 kodeeringus, ka failid, olid. Kuid kunagi ma ei teadnud mis põhjusel täpitähed korda sai.

Kuid muretsemiseks pole põhjust, leidsin ühe võimaliku lahenduse, mis peaks aitama ka suvalise andmebaasi kodeeringu või db ühenduse puhul - nimelt funktsioon htmlentities(); - kõigile teada tuntud, kuid mina olen alati kahe silma vahele jätnud sellise funktsiooni valikuliselt edastatavad parameetri nagu $charset.

Lisades funktsiooni kõige olulisema parameetri "string $charset" muutujaks "UTF-8" konverditakse kõik ä-d ja ö-d ja muud krõnksud vastavasse html kooditabelisse, mis tähendab, et isegi kui db on mingis muus tähemärgi süsteemis toetatakse ikkagi semikoolon ja & märke, mis täpitähtede tõlgendamiseks HTML lehtedel kasutatakse.

Arvatavasti kui kõik kodeeringud on korras, ei pea seda htmlentities funki kasutama, kuid tagavaraplaanina tundub asi toimivat.

Mina muutsin tekstikastist db-sse saatmise rida järgnevaks:
$kiri=htmlentities($_POST[$kast], ENT_QUOTES, "UTF-8");

EDIT:

Ma saan aru, milleks see funk mõeldud on, kuid db-sse salvestamiseks täpitähtedele vastavaid HTML märgendeid on ülikasulik. Palju koodilugemist jääb tegemata, kuna põmst on vaja vaid et db ; & ning üldisi täpita tähti toetaks. HTML-is kuvatakse ikka vastavad märgid õigesti.

viimati muutis Vananematu 12.02.2009 11:48:40, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 12.02.2009 11:41:47 vasta tsitaadiga

Pigem on see kasulik paharettide vastu, kus näiteks isik soovib enda kasutajanimeks mingit html elementi panna, et sinu lehe kood sellega ära rikkuda.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 12.02.2009 13:46:30 vasta tsitaadiga

Siin on nüüd pikalt jahutud, et ei saa andmebaasi täpitähti ja neid sealt uuesti kätte. Olen baasi kül suht vähe kasutanud (ütleme 4 kohas +loclhost) kuidkuna ma sellele tähelepanu kunagi ei pööranud, siis text väljadele salvestatud tekstist on alati tulnud öüäõ kenasti välja ilma mingite kodeeringute seadmisteta. Tabelid on enamuses tehtud sellise päringuga:

$paring="CREATE TABLE MFsisu (
id int(11) NOT NULL auto_increment,
lehenimi text NOT NULL,
lehesisu text NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
) TYPE=MyISAM;";

Siit siis küsimus, kui tõenäoline üldse on, et meil siin eesti teenusepakkujate andmebaasides byDefault selline kodeering peal, et täpikaid ei kuvata. (Localhostis läks mul andmebaas ka byDefault peale, mingeid seadeid ei ole muudetud) Kas see mul lihtsalt tohutu vedamine, et siiani kõik toiminud on?

inzinz
HV kasutaja

sõnum 12.02.2009 22:59:18 vasta tsitaadiga

By default on latin1 peal, see on siis inglise tähestik + mõningad täpitähed. Kui aga keegi tahab sulle sinna vene keeles midagi panna siis läheb asi keerukaks. Esiteks kui latin1 kodeeringuga üritada muude charsettide asju salvestada, konverdib browser enne postitamist kujule y ja kui sa sinna omakorda veel htmlentities või htmlspecialchars peale peaned, siis lõpptulemus jääb kole, kuna kuvatakse tähemärgi asemel reaalselt välja y
Pluss kogu see info võtab baasis palju rohkem ruumi ja endal php koodis raskem nende asjadega maadelda.
Kui sul leht ainult eesti keeles ja imelikke märke sisse ei satu siis enamjaolt probleeme ei teki...

Sessuhtes maitse asi, aga utf-8 universaalsem ja kui kõik asjad korralikult ära seadistad alguses siis ei pea enam kunagi muretsema et mingi tähemärgi jama tekiks.

Vananematu
HV veteran
Vananematu

sõnum 20.02.2009 14:16:08 vasta tsitaadiga

Tulles tagasi WYSIWYG editoride juurde, siis kas ülevalpool mainitutest mõni ka korralikku XHTML koodi väljastab? Katsetan nicEditori, mis tunbub piisavalt kiire ja väikesemahuline olema, kuid väljastab vana html süntaksit nagu <br> mitte <br /> jne.. Sellega seoses ei saa kuidagi lehte läbi xhtml kontrolli viia.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
Speedee
HV kasutaja
Speedee

sõnum 20.02.2009 15:17:20 vasta tsitaadiga

Jah, tinyMCE väljastab valideeruvat html koodi, ka strict dtd oma. Sellega saab ka korrastada vigast html koodi mingi piirini.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 20.02.2009 15:27:02 vasta tsitaadiga

Speedee, küsimus oli XHTMLi kohta mitte HTMLi
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.02.2009 16:13:56 vasta tsitaadiga

Xhtml transitionali peaks väljstama, strictiga ei lähe mitmed asjad kokku.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Speedee
HV kasutaja
Speedee

sõnum 20.02.2009 16:18:51 vasta tsitaadiga

Ma mõtlesingi XHTMLi. Kes ikka enam tavalist htmli kirjutab/kasutab.
Mul pole nagu stricti valideerumisega probleeme olnud.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  HTML väljundi kuvamine tekstikastis?; NB! inf tähemärgitabelitest mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.