26.01.2009 14:18:31
windows ei lähe enam käima(võimalik vindi surm)
Tere,
suht pateetiline pealkiri, aga mure järgmine.
Mul lauaarvuti kogu aeg töötamas, aga üks hommik oli masin restardi teinud ja näitas, et ei suuda kõvaketast üles leida. Esimene mõte oli, et nüüd on vint õhtal ja poodi minek. Kuid peale paari restarti hakkas masin ketast taas leidma ja jõudis isegi ühe korra Windoosasse sisse logida ja mille peale tegi restardi. Siis proovisin Knopixiga kettale ligi saada, et äkki saab mingi osa failidest kätte. Pärast seda tehes restardi, tuli masin ilusti üles ja kõik töötas väga korralikult. Lasin kõvaketta HD Tunega üle, mis ei leidnud mitte midagi, et oleks kettal viga. Sama tulemuse andis System Mechanic. Ainuke hälve, mis ma sain oli AVG antiviirusest, mis ütles, et oli muutnud kernel32.dll ja teisi .dll faile. Lugesin guuglist selle kohta ja see pidi normaalne nähtus olema.
Masin töötas korralikult kaks nädalat ja täna hommikul olin jälle musta ekraani ees.
Oskab keegi aidata?
Op sys on XP SP2
Masin on P4 2,4 aastast 2003 _________________ Leidlikkus on vajaduse ema
gatekeeper, kui kõik ilusti töötas, siis sa loomulikult tegid olulistest asjadest koopia? Mis firma ketas? Ketta valmistajatel on tavaliselt ka testi programmid, mida saab valmistaja lehelt tõmmata. _________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Ma sain nüüd ketta kärama ja lisan HD Tune näitajad, oskab keegi neist mingi häda välja lugeda?
AJ kirjutas:
gatekeeper, kui kõik ilusti töötas, siis sa loomulikult tegid olulistest asjadest koopia? Mis firma ketas? Ketta valmistajatel on tavaliselt ka testi programmid, mida saab valmistaja lehelt tõmmata.
Kui SMART on failed, siis tõesti varunda ketta andmed ja valmistu seda välja vahetama. Mõnevõrra võib aidata Maxtori ja Seagate ketastele valmistatud tootja Powertool utiliidiga ketta formaatimine - low level format. Kuid pärast seda pole garantiid, et ketas jällegi vigasid ei anna.
Kuigi esialgsed sümptomid viitasid samuti rohkem viirusele (aeglane bootimine, restartimine, kernel muudatused). Nädal tagasi käisin remontimas samuti win arvutit, kus oli sees downup (ligikaudne nimetus) viirus ja isegi kui tegin op. süsteemile üle installimise, hakkas samal õhtul arvuti jälle ülesse tulles restarte tegema (olin enne seda pannud antiviiruse peale). Antud juhul aitaski kogu kettale low level format. Tühja neist failidest kui internetis igasugust tripperit külge saadakse. _________________
Mul 250 GB Seagatega viskas kah miski pool aastat või rohkemgi wini all skanni tehes, et SMART failed, kuid ketas vägagi elus ja sigakiire. Mingeid muid vigu testutiliit ei leidnud. Kasutusel andmelaona serveris, sama sisu ka 1-1 enda masinas olemas, nii et midagi kaduma kah ei läheks. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.