Mille poolest on tavaline VBA sisend-väljund parem kui Workbooks.opentext?
See rohkem maitse asi. Kui Workbooks.opentext sinu jaoks töötab, siis lase edasi. Ma ise eelistaks andmed mällu lugeda, neid seal töödelda ja alles seejärel Exceli töölehele kirjutada. Esimeses etapis on sul ju tarvis töödelda failist loetud ridu - Exceli tabelilahtrite sellesse segamine tundub mu meelest üleliigne. Aga noh, samas kui see minu teha oleks, siis ma ei teeks seda asja üldse Exceliga.
geek kirjutas:
Tõesti kardad, et exceli tabelist ei saa andmeid mõne aja pärst kätte? Alati saab ju vanema office tõmmata, need ei kao kuhugi ma arvan.
Missugune dokumentatsioon peaks tabelite kohta olema? Paku palun parem formaat välja siis
Ma arvan, et siin oleneb siiski palju antud juhtumi spetsiifikast. Me siin oleme näinud vaid ühte su PRN faili. Võibolla on täiesti mõeldamatu neid faile CSV vms lihtsamale kujule konverteerida. Palju oleneb sellest, milleks neid andmeid kasutada plaanitakse. Täiesti võimalik, et Excel ongi kõige parem lahendus nende andmete hoidmiseks. Aga võibolla hoopis kõige hullem variant. Laiemat pilti oleks tarvis kogu sellest asjast, et otsustada.
Peaasi on, et sa hoiad ka need tekstifailid alles. _________________ Mõistus otsas? Pane pinusse...
Tõesti kardad, et exceli tabelist ei saa andmeid mõne aja pärst kätte? Alati saab ju vanema office tõmmata, need ei kao kuhugi ma arvan.
Missugune dokumentatsioon peaks tabelite kohta olema? Paku palun parem formaat välja siis
Kujuta ette aastat 2020.
Antud olukorda silmas pidades on positiivne, kui kontoris on järgmine seis: kõigil kasutajatel on 64-bit Windows 10, millel installeeritud Office 14 (sest 13 jääb vahele ). Eriti heal juhul on MS suutnud tagada ühilduvuse Office2005 tasemel failidega ja andmed saab kätte (pärast kümnekordset hoiatust, et formaadid ei pruugi sobida jms). Ainsaks probleemiks jääb see, et Excel 14 on juba sisuliselt tehisintellekti tasemel ja teisendab sujuvalt kõik arvulised väärtused kuupäevadeks (või vastupidi), nagu heaks arvab. Et seda vältida, tuleb läbi X menüü anda kolm kinnitust, et sa ei taha selliseid "automatiseeritud tööd hõlbustavaid abivahendeid" kasutada.
Kui aga peaks minema natuke teist teed: kontoris on kõigil kasutajatel Eesti-Linux 2.0 (riigipoolse finantseerimisega tehtud vabalt jagatav ja riigiasutustele kohustuslik distributsioon) millel jooksutakse Eesti-OO.o (sama lugu). Kuidas nüüd tundub võimalus, et saadakse andmed sujuvalt kätte Excel 2005 formaadist?
Vabu formaate tegelikult on. Siin olevasse ritta julgeks ma pakkuda (kui mainitutest ükski ei sobi) ka TAB-delimited variandi. Lisaprobleemiks loomulikult kodeering (nagu näitefailis näha, siis sellega juba on probleem). Kõikide probleemide vältimiseks oleks muidugi parim, kui saaks kohe andmed viisakasse andmebaasi.
Ma olen tööalaselt andmebaaside vahel andmeid liigutanud aastast 1997 ja näinud selle aja jooksul piisavalt vaeva, et igasugu fekaalist kukleid vorpida. See ka põhjus, miks torkab valusalt, kui näen mõnd analoogset ohuallikat.
Niimoodi kunagi neid DOS-i andmebaasi tabeleid ja igasugu aruandeid printerile saadeti ja tekstifaili salvestati.
Raamatupidamisprogrammide väljundid olid kõik enamasti sellised.
Lisan teile tudvumiseks mõned realsed failid. Olen kohanud ka kooloniga eraldatud faile. Ühesõnaga kohtuvalt suur kaos.
Manuse lõpust pdf ära korjata!
Ma tunnen sulle südamest kaasa. Ma ei oska isegi nii suurt summat öelda, mis paeluks mind piisavalt, et sellist tööd ette võtta
OK, tegelt võrduks see summa tõenäoliselt X praktikandi Y kuupalgaga, millele lisanduks summa Z. Kus X ja Y kombineerides saaks vajaliku töömahu, et kogu inf käsitsi kuhugile normaalselt uuesti sisestada ja Z tähistab minu isiklikku valuraha sellise jamaga tegelemiseks.
Kribasin-kopipeistisin oma vba skriptidest mingi käkerdise kokku. Näidisfailide puhul andis tulemusi. Kas just häid, aga tulemusi ikkagi. Mõte siis selles, et annad kausta ette ja asi tekitab iga faili kohta .csv lõpuga vaste, mida Exceliga seejärel tarvitada annab. Käsitööst see ei päästa, aga ehk on abiks.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.