Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Hinnavaatluses tuleks soodustada ülevaadete koostamist ja uudiste refereerimist märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 16.01.2009 12:48:55 Hinnavaatluses tuleks soodustada ülevaadete koostamist ja uudiste refereerimist vasta tsitaadiga

Hinnavaatluses peaks ilmuma rohkem isekoostatud ülevaateid, kasutajate hinnanguid ja tehnoloogiauudiseid kogu maailmast.
Praegu ilmub liiga harva uusi ülevaateid. Eesmärk peaks olema Eesti suurima arvutiportaali atraktiivsemaks muutmine. Ja et liikmed ise tänu headele ülevaadetele kasu lõikaks. Kui koju uus vidin ostetakse, peaks iga liige peale väikest testimist selle kohta ka ülevaate looma. Praegu seda ei viitsita või siis vaevuta tegema. Kuidas seda saavutada?! Selleks peaks kasutajaid kuidagi motiveerima või premeerima. KUIDAS?

Lisaks sellele ei ole lihtliikmetel õigust postitada Uudiste foorumisse (va Ülevaated, kasutajate hinnangud). Sellest saan ma aru- igasugune kontrollimata tekst ei tohi ilmuda HV esilehel.
1) Tuleks luua kas eraldi alafoorum, kuhu kõik kasutajad nt arvutiuudiseid postitada saavad, mille teemad moded üle kontrollivad ja õigesse alafoorumisse tõstavad (ning esilehele lubavad).
2) Tuleks legaliseerida Arvutiuudiste postitamine Ülevaated, kasutajate hinnangud foorumisse, kust moded need ümber tõstavad
3) Tuleks lubada tavakasutajatel uudiste postitamine, et ilmuks esilehel, peab mode selle kinnitama

Kui HV nimekirjas oleva toote kohta on keegi foorumisse ülevaate teinud, tuleks nad seostada. Praegu on võimalus toote kommentaari jätta link foorumi teemale. Aga kunagi ei vaevu autor linki oma teemale sinna postitama.

PS.Palun ärge saage valesti aru- Ma ei teinud seda teemat omakasu püüdlikkusest (viimasel ajal olen näidanud eeskuju mõne artikli tõlkimisega ja ülevaatega), vaid soovist näha siin portaalis rohkem arvutiuudiseid. HV esileht võiks olla arvutiuudiste portaal, midagi Delfi sarnast. Võimalus uudiste üle hiljem foorumis diskuteerida tooks ka hulgaliselt uusi kasutajaid.

Ootaks vaba mõttevahetust!
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Max Powers

sõnum 16.01.2009 13:00:53 vasta tsitaadiga

Minu meelest väärt ideed thumbs_up.gif
Tanel, äkki annab ülevaadete kirjutajaid kuidagi ka premeerida?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2009 13:12:56 Re: Hinnavaatluses tuleks soodustada ülevaadete koostamist ja uudiste refereerimist vasta tsitaadiga

tarantel kirjutas:
Hinnavaatluses peaks ilmuma rohkem isekoostatud ülevaateid, kasutajate hinnanguid ja tehnoloogiauudiseid kogu maailmast. Praegu ilmub liiga harva uusi ülevaateid.../...Praegu seda ei viitsita või siis vaevuta tegema. Kuidas seda saavutada?! Selleks peaks kasutajaid kuidagi motiveerima või premeerima. KUIDAS?
Heips!
Näiteks krediidi-punktide või -raha(mis-iganes see siis on) eraldamisega teemakohase väärt artikli ja/või postituse eest.

tarantel kirjutas:
Lisaks sellele ei ole lihtliikmetel õigust postitada Uudiste foorumisse. Sellest saan ma aru- igasugune kontrollimata tekst ei tohi ilmuda HV esilehel.
1) Tuleks luua kas eraldi alafoorum, kuhu kõik kasutajad nt arvutiuudiseid postitada saavad, mille teemad moded üle kontrollivad ja õigesse alafoorumisse tõstavad (ning esilehele lubavad).
2) ...
3) ...

Kontrollimatu teksti esilehel ilmutamine on ka minu arust taunitav. Pakutud loodav alafoorum peaks olema nähtav ja "pandav" ainult foorumi liikmetele ning muuta/parandada/täiendada saaks ainult autor ja mode(d).
P.S. punktid 2 ja 3 on minu arvates esimese punkti erinevalt väljendatud analoogid icon_wink.gif

tarantel kirjutas:
Kui HV nimekirjas oleva toote kohta on keegi foorumisse ülevaate teinud, tuleks nad seostada. Praegu on võimalus toote kommentaari jätta link foorumi teemale. Aga kunagi ei vaevu autor linki oma teemale sinna postitama.
Eee... äkki seostada "motivatsioon" ja selle suurus sidustamisega? icon_rolleyes.gif

tarantel kirjutas:
PS.Palun ärge saage valesti aru.../...Ootaks vaba mõttevahetust!
Loodan, et ei saanud ja avaldasin/vahetasin üpriski vabalt oma isiklikku subjektiivset seisukohta ning mõtteid püstitatud temaatika kohta icon_wink.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2009 13:14:55 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif Võtab arutlusele.
Kuna otseselt rahaliselt ei ole võimalik uudiste/ülevaadete kirjutajaid ja moderaatoreid motiveerida, tuleks kõne alla krediidi ja/või HV-OT teenuse pakkumine/pikendamine ülevaate koostajale. Uudiste kirjutajad saavad juba praegu krediiti kahekordses väärtuses.
Uudiste kirjutamisele ja refereerimisele on ülesseatud teatud tingimused (et ei või teatud Eesti portaalidest uudiseid vahendada), kuid ülevaadete kirjutamisele on küll vabad käed ja seda soodustaks kindlasti thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 16.01.2009 13:20:49 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Uudiste kirjutamisele ja refereerimisele on ülesseatud teatud tingimused (et ei või teatud Eesti portaalidest uudiseid vahendada),
Äkki räägid lähemalt?

hashi, jah, need kolm punkti on mõeldud ühena- ehk siis tuleks kolmest üks valida
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2009 13:42:46 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
[kärtz...]Uudiste kirjutajad saavad juba praegu krediiti kahekordses väärtuses.../
Räegi ka sellest pisut lähemalt.

Eee... kust võiks leida siinses foorumis kehtestatud kasutus-reegleid ja -tingimusi? Neid on jah tükati siin-seal, kuid sellist kompaktsemat asja ma küll ei leidnud ei KKK-s ega ka otsingu abil icon_cry.gif

Või teevad mu seniilsus, skleroos ja "linnu-gripp" aasta-vahetusega seoses jälle oma tempe... icon_wink.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 16.01.2009 13:50:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Uudistekirjutajate grupis olevad kasutajad saavad pangalingis krediiti ostes kahekordselt.
Aga selleks nad peavad ka uudiseid kirjutama. Alles hiljuti tegin suurpuhastuse kasutajatest, kes polnud vaatamata lubadusele uudiseid kirjutada seda teinud.
Hüvesid aga kasutasid täie mõnuga icon_smile.gif

Uudistekirjutajaks võib saada igaüks, aga selleks kehtivad omad kirjutamata reeglid (millistes portaalidest võib uudiseid refereerida ja millistest mitte), mida võin privas selgitada.

Eraldi tasustatud võiks aga olla tõlgitud artiklid, sest nende puhul on ka rohkem vaeva nähtud thumbs_up.gif

tsitaat:

kust võiks leida siinses foorumis kehtestatud kasutus-reegleid ja -tingimusi?

sellised kompaktsed reeglid ja tingimused puuduvad ja see aasta on plaanis ühtlustamised ära teha.
Üldreeglid on leitavad foorumisse registreerumisel -> https://foorum.hinnavaatlus.ee/profile.php?mode=register

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2009 14:21:57 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Uudistekirjutajate grupis olevad kasutajad saavad pangalingis krediiti ostes kahekordselt. Hüvesid aga kasutasid täie mõnuga
Selge. Mul põle olnd "karjuvat (häda-)vajadust" krediiti hankida ja põle ka olnd võimalust "hüvesid" kuritarvitada.

Tanel kirjutas:
millistest portaalidest võib uudiseid refereerida ja millistest mitte, mida võin privas selgitada.
Kuna ma siiski aeg-ajalt leian "veebi-avarustest" üht-koma-teist huvitavat, mida siinses foorumis kajastamist vääriks, siis jään PS-i ootama icon_wink.gif

Tanel kirjutas:
Eraldi tasustatud võiks aga olla tõlgitud artiklid, sest nende puhul on ka rohkem vaeva nähtud
Täiesti nõus. Kuigi seda "motiveerimist" ei peaks ju ainult pangalingi kaudu teostama(viide esimesele tsitaadile), vaid eraldada talle otse, autumaagiliselt või mode äranägemise järgi, vastavalt artikli või postituse "väärtusele/staatusele"(referaat, ülevaade, tõlge jne), teatav hulk "motivatsiooni-ühikuid", a la - refereerimise eest X, ülevaate eest XX ja tõlke eest XXX "tugrikut" jne vms. Selline automaatne "avansilik" grupiliikme sidumine pangalingiga tekitab ju tahtmatuid või lausa "kuritahtlikke" ahvatlusi.
Pigem võiks postitajat "premeerida" siiski reaalse kirjutise eest. Pangalingi kaudu (häda-)vajalikku krediiti ostes aga saad vaatamata "teostamata tööle" tahes-tahtmata "avanssi" ja vbolla ei teki tükil ajal "väärilist uudist". See olukord aga... (täida lünk ise oma rikutuse tasemest lähtuvalt) icon_wink.gif

Tanel kirjutas:
sellised kompaktsed reeglid ja tingimused puuduvad ja see aasta on plaanis ühtlustamised ära teha.
Üldreeglid on .../
Rõõm kuulda. Üldreeglitega olen tutvunud icon_smile.gif

viimati muutis hashi 16.01.2009 14:32:58, muudetud 1 kord
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 16.01.2009 14:24:53 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Uudistekirjutajate grupis olevad kasutajad saavad pangalingis krediiti ostes kahekordselt.
Aga selleks nad peavad ka uudiseid kirjutama. Alles hiljuti tegin suurpuhastuse kasutajatest, kes polnud vaatamata lubadusele uudiseid kirjutada seda teinud.
Hüvesid aga kasutasid täie mõnuga icon_smile.gif

Uudistekirjutajaks võib saada igaüks, aga selleks kehtivad omad kirjutamata reeglid (millistes portaalidest võib uudiseid refereerida ja millistest mitte), mida võin privas selgitada.

Eraldi tasustatud võiks aga olla tõlgitud artiklid, sest nende puhul on ka rohkem vaeva nähtud thumbs_up.gif

tsitaat:

kust võiks leida siinses foorumis kehtestatud kasutus-reegleid ja -tingimusi?

Üldreeglid on leitavad foorumisse registreerumisel -> https://foorum.hinnavaatlus.ee/profile.php?mode=register

Kahekordne krediit ei ole päris õige tasustamise viis, sest ülevaate koostamise eest peab suure vaeva nägija töötasu kättesaamiseks väljamineku tegema "Sample" toodete testijaid Eestis väga ei ole, tooted tuleb nagunii testijal enamasti endal välja osta.

Tõlketöö esiletõstmist ei pea ma ka päris õigeks - ise läbiviidud katsed võivad olla isegi lihtsamate toodete puhul (nt mingi uus efektne jahutus jne) ajaliselt mitmeid kordi mahukamad. Ma usun, et suudan nt Techist võetud viieleheküljelise ülevaate tõlkida mitmeid kordi kiiremini võrreldes artikli koostajal ülevaate koostamiseks kulunud aega. Aga tooteid on erinevaid ja mõne ülevaatega saab hakkama ka põhitöö/õppimise kõrvalt, ilma, et see põhitegevust väga segaks.

Üks ettepanek on mul ka: ülevaade peaks olema eraldatud foorumist. Ülevaates peaks olema link foorumipostile, kus toimub arutelu objekti üle kuid ülevaates endas ei tohiks arutelu olla. See muudaks ülevaadete kvaliteeti, sest foorumis kommenteeritavate objektide tegeliku olemus valgub laiali sadade postituste sisse. Ülevaadete eraldamine kommentaaridest motiveeriks koostajat tegema lisamärkuseid ülevaatesse.

hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2009 14:37:16 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:
Tanel kirjutas:
Uudistekirjutajate grupis olevad kasutajad saavad pangalingis krediiti ostes kahekordselt. Hüvesid aga kasutasid täie mõnuga
Selge. Mul põle olnd "karjuvat (häda-)vajadust" krediiti hankida ja seetõttu põle ka olnd võimalust "hüvesid" kuritarvitada. Muidu oleksin ehk ka "mustas nimekirjas" icon_wink.gif

Tanel kirjutas:
millistest portaalidest võib uudiseid refereerida ja millistest mitte, mida võin privas selgitada.
Kuna ma siiski aeg-ajalt leian "veebi-avarustest" üht-koma-teist huvitavat, mida siinses foorumis kajastamist vääriks, siis jään PS-i ootama icon_wink.gif

Tanel kirjutas:
Eraldi tasustatud võiks aga olla tõlgitud artiklid, sest nende puhul on ka rohkem vaeva nähtud
Täiesti nõus. Kuigi seda "motiveerimist" ei peaks ju ainult pangalingi kaudu teostama(viide esimesele tsitaadile), vaid eraldada talle otse, autumaagiliselt või mode äranägemise järgi, vastavalt artikli või postituse "väärtusele/staatusele"(referaat, ülevaade, tõlge jne), teatav hulk "motivatsiooni-ühikuid", a la - refereerimise eest X, ülevaate eest XX ja tõlke eest XXX "tugrikut" jne vms. Selline automaatne "avansilik" grupi(-liikme) sidumine pangalingiga tekitab ju tahtmatuid või lausa "kuritahtlikke" ahvatlusi.
Pigem võiks postitajat "premeerida" siiski reaalse kirjutise eest. Pangalingi kaudu (häda-)vajalikku krediiti ostes aga saad vaatamata "teostamata tööle" tahes-tahtmata "avanssi" ja vbolla ei teki tükil ajal "väärilist uudist". See olukord aga... (täida lünk ise oma rikutuse tasemest lähtuvalt) icon_wink.gif

Tanel kirjutas:
Üldreeglid on .../
Rõõm kuulda. Üldreeglitega olen tutvunud icon_smile.gif

EDIT: hmmm... klõpsasin küll nupul MUUDA, kuid välja tuli "nii nagu ikka"(loe: uus postitus). Vabandan icon_redface.gif

tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 16.01.2009 14:38:37 vasta tsitaadiga

hashi, ma ei kopeerinud sinu mõtet vaid mul läks selle kirjutamisega natuke aega.
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2009 14:52:52 vasta tsitaadiga

DonNiger kirjutas:
hashi, ma ei kopeerinud sinu mõtet vaid mul läks selle kirjutamisega natuke aega.
DonNiger, see põlnd sulle mõeldud icon_smile.gif
Mul on kõigi oma postituste kõrval lisaks nupule TSITEERI, ka nupski MUUDA ja oma eelmist pikemat posti lugedes märkasin mõningaid lõike, mis olid minu arvates veidi ebatäpselt kirja pandud ning üritasin neid pisut "kohendada". Paraku tekkis aga uus post, mis mul kavas polnud. Seetõttu... icon_redface.gif

tagasi üles
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 31.01.2009 00:19:36 vasta tsitaadiga

Tanel, kas asjad liiguvad? Nt reeglite koostamine, uue alafoorumi loomine või teiste avamine.... või ootate kasutajatepooseid ettepanekuid. Ka "premeerimise" pool on jäänud segaseks. thumbs_up.gif
Et edasi liikuda peame langetama kaalukad otsused, nagu Ansip ütles icon_lol.gif
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 31.01.2009 00:35:24 vasta tsitaadiga

ideed on head aga see lisab modedele palju tööd jälle juurde, ma mõtlen just uudiste kontrollimine, et kas neid lubada või mitte ( ehk kontrollitakse praegugi seda ma ei tea)
Samuti võib iga päss kirjutada ülevaate mingist vidinast aga kuidas seda hinnata, kas hea või halb. Ning mis saab siis kui üks AHV saab toote ning teeb selle kirjelduse ja paar päeva hiljem teeb teine AHV veel parema kirjelduse, kas liita postid kokku või kuidas ja keda siis "premeerida"?...selline ettevõtmine on suht aeganõudev ja tuleb ennem läbi mõelda, mis komplikatsioonid võivad kaasneda. Ei ole kõik nii trillalaa ja hõisassaa.... thumbs_up.gif

Flavius
HV Guru

sõnum 31.01.2009 00:42:11 vasta tsitaadiga

premeeriavad uudised/ülevaated võiksid olla enda tõlgitud/kirjutatud ning sisaldama teatud arv sõnu näiteks
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 31.01.2009 00:46:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:
ideed on head aga see lisab modedele palju tööd jälle juurde, ma mõtlen just uudiste kontrollimine, et kas neid lubada või mitte
usun et alati leidub inimesi kes on nõus seda tegema. Pole ju raskem kui uudise lugemine.
tsitaat:
Samuti võib iga päss kirjutada ülevaate mingist vidinast aga kuidas seda hinnata, kas hea või halb.
Iga toote kohta ikka üks teema. Ja hindamine või väärtustamine ongi asi, milles tuleks kokku leppida.
tsitaat:
premeeriavad uudised/ülevaated võiksid olla enda tõlgitud/kirjutatud ning sisaldama teatud arv sõnu näiteks
päris kvantiteedipuuga ei saa ka kõike lüüa
tagasi üles
Platinet
HV kasutaja

sõnum 31.01.2009 00:48:22 vasta tsitaadiga

HV avaleht võiks tõesti parem välja näha. Kuidagi liiga kitsaks on see ära jäänud...
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 09.02.2009 20:46:48 vasta tsitaadiga

Platinet kirjutas:
HV avaleht võiks tõesti parem välja näha. Kuidagi liiga kitsaks on see ära jäänud...

Tea kas sellest, et ajapikku suuremad ekraanid kasutusel. ~20"+ juba vast tavaline ekraan kõikidel kasutusel. 22"sele mahub juba vist 2 HV avalehe ära 8)
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
Max Powers

sõnum 09.02.2009 20:48:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:

~20"+ juba vast tavaline ekraan kõikidel kasutusel.

Sellega sa küll eksid.
Väga paljudel on sülearvutid. Igasugustest netbookidest ei hakka rääkimagi.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Hinnavaatluses tuleks soodustada ülevaadete koostamist ja uudiste refereerimist
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.