Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mercury
HV veteran
|
14.04.2010 17:00:37
HDD 61C |
|
|
Kas ma peaks muret tundma? Muidu on 24/7. Ja Atom N330 CPU Idle 72C ja Load 80C.
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mercury
HV veteran
|
14.04.2010 17:40:00
|
|
|
Kaua on talle jäänud elada siis ?
Asi on selles et HDD tegi jubedalt palju häält. Vibreeris vastu kasti. Ja oli kenasti kuulda teise maja otsas.
Panin ta siis porolooni ümber. Muutus imevaikseks, kuid temperatuur tõusis. (40C oli varem)
Nüüd oleks vaja mingi teist lahendust kuna nii need asjad ikka ei käi
Milliste juppidega või vahenditega saaks ma vibreerimist eemaldada ja vaiksemaks?
e:
http://ak.ee/index.php?pid=3&id=106&menyy_id=3&action=look&lookid=94311
Nagu ma aru saan siis see vajab 5.25 ?
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.04.2010 21:17:35
|
|
|
Väike ääremärkus. Tootjad annavad tavaliselt andmetes ette ka soovitusliku maksimaalse temperatuuri.
Nii, et kui kahtled, siis tee tootja / mudeli koduleht lahti ja vaata järgi, kui kõrge temperatuur kirjas on.
----------------------------------
Näitena saan tuua enda Samsungi 2,5-se PATA-ketta. Sellele annab Samsung 55 kraadi nende poolt soovituslikuks maksimaalseks töötemperatuuriks.
Edit: Vaatasin ka oma 2,5-se 60 gigase Seagate PATA ketta kohta toodu järgi:
5-55 kraadi Seagate poolt tootud töötemperatuuri-vahemik.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ozooner
HV veteran

|
16.04.2010 12:16:01
|
|
|
Kastist õhk läbi käib? cpu tuntub ka natuke liiga kuum olevat
|
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mercury
HV veteran
|
16.04.2010 23:57:55
|
|
|
Võibolla ka minu viga, et ei täpsustanud. Atomis't tegin fanless. Tirisin vendi ära ja panin suurema radika peale. Arvutis on üks ventilaator, toiteplokil.
Tundub küll kuum, kuid arvuti rohkem idles ja 72C pole vist suurt midagi.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
17.05.2010 14:06:39
|
|
|
ei ole surmav, eluiga vähendav on...kui oleks surmav, kas siis mitte ei peaks ketas juba surnud olema?!?
ainult ma ei saa aru, miks oli vaja seda porolooni ketta ümber toppida, kui võiks panna lihtsalt ühe kihi ketta alla ning vibratsioon peaks olema enamvähem kadunud.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
17.05.2010 16:33:23
|
|
|
kas loogika longab päris tõsiselt?
kui küsitakse "Kaua on talle jäänud elada?" siis minumeelest juba ainuüksi sellest küsimusest võib teha vastava järelduse, et surnud ei ole. Või kui ma ütleks sulle, et pakun müüa ketast, mis andis paar kuud tagasi saba siis küsiksid mu käest samamoodi - kaua on talle jäänud elada???
mis mõttega sa üldse vaidled sellise asja üle, pole nii raske tegelikult aru saada ju, et väljendasid ennast valesti antud juhul...võta omaks, et panid natuke puusse ja kogu lugu.
kui omaks ei taha võtta siis seleta palun konkreetselt ära, mismoodi täpselt see 61c ketta surma põhjustab?
ja vahe on ikka päris suur, kas tapab kohe või mingi etteteadmata aja jooksul, äkki. vahe on täpsemalt nii suur, et ühel juhul SAAB öelda "on surmav", teisel juhul EI SAA!
räägi, mis tempil sinu enda ketas kah töötab?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
17.05.2010 18:29:24
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
ozooner kirjutas: |
Kastist õhk läbi käib? cpu tuntub ka natuke liiga kuum olevat |
Loed kaa, mis kirjutatakse või niisama kogud postitusi!?
Mercury kirjutas: |
Asi on selles et HDD tegi jubedalt palju häält. Vibreeris vastu kasti. Ja oli kenasti kuulda teise maja otsas.
Panin ta siis porolooni ümber. Muutus imevaikseks, kuid temperatuur tõusis. (40C oli varem) |
|
...ja siit saab üheselt aru, et kastist õhk läbi ei käi? Ma loen, et vint on porolooni sees. Walker, Texas ranger?
Teemasse, kas vinti riputada ei saaks? ideid:
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=19147
samalt kapsamaalt ka teema max tempide kohta:
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=7677
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
17.05.2010 22:39:28
|
|
|
teemasse ka, selgitamaks mida ma umbes ise mõtlesin enne...siin teemas http://www.silentpcreview.com/forums//viewtopic.php?p=111138&highlight=&sid=c194ea4cb0ef41ac6732b490eab3db4f on lõpus pildid, kus kenasti näha mil viisil saab väga edukalt vibratsiooni elimineerida, tempi eriti mõjutamata!
Andrus Luht, ole siis nii kena ning täida neid reegleid ilusti edasi. aga ära palun kirjuta mulle PS'i mingit muinasjuttu...alustades veel selline küsimusega: "On sul midagi isiklikku öelda?" naljamees, kui mul midagi isiklikku öelda oleks, küll ma siis ütleks seda sulle ise PS'i kaudu! aga vot ei ole mul sinuga midagi isiklikku vestelda.
tooks siis nüüd sealt privaatsõnumist paar asja välja: ütled et "See 'küsimine' oli enam kui kuu aega tagasi. Sellisel temperatuuril töötav ketas võib lusika nurka visata millal iganes."
küsimine võis ju olla kuu aega tagasi, aga autor kirjutas teemasse eile...ja ei maininud nagu midagi selle kohta, et ketas vahepeal maha surnud oleks. kas üritad väita, et siin on siiski lahtine küsimus, et ÄKKI unustas lihtsalt mainida? Võin sulle ühe saladuse veel avaldada, mis iganes temperatuuril töötav ketas võib millal iganes lusika nurka visata. Tegelikult ka, ise olen näinud
"Suitsetamine on surmav. Alkoholi tarbimine on surmav. Kõrge temperatuur on kõvaketta elektroonikale/mehhaanikale surmav. Küsimus ei ole kas vaid millal."
jah, vaene mees...elamine on ka surmav! et mida ma sellega öelda tahan? noh vaatame, ebatervislik toitumine on surmav, saastatud õhu sissehingamine on surmav, kas ma peaksin jätkama? ilmselt peaksin, aga no sry, pole viitsimist
sinu hägune loogika on selline, et kui ketast kasutada mingi aja jooksul kasvõi temperatuuril 1c üle tootja speci, siis selle kohta võib öelda, et tegemist on surmava tegevusega. seejuures pole sul endal halli aimugi, mis aja jooksul see surm saabub, ja kas ta tegelikult üldse (arvestatava aja jooksul) saabub. tee omale selgeks, kuskohas millist terminit kasutatakse. kui aga sõna "surmav" on nii armas kasutada, siis vähemalt täpsusta, et mõtlesid "pikas perspektiivis", suur emakeele rääkija nagu sa väidetavalt oled
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.05.2010 11:20:17
|
|
|
Väike OT: Niipalju võib lisada, et vähemalt välistel kettaboksidel mängib olulist rolli ka see, et kuidas on ikkagi väline korpus ja jahtus osatud projekteerida. Õigemini, et kas sellele on tähelepanu pööratud või mitte.
Näitna: Mul on endal kasutusel Buffalo ja Maxtori välised kettad ja mõlemad on "Heat Sink Body"-d. Ehk siis korpused on metallist ning on disainitud jahtusradiaatorina. Maxtoril on olemas võimalus ka lisaventilaatori paigaldamiseks.
----------------------------------------
Samas - kui võtta "massiliselt surevad WD-välikettad", siis sellel on ümber must plastik ning ka selle plastik-korpuse sees pole jahutusradiaatorit, kui sellist olemas. Ja siis kõik WD-de omanikud imestavad, et oi - miks küll mul ketas saunakuumuseni tuline on.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.05.2010 16:02:53
|
|
|
kahjuks on tihtipeale nii, et need "heat sink body" karbid on siiski kettast isoleeritud mingite paksude foamist patjade abil. see küll aitab vibratsiooni vastu, kuid on üsna paha variant temperatuuri mõistes ning heat sink body kaotab oma mõtte. (soojuse kogemise asemel alum. kesta ja sealt eraldumisele kogub see korpus soojust korpuse sees olevasse õhukihti ja ketas on nagu praeguahjus)
korralik jahutusomadusega karp on selline, kus karbi seinad kinnituvad üsna jäigalt ketta külge, et seal tõesti toimuks mingi arvestatav soojusülekanne. kahjuks selliseid vist palju ei ole.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.05.2010 17:17:54
|
|
|
Wiltz: Kõides Box-ides pole kindlasti ketas välikestast isoleeritud, näiteks seesama, eespool olev Buffalo on mul praegu lahti ja sisemine kettakinnituse metall-raam on ühenduses välise "jahutuskestaga".
Ja veel - nii Maxtoril kui Buffalol on vibratsiooni vähendamiseks hoopis "jalg", millega ketas laua peal vertikaalselt käib.
-------------------------------------------------
Niipalju võin veel oma Bokside kohta lisada, et kui nad töös on, siis on mõlemad Boksid oluliselt jahedamad, kui on näiteks WD mustast plastikust korpusega väliketta korral.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.05.2010 20:08:10
|
|
|
jah, täitsa võimalik, et on ka läbimõeldud box'e sellepärast ütlesingi mitte alati, vaid tihtipeale...paraku need mõned boxid, mida ise olen näinud on olnud selles osas kehvakesed. ka paar review'd on sama asja kinnitanud.
tahanteada, sul on siis õnnestunud asjalikumad isendid leida
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |