Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Lord Ami
HV veteran

|
17.05.2009 15:57:41
Temperatuuri probleemid HP Pavilion dv6599en sülearvutiga |
|
|
Probleem seisneb nimelt selles, et protsessori (arvatavasti ka muud temperatuurid) on liiga kõrge.
Protsessor ise C2D T7300 2.0GHz
Nimelt kui Task managerist (tegemist Windows Vista 32bit OSiga) vaadata, ja näiteks mingit mängu või mõnd muud proset koormavat programmi kasutada, siis temperatuur tõuseb väga kõrgeks. ~85+ kraadi.
Isegi siis kui mul väike sugulane runescapet mängib, undab arvuti nagu "loll"
Ning sedagi juba siis, kui mängitud on ca 5minti.
Kas see on normaalne? Mina arvan, et nii suured tempid pole. Olen proovinud läpaka "sisseimemis" ventilaatori kohta kõrgemale tõsta, et see päris vastu lauda ei oleks. Ei aita.
Küsimus siis:
Kas probleem võib olla kulunud/ebapiisavas termopastas? Mõtlesin et teeks läpaka lahti ja kontrolliks, aga garantii on veel 6 kuud.
Kas oleks mõttekas pöörduda garantiisse?
Väga ei julge õel seda läpakat kasutada, kui tempid nii kõrged. Pärast põleb midagi läbi...HP läpakatel pidi olema selliseid probleeme.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.05.2009 16:03:49
|
|
|
See temperatuur näitab seda, et see läppar on "silmini" tolmu täis 8)
Ja mida kauem molutad, seda kiiremini saad kas:
- Emaplaadi termosurma
- Kõvaketta termosurma
- Emaplaadi + kõvaketta termosurma.
Aga nalja pole - alles hiljuti ma remontisin termosurma läinud DV65XX seeria emaplaati.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
17.05.2009 16:41:31
|
|
|
Ok, siis peab kindlasti kiiremas korras tegutsema.
Kuigi imelik, et läpakas on 6 kuud vana ... ju siis on palju tolmu sees aega veedetud temaga
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.05.2009 17:29:46
|
|
|
Lord Ami: Piisab natukesest ajast olla kas tolmusel põrandal või siis ringi rallida mööda tekke ja patju. Selle ajaga suudab "tolmuimeja, nimega HP DV6XXX" ennast juba piisavalt tolmu täis tirida.
Ja nende läpparite suur probleem on veel see, et ventilatsiooniavad on väga peened ja juba väiksemgi tolmukogus jääb füüsiliselt ventilatsiooniavadesse kinni. Ja mida rohkem need avad ummistuvad, seda rohkem Sul ventilaator suurema kiirusega (ja suurema) jõuga töötab. Ja selle võrra rohkem ta ka järgmist tolmukogust omakorda juurde tirib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
17.05.2009 18:35:24
|
|
|
Tänan info eest!
Nüüd tean kuidas edasi toimida
|
|
tagasi üles |
|
 |
madd0g
HV veteran

|
19.05.2009 06:57:16
|
|
|
Endal sama jama. Vahest tuleb 80C. Ja idles on 40C ringis. On see normaalne või väga hull? Süsteem on korralikult puhastatud.
_________________ Mõõdan üheksa korda enne kui lõikan, aga ikka on kuradi naljakas. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.05.2009 09:21:47
|
|
|
madd0g: Küsimus polegi tihti mitte niiväga selles, et prosa temperatuur on 80 kraadi. Küsimus on hoopis selles, et seesama 80 kraadi "kütab" ka prosa lähedusse jäävaid mikrodetaile ja trükkplaati. Ja siis pole kunagi teada, et kas mõni "pisijubin" lõpetab oma elupäevad selles saunas või mitte. Kui jubin vastu peab, siis emaplaat töötab, kui jubin maha sureb, siis lõpetab ka terve emaplaat oma eksistentsi.
Üks lihtne võte on muidu veel ka selline olemas, et tõstad läppari lauapinnast 1-2-cm kõrgemale või kasutad müügilolevat, läppari "jahutusalust", milles on 2 ventilaatorit ja mis saab oma toitepinge läppari USB-st.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.05.2009 09:34:15
|
|
|
konkreetsete paviljunnide surma valdav põhjus on liigne temperatuur. pelgalt suruõhuga hullamine ei päästa, tuleks hoolikamalt puhastada aga sellisel juhul peab teadma, mida teed. risk on garantiist ilma jääda aga seda läheb antud masinate puhul kindlasti tarvis. kindlasti ei tasuks antud masinat hoida teki peal või kuskil, kust õhk alt ligi ei pääse.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
Franzuu
HV kasutaja
|
19.05.2009 14:57:21
|
|
|
mul sama probleem. Arvutiks dv9700. Kui mingit mängu mängin siis mõne minutiga lülitab ennast välja ja sisse ei lase lülitada enne kui on maha jahtunud. Alguses oli nii et kui kohe sisse lülitasin siis viis tolle esimese ekraanini kus saad bios'si ja muud teha aga nüüd ei keeruta ventilaatoritki enne kui on maha jahtunud. Ainult power nupp põleb sekundi.
Tegin lahti arvuti nii palju kui oskasin ja julgesin ja õrn tolmu ja muu sodi kiht oli kõikjal. Ei julgenud palju võtta lahti sest garantii on ja ei saanudgi puhastada. Pühkisin sõrmejäljed seest ära (väga raskesti tulid) ja panin tagasi kokku. Kruvidele jäid märgid peale küll. Sellist asja on ka hakanud tegema et kui natuke kallutada hhakkab ventikas plärisema ja kolisema aga paar korda kopsides ventika ümbrust lööb selle tagasi paika.
Ei viitsi garantiise viia sest nad molutaksid sellega nädalaid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.05.2009 15:10:01
|
|
|
tsitaat: |
|
jah. aga kui sa selle probleemi liiga kaugele lased areneda, pead veel kauem ootama, sest need masinad surevad sellesse ja on tulnud ette, kus garantiis on masinale pandud sisse mitte töötav plaat, seega on vaja seal käia korduvalt. aasta alguses pidin kolme paviljunni pärast servicenetti külastama ja keskmine probleemilahendamise aeg oli 2 ja pool nädalat.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
Franzuu
HV kasutaja
|
19.05.2009 23:37:52
|
|
|
laurx kirjutas: |
tsitaat: |
|
jah. aga kui sa selle probleemi liiga kaugele lased areneda, pead veel kauem ootama, sest need masinad surevad sellesse ja on tulnud ette, kus garantiis on masinale pandud sisse mitte töötav plaat, seega on vaja seal käia korduvalt. aasta alguses pidin kolme paviljunni pärast servicenetti külastama ja keskmine probleemilahendamise aeg oli 2 ja pool nädalat. |
Praegu kannatab niisama veel kasutada. (internet, filmid, photoshop) kui mängin siis panen mingi puhuri vastu läpparit puhuma. Kui ma vistat kasutaksin siis oleks ma ammo viinud garantiisse sest kui ma vistasse boodin siis hakkab kohe undama ja desktopil olles muutub juba tuli kuumaks ja lülitab välja. Windows 7 aga laseb ilusti olla. Ise ei saa aru miks sest mitte midagi ei ole mis võiks nii hirmsasti vistas protsessorit kasutada. Juba siis kui olen valinud vista boot manageril, või mis see ka ei oleks, hakkab ventikas undama ja tunnen kuidas temperatuur tõuseb. Võibolla mingid driverid mis seda hullemaks teevad vistas?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |