Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Üldine info kaupluste/ettevõtete lahtiolekuaegade täpsuse kohta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dvd vader
HV Guru

sõnum 02.12.2008 14:03:32 Üldine info kaupluste/ettevõtete lahtiolekuaegade täpsuse kohta vasta tsitaadiga

Mul on olnud sellel aastal kaks järgmist juhtumit:

1. Vaatan internetist kaupluse/ettevõtte kodulehelt lahtiolekuaja
2. Sõidan mulle sobival ajal kodust sinna kohale
3. Avastan, et kaupluse/ettevõtte uksel on teised lahtiolekuajad kui kodulehel ja sel hetkel, kui mina seal kohal olen, on see koht üldse suletud
4. Sõidan sama targalt koju tagasi

Tekib loogiline mõte, et sellise asja eest võiks keegi kompenseerida kulutatud transpordi- ja ajakulud, sest kui ma tulen ikkagi teisest linnast kohale ja avastan, et veebis üleval olnud lahtiolekuajad olid valed, siis oleks see justkui õiglane.

Pidasin sellel teemal maha pika kõne Tarbijakaitseametiga. Esmalt ütles tarbijakaitse töötaja mulle konkreetselt et ta "ei taha selle probleemiga tegeleda". Pika pinnimise peale siiski ütles, et mul on võimalus pöörduda kohtusse. Samas ta ei osanud öelda, mis õigusakti alusel ma võiks kompensatsiooni nõuda. Samuti ei välistanud ta, et võiks jõuda kokkuleppele selle ettevõttega, kuid jällegi ei osanud öelda, et oleks mõnda õigusakti, mille alusel peaks sellist asja kompenseerima.

Kuna kohtusse pöördumine tundub sellise väikese summa puhul jabur ja firma ka ei hakka lihtsalt niisama midagi maksma, mida pole kusagil konkreetselt kirjas ja mida ei saa eriti hästi tõestada, lisaks ilmselt ilma mingi õigusliku aluseta, siis küsisin edasi, mida veel võiks teha.

Tarbijakaitse töötaja ütles, et ma võin neile avalduse teha, et ettevõte on teinud valet reklaami ja siis nad menetlevad seda avaldust, aga et mulle sellest mingit kasu ei ole. Küsisin selle peale, et kuidas nad seda menetlevad, siis ütleks töötaja vastuseks, et ta ei ole kohustatud mulle sellist infot andma.

Tarbijakaitse töötaja ei olnud samuti teadlik sellest, et kusagil võiks kirjas olla ettevõtte kohustus hoida oma veebilehel õigeid lahtiolekuaegu.

Nii et siit moraal kaas-HV-lastele: kui te vaatate kusagilt internetist mõne kaupluse/ettevõtte lahtiolekuaja, siis alati helistage üle ja küsige, kas see on õige. See tekitab küll korralikele ettevõtetele lisatööd telefonikõnedele vastamisel, aga paraku Tarbijakaitse hambutus muud lahendust ei võimalda, sest vastasel korral jääb lolliks järjekordselt ikka ja ainult klient ise.

icon_neutral.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dinkz
Kreisi kasutaja

sõnum 02.12.2008 14:07:37 vasta tsitaadiga

mul ei ole küll lahtioleku aegadega selliseid probleeme veel ilmnenud, küll on aga hindade pärast paar korda jagelemist olnd. aga jah, ettehelistamisega säästab aega ja raha. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.12.2008 19:49:14 vasta tsitaadiga

Huvitav info.Endal seni hullem juhus kui paari tunniga oli vale.Üldiselt probleemi pole kuna ma lähen alati keskpäeval(11-13).

EDIT:meenub,et kunagi oli k saluun siiski kinni mustamäe teel kuigi oleks pidanud lahti olema.Veider icon_confused.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Max Powers

sõnum 02.12.2008 19:58:03 vasta tsitaadiga

Pole kordagi sellise probleemiga kokkupuutunud.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Ands
HV Guru

sõnum 02.12.2008 19:59:45 vasta tsitaadiga

Kõige parem oleks saata ettevõttele meil, et nad uuendaks oma kodulehte lihtsalt thumbs_up.gif
Kommentaarid: 350 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 297
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 02.12.2008 20:04:32 vasta tsitaadiga

Ands, ja mina võidan sellest kuidas? raha ja aeg on ilmaasjata käigule juba kulunud. peamine probleem on see, et tarbija jääb ise lolliks, kui usaldab kodulehel olevaid andmeid ja tagantjärele ei huvita see kedagi, kõige vähem Tarbijakaitset, et klient saaks ilmaasjata kulutatud aja ja sõidukulude eest mingit hüvitist.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
rundll
HV kasutaja
rundll

sõnum 03.12.2008 00:16:06 vasta tsitaadiga

dvd vader'i probleem on tegelikult õigustatud. endal sama probleem olnud, kui sõitsin Rakverest Tartu. Plaan oli minna "ühte poodi" mis oli suletud kuigi veebi andmetel (firma enda lehekülg) oleks pidanud olema lahti. Sain 1182-st firma numbri ja helistasin. Vastuseks sain et nad ei tea veebi leheküljest midagi ja umbes mingi ma kärbseid püüdma. tõsiselt ajas vihale. Üks ots on ca 125 km, kokku 250 km......TÜHJA. Seekord ei osanud midagi tarka ette võtta.

Mis paneks seda firmat või teenusepakkujat mingil määral mõtlema selle üle, mida nad reklaamivad ?????
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 03.12.2008 00:21:34 vasta tsitaadiga

See on selline nii ja naa variant.

Vaatame nüüd pisut teise nurga alt. Hetkel mõeldakse vist pigem IT-firmasid või -poode, kellel kindlasti kodulehel info olemas. Aga on ka igasugu muid poode. Kaubanduskeskused on meil enamasti lahti kella 21.00-ni (hüpermarketid kauem), aga kohale minnes võid avastada, et just selles poes kuhu sina minna tahtsid, on näiteks inventuur või remont. Igal kaupluste ketil pole ka kodulehte, kust seda infot operatiivselt kontrollida (või siis juhtub nii, et just siis sa seda ei kontrolli).
Varsti tuleb jõuluaeg ja kauplustekettidel on ka oma jõulupeod, kus siis üks õhtu tahetakse jällegi tund või paar varem sulgeda.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 03.12.2008 00:23:42 vasta tsitaadiga

Halva tujuga inspektor teeb trahvi kui uksepeal olev lahkeolekuaeg ei vasta tegelikkusele (e-uks peaks ju ka lugema).
See ehk paneks mõtlema. Kuigi arusaamatu, miks lehel olevat ühte numbrit ei suudeta ära muuta.

rundll
HV kasutaja
rundll

sõnum 03.12.2008 01:27:14 vasta tsitaadiga

rundll kirjutas:
dvd vader'i probleem on tegelikult õigustatud. endal sama probleem olnud, kui sõitsin Rakverest Tartu. Plaan oli minna "ühte poodi" mis oli suletud kuigi veebi andmetel (firma enda lehekülg) oleks pidanud olema lahti. Sain 1182-st firma numbri ja helistasin. Vastuseks sain et nad ei tea veebi leheküljest midagi ja umbes mingi ma kärbseid püüdma. tõsiselt ajas vihale. Üks ots on ca 125 km, kokku 250 km......TÜHJA. Seekord ei osanud midagi tarka ette võtta.

Mis paneks seda firmat või teenusepakkujat mingil määral mõtlema selle üle, mida nad reklaamivad ?????

konkreetne juhtum oli ühe hulgilaoga.

marco, mis inspektor see sihuke on icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 03.12.2008 01:33:50 vasta tsitaadiga

rundll kirjutas:
konkreetne juhtum oli ühe hulgilaoga.

Hulgiladu võib olla täiesti eraldi case.
Hulgilao all mõistan mina sellist ettevõtet, mis ei tegele jaekaubandusega ja on orienteeritud ettevõttelt-ettevõttele müügile. See tähendab, et klientideks on juriidilised isikud ja sellisel puhul tarbijakaitse siia ei sekku, sest tegu pole kauplusega või jaekaubandusettevõttega. Tarbijakaitse kaitseb vaid eraisikutest tarbijate huve ja kui see eraisikust tarbija juhuslikult hulgilao ukse taha passima jäi, siis sitt päev - tegu pole otseselt kauplusega.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 03.12.2008 11:30:46 vasta tsitaadiga

rundll, tarbijakaitsest.
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 03.12.2008 12:18:54 vasta tsitaadiga

marco kirjutas:
Halva tujuga inspektor teeb trahvi kui uksepeal olev lahkeolekuaeg ei vasta tegelikkusele (e-uks peaks ju ka lugema).
See ehk paneks mõtlema. Kuigi arusaamatu, miks lehel olevat ühte numbrit ei suudeta ära muuta.

Selle eest on loomulikult trahv määratud. Ja päris korralik summa oli see. Ei tea peast öelda

ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 08.12.2008 18:02:04 vasta tsitaadiga

krt mul sama jama juhtunud icon_rolleyes.gif
Ei mäleta küll, mis pood see oli aga nuh sai Paidest hakatud sõitma, et pühapäev lahti ja ohh jama kinni oli hoopis sai siis Paidesse tagasi sõidetud.
See pood asus Tallinnas.
nüüd, kui selline sõit plaanis siis helistan poodi ja küsin, et kas ikka on selle kellani lahti.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Üldine info kaupluste/ettevõtete lahtiolekuaegade täpsuse kohta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.