Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kolmpaikne
HV vaatleja
|
27.11.2008 17:08:33
Uus pc, pole POSTi ega BOOTi... |
|
|
Tervist,
Sai just soetatud:
Foxconn m61pmv
Athlon x2 5200+ koos radika ja vendiga
Apacer 1GB pc2-6400 igaks juhuks võtsin kaks
Codegen 400W (koos kastiga)
eelmisest raalist pärisin dvd-kirjutaja ja sata-kõvaketta, mõlemad korras nagu śnorras...
video jaoks pole külma kõlisevat, ega otsest vajadustki, kuivõrd mobol on int.graafika
Probleem järgmine:
peale juppide kokkupanekut (ma olen üsna kindel, et kõik on tihkelt õiges kohas kinni) ja esmast poweri andmist vendid vuhisesid, pwr- ja hdd-led põles, ketas keerles, isegi dvd tegeles aktiivselt plaadi-lugemisega, aga võta näpust: NO SIGNAL. Pc-spiiker ei teinud piiksugi.
Monitor on töökorras, kontrollitud teise arvuti peal. Prose saab voolu ja midagi nagu teeks (radikas läheb võrdlemisi soojaks).
Kuugeldasin siis pisut, mispeale otsustasin raali nn. "benchil" kokku panna, et vältida oletatavaid lühiseid kastiga. Ema oli ajalehe peal ja külge panin vaid prose, 1pulk mälu (kuna mul neid kaks on, proovisin nii-ja-naapidi eri auke jne.) toiteka eemaldasin kah kastist.. no signal. Tegin korduvalt CCMOSi ja võtsin pataka küljest.. no signal.
Vaatlesin siis emaplaadi kondekaid, jootekohad on kõik korralikult kinni, konded ise näevad kah päris värsked välja, mingeid musti kohti, mis viitaks millegi läbipõlemisele ei ole..
Minu mõistus on nüüd otsas.. mida teha? Oskab ehk keegi targem midagi soovitada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
27.11.2008 17:19:19
|
|
|
Viitaks nagu sellele, et miski kutu
Kast kaenlasse ja sõbrale külla. Edasi tagasi juppe vahetades leiab üldjuhul kiiresti süüdlase üles.
|
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
kolmpaikne
HV vaatleja
|
30.11.2008 20:23:08
|
|
|
Veel üks küsimus, võibolla pisut tobe, aga... kas sellega sõbrale karuteenet ei tee? Ma mõtlen seda, et juhul kui näiteks prosed ära vahetada, kas siis katkine prose või emaplaat võivad üksteist läbi põletada? Või on neil mõlemil mingid "kaitsmed" sees?
Kui kõik on safe, siis tuiskaks kohe sõbra poole ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
30.11.2008 20:59:26
|
|
|
teatud risk on alati olemas
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
30.11.2008 21:15:15
|
|
|
proovi mõne asisema toitega. Codegen pole teab mis pädev riist
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
30.11.2008 21:32:08
|
|
|
Kui emmel tuled põlema võtab ja tuled põlema jäävad siis üldjuhul pole häda toites. Masina, milles videokaarti pole, peaks see 400w toide ära toitma küll. Minu hääl vigasele emmele.
|
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
   |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.12.2008 02:46:17
|
|
|
no hakkaks ikka sellest pihta et x2 prosedele alustame toiteplokist, millel on nimi ja kui kokkuvõtvalt vatte lugeda siis 500+
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
kolmpaikne
HV vaatleja
|
03.12.2008 20:15:56
|
|
|
Käiasin sõbra juures kõik jupid läbi, nagu soovitati ja ennäe.. süüdi oligi emaplaat. (Muuseas, see 400W Codegen toitis ka ATXi koos x2 prose, graafika kaardi, heli ja länniga ära niiet minu mATX buildiga ei tohiks mingeid tõrkeid tulla, liiatigi kui mul kõik int.) Viisin karantiini, kus öeldi lühidalt, aga seda asisemalt: "ei tööta". Ei mingeid täpsustusi ega midagi. Oh well.. oligi tagantjärele kehv mõte Foxconni peale raha raisata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
03.12.2008 21:47:55
|
|
|
sul analoogne jama jälle tüdruku pc ga.
sai panud uus emme ja endal kodus idas installisin kõik ilusasti peale.
kõik sama kui toide oli mul asuse 500w millel 24 pin +4 pin
nii tüdrukul 300w forton ja 20 pin + see lisa 4
räägib et asi käivitud korra lööb nii poweri kui hdd tuled põlema kustub ära ja vendid vuhisevad.
väidab ,et sai kõik juhtmed ühendatud. molu kah pilti ette ei võta.
ainuke asi et see 20 pin ple hästi ühendatud. või see eraldi 4 pin.
või kui ta seal suskis või mingi muu juhtme lahti tõmmata või vga pihta minna.
rääkis ,et kui enne ühendas selle vga lisa toidet 6 pin vist .vajus üks juhe sisse aga tuttav väidetavalt lükkas selle tagasi.
on võimalus ,et sellepärast ei käivitu?
või ikkagi halvasti ühendamata juhtmed emaplaadil
Amd Athlon x2 3800 am2
Emaplaat ECS A740GM-M s.AM2+ mATX
ram 2x1 gb apacher ddr2 800 mhz
hdd oli mingi wd 160 gb
DVD seade nec AD-7170 black pata
forton 300w
|
|
Kommentaarid: 223 loe/lisa |
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|