Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
djkiller
HV Guru

|
02.12.2008 18:01:10
Huvitav juhus ühe NEC dvd kirjutajaga |
|
|
Arvuti konf:
Amd Athlon x2 3800 am2
Emaplaat ECS A740GM-M s.AM2+ mATX sama jama oli ka MSI K9AGM3-F
ram 2x1 gb apacher ddr2 800 mhz
hdd oli mingi wd 160 gb
DVD seade nec AD-7170 black pata
Selline suht naljakas lugu siis
Installides ära win driver ja muu proged.Peale k codec lite installi ei lugenud dvd seade välja teatud plaate ka mõnda orig mängu või isekirjutatud dvd data plaati.
Lastes selel maha töötas kõik ok. Imelik cedec ja dvd mängja? mõtlesin ,kui tekib üldse dvd mängijaga mingi konflikt siis mõni deamon tool või sarnane programm.
edasi sai lastud kõik vaja mida inimene vajas pluss tehtud kõik update win XP PRO siis.
Jälle ei loe dvd lugeja seda plaati välja(dvd data ). Näitab et plaat tühi ja võimalik sinna peale midagi kirjutada?
miks selle dvd ga sekkib selline jama.VB tuleb lasta peale uus Firewire( selle kohta vajaks mingit emakeelset õpetust,kuna pole kursis sellega)
Kas mõni update võib asja kalaseks ajada? viga ide kablas uuenduses või DVD kirjutajas iseendas?
Jään siis huviga ootama lahendusi,et see koomiline olukord saaks lahendatud
|
|
Kommentaarid: 223 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
kickija
HV veteran

|
02.12.2008 18:02:45
|
|
|
djkiller, võid ju proovida kirjutaja tarkvara uuendada, aga asja nimi siiski firmware.
_________________ Räägime ilmast..... Kaua sa ilma oled olnud? |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
02.12.2008 18:05:25
|
|
|
kickija kirjutas: |
djkiller, võid ju proovida kirjutaja tarkvara uuendada, aga asja nimi siiski firmware. |
sorry jah ajasin segamini.kuidas seda teha.olemas mõni exe fail mis teeb asja ise ära või peab midagi sonkima?
teiseks siin tekib kah risk kas pärast üldse tööle hakkab
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
kickija
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
02.12.2008 18:31:00
|
|
|
Olen omanud neid NEC seadmeid palju, esimene NEC CD kirjutaja oli ikka viimase peal ja nii ma teda fännama hakkasin, kahjuks iga uuema mudeli ostuga sai järjest selgemaks millise viletsa tootega tegu, järjest viletsamini nad plaate lugesid, viimane mis sai ostetud oli NEC DVD_RW AD-7173A eelarvamusega, et ehk nüüd kuid kõik kordus, sai isegi firmafare vahetatud kuid ei midagi, luges plaate kuidas juhtus, isegi originaalplaate ei suuda välja lugeda, näiteks Empre Earth 3 jäi lugematuks ja paljud teised, katsetatud igasuguste OS_idega ja ilma.
Nii-et soovitak sul uus DVD lugeja soetada, viimased kaks mida ise olen soetanud Asus DRW-2014L1T ikka väga hea lugeja kirjutaja ja sai ka katsetuseks LiteOn DH20A4H ka sellega igati rahul, kõiki plaate on siiani lugenud ka neid mida see NEC AD-7173A pole suutnud lugeda
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
02.12.2008 18:35:04
|
|
|
nujah ,kuid minu tüdruku pc tekkinud nagu mingi x tarvaraline või peale uuendusi selline jama.
nagu mul ka eespool mainitud.
kuid pelae dvd firmwire kas garantii jääb või mitte?
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hendrique
HV kasutaja

|
02.12.2008 19:29:09
|
|
|
1. Mis rolli see k-lite-codec-asi mängib? Kas ILMA selle codecita loeb kõiki plaate ilusti? Kui jah, siis on codec konfliktne (miks üldse kasutad seda)?
2. Kui seade ei loe korralikult plaate ka ilma selle codecita, siis äkki on plaadid vigased - kas oled proovinud mõne teise seadmega neid lugeda? Võib-olla tahab seadme silm puhastamist - kas oled proovinud puhastus DVD-d kasutada? (Minu naine näiteks unustab vahel DVD seadme sahtli lahti pärast plaadi eemaldamist ja seega on see sageli nädal aega järjest lahti. Niiviisi tekib seadmesse tolmu ja sodi, mida saab edukalt puhastusplaadiga eemaldada.)
3. Firmware uuendamine muudab garantii kehtetuks, aga kui firmware uuendus mitte midagi ei muuda ja otsustad seadme garantiiremonti viia, saad vana firmware tagasi panna ja garantii kehtib jälle.
4. Ma ei usu, et probleemi põhjuseks on firmware, vigane kaabel vms. Pigem on seadmel mingi füüsiline viga, kuigi minu kogemus näitab, et NEC on nende odavate seadmete hulgas kõige kvaliteetsem. Kui puhastamine ei aita, siis soovitan viia seadme garantiiremonti. Kui viitsimist on, võid enne proovida sama seadet samade plaatidega mõnes teises arvutis ning samu plaate mõne teise seadmega.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
02.12.2008 19:59:55
|
|
|
Ei hakka uut teemat tegema.Hetkel kasutan ajutiselt kah ühte NEC PATA DVD lugejat.Asi siis selles,et mingi aeg pöörleb aga peale seda vaikus.Siis ~10 pärast võtab jälle tuurid üles.Sel ajal kui vaikus kukub lugemiskiirus peaaegu olematuks(eeldan,et läheb mingisse vaiksesse/energiasäästu vms reiimi?).Windowsi installides just jama.Install venib tänu sellele 2x pikemaks .On mingit utiliiti NEC seadmetele mis forceks püsiva suure kiiruse plaadi lugemisel?.Samsungil näiteks on selline olemas
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
02.12.2008 21:45:35
|
|
|
Hendrique kirjutas: |
1. Mis rolli see k-lite-codec-asi mängib? Kas ILMA selle codecita loeb kõiki plaate ilusti? Kui jah, siis on codec konfliktne (miks üldse kasutad seda)?
2. Kui seade ei loe korralikult plaate ka ilma selle codecita, siis äkki on plaadid vigased - kas oled proovinud mõne teise seadmega neid lugeda? Võib-olla tahab seadme silm puhastamist - kas oled proovinud puhastus DVD-d kasutada? (Minu naine näiteks unustab vahel DVD seadme sahtli lahti pärast plaadi eemaldamist ja seega on see sageli nädal aega järjest lahti. Niiviisi tekib seadmesse tolmu ja sodi, mida saab edukalt puhastusplaadiga eemaldada.)
3. Firmware uuendamine muudab garantii kehtetuks, aga kui firmware uuendus mitte midagi ei muuda ja otsustad seadme garantiiremonti viia, saad vana firmware tagasi panna ja garantii kehtib jälle.
4. Ma ei usu, et probleemi põhjuseks on firmware, vigane kaabel vms. Pigem on seadmel mingi füüsiline viga, kuigi minu kogemus näitab, et NEC on nende odavate seadmete hulgas kõige kvaliteetsem. Kui puhastamine ei aita, siis soovitan viia seadme garantiiremonti. Kui viitsimist on, võid enne proovida sama seadet samade plaatidega mõnes teises arvutis ning samu plaate mõne teise seadmega. |
vastused siis küsimustele
1.Lihtsalt sai peale panud ,hiljem sai nt ACE installitud ,kuid viga ikka sama. mõni muu proge või win update ei hakanud tööle.
2.plaat ei saa vigane olla kuna minu sõbra jam inu juures töötavad.Ja dvd seade alati kinni kui seda ei kasutata ning asi ei ole 100% tolmus:S kui enne mõnda programmi installi või update töötas ju korralikult. siis lihtsalt seade ei kanata või ei suuda peale mõnda asja enam korralikult töötada.või üldse vigane
3.eks uuringi asi sai ostetud 2007.11.03 seega uurin homseks kas olemas garantii või m,itte
4.seda jah ei saanud kontrollida kas dvd seade nt minu arvutis korralikult töötab.Kuna suht plaju kokku puutunud kus teatud seadmed ja tootjate vaheline konflikt.
jään veel ootama mida pakkuda on:S
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
03.12.2008 06:33:40
|
|
|
NEC seadmed on siiani töötanud kõikide raudadega, viid garantiisse saad samasuguse vastu, egas ta sul sellepärast kõike plaate lugema sellegi poolest hakka, ja kui garantii vennad testida viitsivad siis viskavad miski tuntud tootja tooriku sisse (Verbatim, Platinum) ja ütlevad, milles probleem, töötab ju
Ma kahjuks olen liialt palju NEC lugejatega kokku puutunud, ka mitte ainult enda omadega ja kõigil sama probleem, kõikide tootjate toorikutega ühtemoodi läbi ei saa, ise puutusin selle probleemiga palju aastaid tagasi esimest korda kokku siis kui sai ostetud torn, 25 plaati Arita DVD toorikuid ja nendest suutis NEC miskit 4 välja lugeda, kirjutas see eest kõigile ja teiste tootjate DVD lugejates olid toorikud loetavad, NEC aga ise enda kirjutatud plaate välja lugeda ei suutnud
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hendrique
HV kasutaja

|
04.12.2008 01:43:55
|
|
|
Njah, aga uue uhke sportauto alla ei tasu kruvida prügimäelt leitud rehve, hirmkalli tööstusliku laserprinteriga ei tasu trükkida tualettpaberile ja kvaliteetse DVD-kirjutajaga ei tasu salvestada ebamäärastele plastjunnidele, mida toorikute pähe müüakse.
Kunagi olin ma kiiruga sunnitud väiksest maapoest ostma Omega (vist oli Omega) CD-toorikuid. Pooltel toorikutel koorus lakikiht osaliselt maha. Siin ka üks näide Platinumi "laitmatust kvaliteedist".
Ehk siis, kasutades ebakvaliteetseid kulumaterjale, ei ole mõtet raisata raha kvaliteetsele tehnikale ja vastupidi.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
04.12.2008 10:47:48
|
|
|
aga originaal mäng kah shita plaadi peale keevitatud?
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
04.12.2008 19:12:00
|
|
|
djkiller kirjutas: |
aga originaal mäng kah shita plaadi peale keevitatud? |
Mitte plaat pole kehv, vaid standard mida see plaat kasutab ja tuleb tõdeda, et Sony kehtestab standardeid mida ta oma toodete tegemisel järgib, mitte suvaline tooriku firma, mu vana Sony muusikakeskus ei loe mingi Eesti muusikatööstuse poolt tehtud originaal muusika CD_sid, kahjuks ei jää plaat kohe näppu, et vaadata mis firmaga tegu oli, NEC ei tee juba ammu enam ise DVD seadmeid vaid kasutab Sony omi. Platinum toorikutes polegi probleemi, olgu naad nii kehva kvaliteediga kui tahes, need on kõik tehtud Sony_le vastuvõetava standardi järgi. Olen ühe Platinum tooriku NEC DVD seadmes kildudeks lasknud ja plaat oli loetav kuni kilduteks lendamise momendini, kruvisin selle NEC seadme laiali, puhastasin kildudest ja kokkukruvides töötas seade sama hästi nagu enne õnnetust, kvaliteedi - vastupidavuse kohapealt pole mul NEC_ile midagi ette eita.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
04.12.2008 19:55:16
|
|
|
nujah kuna garantiid veel on siis lendab see sinna.
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
04.12.2008 20:06:33
|
|
|
djkiller kirjutas: |
nujah kuna garantiid veel on siis lendab see sinna. |
Ma saatsin ka grandiise, sain samasuguse vastu, koheselt uue letist, DVD seade peab töötama, mitte suvalise toorikutootja toorikuid lugema, nii-et garantii su probleemi ei lahenda
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
04.12.2008 20:46:04
|
|
|
nuh siis lase sama hinnaga nt mõne teise vastu vahetada.Niisama käed rüppes kah ei pea istuma ju
.raha kulutatud ja selle eest tahan saada töötava asja;)
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
10.12.2008 18:01:07
|
|
|
NEC 7173 A (2 tk.) ning Verbatimi toorikud= laitmatu kvaliteet (vähemalt minu jaoks).
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
10.12.2008 18:03:38
|
|
|
NEC AD-7170A ja ka ei ole Verbatim-i toorikutega jamasi olnud.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
10.12.2008 18:49:10
|
|
|
ei oska kommenteerida. Sai tellitud Ox.ee liteon kirjutaja.Vaatab mida see teeb.Tolle Nec katsetan endal kodus,kui bugine siis garantiisse
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.12.2008 18:56:55
|
|
|
djkiller: Vaevalt, et see NEC Sul Bugine on. Tõenäoliselt pole Sa viitsinud läbi lugeda tootja infot selle kohta, et mis firma toorikuid soovitatakse kasutada, milliseid mitte.
Lisaks siis veel ka see, et mis kiirusega Sa plaate kirjutad. Paljud, odavamapoolsed kannatavad kirjutada poole, või veel aeglasema kiirusega, kui toodud maksimum. Kui kirjutad maksimaalkiirusega, siis ongi asi loetamatu.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
10.12.2008 19:09:13
|
|
|
mida teha siis originaal mängudeda mis pannakse nt vga kaasa.Ei saa tänu lolli kirjutajale neid mänge mängida mida soovin.
Siis tuleks koos mängudega ka dvd kirjutaja kaasa anda,et asi 100% töötaks
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.12.2008 19:27:34
|
|
|
djkiller: Olen ajaloos kunagi näinud Sony CD-lugejaid, milledel oli kohe luugi peal kleeps, et: "Sony ei garanteeri kõikide plaatide mahalugemist".
Mul endal on olemas näiteks vanema põlve NEC ja uuema aja (väline) Sony DVD-kirjutaja ja mõlemad käituvad täiesti erinevate firmade toorikute suhtes. Ning ongi peas ammu väike plaan, et peaks ka kolmanda ka hankima - samuti ehk ka kas LiteOn või siis koguni Teac.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
10.12.2008 19:28:51
|
|
|
tahanteada, originaalplaate loevad nad kõik, kui päris puuksus ei ole. Toorik=!originaalmeedia
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
10.12.2008 20:28:05
|
|
|
mis ma muud oskan öelda.Et hakkan ostma ainult liteon kuna sellega pole probleeme esinenud.Hetkel neg kommentaar minu aadressilt samsungi ja nec suunas;)
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|