Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Wireless input devices ja KVM märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2008 10:59:59 Wireless input devices ja KVM vasta tsitaadiga

Heips!
Loodetavaste sai postitus "õigesse auku"(loe: teemasse) pistetud icon_wink.gif

Niisiis - plaanin hankida wireless klaveri ja hiire ning läbi KVM Switch-i hakata mitut arvutit "roolima".
On kellelgi infot või kogemusi, kas sõuke asi on üle-üldse teostatav? Kas USB sisendi(te)ga KVM saaks aru, et läbi (RF/BT)receiver'i talle miskit(klaveri ja hiire andmeid) "sisendatakse"?

Praegu on kasutusel PS2 hiir ja klaviatuur ning PS2 KVM, kuid uuel "põhi-arvutil" on olemas ainult USB pordid. Tahaksin kasutusele võtta wireless sisend-seadmeid(klaviatuur+hiir), kuid pole leidnud mingit informatsiooni, kas KVM-id nendest receiver'ite signaalidest ka aru saavad või suudab seda teha ainult vastav tarkvara(tootja drivers+software), mis wireless seadmete signaale süsteemile arusaadava(te)ks klaviatuuri-vajutusteks ja hiire liikumisteks tõlgendavad. KVM ise seda arvatavasti teha ei suudaks icon_rolleyes.gif

Oleksin tänulik kõik-võimaliku informatsiooni ja/või ka mõislikemate ettepanekute eest icon_smile.gif
Paralleelselt kahte klaviatuuri-hiire komplekti(PS2 ja USB Wireless) kasutama hakata küll ei tahaks - laua pääl niigi ruumi vähe.

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 27.11.2008 12:57:49 vasta tsitaadiga

Aga äkki lähed täielikult siis usb värkidele üle, või on vana arvuti nii vana, et usb auke pole????
usb kvm karbid on ju olemas..........
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2008 14:04:09 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Aga äkki lähed täielikult siis usb värkidele üle, või on vana arvuti nii vana, et usb auke pole????
Seda ma nagu mõtlengi, et hangiksin USB KVM-i ja nii edasi, kuid ma pole kindel, kas wiruless klaver ja hiir läbi selle suudavad hakkama saada. Harilikult käivad klaver ja hiir ikka ju esmalt KVM-i külge ja sealt edasi arvutitesse. Kui ma aga selle RF/BT ressiiveri KVM-i külge pistan, ei pruugi sealt arvutitesse mingit arukat signaali jõuda ning ongi "lõhkine küna" icon_rolleyes.gif

On äkki mõni muu võimalus? Esmalt ressiiver põhi-arvuti külge ja sealt USB kaudu KVM-i tagasi? Kas nii saama? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2008 14:12:31 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:
XYZ kirjutas:
Seda ma nagu mõtlengi, et hangiksin USB KVM-i ja nii edasi, kuid ma pole kindel, kas wiruless klaver ja hiir läbi selle suudavad hakkama saada. Harilikult käivad klaver ja hiir ikka ju esmalt KVM-i külge ja sealt edasi arvutitesse. Kui ma aga selle RF/BT ressiiveri KVM-i külge pistan, ei pruugi sealt arvutitesse mingit arukat signaali jõuda ning ongi "lõhkine küna" icon_rolleyes.gif

On äkki mõni muu võimalus? Esmalt ressiiver põhi-arvuti külge ja sealt USB kaudu KVM-i tagasi? Kas nii saama? icon_rolleyes.gif

Minul töötas USB-PS2 üleminekuga juhtmeta Logitech LX7 PS2 KVM'i taga korralikult, seda ei oska öelda, kuidas seal juhtmeta klaver+hiir (ühe dongli küljes) toimida võiks.

hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2008 14:25:16 vasta tsitaadiga

smurfer kirjutas:
Minul töötas USB-PS2 üleminekuga juhtmeta Logitech LX7 PS2 KVM'i taga korralikult, seda ei oska öelda, kuidas seal juhtmeta klaver+hiir (ühe dongli küljes) toimida võiks.
Noh seda ma ju oma esimeses postis mainisin, et hetkel on asi PS2-ga lahendatud ja asi toimib normull. Uus arvuti omab aga ainult USB porte ning praegust lahendust ei oska mina kuidagi sellega integreerida. Isegi kui USB klaviatuur ja hiir kasutusele võtta. Selleks peaks kindlasti USB võimalus(te)ga KVM-i hankima. Usun, et sellisel moel saaks asja kindlasti tööle, kuid mul on plaanis hakata traadita/juhtmeta klaviatuuri-hiirt kasutama ja ma pole sugugi kindel, et selle süsteemi ressiiver(RF või BT) suudab läbi KVM-i mingit arukat informatsiooni arvutiteni toimetada ning... icon_rolleyes.gif

Seepärast küsingi foorimlaste kogemusi ja/või nõuandeid, et oma plaaniga "kenasti maha saada" icon_smile.gif

tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2008 14:34:25 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:
smurfer kirjutas:
Noh seda ma ju oma esimeses postis mainisin, et hetkel on asi PS2-ga lahendatud ja asi toimib normull. Uus arvuti omab aga ainult USB porte ning praegust lahendust ei oska mina kuidagi sellega integreerida. Isegi kui USB klaviatuur ja hiir kasutusele võtta. Selleks peaks kindlasti USB võimalus(te)ga KVM-i hankima. Usun, et sellisel moel saaks asja kindlasti tööle, kuid mul on plaanis hakata traadita/juhtmeta klaviatuuri-hiirt kasutama ja ma pole sugugi kindel, et selle süsteemi ressiiver(RF või BT) suudab läbi KVM-i mingit arukat informatsiooni arvutiteni toimetada ning... icon_rolleyes.gif

Seepärast küsingi foorimlaste kogemusi ja/või nõuandeid, et oma plaaniga "kenasti maha saada" icon_smile.gif

Mul oli mõnda aega kasutuses sellistes olukordades PS2 KVM -> USB masin PS2->USB üleminek, kus ühes otsas on nii klaveri kui ka hiire pesa ja teises otsas on usb, mis läheb masina külge. Ainuke jama oli selles, et mõningad üleminekud kippusid aeg-ajalt lolliks minema.

Aga asja (USB KVM'i koostöövõimet juhtmeta klaveri/hiire komplektidega) annab katsetada, mul on kasutuses üks USB KVM, millega peaks saama testida.

hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2008 14:48:23 vasta tsitaadiga

smurfer kirjutas:
Mul oli mõnda aega kasutuses sellistes olukordades PS2 KVM -> USB masin PS2->USB üleminek, kus ühes otsas on nii klaveri kui ka hiire pesa ja teises otsas on usb, mis läheb masina külge. Ainuke jama oli selles, et mõningad üleminekud kippusid aeg-ajalt lolliks minema.
Aga asja (USB KVM'i koostöövõimet juhtmeta klaveri/hiire komplektidega) annab katsetada, mul on kasutuses üks USB KVM, millega peaks saama testida.
Jep - minulgi on olemas PS2<->USB klaveri-hiire üleminek olemas ja selle uue masina taga see hetkel toimib. Esimesel korral küll ei tahtnud asi vedu võtta ja BIOS-i logi väitis, et klaver oleks nagu puudu, kuid paar korda(vaheldumisi ja sama-aegselt) nii PS2, kui üleminekuga katsetades lõpuks hakkas asi laabuma ja prääga vähemaste XP-ga asi toimib juba ilma PS2 abita. BIOS arvab ikka, et klaverit põle, kuid see mind ei heiduta ning vaatamata virisemisele tunnistab ka BIOS klaveri-vajutusi icon_wink.gif

Oleksin väga tänulik, kui sul oleks võimalik seda koostöö-võimet katsetada/testida ja tulemustest teada anda icon_smile.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Wireless input devices ja KVM
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.