Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Andium
HV veteran
|
28.11.2008 19:19:51
CD-ROM sahtel ei avane |
|
|
Olen kindel, et siin on 1000 korda seda küsitud aga paluksin, kuidas oleks voimalik korda teha, et CD v DVD Rom-l sahtel avaneks.
Minul on neid ule 10 kus sahtlid ei avane. Kas oleks voimalik need korda teha ja kuidas. Tean, et CD-si loevad ilusti.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.11.2008 19:42:45
|
|
|
Lahti kruvida ja avamise-sulgemise mehaanika korda teha? (eeldusel, et mootor on korras)
Tihtipeale on põhiveaks sahtli kinnikiilumine, mis tingitud määrde puudumisest sahtli siinidel.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
28.11.2008 21:39:08
|
|
|
Ma olen siiani täheldanud, et kui sahtel enam korralikult ei tööta, siis kipub ka muu osa väsinud olema.
Kui tõesti aega palju üle, võid jah lahti harutada ja näiteks auto piduriõliga sahtli liikuvad osad ära määrida. Määrib täitsa hästi, paistab läbi ja on odav
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
28.11.2008 22:12:29
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Lahti kruvida ja avamise-sulgemise mehaanika korda teha? (eeldusel, et mootor on korras)
Tihtipeale on põhiveaks sahtli kinnikiilumine, mis tingitud määrde puudumisest sahtli siinidel. |
Kiilubki kinni. Ei sa poindile pihta miks tootjad pole seda viga kõrvaldanud.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
28.11.2008 22:21:28
|
|
|
Andium kirjutas: |
Kiilubki kinni. Ei sa poindile pihta miks tootjad pole seda viga kõrvaldanud. |
Sest praegune situatsioon on enamikku rahuldav. Tootja suudab odavalt toota ning tarbjale on ka hind sobilik. ROMid surevadki mõne aastaga, see on loomulik. Jah, ma olen ka näinud 10 aastat vana ja töötavat ROMi, kuid see on pigem erand kui reegel.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
1 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.11.2008 23:13:43
|
|
|
Piduriõli asemel siiski on sobivam plastne määre - nagu see, mida tootja sinna juba kusagile tibake pannud on (mitte alati selle õige koha peale). Kui spets plastile mõeldud määret pole, kõlbab auto oma ka - suvaline plastne laagrimääre. Ja kui seda ka pole, siis puhas vaseliin. Toiduaineid, nagu nt margariin, mida mõned nupumehed vahel siia-sinna topivad, mitte kasutada (seda haisu, mis rasva rääsumisel tekib, on parem mitte kunagi nuusutada).
CD/DVD-seadmete sahtlite põhiviga on konstruktsiooniline - need on tavaliselt laiemad või ligikaudu sama laiad, kui pikad on sahtli siinid ning neid liigutava ajami jõud on tavaliselt rakendatud vaid ühele äärele - see tingibki sahtli kinnikiilumise. Oleks pikkus suurem laiusest või jõud rakendatud võrdselt mõlemale äärele, poleks määret tõenäoliselt vajagi.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
29.11.2008 05:52:33
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Piduriõli asemel siiski on sobivam plastne määre - nagu see, mida tootja sinna juba kusagile tibake pannud on (mitte alati selle õige koha peale). Kui spets plastile mõeldud määret pole, kõlbab auto oma ka - suvaline plastne laagrimääre. Ja kui seda ka pole, siis puhas vaseliin. Toiduaineid, nagu nt margariin, mida mõned nupumehed vahel siia-sinna topivad, mitte kasutada (seda haisu, mis rasva rääsumisel tekib, on parem mitte kunagi nuusutada).
CD/DVD-seadmete sahtlite põhiviga on konstruktsiooniline - need on tavaliselt laiemad või ligikaudu sama laiad, kui pikad on sahtli siinid ning neid liigutava ajami jõud on tavaliselt rakendatud vaid ühele äärele - see tingibki sahtli kinnikiilumise. Oleks pikkus suurem laiusest või jõud rakendatud võrdselt mõlemale äärele, poleks määret tõenäoliselt vajagi. |
Tanud kõigile. teen kohe proovi kui aega saan. Oskad mõnda spets plastilist määret nimetada.
Ühesõnaga väljalükkamisel lükatakse sahtel viltu sees mis tekitab kiilumise?
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.11.2008 15:13:33
|
|
|
Andium kirjutas: |
Tanud kõigile. teen kohe proovi kui aega saan. Oskad mõnda spets plastilist määret nimetada. |
Spetsmäärded plastist mehaanikale pole minu ala kahjuks - näen seda vaid makkide, cd-seadmete ja muu peenmehaanika sees tootja poolt mäkerdatuna. Võib ELFA-st või Oomipoest vaadata - ehk müüakse midagi sellist.
Aga ka suvaline laagrimääre kõlbab. Ära ainult palju pane seda - ainult näpuotsaga natuke - mitte rohkem kui riisitera suuruse jagu kummalegi siinile.[/quote]
tsitaat: |
Ühesõnaga väljalükkamisel lükatakse sahtel viltu sees mis tekitab kiilumise? |
Enamasti küll. Kui mootor on korras - näed, et sahtel jõnksutab, aga ei avane, siis tõenäoliselt just see viga. Vahel esineb see ka sahtli tagasitõmbamisel.
Käsitsi saab enamasti sahtli siiski lahti - vaja on vaid sirgeksväänatud kirjaklambrit v.m paraja jämeduse ja pikkusega traadijuppi - enamusel CD/DVD-seadmetel on kusagil esipaneelis või sahtli servas pisike, kuni 1mm jämedune ava - seal sirge traadiga sorkides ja õigele kohale pressides avaneb sahtel natuke, nii et saab edasi käsitsi lahti tõmmata. Mõeldud on see sahtli avamiseks toite puudumisel. Näiteks Plextori seadmetel on kohe spets traadipulk seadmega kaasas.
Ülejäänud "mehaanika määrete" nimetuse all müüdavad tooted näivad olevat pigem õlid, st voolavad. Kõik krõbedate hindadega ja omadustega, mida antud juhul pole vaja.
Oomipoes on müügil tehniline vaseliin: http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=WT35
Seda või midagi sarnast võid leida ka autopoodidest ja tanklatest. Tehniline vaseliin sobib täiesti.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.11.2008 16:16:03
|
|
|
Viga tekib tavaliselt siis, kui sahtel j6uga kinni lykatakse. Kui sahti sulgemine toimub nupu abil, siis seda viga tavaliselt ei teki.
N2iteks endal on kasutusel 4 aastat vana DVD-kirjutaja. Alati on sahtlit suletud nupust ja sahtli liikumine to"o"tab 100%.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
29.11.2008 16:16:32
|
|
|
Mingil Plextoril käis sahtel lühikese kummirihmaga lahti, ja see oli välja veninud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|