praegune kellaaeg 21.06.2025 20:15:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
18.11.2008 14:50:11
Abi vaja ID ja printeri installiga |
|
|
Heips!
Loodetavaste satub mu "hädakisa" kuuljate kõrvu
Teen lühidalt: teatud põhjustel oli vaja XP Hõum SP3 upp-graadida Prooks, ka SP3. Kõik ilus kena, Pro ilutseb masinas, kuid... ei toimi HP LJ1010 ja JSP CR-900 ID-ioodikaart
Piinlen nüüd juba teist päeva, kõik-võimalikke(emaplaat, printer, ID-ikas jms) draivereid maha kiskudes ja peale toppides, kuid tolku mitte essugit - no ei hakka need vidinad tööle
Olen proovind nii vanemaid, ku ka uuemaid draivereid, kuid mitte mingit reaktsiooni. Miski nigu oleks sellele USB Hub-ile kää ette pand. Teistes sama riistvaraga Hõum SP3 masinates asjad töötavad laitmatult, kuid Bro SP3 paneb näkku. Ja selle IDioodi-kaardi draiverid on aint sellel kaasa-pandud mini-cd pääl, tootja muid draivereid ei tarni. ID veebis saab installi puhul selle kiipkaardi lugeja valida ja paigaldatakse ka mingi M$ USBCCID Drive Package. Tolku sellest aga mitte mingit - kaardilugejat ID utiliidi poolt ei leita ja devaisside hulka ei ilmu. Ka teistesse USB portidesse printerit ja kaardilugejat toppides ei tee süsteem neid märkamagi. Samas on aga muud "mass-storaged"(CF/Pro-Duo/SD/SM) kenaste süsteemile mõistetavad. Toimimist katsetand põle, kuna majas siukseid vidinaid ei eksisteeri, kuid vähemaste tunneb süsteem need ära. IDioodi-kaardi lugejat aga mitte.
Olen abi küsind nii Onu-Billi jüngritelt, Eesti ID abiliinilt jms, kuid need kas ei oska selle pääle miskit kosta või lubavad maila teel nädala-paari jooksul vastata. Minul aga asjaga suht kiire - kolleegidel vaja iga bää tööd teha.
Tegu siis GF7050VT-M5(aka MCP73V, rev 1.0) platvormi ja ülal-nimetet seadmetega. Võrdlesin toimiva arvuti ja konfliktse masina devaisse ning draiverid ja ainukes(t)eks erinevus(t)eks on konfliktse masina ühe USB Root Hub-i puudumine - probleemideta arvutites on neid 2 tk, probleemses aga ainult üks. Muidugi on probleemses masinas puudu ka Smart Card Reader ja LJ1010 printer.
Ise kahtlustan seda USB Root Hub-i jama, kuid see peaks olema seotud emaplaadi ressurssidega. Sai kõik nVIDIA draivud maha kistud, plaadilt uuesti paigaldatud - ei koti. Siis sai Onu-Billi kääst uuenduste kaudu WHQL draivud(NVIDIA 7050/610i chipset) paigaldatud - ikka ei miskit. Seejärel vedisin emaplaadi tootja juurest uusimad kohale ja üritasin need pääle ajada. Setup pistis kisama, et sul on vanad draivud ja need tuleb enne eemaldada ning pakkus autu-maagilist eemaldamist, mille järel toimub restart ning uued topitakse peale. Olin nõus ja pärast süsteemi üles-tulekut ikka sama seis
Minul igatahes on "mõistus istmikuga triiki" ja seetõttu kisan siin appi - äkki keegi lahke inime oskab midagi arukat soovitada?
Lisaksin juurde, et süsteemi installikas on integreeritud SP3-ga WinXP Pro OEM Upgrade orginaal ja muud OEM Bro plaati mul kääpärast võtta põle. Üritasin teha repair installi, kuid sellist võimalust Win-Setup kahjuks ei pakkund.
Appi, Appi, Appi...!
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
18.11.2008 18:18:48
|
|
|
Bios'est usb seadeid oled ka uurinud? Pmst ei tohiks seal midagi olla muutnud kui enne töötas aga pilgu võiks ehk peale visata
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
18.11.2008 18:20:07
|
|
|
Uninstalli USB kontroller(id) ja seejärel "scan for hardware changes" või reboot.
USB probleemide puhul vahel aitab.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
19.11.2008 09:00:45
|
|
|
Minul aitas vaid opsysi clean install...
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
19.11.2008 10:18:05
|
|
|
Heips!
Tänud vastajatele
Ei saand õhtal enam mahti postitada, kuid asi lahenes Dogbert'i soovitatud viisil, kuigi ma kontrollereid ei eemaldand, vaid tegin lihtsalt Update drivers... ning andsin emaplaadi INF-i talle järada.
Märkasin pääva lõpuks, et Onu-Bill oli nende kontrollerite juhtimiseks oma ohjurid toppind ja seetõttu ei suutnud süsteem kõiki plaadi ressursse tuvastada.
Fu*k the Bill ja tema suuruse-hullustust - ta raip kipub väga tihti arvama, et tema draiverid on parimad aga s*ttagit-kit
Sellega loeksin antud teema-arenduse õnnelikult lõppenuks
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|