Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
GamerBoy
HV vaatleja
|
06.11.2008 00:32:32
Tunnistab Kõvaketas nagu UNKNOWN DEVICE ?????????? |
|
|
Selline probleem, et eile töötas Väline kõvaketas korralikult ja peale seda kui täna arvuti uuesti sisse lülitasin.
Siis arvuti enam ketast ei leidnud.
Hakkab installima drivereid ise ja ütleb et installitud ja valmis kasutama, aga ütleb et on UNKNOWN DEVICE.
Aga My Computer ei näita seda ketast.
Kuigi kettal on tiode olemas ja tuluke põleb ja ketas käib sees ringi.
Ja kui tagant ära võtsin ja uuesti külge panin siis ütleb, et ( USB DEVICE NOT RECOGNIZED---One of the USB devices is malfunctioned )
Olen proovinud igasugu programme selle leidmiseks aga TÜHJA.
Ja Disk Manager ei leia ka midagi.
Mida ma tegema pean??
Palun aidake keegi kui on võimalus.
Või andke nõu, et äkki on olemas eestis mingi firma kes tegeleb ketastelt failide kätte saamisega.
Seal liiga tähtsad failid peal et nendest ilma jääda.
Väline ketas ise on WD PASSPORT 120GB-----------WDXMS1200
ETTE TÄNADES !
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dinkz
Kreisi kasutaja
|
06.11.2008 00:37:53
|
|
|
Teisi USB porte oled proovind?
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
GamerBoy
HV vaatleja
|
06.11.2008 00:50:38
|
|
|
Kõik USB pordid olen läbi proovinud.
Ja olen proovinud ketast teistesse arvutitesse ka panna, aga ikka sama probleem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
06.11.2008 01:01:41
|
|
|
Viga võib ju olla ka tolles usb kontrolleris. Eeldatavasti seal karbis SATA ketas, siis peaks olema lihtne teda kasvõi lauaarvutisse ühendada.
Kuna aga oled mures oma tähtsate failide pärast ning nagu väike kõhkluseuss arvuti riistvaraga jamamast takistab siis soovitaks küll pöörduda pädevamate kasutajate poole.
HV_s kasutaja Toivos aga tegeleb andmete kättesaamisega vigaselt kettalt. Võtma pead aga hulga tuhandelisi kaasa tema jutule minnes. Noh, firmad veelgi kallimad .
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.11.2008 08:20:36
|
|
|
Tee nii:
Arvuti täiesti kinni.
USB-väliketas külge
Arvuti tööle.
Praegu vaadates tundub, et Sul on konflikt tekkinud sellest, et mitme USB-seadme kasutusel on arvuti andnud ühed ja samad tähed mitmele USB-seadmele ning ei tunne seetõttu seda ketast õieti ära.
Võid ka seda proovida, et Uninstallid USB-device, masinale reastart ja siis installitakse USB-seadmed täiesti uuesti.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
06.11.2008 08:55:02
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tee nii:
Arvuti täiesti kinni.
USB-väliketas külge
Arvuti tööle.
Praegu vaadates tundub, et Sul on konflikt tekkinud sellest, et mitme USB-seadme kasutusel on arvuti andnud ühed ja samad tähed mitmele USB-seadmele ning ei tunne seetõttu seda ketast õieti ära.
Võid ka seda proovida, et Uninstallid USB-device, masinale reastart ja siis installitakse USB-seadmed täiesti uuesti. |
Kas sa ikka lugesid, et mures inimene proovis ketast ka teiste arvutitega.
Mis pagana tõenäosusega saab mitmel arvutil korraga olla riistvara konflikt. Ja USB avasid pole ka arvutil niipalju kunagi küljes, kui palju saaks sinna teoreetiliselt USB seadmeid taha ühendada. Mis see number oli, miski 250 tarvikut vist.
Tundub olevat levinud probleem igatahes, et miks mures laps googlet ei kasuta, kuigi esmapilgul ei hakanud kusagilt probleemile pakutud lahendust silma.
tsitaat: |
Re-do this process with the "unknown" WD drive still connected. By
uninstalling the "Unknown" device when connected, it should remove the
"last known" USB ID for this device. Then disconnect and re-connect
this drive. It should be re-detected correctly.
You may have several "left-over" device settings in Device Manager and
you should clean this up. One way is to select "Show hdden
devices..." after starting Device Manage with the following done in a
CMD window:
set devmgr_show_nonpresent_devices=1
cd %SystemRoot%\System32
start devmgmt.msc
And remvoe the "phantom" devices.
|
http://forums.techarena.in/xp-hardware/950853.htm
viimati muutis jägaja 06.11.2008 09:05:23, muudetud 2 korda |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.11.2008 09:08:38
|
|
|
jägaja: Täiesti tüüpiline nähtus, kus arvuti annab näiteks 3-le USB-kettale tähe "F" ning uuel ringil, sama seadet ühendades teatab arvuti täpselt samamoodi, et "Unknown Device".
Ja kui tegu on n-ö "fikseeritud tähega", siis uuel ühendamisel ei anna seade sellele mingit uut "tähte", vaid üritab seda sellesamaga tööle panna.
Kui nüüd teha Arvuti kinni - seade külge ja arvuti tööle, siis loeb arvuti selle konkreetse seadme uuesti uueks või primaarseks seadmeks.
--------------------------------------------------
Ja olen näinud ka sellist WD välist kõvaketast, mis tahtis seda, et töötamisel suvalise arvutiga, tuleb ta sel ajal arvutiga ühendada ajal, kui arvuti on välja lülitatud. Muidu normaalselt tööle ei läinud. Tegu oli kettaga, mis võttis oma toite USB-st, ilma välitoite võimaluseta.
viimati muutis tahanteada 06.11.2008 09:09:21, muudetud 1 kord |
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
06.11.2008 09:09:25
|
|
|
no siis olen ma ebatüüpiline arvutikasutaja (või lihtsalt on vedanud) aga usb seadmed pole mul veel probleeme valmistanud.
Küll aga kipuvad CD-ROM seadmed sageli ära kaduma. Viimati siis Vista all ning selgus googeldades, et pole just haruldane probleem ja sain kiiret abi.
Ja teemaalgatajale lohutuseks järelduvalt, et sinu kettaseade on täiesti korras sellisel juhul, ainult pead suutma arvutile selgeks (billile )teha , et ta ikka tunnistaks sinu poolt ühendatud ketast.
Või kasuta näiteks Estobuntu live CD_d, ning saad kiirest oma andmed arvutisse ümber kopeerida, hiljem "turvalisem" jamada,kartmata andmete kaotsiminekut.
viimati muutis jägaja 06.11.2008 09:14:42, muudetud 1 kord |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.11.2008 09:11:45
|
|
|
jägaja: Kirjutasin just lõppu lõigu WD kohta.
Minul on enda välikettad kõik lisatoidetega ning tähed on neile antud fikseeritult, valituna tähestiku lõpust. Senini pole arvutid veel samu tähti kellelegi teisele kasutada andnud.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
06.11.2008 12:15:23
|
|
|
võib proovida lisatoitega hub-i taga. Kuigi seda ma hästi ei usu, et mitmel arvutil toide lahjaks jäi. endal ka see WD 120GB ning mõnikord ilma Y-kaablita tööle ei lähegi.
_________________ Stirlits kõndis mööda öist Berliini. Äkitselt plahvatus ees, taga, paremal, vasemal...
"Dolby surround," mõtles Stirlits. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
06.11.2008 19:33:14
|
|
|
minu kogemused kahe välise 2,5" kettaga.
Esiteks kahtlustaksin toite nõrgaks jäämist. Mul on ka ühe arvuti ja ketta kombinatsiooni puhul nii, et ketast ei ilmugi. Aitab lisatoite ehk Y otsaga kaabel.
Teiseks kahtlustan vigast kaablit. Kui oled ka teise kaabliga veendunud, et ketast ikkagi ära ei tunta, siis mina teeksin kolmanda sammu ja ühendaksin ketta karbi seest otse arvuti emaplaati. Eeldan, et tegemist on sata kettaga. Kui ide, siis tuleb leida üleminek.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
18.11.2008 00:27:55
|
|
|
Noustun Montez-ga. votad karbiseest valja ning kohe emmega uhendus. kui seal jamasid siis on asi kettas.
Sellisel juhul sa naed ka kas bios selle ketta ules leiab.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|