Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
corvette
HV veteran
|
11.09.2008 19:35:36
Video renderdamine ja konvertimine, kuidas seda paremini teha? |
|
|
Otsisin sama probleemiga postitusi, aga paraku need ei aidanud.
Mõistust jääb puudu video renderdamise juures. Ühesõnaga, kui oma DV kaamerast video arvutisse võtan, on kõik OK.
Kui näiteks Sony Vegases seda töötlen ja siis hiljem salvestada ehk renderdada siis tekib videosse triibud.
Panin tähele, et mida parema renderdamisega salvestan, seda rohkem neid triipe või jooni pildi liikumises on.
Tean, et need on kuidagi seotud interlaceiga, aga ei leia seda kuskilt valikust.
Kuidas saada või salvestada kogu töö maksimaalselt hea pildikvaliteediga?
Faili suurus ei ole väga oluline.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
11.09.2008 20:16:39
|
|
|
Märksõna on deinterlace. Kas siis videole või mahamängival koodekil sisse lülitada.
Triipe muide näitab arvuti, telekasse mängides neid ei tekki.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
users
HV vaatleja
|
12.09.2008 08:24:38
|
|
|
DV video on mõistlik peale töötlemist salvestada samasse formaati (ehk siis DV; 1h= umbes 13GB), nii peaks tekkima kõige väiksem kvaliteedikadu
kindlasti on ka Vegases kuskil valik interlace/deinterlace olemas, tuleb lihtsalt see üles leida (kahjuks ise ei tunne seda programmi)
videokaamerast tulev toorvideo on alguses interlaced, mis sobib hästi telekas vaatamiseks, kuid arvutimonitoril vaatamiseks tasub valida seadetest deinterlace
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
18.09.2008 18:41:28
|
|
|
Vegases leidsin projekti seadetest deinterlace koha, kus sai valida kolme variandi vahel, kas blend fields, interpolate fields või none. Aga ükski variant ei parandanud tulemust.
Kuid siis sorkisin mängija enda seadetes ning sain pildi korda. Kui tegu ainult arvutis mahamängimsega, siis tundub et olen probleemile lahenduse saanud.
Tänud!
EDIT:
Üks küsimus siiski veel on seoses Xvid'ks konvertimisel. Panen nii kvaliteetseks kui mul õnnestub Xvid seadetest panna tuleb tulemus veidi hallikam kui originaalis.
Kas mul on midagi mis on jäänud kahe silma vahele ja seda saaks parandada või see ongi loomulik "kadu" või osa X-vid'ks konvertimisel?
Näide on siin:
See on originaal ehk uncompressed videost
See on siis pakitud Xvid mpg4 codec videost
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
19.09.2008 12:34:50
|
|
|
Mingi kadu on alati sest tegemist on ikka kokku pakkimise ja väiksemaks tegemisega nii, et tulemus ei saa mitte kuidagi olla sama hea väljanägemisega kui see mida sisse panid.
Kui asi on värvides, siis ürita ehk veidi Color Correction´iga mängida. Seda hallikust saab kontrastsemaks teha siis kui sa kasutad effekti "Curves".
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
19.09.2008 14:44:33
|
|
|
Ei leidnud Xvid seadetest seda Colori Correction kohta, aga kui 2passiga teha, siis saab mingeid Curve distantse muuta küll, kummale poole, pole aimugi.
Aga jama selles, et kui 2passiga teen, siis konvertimisel on preview aken must ning pärast ei mängi fail kah...
Oskab ehk keegi teist pakkimis tehnikat soovitada. Mai tea millist, mul endal need pakkimised ei tule eriti hästi välja.
Videot on mul kõigest 40 mintsa ja maht on sellel 65GB...tahaks saada niipaljugi väiksemaks, et õnnestuks DL-DVD'le salvestada.
Sellise mahu juures ometigi peaks kvaliteet veel säilima ju?
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.09.2008 18:09:04
|
|
|
corvette kirjutas: |
Aga jama selles, et kui 2passiga teen, siis konvertimisel on preview aken must ning pärast ei mängi fail kah...
|
Nähtavasti teed siis midagi valesti. Single pass reiimis mingist kvaliteedist rääkida pole eriti mõtet, kui ikka faili mahtu tõesti vähendada ka tahad.
VirtualDub-iga Xvid-i kasutamiseks on selline hea juhend olemas: http://www.doom9.org/index.html?/xvid-vdub-final.htm
Muude programmide puhul peaks toimima sarnaselt.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
10.11.2008 15:28:31
|
|
|
Ei tea, mina selle VirtualDubiga hakkama ei saa...õpetuses on ühtepidi öeldud aga mul programmis teised asjad või üldse puudu.
Muide kuidas H.264-ga pakkimine käib?
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.11.2008 16:51:13
|
|
|
1. Millisest õpetusest on jutt?
2. Millisest VirtualDub-i versioonist on jutt?
3. Mis on allikaks? (millise koodekiga ja millises mahus)
4. Mida teha üritad?
5. Kas "teised asjad" on justnimelt programmis või ainult kompressori seadistuses? (Viimasel juhul pole midagi imestada - koodekid arenevad kuudega, juhendid ei jõua neile järele. Aga kui ei järgi juhendit puhtalt pildi järgi vaid natuke üritad ise kaasa mõelda, siis pole hullu - saab hakkama.)
Mis puutub H.264, siis ainus võimalus seda tasuta teha on kasutada x264 koodekit. Doom9 juhendite hulgas on ka selle jaoks midagi olemas.
Ise proovisin x264 üsna ammu - hakkab vist paar aastat saama juba. Ja tookord ei õnnestunud see mul üldse - tegin enda arvates kõik õigesti, aga tulemuseks oli must pilt. Suure tõenäosusega oli viga minus, aga võibolla ka mingis tolleaegse x264 versiooni ja minu vigade kombinatsioonis. Praeguseks on x264 ja selle kasutajaliides kõvasti edasi arenenud ning tõenäoliselt intelligentsem - võibolla oskab ka kasutaja vigu paremini vältida või välja tuua. Proovimiseks pole hetkel aega kahjuks.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
10.11.2008 22:08:06
|
|
|
Handbrake 0.9.2 saab küll kena pildiga x264 tehtud, aga kas ka windowsis seda teeb ei tea.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
10.11.2008 23:38:35
|
|
|
Windowsis kasutage x264 ja muuga mässamiseks MeGUI-d.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
siigal
HV vaatleja
|
14.11.2008 20:05:44
|
|
|
corvette kirjutas: |
Ei leidnud Xvid seadetest seda Colori Correction kohta, aga kui 2passiga teha, siis saab mingeid Curve distantse muuta küll, kummale poole, pole aimugi.
Oskab ehk keegi teist pakkimis tehnikat soovitada. Mai tea millist, mul endal need pakkimised ei tule eriti hästi välja.
Videot on mul kõigest 40 mintsa ja maht on sellel 65GB...tahaks saada niipaljugi väiksemaks, et õnnestuks DL-DVD'le salvestada.
Sellise mahu juures ometigi peaks kvaliteet veel säilima ju? |
Kui see on tavaline DV fail ja kui töötluses kasutasid mönd monteerimisproget(ulead, pinnacle, vegas,prem.) ja materjali 40 minutit, siis see mahub ilusti ka tava dvdle, lihtsalt vali sealt make movie alt make disc - dvd quality(või standard, oleneb programmist) ja korras. Pead arvestama aint minutite arvuga
|
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
20.11.2008 14:55:39
|
|
|
Nüüd on poes müügil USB võimalusega DVD mängijad Televiisorile.
Seega jookseb mpg ja avi ka usb pulgal ning dvd data formaadis.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|