Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  sissetuleva mailiserveri teada saamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 26.10.2008 15:23:39 sissetuleva mailiserveri teada saamine vasta tsitaadiga

mul Rootsi tuttaval oli väikefirma, millel oli enda nimele domeen registreeritud ning ühtlasi olid ka mailiaadressid olemas. Nüüd on aga see firma "kaotsi läinud" ning mingit IT haldust pole seal ilmselt kunagi olnud ja ka yhtegi arvutit pole tema käes, kus mailiklient oleks ära seadistatud. Ühesõnaga hästi segane lugu, aga mulle endale tundus ka huvitav, et kui väljaminev mailiserver on siis konkreetse ISP oma, kelle internetiühendust sa parasjagu kasutad, siis kuidas on voimalik teada saada sellises olukorras sissetuleva mailiserveri aadress? Sest mulle tuleks pahe kaks voimalust. Üks oleks vaadata andmeid arvutist, kuis MTA on ära seadistatud. Sellist voimalust aga pole. Teine variant oleks vist saata omale sellele aadressile mail ja uurida maili sourc'i, kuid see eeldaks seadistatud mailikliendi olemasolu, et kirjad üldse sisse saaksid tulla(webmail'i sellel väikefirmal polnud). On üldse sellises olukorras võimalik sissetuleva mailiserveri aadressi teada saada? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.10.2008 15:26:34 vasta tsitaadiga

Maili Headeris on kirjas kõikide mailiserverite aadressid, alates saatvast mailiserverist. Nii, et tee Header lahti ja vaata, mis sinna kirja pandud on.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 26.10.2008 15:34:51 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Maili Headeris on kirjas kõikide mailiserverite aadressid, alates saatvast mailiserverist. Nii, et tee Header lahti ja vaata, mis sinna kirja pandud on.

aga kui pole enam ühtegi maili alles. Siis võibolla aitaks näiteks vale nimega kirja saatmine. Et ütleme minu mailiaadress on mailiaadress@gmail.com ja ma saadan kirja aadressile nailiaadress@gmailcom, siis peaks mind huvitav mailiserver vastama, et sellist postkasti pole. Või siis pommitama oiget mailiaadressi suvaliselt maililt suuremahuliste kirjadega seni kuni mailbox saab tais ning mailiserver sellest mulle teada annab, paljastades sedasi oma nime? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.10.2008 15:48:50 vasta tsitaadiga

Vale kirja korral vastab mailiserver kindlasti, et seda saajat olemas pole. Iseasi, kas sellest kasu on, aga proovi järgi.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 26.10.2008 16:02:06 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:

aga kui pole enam ühtegi maili alles. Siis võibolla aitaks näiteks vale nimega kirja saatmine. Et ütleme minu mailiaadress on mailiaadress@gmail.com ja ma saadan kirja aadressile nailiaadress@gmailcom, siis peaks mind huvitav mailiserver vastama, et sellist postkasti pole. Või siis pommitama oiget mailiaadressi suvaliselt maililt suuremahuliste kirjadega seni kuni mailbox saab tais ning mailiserver sellest mulle teada annab, paljastades sedasi oma nime? icon_rolleyes.gif

Ma ei saa nüüd hästi aru... Sul on vaja meiliserveri nime ja domeeni sa tead? Siis küsi järele:

Linux ja Windows (alates 2K):

nslookup -querytype=MX <domeeninimi>
(nt. nslookup -querytype=MX hot.ee)

Vastuses:
MX preference = väiksem number on kõrgema prioriteediga, st väikseim on esmane (põhi-)server, ülejäänud numbri kasvu järjekorras varuserverid, mille poole pöördutakse, kui prioriteetsem server ei vasta.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  sissetuleva mailiserveri teada saamine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.