Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Koduse NAS-ketta / serveri ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.05.2025 21:31:57 vasta tsitaadiga

Käsurealt
aptitude install virtualbox ?
ja siis virtualbox käima. Lihtne. Aga xming abil peab seda tegema, pole enam tavaline web GUI.
Saab ilma xming abita ka, siis on käsureal hulk möllamist et see virtuaalmasin konfida.
ongi selline näpud õliseks teema, et saab, aga.....
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Markos
HV veteran

sõnum 25.05.2025 12:21:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma ei tea, millega sa seal tegelesid icon_biggrin.gif , aga ilmselgelt mingid baasteadmised puuduvad. VM käima lükkamine on nüüd küll väga lihtne. Pluginate asemel mõtlesid konteinereid? Need, mis Truenas turul eelkonfitud on enamasti 5 klikki ja töötab.

Corel olid jailid, mitte konteinerid.
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 26.05.2025 09:30:14 vasta tsitaadiga

Longero kirjutas:

Muidugi Unraidi miinus on seesama üks mälupulk ja kes teab... kui nende äri peaks ühel päeval halvasti minema ja nad pillid kotti panevad siis on jama vs Truenas mida saab alati sahtlist võtta ja uuesti installida millal tahan.

Pulgast saab backupi teha ja litsentsi saad üle kanda uuele pulgale.
Pillid kotti võib panna iga firma, ka syno. icon_smile.gif
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.05.2025 12:13:26 vasta tsitaadiga

Kui syno pillid kotti paneb, siis vist töötab NAS ikka edasi, lihtsalt mingeid uuendusi enam ei saa. Vähemalt mitte syno enda omasid, community edition omasid võib-olla saab.
Kas see unraid tõesti on siis selline, et kui netiühendus või nende server maas on, keeldub igasugusest koostööst?
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 26.05.2025 13:12:54 vasta tsitaadiga

Unraid on kinnine süsteem jah, aga ma arvan, et selle pärast ei ole vaja muretseda, et üks hetk enam ei tööta. Mälupulga vahetus (kui eelmine pillid kotti paneb) on väga lihtne protsess. Tegin seda ise paar korda läbi, kui Unraid jooksutasin.
Markos
HV veteran

sõnum 26.05.2025 13:25:22 vasta tsitaadiga

Syno on selline, installid, konfid pool tundi ja unustad 10'ks aastaks või noh, peaaegu, vahepeal vajutad nuppe, et ta updatesi teeks või siis pane auto peale, kui piisavalt mune on. Mul on backupi jaoks 214Play, mis on umbestäpselt 10a vana. 1x olen selle aja jooksul pidanud kettaid vahetama, sest said otsa nii 4-5a möödudes. Iseehitades vist nii häst ei lähe, eriti, kui vaadata, miks truenasi maailmas on toimunud, pidev käpik, täna teeme nii, homme naa.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.05.2025 13:42:15 vasta tsitaadiga

ot:
Syno puhul pidin plex installima ja konfima kui videostation ära kaotati. Tegelt ei kurdagi väga, plex on parem nagunii ja konfimine pole midagi väga keerulist. Aga ikkagi....
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 26.05.2025 13:48:14 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Syno on selline, installid, konfid pool tundi ja unustad 10'ks aastaks või noh, peaaegu, vahepeal vajutad nuppe, et ta updatesi teeks või siis pane auto peale, kui piisavalt mune on. Mul on backupi jaoks 214Play, mis on umbestäpselt 10a vana. 1x olen selle aja jooksul pidanud kettaid vahetama, sest said otsa nii 4-5a möödudes. Iseehitades vist nii häst ei lähe, eriti, kui vaadata, miks truenasi maailmas on toimunud, pidev käpik, täna teeme nii, homme naa.

No ma ei tea - ma pole küll pidanud peale käima panemist midagi eriliselt ehitama. Väiksemaid kettaid olen suuremate vastu vahetanud, see on ka suht murevaba tegevus, vana välja - uus sisse - assignid arraysse ära võetud ketta asemele (enne küll on soovitav lasta ketas üle kirjutada 0 dega) ja ootad, kuni süngi teeb. Updatega sama, et vajutad nuppu ja pärast teed resa.
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 30.05.2025 07:37:48 vasta tsitaadiga

Mul enda tehtud NAS-i kogemust ei ole, jäi internetist silma kriitikat: I don't understand why people use Unraid — these 4 reasons are why I switched
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 30.05.2025 09:52:47 vasta tsitaadiga

On päris mitu head põhjust, miks inimesed kasutavad Unraidi ja see neile meeldib. Esimese lausega seal artiklis, näitab ta kohe, et saab aru küll, miks nii on.
nr4 põhjendus on minu meelest bs, sest Unraidiga saab kõike seda teha küll. Jah, kõike ei saa läbi native lahenduse ja on vaja pluginaid kasutada, aga pluginad ongi suur osa unraid ökosüsteemist.
nr3 on OK põhjus neile, kellele kasutajate ja -gruppide õiguste seadistamine oluline on, sest Unraid tõesti kasutajatele ja kasutajagruppide eriti palju rõhku ei pane. Enamus inimestel kodukasutuses pole seda vaja ja Unraid ei proovi ses suhtes ka Truenas alternatiiviks olla.
nr2 põhjendus on nii ja naa. Mul pole probleemiks väga hea tarkvara eest ühekordne makse teha (mõistlikus suuruses). Oman ise ka Pro litsentsi, mis nüüd uue nimetusega "lifetime".
nr1 oli minu jaoks probleem, koos ZFS "poolkõva" integratsiooniga. Seepärast oma koduserveri Truenas peale kolisingi. ZFS + SSD metadata ja SMB jõudlus Truenas Scale peal ning kõige selle seadistamise/kasutamise mugavus on ikka pika puuga Unraidist ees.

Unraid puhul meeldis mulle kõige rohkem väga nende Docker integratsioon. Töötas hästi, integreeritud äppe on palju ja ka dockerhubist suvalisi äppe polnud liiga keeruline käima lükata. Virtuaalmasinate käima lükkamine oli ka piisavalt OK, välja arvatud mõned mured videokaartide pass-through teemadega, mis tänaseks vist on oluliselt paremaks muutunud.
Kumbki teeb mingeid asju paremini kui teine. Valik tee ikka selle järgi, mis sulle sobivam on.

vooteleaer
HV vaatleja

sõnum 12.06.2025 13:13:19 vasta tsitaadiga

Mul selline probleem, et TrueNAS Scale masin kaotab aeg-ajalt SSD kettaid. Emaplaadiks MSI B450i ning korpus on Jonsbo N1 (üsna kompaktne), kasutusel on 5tk ADATA 1Tb 2.5' SSD-sid, mis on adapteritega istutatud 3.5' kinnituste külge. Ehk siis, nii adapteri sees on SATa pesa, sealt eraldi on Jonsbo N1 backplane ja selle all veel SATA pesad. Alguses oli teooria, et PSU on liiga lahja - Be Quiet 300W. Vahetasin 450W vastu, kuid sümptomid jätkuvad. Suvalisel hetkel hakkab üks viiest SSD-st andma IO erroreid ja mõne aja pärast kaob hoopis pildilt.
Peale rebooti on elu jälle OK.
Temperatuuridest on kõige kuumem SSD u 54C, enamasti siiski 38C ja isegi vähem. Olen ka vahetanud sata kaableid jms.
Viimati panin case fan-i biosist kiiremaks, lootuses et madalamad temperatuurid äkki aitavad jamast lahti saada, tulemus oli hoopis vastupidine - esimene ketta jama oli juba järgmisel päeval. Ja ülejärgmisel. Tavaliselt läheb u nädalake enne kui esimene jama pihta hakkab...
Manus

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 12.06.2025 13:23:28 vasta tsitaadiga

Kas üks viiest tähendab suvaline viiest või alati üks ja sama?
Kui alati sama, siis ma kahtlustaks ketast ennast või adapterit.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.06.2025 13:49:01 vasta tsitaadiga

Ma vaataks esimese asjana weari. Et consumer SSD'd raidi5+ konfides ei kesta, ei tohiks üllatusena tulla. Kui ikka kirjutamisega pähe anda, siis parity kulutabki kõiki kettaid ühtlaselt.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Koduse NAS-ketta / serveri ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.