Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
15.10.2008 15:42:44
GSM moodulid krediitkaardilugejas -- häving kuni 100M |
|
|
link :: minut.ee
Tundmatu Sõdur kirjutab minutis: "Osades Hiinas toodetud krediitkaardilugejates on avastatud lisaseade, milline kogub krediitkaartide andmeid ja edastab need seejärel korra ööpäevas SMS-ina Pakistanis asuval mobiilinumbrile. Selliseid seadmeid on avastatud eelkõige kaubakettide Wal-Mart ja Tesco Briti filiaalide kauplustes. Kahjud ulatuvad juba hinnanguliselt 35-75 miljoni euroni. Väliselt on võimatu eristada manipuleeritud lugejat, ainult kaalult on lisaseadmega lugejad umbes 100 gr raskemad. Uurijad kaaluvad seetõttu seadmeid, et leida manipuleeritud kiiremini üles. Sadu manipuleeritud seadmeid on juba leitud ka Iirimaa, Belgia, Hollandi ja Taani kaupluste kassadest.
Seade ise leiti tänu juhusele, kuna üks turvamees kuulis öisel kontrollkäigul toiduainekaupluses oma raadioside seadmes kahtlast müra, mis tekib kui lähedal toimub SMS-i saatmine mobiililt. Asja hakati põhjalikumalt uurima ja lõpptulemiseks leitigi kahtlane kaardilugeja. Õnnelik juhus, kuna seade on ehitatud suhteliselt kavalalt, ei salvesta kõiki kaarte järjest, vaid ainult teatud arvu, aktiveerub ainult teatud transaktsioonide arvu järel ja on võimeline jääma ooteseisu pikemaks ajaks.
Täpsemalt: saksa keeles siin (Heise), ning inglise keeles siin (Wall Street Journal)"
viimati muutis Tanel 15.10.2008 16:37:45, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aivar88
HV veteran
|
15.10.2008 16:31:59
|
|
|
Päris jama lugu küll. enam ei saa poes ka süda rahus kaardiga toidu eest tasuda peab hakkama sularahaga arveldama
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak.90
HV veteran
|
15.10.2008 16:50:20
|
|
|
Aga kuidas nad lisasid kaardilugejatele need huvitav? Tehasest tulles tuttav autojuht käis korra teatud kohas ja olidki seadmed muudetud?
Ega midagi muud polegi, tuleb taskukaalu kaasas kanda ja enne maksmist seadmeid kaaluma hakata
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
0 :: |
188 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
15.10.2008 16:54:52
|
|
|
Kui peaks välja antama Nobeli petuskeemi auhinda, siis see oleks kindlasti üks kandidaat.
Kõige jaburam, et see asi toimus seadme rauas, st. füüsilised lisaseadmed olid küljes... Kas keegi tark oskaks öelda - kui selline seade oleks mu sülearvuti sees ja ma käiks netipangas või kus iganes... siis see võiks salvestada minu klahvivajutused ja saata siis andmed kuhugi maailma otsa. Sellise asja peale ju viirusetõrje-tulemüür või mis iganes ju ei hakka?
_________________ Tuleb lihtsalt täiega panna!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
15.10.2008 16:56:51
|
|
|
Need terminalid põhinevad hoopis teistsugusel põhimõttel, service SMS-id (mida kasutati andmete saatmiseks) on ka tasuta (millest praktiliselt jälge ei jää) jne.
|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
15.10.2008 17:04:47
|
|
|
Jaa, kaval. Maailm muutub ohtlikuks. Õnneks saab poes makse teha mitte krediitkaardi, vaid ka tavalise riigisisese kaardiga. Vaevalt keegi Pakistanist viitsib tulla sealt siia ja siis tagasi sinna, et saada pool piletiraha tagasi. Rikkamate nimed leiavad nad netist ka ülesse, kelle konto järele tasub tulla.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
5 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
15.10.2008 17:28:54
|
|
|
Misasi on riigisisene kaart?
Sellesama deebetkaardiga võid maksta ükskõik mis maailma otsas. Vähemalt minu Hansapanga omaga küll...
_________________ Tuleb lihtsalt täiega panna!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
15.10.2008 17:31:53
|
|
|
Pigem nilliti ikkagi krediitkaardi andmeid, mida saaks netis kasutada. Läänes paraku on krediitkaardid isegi rohkem levinud kui deebetkaardid.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak.90
HV veteran
|
15.10.2008 17:35:35
|
|
|
electron kirjutas: |
Kui peaks välja antama Nobeli petuskeemi auhinda, siis see oleks kindlasti üks kandidaat.
Kõige jaburam, et see asi toimus seadme rauas, st. füüsilised lisaseadmed olid küljes... Kas keegi tark oskaks öelda - kui selline seade oleks mu sülearvuti sees ja ma käiks netipangas või kus iganes... siis see võiks salvestada minu klahvivajutused ja saata siis andmed kuhugi maailma otsa. Sellise asja peale ju viirusetõrje-tulemüür või mis iganes ju ei hakka? |
Vähe lihtsam on keylogger peale panna programmi kujul arvutile kui midagi külge pookima hakata, kui asi on sinu kui admini kasutajana installitud siis ei pruugi päästa ka "üliturvaline" vista ega pahavara avastajad.
Aga kuna uutematel on juba kuni 100 erinevat koodi siis võtab kõikide koodide teadasaamine ju pikalt aega, et ikka kindlapeale minna siis otsitakse lihtsamaid meetodeid.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
188 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Brom
HV kasutaja

|
15.10.2008 17:40:18
|
|
|
Aplaus ajudele skeemi taga.
Nagu kombeks outsourcitakse kogu raudvara võimalikult odavalt Hiinast ja see kes pakub madlama hinna saab lepingu. Niisamuti nagu tehakse igasugust replica kaupa, tehti ka see, tehas renditakse nädalavahetuseks, söödetakse CNC masinatele skeemid sisse ja toodetakse täies mahus. Nii seni, kui tööd jätkub ja iga nädal erinevas kohas.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
15.10.2008 17:42:40
|
|
|
Varsti on turule oodata sarnase lahendusega ID-kaardi lugejaid...
... või mine tea, järsku on need juba olemas.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.10.2008 18:42:08
|
|
|
Sults kirjutas: |
Varsti on turule oodata sarnase lahendusega ID-kaardi lugejaid...
... või mine tea, järsku on need juba olemas. |
Oled üks autoritest?
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
15.10.2008 18:48:27
|
|
|
IceUul kirjutas: |
Oled üks autoritest? |
Ei, miks sa nii arvad? Minu mure on selles, et ID-kaardi promojad ei valgusta kasutajaid üldse võimalikest ohtudest. Ma siis üritan jõudumööda seda tänamatut tööd teha.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
15.10.2008 19:07:07
|
|
|
Kaaluvahe on ilmselt ajutine nähe. Peagi õpivad sama kaalu juures ka wifit, wimaxit, sinihammast jms. kasutama
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
upper
HV kasutaja
|
15.10.2008 20:06:28
|
|
|
ahnusest laseb ju usa oma vaenlase juures isegi kiibid teha oma armeele.ega söök ka ju hiinas kenasti ära mürgitatud.oh seda kapitalistide ahnust küll.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.10.2008 20:07:31
|
|
|
Oled üks autoritest? |
Ei, miks sa nii arvad? Minu mure on selles, et ID-kaardi promojad ei valgusta kasutajaid üldse võimalikest ohtudest. Ma siis üritan jõudumööda seda tänamatut tööd teha. |
Mis tööd? Kuidas sa idkaartidega siis seotud oled?
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
15.10.2008 21:44:25
|
|
|
Oled üks autoritest? |
Ei, miks sa nii arvad? Minu mure on selles, et ID-kaardi promojad ei valgusta kasutajaid üldse võimalikest ohtudest. Ma siis üritan jõudumööda seda tänamatut tööd teha. |
Mis tööd? Kuidas sa idkaartidega siis seotud oled? |
Tänamatut tööd ID kaardi kasutuse ohtude teadvustamiseks tavakasutajate seas.
Ega ma eriti palju rohkem ID kaardiga seotud ei olegi kui keskmine kodanik. Kaart on mul olemas küll.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
15.10.2008 22:21:26
|
|
|
DyFendeX kirjutas: |
Päris jama lugu küll. enam ei saa poes ka süda rahus kaardiga toidu eest tasuda peab hakkama sularahaga arveldama  |
mina nimelt maksan poes cashiga et mitte nendele paganatele(loe:pankadele) kasumit teenida
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.10.2008 05:59:06
|
|
|
Tiim kirjutas: |
Päris jama lugu küll. enam ei saa poes ka süda rahus kaardiga toidu eest tasuda peab hakkama sularahaga arveldama  |
mina nimelt maksan poes cashiga et mitte nendele paganatele(loe:pankadele) kasumit teenida  |
Sama siin .See on minu põhimõtete vastane ,et ma peaksin raha maksmise eest veel kellelegi peale maksma .Kui sularaha pole siis ma lihtsalt poodi ei lähe ja kõik.Kui hädasti vaja lähen kesklinna(15min) kus lähim SEB automaat.Võtan raha välja ja tagasi kodu lähedale poodi.Tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu või, siis näen ise kui mõttetult kaua aega läheb kassas kaardiga arveldajatel .Sularaha all the way või kaardiga maksmine tasuta
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
16.10.2008 08:13:23
|
|
|
see kaaluvahe on lihtsalt apsakas.varsti kaaluvad õiged kah samapalju või "koodisaatjad" vähem.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
16.10.2008 09:51:23
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
mina nimelt maksan poes cashiga et mitte nendele paganatele(loe:pankadele) kasumit teenida  |
Sama siin .See on minu põhimõtete vastane ,et ma peaksin raha maksmise eest veel kellelegi peale maksma .Kui sularaha pole siis ma lihtsalt poodi ei lähe ja kõik.Kui hädasti vaja lähen kesklinna(15min) kus lähim SEB automaat.Võtan raha välja ja tagasi kodu lähedale poodi.Tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu või, siis näen ise kui mõttetult kaua aega läheb kassas kaardiga arveldajatel .Sularaha all the way või kaardiga maksmine tasuta  |
Misajast kaardiga maksmisel teenustasu on?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
16.10.2008 09:53:27
|
|
|
Renka kirjutas: |
Sama siin .See on minu põhimõtete vastane ,et ma peaksin raha maksmise eest veel kellelegi peale maksma .Kui sularaha pole siis ma lihtsalt poodi ei lähe ja kõik.Kui hädasti vaja lähen kesklinna(15min) kus lähim SEB automaat.Võtan raha välja ja tagasi kodu lähedale poodi.Tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu või, siis näen ise kui mõttetult kaua aega läheb kassas kaardiga arveldajatel .Sularaha all the way või kaardiga maksmine tasuta  |
Misajast kaardiga maksmisel teenustasu on?  |
pangad võtavad oma protsendi poelt, kui kaardiga maksad. ära ütle et see sulle üllatus on?
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
16.10.2008 10:06:26
|
|
|
Tiim, see ei ole üllatus. Aga tomorrow loogikast on raske aru saada. Tema ei maksa midagi kaardimakse eest peale ju
tsitaat: |
uttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu |
Ja mis tenustasust siin jutt?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.10.2008 10:14:38
|
|
|
Tiim, see ei ole üllatus. Aga tomorrow loogikast on raske aru saada. Tema ei maksa midagi kaardimakse eest peale ju |
Arvad?.Kui sa oleks poeomanik ja peaksid pangale maksma kaardimaksevõimaluse eest oma poes,siis kas sina ei keevitaks seda kulu kauba hindadele otsa,et nö "nulli jääda" või ehk isegi veidi kasumit teenida?.
tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu |
Ja mis tenustasust siin jutt? |
Ei mäleta hetkel.Küsin järgi mis jama neil oli
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|