Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  GSM moodulid krediitkaardilugejas -- häving kuni €100M märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.10.2008 15:42:44 GSM moodulid krediitkaardilugejas -- häving kuni €100M vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Tundmatu Sõdur kirjutab minutis: "Osades Hiinas toodetud krediitkaardilugejates on avastatud lisaseade, milline kogub krediitkaartide andmeid ja edastab need seejärel korra ööpäevas SMS-ina Pakistanis asuval mobiilinumbrile. Selliseid seadmeid on avastatud eelkõige kaubakettide Wal-Mart ja Tesco Briti filiaalide kauplustes. Kahjud ulatuvad juba hinnanguliselt 35-75 miljoni euroni. Väliselt on võimatu eristada manipuleeritud lugejat, ainult kaalult on lisaseadmega lugejad umbes 100 gr raskemad. Uurijad kaaluvad seetõttu seadmeid, et leida manipuleeritud kiiremini üles. Sadu manipuleeritud seadmeid on juba leitud ka Iirimaa, Belgia, Hollandi ja Taani kaupluste kassadest.

Seade ise leiti tänu juhusele, kuna üks turvamees kuulis öisel kontrollkäigul toiduainekaupluses oma raadioside seadmes kahtlast müra, mis tekib kui lähedal toimub SMS-i saatmine mobiililt. Asja hakati põhjalikumalt uurima ja lõpptulemiseks leitigi kahtlane kaardilugeja. Õnnelik juhus, kuna seade on ehitatud suhteliselt kavalalt, ei salvesta kõiki kaarte järjest, vaid ainult teatud arvu, aktiveerub ainult teatud transaktsioonide arvu järel ja on võimeline jääma ooteseisu pikemaks ajaks.
Täpsemalt: saksa keeles siin (Heise), ning inglise keeles siin (Wall Street Journal)"

viimati muutis Tanel 15.10.2008 16:37:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 358
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Aivar88
HV veteran

sõnum 15.10.2008 16:31:59 vasta tsitaadiga

Päris jama lugu küll. enam ei saa poes ka süda rahus kaardiga toidu eest tasuda icon_smile.gif peab hakkama sularahaga arveldama icon_razz.gif
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ak.90
HV veteran

sõnum 15.10.2008 16:50:20 vasta tsitaadiga

Aga kuidas nad lisasid kaardilugejatele need huvitav? Tehasest tulles tuttav autojuht käis korra teatud kohas ja olidki seadmed muudetud?
Ega midagi muud polegi, tuleb taskukaalu kaasas kanda ja enne maksmist seadmeid kaaluma hakata icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 188
tagasi üles
electron
HV kasutaja

sõnum 15.10.2008 16:54:52 vasta tsitaadiga

Kui peaks välja antama Nobeli petuskeemi auhinda, siis see oleks kindlasti üks kandidaat.
Kõige jaburam, et see asi toimus seadme rauas, st. füüsilised lisaseadmed olid küljes... Kas keegi tark oskaks öelda - kui selline seade oleks mu sülearvuti sees ja ma käiks netipangas või kus iganes... siis see võiks salvestada minu klahvivajutused ja saata siis andmed kuhugi maailma otsa. Sellise asja peale ju viirusetõrje-tulemüür või mis iganes ju ei hakka?

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 15.10.2008 16:56:51 vasta tsitaadiga

Need terminalid põhinevad hoopis teistsugusel põhimõttel, service SMS-id (mida kasutati andmete saatmiseks) on ka tasuta (millest praktiliselt jälge ei jää) jne.
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 358
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.10.2008 17:04:47 vasta tsitaadiga

Jaa, kaval. Maailm muutub ohtlikuks. Õnneks saab poes makse teha mitte krediitkaardi, vaid ka tavalise riigisisese kaardiga. Vaevalt keegi Pakistanist viitsib tulla sealt siia ja siis tagasi sinna, et saada pool piletiraha tagasi. Rikkamate nimed leiavad nad netist ka ülesse, kelle konto järele tasub tulla.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
electron
HV kasutaja

sõnum 15.10.2008 17:28:54 vasta tsitaadiga

Misasi on riigisisene kaart?
Sellesama deebetkaardiga võid maksta ükskõik mis maailma otsas. Vähemalt minu Hansapanga omaga küll...

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 15.10.2008 17:31:53 vasta tsitaadiga

Pigem nilliti ikkagi krediitkaardi andmeid, mida saaks netis kasutada. Läänes paraku on krediitkaardid isegi rohkem levinud kui deebetkaardid.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
ak.90
HV veteran

sõnum 15.10.2008 17:35:35 vasta tsitaadiga

electron kirjutas:
Kui peaks välja antama Nobeli petuskeemi auhinda, siis see oleks kindlasti üks kandidaat.
Kõige jaburam, et see asi toimus seadme rauas, st. füüsilised lisaseadmed olid küljes... Kas keegi tark oskaks öelda - kui selline seade oleks mu sülearvuti sees ja ma käiks netipangas või kus iganes... siis see võiks salvestada minu klahvivajutused ja saata siis andmed kuhugi maailma otsa. Sellise asja peale ju viirusetõrje-tulemüür või mis iganes ju ei hakka?

Vähe lihtsam on keylogger peale panna programmi kujul arvutile kui midagi külge pookima hakata, kui asi on sinu kui admini kasutajana installitud siis ei pruugi päästa ka "üliturvaline" vista ega pahavara avastajad.
Aga kuna uutematel on juba kuni 100 erinevat koodi siis võtab kõikide koodide teadasaamine ju pikalt aega, et ikka kindlapeale minna siis otsitakse lihtsamaid meetodeid.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 188
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 15.10.2008 17:36:14 vasta tsitaadiga

http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=41&t=9919&sid=8419eed3ab904457391fc6ebe8fe9341

Siin ka natuke kaardilugejatest.

Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 15.10.2008 17:40:18 vasta tsitaadiga

Aplaus ajudele skeemi taga.

Nagu kombeks outsourcitakse kogu raudvara võimalikult odavalt Hiinast ja see kes pakub madlama hinna saab lepingu. Niisamuti nagu tehakse igasugust replica kaupa, tehti ka see, tehas renditakse nädalavahetuseks, söödetakse CNC masinatele skeemid sisse ja toodetakse täies mahus. Nii seni, kui tööd jätkub ja iga nädal erinevas kohas.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 15.10.2008 17:42:40 vasta tsitaadiga

Varsti on turule oodata sarnase lahendusega ID-kaardi lugejaid...
... või mine tea, järsku on need juba olemas.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 15.10.2008 18:42:08 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Varsti on turule oodata sarnase lahendusega ID-kaardi lugejaid...
... või mine tea, järsku on need juba olemas.

Oled üks autoritest?
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 184
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 15.10.2008 18:48:27 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
Oled üks autoritest?

Ei, miks sa nii arvad? Minu mure on selles, et ID-kaardi promojad ei valgusta kasutajaid üldse võimalikest ohtudest. Ma siis üritan jõudumööda seda tänamatut tööd teha.
tagasi üles
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 15.10.2008 19:07:07 vasta tsitaadiga

Kaaluvahe on ilmselt ajutine nähe. Peagi õpivad sama kaalu juures ka wifit, wimaxit, sinihammast jms. kasutama icon_evil.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
upper
HV kasutaja

sõnum 15.10.2008 20:06:28 vasta tsitaadiga

ahnusest laseb ju usa oma vaenlase juures isegi kiibid teha oma armeele.ega söök ka ju hiinas kenasti ära mürgitatud.oh seda kapitalistide ahnust küll.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 15.10.2008 20:07:31 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
IceUul kirjutas:
Oled üks autoritest?

Ei, miks sa nii arvad? Minu mure on selles, et ID-kaardi promojad ei valgusta kasutajaid üldse võimalikest ohtudest. Ma siis üritan jõudumööda seda tänamatut tööd teha.

Mis tööd? Kuidas sa idkaartidega siis seotud oled?
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 184
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 15.10.2008 21:44:25 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
Sults kirjutas:
IceUul kirjutas:
Oled üks autoritest?

Mis tööd? Kuidas sa idkaartidega siis seotud oled?

Tänamatut tööd ID kaardi kasutuse ohtude teadvustamiseks tavakasutajate seas.
Ega ma eriti palju rohkem ID kaardiga seotud ei olegi kui keskmine kodanik. Kaart on mul olemas küll.
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 15.10.2008 22:21:26 vasta tsitaadiga

DyFendeX kirjutas:
Päris jama lugu küll. enam ei saa poes ka süda rahus kaardiga toidu eest tasuda icon_smile.gif peab hakkama sularahaga arveldama icon_razz.gif

mina nimelt maksan poes cashiga et mitte nendele paganatele(loe:pankadele) kasumit teenida thumbs_up.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.10.2008 05:59:06 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
DyFendeX kirjutas:

mina nimelt maksan poes cashiga et mitte nendele paganatele(loe:pankadele) kasumit teenida thumbs_up.gif

Sama siin icon_exclaim.gif icon_wink.gif .See on minu põhimõtete vastane ,et ma peaksin raha maksmise eest veel kellelegi peale maksma icon_mad.gif .Kui sularaha pole siis ma lihtsalt poodi ei lähe ja kõik.Kui hädasti vaja lähen kesklinna(15min) kus lähim SEB automaat.Võtan raha välja ja tagasi kodu lähedale poodi.Tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu või, siis näen ise kui mõttetult kaua aega läheb kassas kaardiga arveldajatel icon_lol.gif thumbs_up.gif .Sularaha all the way või kaardiga maksmine tasuta thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 16.10.2008 08:13:23 vasta tsitaadiga

see kaaluvahe on lihtsalt apsakas.varsti kaaluvad õiged kah samapalju või "koodisaatjad" vähem.
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 16.10.2008 09:51:23 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Tiim kirjutas:
DyFendeX kirjutas:

Sama siin icon_exclaim.gif icon_wink.gif .See on minu põhimõtete vastane ,et ma peaksin raha maksmise eest veel kellelegi peale maksma icon_mad.gif .Kui sularaha pole siis ma lihtsalt poodi ei lähe ja kõik.Kui hädasti vaja lähen kesklinna(15min) kus lähim SEB automaat.Võtan raha välja ja tagasi kodu lähedale poodi.Tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu või, siis näen ise kui mõttetult kaua aega läheb kassas kaardiga arveldajatel icon_lol.gif thumbs_up.gif .Sularaha all the way või kaardiga maksmine tasuta thumbs_up.gif
Misajast kaardiga maksmisel teenustasu on? icon_eek.gif icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 16.10.2008 09:53:27 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
tomorrow kirjutas:
Tiim kirjutas:
DyFendeX kirjutas:

Misajast kaardiga maksmisel teenustasu on? icon_eek.gif icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

pangad võtavad oma protsendi poelt, kui kaardiga maksad. ära ütle et see sulle üllatus on?

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 16.10.2008 10:06:26 vasta tsitaadiga

Tiim, see ei ole üllatus. Aga tomorrow loogikast on raske aru saada. Tema ei maksa midagi kaardimakse eest peale ju icon_wink.gif

tsitaat:
uttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu
Ja mis tenustasust siin jutt?
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.10.2008 10:14:38 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Tiim, see ei ole üllatus. Aga tomorrow loogikast on raske aru saada. Tema ei maksa midagi kaardimakse eest peale ju icon_wink.gif

Arvad?.Kui sa oleks poeomanik ja peaksid pangale maksma kaardimaksevõimaluse eest oma poes,siis kas sina ei keevitaks seda kulu kauba hindadele otsa,et nö "nulli jääda" või ehk isegi veidi kasumit teenida?.

Renka kirjutas:
tomorrow kirjutas:
tuttavatel piisavalt ette tulnud olukordi kus kaardiga makstes võetakse pärast arvelt topeltteenustasu
Ja mis tenustasust siin jutt?

Ei mäleta hetkel.Küsin järgi mis jama neil oli icon_wink.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  GSM moodulid krediitkaardilugejas -- häving kuni €100M mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.