Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
03.10.2008 20:37:04
|
|
|
Jõudsid lõpuks mu jutu mõtteni - kahe protsessoriga sülearvutid (sülearvutid => viide mu tekstis toodud lühenditele T40 ja T42) ja nende arvukus. Microsoft oli vist ikka väga entusiastlik, kui arvas, et pärast aastat 2004 toodetakse nii palju kahe protsessoriga lapakaid, et neile on vaja lausa eraldi litsentse (mis kleebiti kõigele lisaks masinate alla, millel on üks protsessor)
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu21
HV Guru

|
03.10.2008 20:48:35
|
|
|
heikis kirjutas: |
küll aga ei tohi downgradena kasutada mingi muu suvalise arvuti OEM litsentsi. |
Kui mul tekkis esimest korda vajadus teha VistaB downgrade, helistasin MS ja küsisin kuidas ma seda tegema pean, et asi oleks legaalne.
Vastus sõna-sõnalt :
Otsige kusagilt XP PRo plaat
Otsige kusagilt XP Pro key
installige selle Key`ga XP ära ja kui aktiveerima hakkate, valige telefoni variant ja siis telefonis öelge, et soovite VistaB downgrade to XP Pro aktiveerida.
Lugesin siis hiljem selle installatsiooni ID talle ette ja loeti mulle kohe ka uus vastu. Ja oligi kõik.
Kedagi ei huvitanud, et kas mul üldse mingi Vista litsents olemas on .....
_________________ Kõik, mis mul müügiks on, küsi julgelt soodushinda : www.digimarket.ee
Kõiki kaupasid saan müüa ka järelmaksuga
Kasutatud arvutid ja laptopid Tartus, Vanemuise 43 |
|
Kommentaarid: 1373 loe/lisa |
   |
0 :: |
1047 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
03.10.2008 21:00:31
|
|
|
sa ikka ei saa pihta:
sülearvutite jaoks pole eraldi windowsi, seega pole ka eraldi kleepse.
neile kleebitakse pelae samasugused kleepsud nagu kahte protsessorit omavatele lauaarvutitele
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
03.10.2008 22:19:13
|
|
|
Saan küll pihta, aga ma ei saa aru, miks peab kleepima osadele lapakatele ühtmoodi litsentsid ja osadele teistmoodi variandid? Kusjuures, enamus neist läpakatest, millel 1-2 litsents on, osteti samaaegselt nendega, millel seda polnud.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.10.2008 11:59:01
|
|
|
Betamax, seleta lõpuks arukalt ära mis kahesuguseid kleepse sa mõtled? OEM ja retail kleepsud on muidugi erinevad + veel need paar muud varianti (suurematele firmadele, riigiasutustele)....see nüanss on tähtis aga mitte kas sülearvuti või lauaarvuti....ahjaa, eri firmade OEM kleepsud võivad ju ka erineda....
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
04.10.2008 12:26:55
|
|
|
matu21 kirjutas: |
Kedagi ei huvitanud, et kas mul üldse mingi Vista litsents olemas on ..... |
jep, see hämmastas ka mind kõige rohkem ning sellepärast tegin ka selle teema. Nad peaksid tegelikult esimesena küsima selle Windows Vista Businessi product key'd, selle aktiveerima ning siis alles liikuma edasi Windows XP product key aktiveerimisele. Hetkel on meil selline olukord, kus Windows Vista Business'i võti pole üldse aktiveeritud- mine poodi ja osta ilma OS'ita arvuti ning sikuta kuskilt OEM Windows Vista Business ning aktiveeri selle kasutamata product key'ga
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
04.10.2008 21:25:09
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Betamax, seleta lõpuks arukalt ära mis kahesuguseid kleepse sa mõtled? OEM ja retail kleepsud on muidugi erinevad + veel need paar muud varianti (suurematele firmadele, riigiasutustele)....see nüanss on tähtis aga mitte kas sülearvuti või lauaarvuti....ahjaa, eri firmade OEM kleepsud võivad ju ka erineda.... |
Jutt käib ikka OEM litsentsikleepekatest, mis sülearvutite all
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
05.10.2008 11:30:02
|
|
|
Betamax, palun loe sõna-sõnalt läbi mida ma küsisin! Ja kordan veelkord, et kui on eri firmade OEM kleepsud, siis need võivad tõepoolest erineda, selles pole midagi imelikku, see tuleneb siis vastava firma ja MS vahelisest lepingust.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.10.2008 13:37:46
|
|
|
IBM-ide all on kõik kleepsud (kuigi osad mudelid on IBM-i Lenovo ajastust, kui veel nende logo ja nänni tohtis kasutada). Kontoris muid lapakaid polegi
Seepärast ongi imelik. Samas Vista kleepekatega masinatel seda nähtust seal enam pole.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
05.10.2008 13:47:54
|
|
|
Kui aastaarv on see, mis neid kleepse n.ö. kahte gruppi jaotab, siis on see jällegi suht arusaadav nähtus. Muidu aga, kui erinevused olemas, siis hakkab tekkima kahtlus võltsingute suhtes ja kui sul asi väga südamel, siis peaksid MS Eesti esindusele ette näitama, las teevad ekspertiisi.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.10.2008 11:16:08
|
|
|
Eks homme uurin neilt, et mis värk nende kleepekatega on. Mille poolest ühed masinad teistest erilisemad on
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|