Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Arvuti ei suuda formattida PCI kontrolleri otsas istuvat SATAII ketast (teema esialgne probleem leidis lahenduse) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ranz
külaline

sõnum 15.09.2008 22:11:34 Arvuti ei suuda formattida PCI kontrolleri otsas istuvat SATAII ketast (teema esialgne probleem leidis lahenduse) vasta tsitaadiga

Kontroller chronos MP6421 ja ketas samsungi SpinPoint T166 HD321KJ
Masinat tööle pannes ta korra miskit kuvab selle ketta kohta, kuid kui windosi installi tegema hakata siis seal ta enam ketast ei leia. Sai proovitud ka jumperiga SATA1na, kuid mure sama. BIOSes ei ole kah nagu SATA kohta mitte ainsatki rida, et sealt ei oska midagi näppida... milles asi? mida teha, et win kettale saada.

viimati muutis ranz 17.09.2008 12:28:43, muudetud 2 korda
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.09.2008 22:20:00 vasta tsitaadiga

kas tahad Win XP installida? kui jah, siis pead VIA SATA kontrolleri draiverid F6 abil floppy pealt ette söötma või siis need kohe algselt plaadile integreerima
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ranz
külaline

sõnum 15.09.2008 22:53:31 vasta tsitaadiga

Kurjam ma ei leia praegu seda õpetust siit foorumist kuidas ja mis programmiga sai nood installikale juurde lisada?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.09.2008 22:53:51 vasta tsitaadiga

ranz kirjutas:
Kurjam ma ei leia praegu seda õpetust siit foorumist kuidas ja mis programmida sai nood installikale juurde lisada?

nLite-ga näiteks
www.nliteos.com

integreerid TXT-mode draiveri, mille peaks sealt kätte saama: http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1180&SubCatID=117

põhimõte on sama: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=351915

tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 16.09.2008 18:38:00 vasta tsitaadiga

Kahjuks ei võta minu pea enam kinni mis driverit mul täpselt nüüd juurde integreerida on vaja? oskab keegi otse mind juhendada?
Emaplaat mille küljes asi on, on VIA KT400
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.09.2008 18:44:16 vasta tsitaadiga

VIA VT6421 SATA või RAID draiver pane sisse, vastavalt sellele, kumba vaja on
tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 16.09.2008 19:18:39 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
VIA VT6421 SATA või RAID draiver pane sisse, vastavalt sellele, kumba vaja on

Selles hetkel probleem ongi, ma ei oska seda nn sisse panna. Jälgin kõrval antud õpetust nlite programmiga mille ka oma eelviimases postis andisd, kuid sama süsteemiliselt ei saa ma kuidagi juurde lisada neid vajalikke drivereid. Jõuan sinna insert väljani ning ongi jama majas, mida ja kuskohast ma nüüd insertima pean? Alla on tõmmatud ka sinu antud lingilt erinevaid asju, kuid manti on seal minu jaoks liialt palju ja ma ei suuda õiget sealt välja sõeluda icon_sad.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.09.2008 19:32:38 vasta tsitaadiga

kas sul on selle SATA kaardi küljes RAID või lihtsalt üksik ketas?
tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 16.09.2008 19:34:14 vasta tsitaadiga

Üksik ketas.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.09.2008 20:11:22 vasta tsitaadiga

tõmba see: http://www.viaarena.com/Driver/windows_v-raid_v580a.zip
paki lahti
ja integreeri nLite-s see draiver: \VRAIDDrv\XP\X86\VIAMRAID.INF (kui annab valiku ette nagu sel pildil, siis vali igaksjuhuks kõik sealt)

näide:

ma arvan, et nii peaks töötama. omal kahjuks VT6421 kaardiga kogemust pole olnud

tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 16.09.2008 20:19:54 vasta tsitaadiga

Siinkohal väike probleem ongi, sellist akent lahti ei tule, nii kui selle VIAMRAID.INF valin liigub ta otse tagasi eelmisesse aknasse ilma iga valiku võimaluseta.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.09.2008 20:28:07 vasta tsitaadiga

ju siis VIA puhul ei annagi valida... aga pead valima ikka Textmode draiveri mitte Regular PNP! Vaata, et eelnevalt oleks õige valik tehtud, nagu mu pildil näha. viimasel pildil on sul PNP valitud.
tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 16.09.2008 21:21:42 vasta tsitaadiga

Aga ma ei saa seda valida. Varem kui ühe läpakaga siin mässasin tegin täpselt nii nagu kogu see eelev õpetus tehtud on nind drivert valides open pannes tuleb alles sinu lingitud pilt ette... hetkel aga kui selle driveri valin, sellist akent ei tule ja ta viskab mulle kohe minu lingitud kohta tagasi. Ehk siis ma ei näe ühtki võimalust teda textmode panna/saada.

EDIT: suutsin siis diski pealt talle miskid driverid ette sööda ning leidiski ta ketta ülesse.
Nüüd mure aga hoopis teine, ei suuda ta nimelt kuidagi formatit ära teha icon_eek.gif üks jama teise otsas icon_sad.gif ütleb, et unable to format the drive, it ma be damaged jne
Teisest teemast innustatuna proovin nüüd samsungi oma utiiliga kettale ligi pääseda ja sealt teda näppida, vaatan mis näitab.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 17.09.2008 08:01:52 vasta tsitaadiga

Partitsiooni ikka kõigepealt tegid? Alles pärast seda saad formaatida.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ranz
külaline

sõnum 19.09.2008 16:07:19 vasta tsitaadiga

udusiil kirjutas:
Partitsiooni ikka kõigepealt tegid? Alles pärast seda saad formaatida.

Ons kuidagi võimalik ennem partitsiooni tegemist kah formatit alulstada? partitsioon ikka tehtud loomulikult, peale partitsiooni tekitamist on ka ketas vana wini tööle lastes ilusti ka näha.
Hetkel jäi samsungi oma utiil deep scanniga pooleli, sai uuesti hommikul ta tegema pandud, eks näis mis tema sealt välja võlub.

EDIT: samsa enda diagnostic tool ei leidnud kettalt ühtki viga, nüüd sai pandud ta siis sellesama utiiliga formaatima, vaatame kas see siis suudab selle ära teha või mitte.

EDIT2: Jah, samsa enda utiil ei suuda isegi 1%ni formatiga minna kui hakkab juba erroreid loopima icon_sad.gif milles asi? mida nüüd peale hakata?
Ainus mille ise hetkel välja mõtlen on see, et võtan sealt masinast tolle ketta välja ja püüan teises arvutis korra teda formaatida.

EDIT3: ei jäänud muud üle kui ta sealt arvutist välja visata ning asendada ikkagi IDE kettaga.

Topic closed for me.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 19.09.2008 16:13:07 vasta tsitaadiga

mis värk oli siis? ketas katki?
tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 19.09.2008 16:42:36 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
mis värk oli siis? ketas katki?

Mkmm, emaplaat ei suuda lihtsalt üle kontrolleri sellest kettast aru saada ning OP süsteemi kettaks teda tööle panna ei õnnestu. Ma küll ei proovinud, kuid võibolla oleks ta toiminud lisakettana kui mujal masinas ära formaatida.
tagasi üles
Sven
Kreisi kasutaja
Sven

sõnum 01.10.2008 22:54:56 vasta tsitaadiga

Mul on sama jama sama kaardiga! Üritan vanale KT266A VIA chiiga masinale panna WD Raptorit peale sama kaardiga, kuid Windows xp peale panemisel jookseb diski analüüsimisel kokku ja kui proovin OSis kettale ligi saada paneb arvuti pange.
Kas siis probleem emaplaadiga või konrolleriga, ülehomme saan testida teise süsteemi peal, kus lihtsalt peab töötama. Kui ei siis viin kaardi poodi tagasi.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
ranz
külaline

sõnum 02.10.2008 08:52:22 vasta tsitaadiga

Minul õnneks võeti kah kaart poes tagasi. Kahjuks ma kaarti oma masinas koos selle kettaga ei proovinund, kuid kuna ketta masin siiski leidis kahtlustan, et viga temas, pigem on emaplaat see probleem seal.
tagasi üles
Sven
Kreisi kasutaja
Sven

sõnum 07.10.2008 13:05:58 vasta tsitaadiga

Minu probleem jäi emaplaadi taha kinni, tekib IRQ konflikt teiste kaartide komponentidega... emaplaat on suht vana ja just mitte kõige parem:S
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Arvuti ei suuda formattida PCI kontrolleri otsas istuvat SATAII ketast (teema esialgne probleem leidis lahenduse)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.