praegune kellaaeg 17.06.2025 23:13:17
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
react
Kreisi kasutaja

|
21.03.2009 12:58:26
openSUSE 11 samba + LDAP confimine |
|
|
Üritan juba teist päeva saada sambat tööle aga ei õnnestu. Sambat on mul vaja selleks, et paari programmi hoida serveris ja printeri kasutamiseks kah. Kasutajad on kõik Windowsi masinad. CUPS nagu töötas mingil määral, esialge seadistamisega YaST'i kaudu. Windowsi masinad leidsid ilusti printeri üles ja said sinna printida. Probleem tekkis siis kui oli vaja ühele DOS programmile võrguprinter mapida LPT pordi peale. Hakkas mingit parooli ja kasutajanime küsima. Kuna mul Samba oli nagunii YaST'i läbi konfitud ilma mingi dokumentatsiooni lugemata mõtlesin et teen asja alguest peale. LDAP olin kah käima lükanud juba varem.
Tegin selle õpetuse järgi: http://en.opensuse.org/Howto_setup_SUSE_10.1_as_Samba_PDC
Kas SUSE 11 on midagi muutunud? LDAP oli küll uuem versioon minumeelest, mul oli 2.4 midagi peal.
Alguses kõik sujus, lisasin selle sama confi mis seal oli jne. testparm andis sellise vaste:
Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
params.c:Parameter() - Ignoring badly formed line in configuration file: is:
Processing section "[homes]"
Processing section "[printers]"
WARNING: The "printer admin" option is deprecated
Processing section "[print$]"
Processing section "[netlogon]"
Processing section "[profiles]"
Processing section "[share]"
Loaded services file OK.
Server role: ROLE_DOMAIN_PDC
Press enter to see a dump of your service definitions
|
Aga siin tekib siis väike probleem:
smbclient -L localhost -N
params.c:Parameter() - Ignoring badly formed line in configuration file: is:
Connection to localhost failed (Error NT_STATUS_CONNECTION_REFUSED)
|
Edasi ei hakanud ma pusima, midagi igatahes ei klapi. Kas asi võib olla selles et ma eelnevalt YaST'i kaudu näppisin Sambat ja LDAP'i? Mis ma siis edasi võiks teha? Lasen kõik need serverid maha ja peale uuesti ning proovin terminalis alguest peale seadistada?
Natuke taustainfot kah:
Võrgus on üks server, seesama openSUSE 11 kus jookseb DHCP, DNS, Apache, VNC jne. See server jagab netti teistele võrgu arvutitele. Need asjad nagu kõik toimivad ilusti. Kliendid on Windowsi masinad, nett toimib ilusti kuid Sambat pole tööle saanud. Esialgse YaST'iga tehtud konfi puhul oli klientidele server näha ja jagatud kaustad ka, kuid ligi ei lasknud. Kindlasti saaks lihtsamini, ilma mingi domain controllerit tegemata ja käsitsi kõik kasutajad linuxi masinasse trükkida kuna arvuteid on vähe (5). Aga ma tahan lihtsalt ennast harida veits ja asja huvitavamaks teha
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Supiplex
HV veteran

|
21.03.2009 20:07:47
|
|
|
Veateade ütleb, et sul on konfifail vigane. Mis sa ikka pusid. Otsi üles ja tee korda.
_________________ The young lady had an unusual list,
Linked in part to a structural weakness.
She set no preconditions. |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
1 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
21.03.2009 20:17:54
|
|
|
Uurisin veel nats, kuskil kirjutas et kui DNS ja DHCP veel seadistatud ei ole siis viskab veateate. Täna/homme proovin uuesti konfida, tegin puhta vuugi praegu ja alustasin otsast, leidsin sealt wikist ühe pikema õpetuse.
Aga vaatan confi faili ka üle, tnx.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|