Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  W2K ja XP vaheline vilets LAN kiirus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 30.08.2008 16:29:56 W2K ja XP vaheline vilets LAN kiirus vasta tsitaadiga

Kuidagi palju on mul viimasel ajal probleeme tekkinud icon_razz1.gif

Ühel poolel profiilis olev 2. masin Windows 2000 Server SP4jaga ning teisel 2,4GHz'ine Celeron XP SP3ega. Probleem: LAN kiirus on alla igasugust arvestust. Mõlema raali võrgukaardid on 100MBit resiimis, LANi tray ikooni avatavas aknas on "connection errors" nullis, tulemüüri kummalgi masinal pole, TCP Optimizeriga on LAN sätted optimeeritud, igaks juhuks sai XPle isegi NetBEUI peale surutud (tõsi, W2K masinast pärinevate failidega, kuna XP enda installplaati polnud hetkel käepärast, aga see ei tohiks erilist rolli mängida). Ja tulemus on ikka hädine: parimal juhul 2MBait/sek (varemalt oli kuni 5MBait, arvuti CPU/HD pole kuigi kiired nii et see peaks normaalne olema) kui ühest masinast teise suuri faile kopeerida, eriti hulluks läheb aga asi siis kui 1. masin midagi upib mis füüsiliselt 2. masina kõvakettal asub - kopeerimise kiirus kahaneb max. 500kB/s peale. Ruuter (Canyoni noname isend) läbi mille liiklus käib on parajalt vana, aga ei meenu et varem sellist jama oleks olnud (ka mitte siis kui profiili 1. masinal XP peal oli). Juhtmeid vahetanud ega ümber tõstnud ei ole. Kahjuks ei meenu kas 2,4GHzisel oli kohe algusest peale selline kala või tekkis ta alles hiljem.
Igal juhul on endal mõistus otsas ja nüüd loodan, et keegi oskab midagi soovitada mis probleemi lahendamiseks ette võiks võtta. Kas võib olla et XP tweakimisega midagi kinni keerasin mis LANi mõjutada võiks? Või äkki on kohitsetud W2Ks viga (aga nagu öeldud - varem pole probleemi tähendanud)?

Üks teine probleem on tegelikult veel: kumbki masinatest ei näita XPd Network Neighborhoodis. Failivahetus ise toimib ja IP ning masina nimega saab probleemideta kallale, kuid Entire Network/Computers Near Me arvutit ei näita. NetBIOSi nimelahendus iseenesest töötab ("nbtstat -n" kuvab mõlemas arvutis masina ja workgroupi nime, aga mitte teist raali... ma ei tea küll kas ta peakski üldse kuvama, pole varem NBTSTATiga tegemist teinud).

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 30.08.2008 17:34:41 vasta tsitaadiga

Üsna võimalik, et TCP Optimizeriga oled midagi ära tuuninud. Olen ise ka sellega LAN liikluse suutnud kehvaks muuta. Proovi tcp vaikeseaded tagasi saada.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 05.09.2008 14:33:35 vasta tsitaadiga

Tänud soovituse eest thumbs_up.gif
Kannatamatu nagu ma olen sai tehtud nii seda ning lisaks ka mõlema masina võrgukaardid uninstallitud ning XP masinas ka kõik teenused automaticu peale lülitatud. Tulemus: hetkel võrk jälle normaalne.
TCP Optimizeriga sai uuesti mõlemast üle käidud - ei läinud viletsaks. Paar ebaolulisemat serviceit sai kah välja lükatud ning probleeme ei tekkinud. Kui rohkem aega tekib siis võtan taustal jooksvaid vidinaid veelgi vähemaks, eks siis näib kas on mõni nendest LANi toimimiseks vajalik või oli tegu mingi minu tegevusest sõltumatu kalaga.

EDIT: olen siis tagasi - probleem ei ole lahenenud. Viga paistab olevat XPs, kuna selle masinale restarti tehes saab jälle korda. Ka paistab et "efekt" tekib FlashFXP kasutamise korral kui 2. masinat sihtpaigana kasutada, siis hangub nii FFXP stabiilselt kui ka läheb Internetti suunduv uplink nulli. Tekib vägisi mulje, et ruuter ei suuda andmevahetust välja vedada või paneb mõlemas masinas jooksev bandwidth shaper cFosSpeed näkku, aga loogiliselt võttes ei tohiks siis ka ühest masinast teise mitmesajamegaste failide kopeerimine võimalik olla.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  W2K ja XP vaheline vilets LAN kiirus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.