Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kuidas konfida dhcp ainult wlan(wifi) masinatele, mitte aga lan kaablikundedele? WRTG54G märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 01.09.2008 17:06:17 Kuidas konfida dhcp ainult wlan(wifi) masinatele, mitte aga lan kaablikundedele? WRTG54G vasta tsitaadiga

Linksys WRTG54G v2.2 ruuteril DD-WRT v24 05/20/08 std firmware.

Vaja oleks DHCP ainult wifi klientidele. Kaabliklientidele ei tohi dhcp toimida, kuna seal on teine dhcp server. Samas ei tohi minu wifi klient saada kaablivõrgus oleva dhcp käest IP aadressi vaid ainult minu karbilt.

Kas see on teostatav ja kuidas?

Võrk on veits keerulise ülesehitusega.
Minu Linksys WAN porti tuleb sisse korrusmaja
LAN taga on minu masinA ja teises pesas läbi kolhoosivõrgu masinB, millele ma netti jagan.
Kolhoosivõrk kasutab teist ISP teenust kui korrusmaja.
Minu LAN ja kolhoosivõrk on eri subnetis, mul 192.168.10.x ja kolhoosis 192.168.1.x

Tahaks nüüd kodus wifi toega moblaga surfata, kuid mobiil saab vale IP 192.168.1.x piirkonnast, mitte minu karbi käest ja pealegi solgin ma nõnda kolhoosivõrgu dhcp majandust kui mul dhcp sees.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 01.09.2008 21:52:25 vasta tsitaadiga

Raske aru saada sinu kirjeldusest. Kas mingi joonise saad teha? Mis tähenda, et sinu ruuteri küljes on kolhoosimasin, millele sa netti jagad? Ja ometi sa ütled et kolhoosivõrgul on teine ISP??
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
sosssepp
HV veteran
sosssepp

sõnum 01.09.2008 22:13:08 vasta tsitaadiga

DD-WRT all oli wlan vist liidesena eth2.

1. Webiliidesest on Setup->networking lehel all miski Multiple DHCP Server raam, kus saad dhcp mingi liidese peale istutada, ei ole ise proovinud, kas töötab.

Tegelikult kuna olen tõbine, siis pea ei tööta ja jätan täpsema mõttetöö teistele, aga võimalik, et sul piisaks switchiosa (vlan0) dd-wrt sisevõrgust (br0) lihtsalt lahti haakimisest.

Omal on üks kunagi seadistatud nii, et Wireless on eraldatud ja dhcp (dnsmasq) jagab sinna eraldi aadressipiirkonda.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 75
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2008 01:52:24 vasta tsitaadiga

Lisan mingi skeemi
Spoiler Spoiler Spoiler

ArvutiB asub hoopis teises majas ja ühendatud läbi kolhoosivõrgu. Varem kasutasin ka ise kolhoosivõrgu teenuseid aga see aastaid tagasi juba ammendas ennast ning arvutiB on sõbra oma kellele meelsasti oma korrusmaja jagan. Samas kui korrusmaja ühendus peaks ära kukkuma (viimasel ajal üsna sagedane), saan kasutada IP ümber konfimisega ka kolhoosivõrku. Oma mobiili ei taha ja ei saa kolhoosivõrku ühendada, seal MAC piirang.

----

Webiliideses järgmine pilt
Spoiler Spoiler Spoiler

ja selle lehe help ütleb:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kuna kell on suht hiline, siis ei jõua süveneda mida sinna sisestada ja kuidas wlan lahku lüüa. Oskad järsku ette öelda?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 02.09.2008 09:00:39 vasta tsitaadiga

Noojah. Sedasi võrke ikka ei ehitata icon_smile.gif Kui sa siiski tahad moblale DHCP kaudu seadeid saata, pead uurima oma DD-WRT võimalust wifi osa VLAN'ida ja siis sellele LAN'ile DHCP suunata.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
sosssepp
HV veteran
sosssepp

sõnum 02.09.2008 13:59:42 vasta tsitaadiga

Miski näide, mis võiks ehk töötada,pole kontrollimisvõimalust hetkel:
1. Wirelessi lehel liidese seadeks unbridged, wirelessule ka eraldi ip siis 10.0.0.1 maskiga 255.255.255.0 kasvõi näiteks
2. Setup lehel peaks DHCP Server nupukese panema disable ilmselt, siis vaata, et dnsmasq sul DNS-i tarbeks sisse oleks lükatud.
3. Services lehel kasti additional dnsmasq options lisad järgmise:
interface=wl0
dhcp-option=wl0,3,10.0.0.1
dhcp-option=wl0,6,194.126.115.18
dhcp-range=wl0,10.0.0.2,10.0.0.99,255.255.255.0,240m

Mis siis peaks dnsmasq wireless liidesel dhcp-d tegema panema ning aadresse vahemikust 10.0.0.2-10.0.0.99 jagama hakkama traadita ühendujatele. option 6 määrab DNS-i. Pead ei anna et töötab. dnsmasq jaoks read koostatud http://www.thekelleys.org.uk/dnsmasq/docs/dnsmasq-man.html abiga. Targemad kommenteerivad, kui midagi viltu läks.

EDIT: Unustasin lisada iptables korraldused.

iptables -I INPUT -i wl0 -m state --state NEW -j logaccept
iptables -I FORWARD -i wl0 -o br0 -j logdrop
iptables -I FORWARD -i br0 -o wl0 -j logdrop

kaks viimast siis keelavad liikluse lan ja wlan võrkude vahel.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 75
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kuidas konfida dhcp ainult wlan(wifi) masinatele, mitte aga lan kaablikundedele? WRTG54G
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.