praegune kellaaeg 22.06.2025 22:22:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
lehm2
Kreisi kasutaja

|
04.11.2010 20:10:31
apache2 ja elioni koduserveri seadistamine |
|
|
Üritan mingil viisil enda elioni koduserverit üles saada. Installitud on apache2, php, mysql localhosti minnes töötab
Edasi kasutasin sellist õpetust http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=632841
Tegin aadressi dyndnsi ära lisasin oma hosti staatiliseks ip-ks võtsin siis selle mis masinale oli antud 192.168.1.82 (see läks veebi ip-ks ja networki faili)
Selline näeb välja interfaces conf
auto lo
iface lo inet loopback
address 192.168.1.82
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.254
|
Nii panin pordid paika /etc/apache2/ports.conf, alamconfidel muutsin ka 8080 -ks
# If you just change the port or add more ports here, you will likely also
# have to change the VirtualHost statement in
# /etc/apache2/sites-enabled/000-default
# This is also true if you have upgraded from before 2.2.9-3 (i.e. from
# Debian etch). See /usr/share/doc/apache2.2-common/NEWS.Debian.gz and
# README.Debian.gz
NameVirtualHost *:8080
Listen 8080
<IfModule mod_ssl.c>
# If you add NameVirtualHost *:443 here, you will also have to change
# the VirtualHost statement in /etc/apache2/sites-available/default-ssl
# to <VirtualHost *:443>
# Server Name Indication for SSL named virtual hosts is currently not
# supported by MSIE on Windows XP.
Listen 443
</IfModule>
<IfModule mod_gnutls.c>
Listen 443
</IfModule>
|
Logisin elioni e-teeninduse lehele sisse avasin pordid vastuseks oli kahel real mingid numbrid, ega need ole pordid mis avati ?
See selleks läksin ruuteri confi suunasin kõik 8080 pealt 8080 peale.
Nii läksin oma dyndns poolt antud aadressile :8080 pordi kaudu avanes leht ok. Nii üritasin väljaspoolt proxy kaudu sisse saada ütleb et hosti pole.
Pingisin dyndnsi aadressi viskas mu masina aadressi välja, oskab ehk keegi viidata kus mis valesti läks.
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
05.11.2010 11:40:16
|
|
|
192.168.1.82 on privaatvõrgu IP, sellele aadressile avalikust võrgust ligi ei pääse. Dyndns'ile pead salvestama ikkagi selle IP, mille saab sinu ruuter elionilt - see on sinu IP ülejäänud maailma jaoks. Juhul kui sa ei ole elionilt staatilist IP'd tellinud, siis peaksid ka seadistama mingi vidina seda automaatselt uuendama juhuks kui IP muutub. Vastavat tarkvara peaks saama dyndns'i teenusepakkuja kodulehelt alla tõmmata.
Üksasi torkas veel silma, miks sa oma interface'i nimeks lo panid? See on traditsiooniliselt loopback interface'i nimi linuxilistes. Oma IP'sid ja asju peaks ikka mõnel eth interface'l sättima.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
05.11.2010 12:44:58
|
|
|
Aitäh asjaliku nõuande eest, sain täiesti serveri tööle ning väljastpoolt saab ligi.
Fukiku kirjutas: |
Juhul kui sa ei ole elionilt staatilist IP'd tellinud, siis peaksid ka seadistama mingi vidina seda automaatselt uuendama juhuks kui IP muutub. Vastavat tarkvara peaks saama dyndns'i teenusepakkuja kodulehelt alla tõmmata.
|
Mõtled sa siin kohal vidinat nimega ddclient, vist peaks uuendama uue ip korral, pole veel proovinud.
Üksasi torkas veel silma, miks sa oma interface'i nimeks lo panid? See on traditsiooniliselt loopback interface'i nimi linuxilistes. Oma IP'sid ja asju peaks ikka mõnel eth interface'l sättima.[/quote]
Interface nime lo pani ubuntu mul ise paika. IP-de seadistamist eraldi interfaceide all mõtled sa midagi taolist ?
(see ei ole minu conf)
iface eth0 inet static
address 192.168.0.100
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1
|
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
05.11.2010 14:19:42
|
|
|
lehm2 kirjutas: |
Fukiku kirjutas: |
Juhul kui sa ei ole elionilt staatilist IP'd tellinud, siis peaksid ka seadistama mingi vidina seda automaatselt uuendama juhuks kui IP muutub. Vastavat tarkvara peaks saama dyndns'i teenusepakkuja kodulehelt alla tõmmata.
|
Mõtled sa siin kohal vidinat nimega ddclient, vist peaks uuendama uue ip korral, pole veel proovinud. |
Jah, miski sellise nimega asi ta oli. IP sul põhimõtteliselt võib muutuda ja parem oleks selleks valmis olla. Selle seadistamine ei olnud väga keeruline (vist).
tsitaat: |
tsitaat: |
Üksasi torkas veel silma, miks sa oma interface'i nimeks lo panid? See on traditsiooniliselt loopback interface'i nimi linuxilistes. Oma IP'sid ja asju peaks ikka mõnel eth interface'l sättima. |
Interface nime lo pani ubuntu mul ise paika. IP-de seadistamist eraldi interfaceide all mõtled sa midagi taolist ?
(see ei ole minu conf)
iface eth0 inet static
address 192.168.0.100
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1
|
|
Hmm, kummaline. Siiamaani kõigil linuxilistel, mida mina näinud olen, on lo olnud ikkagi loopback ja selle seadete kallale mina ei läheks. Sinuga suhteliselt sarnase lahenduse korral on mul enda masinas /etc/network/interfaces faili sisu järgmine:
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.2.50
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.2.1
|
Samas, kui ta sul praegu töötab, siis võibolla ei ole mõtet töötavat asja torkima hakata. Lihtsalt jäi silma kriipima, et tundub kole ebastandardne lahendus.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|