praegune kellaaeg 23.06.2025 18:22:54
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Plondiin
HV kasutaja

|
03.09.2008 12:54:39
muusikapala veebilehele: autoriõigused, taustaks mängimise kood |
|
|
Sooviti firma veebilehele R.Valgre lugu taustaks mängima.
Kuidas on autoriõigustega, kas ja kelle käest on vaja luba küsida? Olen kuulnud, et kui autori lahkumisest on möödunud 50 aastat ja pärijaid pole, siis võis kasutada.
Kas siis kui võtta plaadilt, tuleb maksta ka plaadi väljaandnud firmale, sest ta on ju teinud plaadi väljaandmiseks kulutusi?
Teine asi on see et kuidas panna muusikapala taustaks mängima? Veebileht on html-is. Kui igale alamlehele sisse kirjutan, siis hakkab iga kord otsast peale. Kas selleks, et muusika katkematult läbivalt terve veebilehe ulatuses mängiks on vaja nüüd terve html leht framedele ümber ehitada? Äkki on mingi kaval võimalus, et ei peaks lehte ümber tegema framedele?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
03.09.2008 12:58:22
Re: muusikapala veebilehele: autoriõigused, taustaks mängimise kood |
|
|
Plondiin kirjutas: |
Sooviti firma veebilehele R.Valgre lugu taustaks mängima.
Kuidas on autoriõigustega, kas ja kelle käest on vaja luba küsida? Olen kuulnud, et kui autori lahkumisest on möödunud 50 aastat ja pärijaid pole, siis võis kasutada.
Kas siis kui võtta plaadilt, tuleb maksta ka plaadi väljaandnud firmale, sest ta on ju teinud plaadi väljaandmiseks kulutusi?
Teine asi on see et kuidas panna muusikapala taustaks mängima? Veebileht on html-is. Kui igale alamlehele sisse kirjutan, siis hakkab iga kord otsast peale. Kas selleks, et muusika katkematult läbivalt terve veebilehe ulatuses mängiks on vaja nüüd terve html leht framedele ümber ehitada? Äkki on mingi kaval võimalus, et ei peaks lehte ümber tegema framedele? |
Kui sa plaadilt ei võta, siis kust sa võtad?
See 50 aasta lugu kehtib vist autori õigustele. See tähendab, et sa võid teha näiteks oma plaadi, kus sa laulad Raimond Valgre laule ja selle eest sa kellelegi midagi maksma ei pea.
Kui sa kasutad kellegi teise salvestust (näiteks Ivo Linna laulab Valgre laule ja sa võtad tema plaadilt ühe loo ja paned taustaks) siis selle eest pead ikkagi maksma, sest konkreetse salvestuse õigused on sellel plaadifirmal.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
03.09.2008 13:08:39
Re: muusikapala veebilehele: autoriõigused, taustaks mängimise kood |
|
|
Leidsin vahepeal seaduse: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=978821, hoopis 70 aastat kehtib.
Kui plaadilt ei võtaks, siis on variant, et laseks tuttaval muusikul sisse mängida.
Draax kirjutas: |
Kui sa plaadilt ei võta, siis kust sa võtad?
See 50 aasta lugu kehtib vist autori õigustele. See tähendab, et sa võid teha näiteks oma plaadi, kus sa laulad Raimond Valgre laule ja selle eest sa kellelegi midagi maksma ei pea.
Kui sa kasutad kellegi teise salvestust (näiteks Ivo Linna laulab Valgre laule ja sa võtad tema plaadilt ühe loo ja paned taustaks) siis selle eest pead ikkagi maksma, sest konkreetse salvestuse õigused on sellel plaadifirmal. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
04.09.2008 20:29:01
|
|
|
oipalun ärge tehke sellist jama...
See on isegi siis ebameeldiv, kui mingit toodet/teenust pakkuva ettevõtte lehel ettevõtte enda tehtud taustamuusika on (signatuur/reklaam); aga eriti totakas on see siis, kui mingi tuntud laul järsku kõlama hakkab...
Muusika mängimine peaks olema kasutaja kontrolli all - kui kasutaja soovib, alles siis hakkab muusika mängima. Mina külastan paljusid võrgulehti ning kõige vastikumad ongi need, mis kogemata sissejäetud kõlarite kaudu järsku ehmatavad VÕI veel hullem - kuulan rahulikult muusikat ning siis järsku lisandub minu soovitud muusikale veel mingi, mis kahepeale kokku teevad suure segasummasuvila. Sellistelt võrgulehtedelt pööran mina nii kiiresti tagasi, kui võimalik. Ma arvan, et ma ei ole üksinda...
Tähendab: proovi need "soovijad" ümber veenda...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
05.09.2008 09:47:07
|
|
|
Põhimõtteliselt olen sinuga päri, kuid kahju on pettumust valmistada inimesele kes on oma ideest vaimustuses.
Mõtlesin sellepeale, et kui üldse panna siis vaikselt ja sealjuures peaks olema vähemalt hääle sulgemise nupp. Arvan, et muidu ei viitsiks vist ka keegi lehel viibijatest seda ekstra mängima panna.
Aga kui nüüd tõesti peaks tegema, siis kuidas tehniliselt seda lahendada?
Aq kirjutas: |
oipalun ärge tehke sellist jama...
See on isegi siis ebameeldiv, kui mingit toodet/teenust pakkuva ettevõtte lehel ettevõtte enda tehtud taustamuusika on (signatuur/reklaam); aga eriti totakas on see siis, kui mingi tuntud laul järsku kõlama hakkab...
Muusika mängimine peaks olema kasutaja kontrolli all - kui kasutaja soovib, alles siis hakkab muusika mängima. Mina külastan paljusid võrgulehti ning kõige vastikumad ongi need, mis kogemata sissejäetud kõlarite kaudu järsku ehmatavad VÕI veel hullem - kuulan rahulikult muusikat ning siis järsku lisandub minu soovitud muusikale veel mingi, mis kahepeale kokku teevad suure segasummasuvila. Sellistelt võrgulehtedelt pööran mina nii kiiresti tagasi, kui võimalik. Ma arvan, et ma ei ole üksinda...
Tähendab: proovi need "soovijad" ümber veenda...  |
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|